AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 503

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 sie 2008, 23:37

Mates jaką szopkę ? Bał się powiedzieć otwarcie że odchodzi bo sam był pewnie w szoku. Odszedł, to jedyne czym mógł nas zrazić do siebie i w wielu przypadkach tak zrobił.
Ale odchodząc nie obraził Milanu ani nikogo związanego z tym klubem, po prostu zmienił otoczenie i zszokował wszystkich. Nie wiem dlaczego wszystkie mosty mają być spalone. Dał nam wiele jak mistrzostwo czy LM ale przede wszystkim ogrom bramek. Dlaczego Milan teraz nie może się odwdzięczyć i dać mu szansy ponownie ? Zawsze podkreślał jak było mu tutaj dobrze i że wszystko zawdzięcza naszemu klubowi.

Wiem że go bronię ale po prostu go lubię i czuję sentyment ;) Przy całej swojej wielkiej karierze i sukcesach w Milanie gdzie był wielkim graczem, czołowym napastnikiem nigdy mu nie odbiło i nie spedalił się jak np. taki Ronaldo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 sie 2008, 0:19

Nie jestem przekonany do jego powrotu. Nie bede ukrywal ze zrazil mnie do siebie.
Jednym z powodow niecheci wielu kibicow do Szewy jest z pewnoscia fakt ze fani Milanu nie sa przyzywczajeni do tego ze gwiazda opuszcza ich klub. Dla kibicow Ajaxu to norma ze niemal co sezon czolowy pilkarz lub pilkarze zostaja sprzedani. A kto wielki nie tylko nazwiskiem ale i forma opuscil przed Ukraincem szeregi Rossonerich? Ja sobie nie przypominam.
No i ten tekst z angielskim.

Jezeli przyjdzie co wydaje sie bliskie to naturalnie moze mnie i wielu innych o czerwono-czarnych sercach przekonac do siebie dobra gra i wkupic sie ponownie w nasze laski. Na pewno jednak nie na tym poziomie co przed wyjazdem do Anglii. Krolem San Siro juz nie bedzie.
Sam Szewa musi rozumiec ze to my mu robimy przysluge nie on nam. Liderow juz mamy on zostanie sprowadzony jako uzupelnienie skladu.

A juz dzisiaj koleny mecz ze Stara Dama? Ustrzelimy na nich hattrick w sparingach? :P

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 21 sie 2008, 0:29

Łukasz_ najpierw czcze gadanie, jak to nie kocha Milanu, ze jego serce jest czerwono-czarne, a jak przychodzi najtrudniejszy moment dla klubu, chwila prawdy dla zawodnikow to odchodzi. I jeszcze te glupawe teksty o zonie i o tym, ze chce zeby jego dzieci mialy mozliwosc sie angielskiego nauczyc-a polecial na ruskie ruble Romka. Wtedy kiedy Milan go najbardziej potrzebowal!Zalosne to bylo w jego wykonaniu. Dla mnie spalil za soba mosty. Zawsze bede mu wdzieczny za to co zrobil dla Milanu, za wiele pieknych meczy, za sukcesy ale era Szewy w Milanie skonczyla sie bezapowrotnie.
McSuchy pisze:Mates napisał:
raczej sie juz nie odbuduje

Tego pewny być nie możesz.

Bardziej prawdopodobne jest to, ze sie nie odbuduje niz to, ze wroci do formy. Po co nam taki eksperyment. Po co ryzykowac, ze przyjscie Szewy pospuje atmosfere w druzynie. Po co pytam sie?

McSuchy pisze:Z informacji które pojawiły sie a różnorakich stronach transferowych wynikało że w wypadku dojścia wypożyczenia do skutku Milan płaciłby jedynie połowę pensji, resztę pokrywać miałaby Chelsea.
No to wychodzi jakies 5-6 mln. Za tyle to Alexa Silve mozna by kupic.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 sie 2008, 0:34

Wiem co zrobił i jak się zachował. Ale jeżeli jest okazja na wypożyczenie gdzie nie musimy oddawać Romkowi jego zaolejonych pieniędzy to można dać mu szanse.
Oczywiście że nie będzie to ten sam Szewa gdzie był numerem jeden w Mediolanie ale jego umiejętności nie przekreślam z tym że aktualnie jest daleki od nich.
Zobaczymy, czas pokaże. Jego powrót o ile nastąpi podsumuje idealnie jedna rzecz... nie zagra z 7 !

