Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009 - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zdobędzie mistrzostwo ?

Arsenal Londyn
11
14%
Manchester United
27
34%
Chelsea Londyn
20
25%
Liverpool FC
19
24%
Manchester City
0
Brak głosów
Aston Villa
0
Brak głosów
Everton
1
1%
Tottenham Hotspur
2
3%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sie 2008, 11:19

Pierwsza kolejka za nami, najlepiej zaprezentowala sie Chelsea, jakos nie jestem fanem rzemiosla Scolariego i typowalem ze bedzie to wielki niewypal jak narazie widac ze zalapal dobry klimat z druzyna i moze to byc wybuchowa mieszanka, grali dosc fajnie dla oka ale zobaczymy co rpzyszlsoc przyniesie jak narazie chyba faworyt...
Arsenal :lol: no coz jak co roku ich skreslam w sumie slusznie bo nie wygrali mistrzostwa od juz dlugiego czasu no ale depcza po pietach. Tym razem jednak straty chyba zbyt duze, a gdy dolozyc do tego co sezonowa plage kontuzji moze byc spory problem (i dobrze :twisted: )
Wygrali pierwsze spotkanie i to sie liczy, zachwycic nie zachwycili ale stan pkt w tabeli sie zgadza, podobnie jak Liverpool ...
MU zgubil pkt, dosc spore problemy kadrowe na poczatku co moze okazac sie znamienne w dalszej fazie sezonu, tym razem Chelsea nie bedzie raczej przezywac takich zawirowan ajk rok temu i grac bez trenera a raczej z panem nikt ..

Spurs zapowiedzi, zapowiedzi .... teraz chyba brakuje im jakiegos dobrego snajpera bo Berbatova liczyc juz nie mozna, wszytskie formacje wygladaja dosc fajnie, coach na lawce tez no ale na szpicy brak odpowiedniego czlowieka, w pierwszym spotkniu dali dupy ale to dopiero 1mecz

Aston Villa moj czarny kon, O'Neil pracuje juz z zespolem sporo czasu, cenie sobie tego trenera i mysle ze zbudowal niezly zepsol, sprowadzil do zepsolu moze nie magiczne nazwiska ale solidnych graczy typu Shorey, Sidwell, Friedel ... co z aktuzlanym skladem i pozostawieniem Barriego moze zagrozic :D

w dalszej kolejnosci tabeli WHU, Newcastle oraz .. Fulham :o

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2008, 12:38

A Fulham to z jakiej okazji ?

Chyba po pierwszym meczu nie należą do faworytów do gry o puchary :lol:
Przyszedł stary Schwarzer, Węgier Zoltan Gera, Bobby Zamora i Andy Johnson [póki co połamany] a odeszli: Bocanegra, Christanval, czy Kasey Keller.

w pierwszym meczu dostają po dupie od Hull, meczu co prawda nie oglądałem, ale ... no ciekaw jestem jakie tam pozytywy dostrzegasz

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sie 2008, 13:01

fieldy pisze:Chyba po pierwszym meczu nie należą do faworytów do gry o puchary
moze mnie zle zrozumiales albo tez zle sie wyslowilem, ja ich typuje do 9miejsca... a to miejsce niczogo nie gwarantuje, owszem przegrali z Hull, troszek bledow bylo, szczegolnie Kochesky, maja dosc dobrego trenera ktory dokonal cudu, sprowadzili juz zima ciekawych grajkow ale chyba przesadzilem - raczej ebda za Blackburn (o ktorych zapomnialem), Evertonem i Pompeys czyli 12miejsce :P

Ogolnie to zapomnailem o Rovers, niby stracili Bentleya,Friedela i dobrego trenera Hughesa ale ta zmiana na stanowsiku coacha wg mnie jest na plus, Ince to mlody gniewny w MKD pokazal kalse, teraz w debiucie wygrana nie z byle kim - Everton

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 18 sie 2008, 14:48

Podobnie jak czeher liczę na Aston Ville, mają solidny skład, Barrego Agbonlahora i Daviesa na obronie, są w stanie porządnie zamieszac, w meczach u siebie wygrać z każdym, 5 miejsce w ich zasięgu jest jak najbardziej. Fulham to raczej kandydat do spadku. Mam nadzieje, że Keagan od nowego sezonu tchnie nowego ducha w sroki i zaprezentują się dobrze celując w europejskie puchary.... remis na Old Trafford to dobra zapowiedź :)

Awatar użytkownika
wisieq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wisieq » 18 sie 2008, 18:50

Walka rozegra się tak jak przed rokiem między wielka czwórką,najpoważniejszym konkurentem dla ManU będzie Chelsea,ale Liverpool i Arsenal także mają szansę,jestem kibicem ManU tak więc stawiam na Manchester

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 19 sie 2008, 0:12

Do czwórki którą podał wisieq dodałbym tylko Tottenham

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 19 sie 2008, 11:34

Moim zdaniem Kanonierzy nie maja szans na mistrza preferuja dobrymi zawodnikami lecz za mlodymi troche,takie jest moje zdanie,chyba ze kupia kogos klasowego na pomoc jakiegos DM.w tym sezonie beda sie liczyc Chelsea i Utd.

