bellus pisze:Łukasz_ napisał:
Polacy się bali. Brazylia popełniała błędy a my ich nie wykorzystywaliśmy przy tym szczęścia nie mieliśmy kompletnie za to Brazylijczycy mieli go aż za dużo.
Zadecydował pierwszy set bo potem Brazylia grała już zdecydowanie lepiej i pewniej.
Czego się bali i jak tego wywnioskowałeś?
Błędy Brazylia robiła tylko w pierwszym secie.
Dokładnie. Na olimpiadzie widać ,że jesteśmy drużyna i jestesmy pewni swoich umiejętności. Nie wiem czemu w dalszym ciągu wiele osób szuka dziury w całym. Ja podtrzymuje to co mówiłem podczas ligi światowej ,że zdobędziemy medal. Warto podkreślić ,że Zagumny wystawił wczoraj na czystą siatką. A to zazwyczaj Brazylia czyściła siatke. Na palcach jednej ręki można policzyć kto zgubił blok Brazylii. Fizycznie jesteśmy przygotowani jako jedna z najlepszych ekip. Zresztą ciężko się gra z Brazylia gdzie cała szóstka zawodników serwowała ponad 100km/h. Może nie zawsze ale każdy z szóstki kilkakrotnie serwował ponad stówe. Cieszy bardzo pewna postawa Igły w przyjęciu. Wczoraj popełnił dwa moze trzy błedy a tak to przyjecie miedzy idealnym a drugim metrem. Według mnie Polacy i USA są w stanie pokonać Brazylie.
Mecz z Rosją można potraktować bardzo spokojnie bo o pierwsze miejsce ciężko. Brazylia raczej z Niemcami wygra i to oni albo Rosja zajmą pierwsze miejsce. A 2 czy 3 miejsce to nie ma róźnicy.
EDIT: Warto też spojrzeć w statystyki zdobytych punktów. Wśród 40 zawodników z najwieksza iloscia punktów jest cała nasza piątka. Świadczy to o tym ,że nasza gra rozkłada się bardzo dobrze. Jeszcze tylko w druzynie Brazyli i USA punkty rozkładaja sie w miare na wszystkich zawodników.Wiele wątpliwości wywoływał regulamin pucharowej części turnieju olimpijskiego. Jak wyjaśnił trener w ćwierćfinale pierwszy zespół z grupy A spotka z czwartym z B oraz pierwszy z B z czwartym z A. - Ćwierćfinałowe pary z grona drużyn, które zajmą drugie i trzecie lokaty będą losowane. Nie możemy trafić na ekipę ze swojej grupy, tylko z A - wyjaśnił Świderek.