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 21 sie 2008, 8:42

Mates pisze:Po co nam taki eksperyment
Gdyż w razie powodzenia zyskalibyśmy wspaniałego napastnika za stosunkowo niewielkie pieniądze. Każdy z nas wie jakimi możliwościami Andriey dysponuje i co będąc w formie może dać zespołowi. Gdyż da to Carlo więcej możliwości taktycznych, jak np. granie dwoma typowymi napastnikami w razie potrzeby. W razie zaś niepowodzenia całego przedsięwzięcia Szewa zwyczajnie wróci do Chelsea. Tak jak pisałem, dla mnie dużo nie ryzykujemy a możemy wiele zyskać.
Mates pisze: Po co ryzykowac, ze przyjscie Szewy pospuje atmosfere w druzynie?
Dlaczego miałby popsuć atmosferę? Uważasz że reszta drużyny miałaby mu za złe że odszedł? Wybacz, ale w to nie wierzę- to dorośli ludzie, zawodowcy, z którymi Szewa zdobył praktycznie wszystko co można w klubowej piłce. Prędzej przychylałbym się do opinii że przywitają go z otwartymi ramionami.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 21 sie 2008, 20:24

McSuchy pisze:Dlaczego miałby popsuć atmosferę? Uważasz że reszta drużyny miałaby mu za złe że odszedł?

Tak wlasnie uwazam. Sluchajcie czy wy jako kibice calcio znajac jakie miejsce w sercu kazdego Wlocha (dodam dumnego Wlocha, bo wlosi sa bardzo dumnym narodem) wyobrazacie sobie sytuacje, ze Mancini czy Chivu wracaja do Romy bo im sie w Interze nie uklada, albo, ze nagle Ronaldo wraca do Interu? Ja nie wyobrazam sobie tego tak samo jak tego, ze Szewa do nas wraca. Watpie czy ludzie pokroju Rino czy Paolo, ludzie majacy naprawde Milan w sercu potrafiliby przyjac z otwartmi rekami kogos kto, wedlug mnie wypial sie na Milan, kogos kto pierwszy uciekal z, wtedy wydawalo sie, tonacego okretu. Watpie czy zaakceptowali by go kibice. IMHO nie jest nam potrzebny, bo zyski z tego transferu najprawdopodobniej bylby duzo mniejsze niz straty.

McSuchy pisze:Gdyż da to Carlo więcej możliwości taktycznych, jak np. granie dwoma typowymi napastnikami w razie potrzeby.

To daje Carlo Boriello. Do czasu jego powrotu ogrywany bedzie Paloschi. IMHO rozwiazanie optymalne.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 sie 2008, 21:18

Dlaczego miałby popsuć atmosferę? Uważasz że reszta drużyny miałaby mu za złe że odszedł?
Uważam że większość drużyny było conajmniej zawiedziona decyzją jaką podjął w tak trudnym momecnie dla Rossonerich Sheva i napewno to pamiętają jednak jeżeli wróci nie powinni robić większych problemów.
Watpie czy zaakceptowali by go kibice
Na San Siro pewnie bedą trybuny podzielone, jedni przywiatają go brawami inni gwizdami jak zdrajce.

Jeżeli Sheva przyjdzie to trzeba to zaakceptować i tyle.Będzie musiał pokazać że należy mu się miejsce w składzie bo w tej chwili w formie jakiej jest to nawet do meczowej 18-stki by się w Milanie nie łapał.Czy jest nam potrzebny to już musi powiedzieć Carlo bo to on jest trenerem i sam powinien się wypowiedzieć w jakiej roli miałby wrócić Ukrainiec.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 21 sie 2008, 21:49

Mates pisze:To daje Carlo Boriello. Do czasu jego powrotu ogrywany bedzie Paloschi. IMHO rozwiazanie optymalne.
Borielo który ma kontuzje i nie wiadomo tak naprawdę jak będzie się prezentował (nawet przed urazem była to jedna wielka niewiadoma). Wyobraź zaś sobie że (odpukać) któryś z trójki Pato/Pippo/Borielo łapie uraz i zostajemy z dwoma napastnikami (granie Ronaldinho czy Kaką jako typowymi napastnikami nie uważam za dobry pomysł, gdyż tracą jak dla mnie swoje główne walory). Paloschi zaś z całym szacunkiem nie jest jeszcze gotowy na grę w pierwszym składzie i jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim do tego dojrzeje. Myślę że wypożyczenie do słabszego klubu to optymalne dla niego wyjście. Dlatego gdyby był Sheva i odbudował chociaż część formy, ilość wariantów którymi mógłby operować Carlo znacznie by wzrosła (Sheva choćby grający w połowie tak dobrze jak przed odejściem to dla mnie i tak lepszy zawodnik niż Paloschi).
Mates pisze:Sluchajcie czy wy jako kibice calcio znajac jakie miejsce w sercu kazdego Wlocha (dodam dumnego Wlocha, bo wlosi sa bardzo dumnym narodem) wyobrazacie sobie sytuacje, ze Mancini czy Chivu wracaja do Romy bo im sie w Interze nie uklada, albo, ze nagle Ronaldo wraca do Interu?
Mancini i Chivu odeszli do ligowego rywala (i to największego w walce o z zwycięstwo w ostatnich latach), Sheva odszedł do innej ligi więc porównanie dla mnie bezzasadne. Ronaldo zaś zawiódł zaufanie klubu który wydał ciężkie pieniądze na jego rehabilitację i gdy tylko wyzdrowiał postanowił odejść, potem zaś po wielu kolejach losu przeniósł się do derbowego rywala. Tutaj także nie widzę analogii z Ukraińcem.
Mates pisze: Watpie czy ludzie pokroju Rino czy Paolo, ludzie majacy naprawde Milan w sercu potrafiliby przyjac z otwartmi rekami kogos kto, wedlug mnie wypial sie na Milan, kogos kto pierwszy uciekal z, wtedy wydawalo sie, tonacego okretu.
Właśnie według ciebie, ale czy według nich? Na to odpowiedzieć mogą sami wymienieni piłkarze, choć ja uważam że jakiegoś "smrodu" w szatni by nie było.
Mates pisze: Watpie czy zaakceptowali by go kibice.