Awatar użytkownika
Rafał_Cris
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rafał_Cris » 26 sie 2008, 19:52

Tego zdania jestem pewny: Manchester United mistrzem angli sezonu 2008/2009, drugie miejsce zajmie Chelsea, trzecie Liverpool, czwarte Arsenal - to jest moim zdaniem pewne :)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 27 sie 2008, 10:16

Raczej ManU lub Chelsea chodź stawiam na diabły bądź co bądź jeżeli mistrzostwo Anglii ma być w Londynie to tylko i wyłącznie w gabocie Arsenalu, a nie w magicznym pudełeczku Romka... Kanonierzy jak przed rokiem zajmą trzecie miejsce tylko z większą stratą punktówą do pierwszego i drugiego miejsca, poprostu tak jak czecher napisał za duże straty kadrowe... L'pool będzie walczył jak o życie aby załapać się na czwarte miejsce ale drużyn, które też mają taki zamiar jest więcej więc licze tu na jakieś niespodzianki Aston Villa może ??

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 sie 2008, 11:48

Wg mnie za wiele to się w tym roku nie zmieni. O mistrzostwo będą walczyć Arsenal, Chelsea i United, a następne miejsca dla Liverpoolu i Aston Villi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2311
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sie 2008, 8:06

Rafał_Cris pisze:Tego zdania jestem pewny: Manchester United mistrzem angli sezonu 2008/2009, drugie miejsce zajmie Chelsea, trzecie Liverpool, czwarte Arsenal - to jest moim zdaniem pewne :)
W PL nic nie jest pewne.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2008, 13:39

Składy wszystkich faworytów są wyrównane. Nie da się powiedzieć już teraz kto wygra ligę, bo to dopiero początek sezonu. Osobiście mam nadzieję że do walki włączy się około 5 klubów i będzie ona trwała do ostatnich dni, by po morderczym boju Manchester United zdobył kolejne trofeum :mrgreen:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 30 sie 2008, 14:24

BaSSu pisze:Składy wszystkich faworytów są wyrównane. Nie da się powiedzieć już teraz kto wygra ligę, bo to dopiero początek sezonu. Osobiście mam nadzieję że do walki włączy się około 5 klubów i będzie ona trwała do ostatnich dni, by po morderczym boju Manchester United zdobył kolejne trofeum :mrgreen:
Kiedy ostatni raz aż 5 klubów liczyło się w walce o PL ?? Przeważnie w połowie sezonu zostawały 2, 3 zespoły które miały równe szanse na pierwsze miejsce...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2008, 17:57

Temat brzmi : "Kto wygra Premier League" i o tym pisałem :]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 wrz 2008, 12:41

Zakonczylo sie okienko transferow, jestesmy po prawie trzech kolejkach.
Rzuca w oczy sie ze wszystkie druzyny top4 stracily juz punkty.

Gra Liverpoolu wskazywalaby na to ze szanse na mistrza maja malutkie. Brak klasowych skrzydlowych szybko odbije im sie czkawką.

Arsenal zaczął w kratke, kadre maja raczej wąską ale jesli bede mieli wiecej szczescia niz w ostatnim sezonie to moze uda im sie włączyc do walki.

MU i Chelsea poki co tez nie zachwyca, ale mysle ze walka znow rozegra sie miedzy tymi zespolami.
MU strasznie cierpi przez kontuzje, ale teraz gdy przyszedl Berbatov moze byc tylko lepiej.

Chelsea zaczęła mocno z buta, ale ostatnie dwie kolejki to forma spadkowa. Dodatkowo sprzedali SWP do City i potem stracili na ich koszy Robinho :D

City grozi ze bedzie walczyc o top4 ale według mnie w tym sezonie nie maja jeszcze szans. AV moglaby sie ewentualnie pokusic o jakas niespodzianke kosztem Liverpoolu, ale to raczej malo prawdopodobne.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”