Jeżeli odbudował by formę i zaczął strzelać bramki to jestem pewny że większość szybko zapomniałaby o jego "winie".
Mates pisze: IMHO nie jest nam potrzebny, bo zyski z tego transferu najprawdopodobniej bylby duzo mniejsze niz straty.
Ja zaś, jak już pisałem wcześniej, uważam że w przypadku powrotu do formy Shevy transfer ten bardzo by nam się opłacił. W przypadku niewypału wróciłby do Anglii i sprawa byłaby zamknięta. Jak dla mnie- warto spróbować.
gilardino11 pisze:Uważam że większość drużyny było conajmniej zawiedziona decyzją jaką podjął w tak trudnym momecnie dla Rossonerich Sheva i napewno to pamiętają jednak jeżeli wróci nie powinni robić większych problemów.
Uważam dość podobnie, nawet jeżeli niektórzy z piłkarzy mają do niego jakiś żal, to w momencie jego ponownego przyjścia zaakceptują go z powrotem (w najgorszym wypadku będą go tolerować), zwłaszcza jeżeli będzie pokazywał że zależy mu na powrocie do elity (a myślę że tak właśnie będzie).

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 21 sie 2008, 22:08

Jesli wierzyc neewsowi ze strony glownej to Szewa do nas nie przyjdzie. Nie ukrywam, ze niezmiernie mnie to cieszy. Moze teraz, idac za rada Sacchiego, kupimy jakiegos obronce.

McSuchy pisze:Mancini i Chivu odeszli do ligowego rywala (i to największego w walce o z zwycięstwo w ostatnich latach), Sheva odszedł do innej ligi więc porównanie dla mnie bezzasadne. Ronaldo zaś zawiódł zaufanie klubu który wydał ciężkie pieniądze na jego rehabilitację i gdy tylko wyzdrowiał postanowił odejść, potem zaś po wielu kolejach losu przeniósł się do derbowego rywala. Tutaj także nie widzę analogii z Ukraińcem.

Mancini i Chivu wielokrotnie podkreslali, ze kochaja Rome calym sercem a jak dostali wiecej kasy w Interze to szybko o tej milosci do klubu zapomnieli. Szewa tez niby kochal Milan, ale jednak ruskie ruble kochal bardziej. Ronaldo przez kibicow Interu jest postrzegany jako zdrajca-Szewa podobnie. Pewne analogie mozna spokojnie dostrzec.
Tak dla scislosci ja nie mam mu za zle tego, ze odszedl z klubu. Mam mu za zle styl w jakim odchodzil i moment jaki sobie wybral na odejscie. Przez to u mnie jest skreslony. Niech mu sie dpbrze wiedze w Anglii.
To jest z mojej strony koniec na ten temat. Poznalem wasze argumenty, wy poznaliscie moje. Ja swojego stosunku do Ukrainca nie zmienie, wy raczej tez nie zmienicie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 sie 2008, 0:27

Przegralismy :(

Po zwyciestwie z Napoli przegralismy ze Stara Dama w karnych ktora notabene oba spotkania rozstrzygnela wlasnie w ten sposob.

W meczu z Napoli w jego pierwszej czesci podobala mi sie nasza prawa strona a konkretnie Antonini i Cardacio. Kontrolowalismy spotkanie czego efektem byla bramka Paluszka na sekundy przed koncem meczu (pomogl mu rykoszet ale wazne to co w bramce).
W meczu ze Stara Dama to niestety turynczycy byli strona dominujaca a my ograniczalismy sie do malo groznych kontr. Nasi rywale powinni ten mecz rozstrzygnac w regulaminowych 45 minutach (dziwnie to brzmi) ale braklo im wykonczenia - szczegolnie Pasquato ktory stojac 10 metrow przed bramka przestrzelil potwierdzajac ze kocha Milan :)
Wystapilo w naszych barwach kilku zawodnikow ktorych ledwo kojarze. W pamieci musial utkwic Osuji ktory po wejsciu na boisko od razu upolowal grubego zwierza a mianowicie niedzwiedzia. Trzeba zaznaczyc ze nie bylo to umyslne zagranie a mecz przebiegal w bardzo przyjazdnej atmosferze.
Karne dobrze wykonywalismy do ostatniej serii kiedy to zmascil nasz kapitan Ambrosini. W tym momencie Secco juz chcial isc do domu ale Amauri nie zdolal pokonac Kalaca :P Co sie odwlecze to nie uciecze wiec chwile pozniej i tak przegralismy te karne.

Po tym turnieju w zasadzie o nic nie jestesmy madrzejsi ale fajnie bylo obejrzec Milan w skladzie ktory jezeli kiedykolwiek jeszcze zobaczymy to moze w sparingach za rok.

Teraz jeszcze przemeczyc te dziesiec dni i liga czyli gra na powaznie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 sie 2008, 15:35

Widzę że mała rewolucja na piłka.pl skasowała trochę postów i temat o Szewie umarł a on jest znów z nami. Ja osobiście się cieszę z tego powodu ! Szkoda tylko że nie wiemy nic na temat warunków na jakich do nas trafił.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 sie 2008, 15:42

No cóż , bardzo się zdziwiłem jak to przeczytałem. Natomiast niewiadoma pozostaje dojście Szewy do formy, bo to nastąpić powinno (ale nie wiadomo kiedy i czy)

Pytanie co z Paluszkiem ? I czy może nie chcecie Barosa gratis ?

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 25 sie 2008, 16:18

Łukasz pisze:Widzę że mała rewolucja na piłka.pl skasowała trochę postów i temat o Szewie umarł a on jest znów z nami.
Niestety dyskusji nie dane mi było widzieć, bo gdy gruchła wiadomość o powrocie Shevy akurat uczestniczyłem w "małej" libacji zwanej dla niepoznaki "grillem". Moją pierwszą reakcją było niedowierzanie, musiałem osobiście razem ze znajomym (również zagorzałym fanem Milanu) ową informację potwierdzić. Gdy zobaczyliśmy news na oficjalnej stronie klubu, dużo nie myśląc rzuciliśmy się sobie ze szczęścia w ramiona i uznaliśmy to za znak, że dziś należy się przykładnie zglebić. Słowa dotrzymaliśmy a toastów na cześć Andriya nie było końca. Powiem szczerze że cieszę się z tego transferu cholernie, powraca jeden z moich ukochanych piłkarzy, który swoją grą na stałe zagościł w mojej pamięci. Wielu nazywa go zdrajcą, judaszem, sprzedawczykiem, dla mnie jednak zawsze był, jest i będzie jedną z legend Milanu. Też czułem potworne rozgoryczenie gdy odchodził, jednak wystarczyło że wspomniałem wszystko co dla mojego ukochanego klubu zrobił, niesamowite bramki które strzelił, co z nim osiągnął aby szybko mu wybaczyć. Życzyłem mu wszystkiego najlepszego w Anglii i mówiąc szczerze serce ściskało gdy widziałem jak powoli tam gaśnie. Teraz zaś wrócił tam gdzie jego miejsce, do Mediolanu i nie mogę już się doczekać aby ponownie zobaczyć go w czerwono-czarnych barwach. Nie wiem czy odzyska dawną formę, ale dla mnie nawet Sheva grający na 50% swoich możliwości to i tak wzmocnienie ataku. Jeżeli zaś powróci do tego co prezentował przed odejściem to nasza ofensywna siła będzie siała postrach na boiskach Serie A. Ja w niego wierzę, zawsze wierzyłem i wierzyć będę. Dlatego wypada mi tylko powiedzieć, ocierając łezkę wzruszenia z oka:

Witaj w domu Andriy, nawet nie wiesz jak mi cię brakowało
!

A i oczywiście: Brawo Łysy 8)
j1mmy pisze:Pytanie co z Paluszkiem ?
Wielce prawdopodobne że zostanie wypożycznony. Mówi się o Sampdorii, Reginnie i Treviso.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2008, 16:42

Co by nie mówić o formie piłkarzy sprowadzonych to mocne mercato w wykonaniu Milanu, 10 nowych nazwisk to już jest rewolucja, z czego 5-6 będzie walczyć bardzo mocno o podstawowy skład.

Bajdełej, nie podoba mi się ogólny wygląd strony i forum :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2008, 18:12

Sa już jakies oficjale albo pewniejsze poloficjale w sprawie Senderosa? Co prawda moj włoski jest bardzo slaby, ale na portalach dość głośno o nim i o Milanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”