Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 366

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Juvek

Re: Do chlopaczka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juvek » 22 sie 2008, 13:30

creek pisze:Nie powiedzialem ze Inter jest najbardziej utytulowanym zespolem w Europie ale zalicza sie do scislej czolowki i wcale nie ma tak duzo tych bvardziej utytulowanych klubow. A odnosnie sciemy to w takim razie kazdy pilkarz zmieniajacy klub wali scieme. Owszem wyolbrzymiaja pewne powody lub je ubarwiaja ale w kazdym jest troche prawdy. A na temat mozliwosci Interu mozemy pogadac jeszcze po zakonczeniu sezonu jak beda przemawiac fakty i wtedy zobaczymy czyje bedzoe na wierzchu
[/quote]

Nie musisz daleko szukać.

(Turyn)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 sie 2008, 15:08

:mrgreen:
Myśle co Juvek za tekst cytuje bo jakoś sobie nie przypominam takiej dyskusji.
371 stron wcześniej :pijemy:

Co do nowej ankiety to może jak bedzie wygladał nasz środek obrony w nowym sezonie:
-Burdisso-Samuel
-Cordoba-Samuel
-Chivu-Samuel
...itd sporo jest możliwości

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2008, 13:33

Meczyk wczorajszy miał bardzo pozytywny przebieg jak dla mnie. Generalnie to gdyby wyłaczyć przepiekny strzał De Rossiego, słaby okres gry Interu po wyrównaniu i przypadkowe odbicie sie piłki od Stankovica to Roma nie miał zbyt wiele do powiedzenia. A pierwsza połowa to dominacja Interu, gdzie Giallorossi nie mieli jak sie przeodostac pod pole karne. Swietnie poczyna sobie Muntari i jestem pewny, że jak do drugiej linii powroci Cambiasso lub wyzdrowieje Vieira to i wiecej w ofensywie pokaże. Choć zaczynam sie martwic, że Cuchu gra tak dobrze w srodku defensywy, ze Samuel, Chivu, Cordoba i reszta jak wyzdrowieja moga stracic miejsce w składzie. Bardzo fajna zmiana Maro, który w tej chwili jest w lepszej formie niż Figo i Mancini, którzy poprawnie zagrali tylko w pierwszej połowie. Może ten Quaresma by sie przydał (choć wolałbym Di Marie lub kogokolwiek)? W karnych było troche szczescia, ale tak samo jak Totti pomyił sie Deki wiec wyszło na zero.

Jest pierwsze wartosciowe trofeum tego sezonu i mozna spokojnie oczekiwac sezonu.

p.s Mam nadzieje, że z Burdisso to nic poważnego. Ktos cos już wie?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 sie 2008, 14:21

Babel pisze:Mam nadzieje, że z Burdisso to nic poważnego. Ktos cos już wie?
Właśnie nikt nic nie pisze :/ Nawet na oficjalnej stronie Interu nie ma wzmianki o kontuzji Nicolasa. Są dwie opcje, albo to bardzo lekki uraz i nie ma sensu nawet o tym pisać, albo to jest coś tak poważnego, że czekają na dokładne wyniki badań. Ja mam przeczucie, że bliżej do tej drugiej opcji bo cała sytuacja z Burdisso nie wyglądała najlepiej.

Co do samego spotkania to pierwsza połowa mnie zachwyciła. Absolutna dominacja Interu nad zawsze dobrze grającą z nami Romą. Szkoda tych dwóch niewykorzystanych sytuacji Zlatana bo jakby do przerwy było 2-0 to mecz mógłby nie kończyć się tak dramatycznie. Bardzo ładnie zeszła De Rossiemu :P Szkoda, że Doni wczoraj spisywał się lepiej od Julio Cesara i obronił kapitalne uderzenie Super Mario. Reasumując - dobrze rozpoczęliśmy sezon, oby w równie dobrze go zakończyli.

PS: Co sądzicie o grze Stankovica? Moim zdaniem zagrał dobre zawody, widać że ta pozycja (prawie defensywnego pomocnika :D ) mu służy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 sie 2008, 14:37

Stankovic jak dla mnie pozytywnie. Chyba wypowiedz Mourinho, że widzi w Stankovicu bardzo wazne ogniwo jego zespołu spowodowało wieksza pewnośc siebie, po tych róznych doniesieniach prasowych o rzekomym przesunieciu do Primavery, czy gorzej transferu do Juve. Najwiecej pretensji mozna miec do przygotowania fizycznego, bo pod koniec tylko faulował jak juz nie dażał za rywalami, ale generalnie inplus. A i tu powinno byc lepiej, bo okres przygotowawczy minal i Dejan na nic nie narzeka.

Zapomniałem dodac w poprzednim poscie, ze swietny jak zwykle Il Capitano (ten człowiek nigdy nie traci piłki :o) i ten karny na wage pucharu. Takze niestety utrwaliła mi sie egosityczna gre Zlatana, który w sytuacji trzech na dwóch z obroncami Romy decydował sie na indywisulane dokończenie. A mozna był uniknąc dogrywki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 17:21

Mecz bardzo dobry, Inter zasłużył na zwycięstwo, ale wyraźnie lepszym zespołem jednak nie był. Jeśli mowa o golach to niesposób nie zauważyć żę oba gole dla Interu padły po żenujących błędach obrony Romy (najpierw Mexes wybijający piłkę w poprzeczkę bramki doniego, a następnie piłka od bramkarza nie zatrzymana i przez Mexesa, który główkował i stojących dalej Juana i Cassettiogo. Tak naprawdę do klarowynych okazji bramkowych Inter często nie dochodził. Organizacja gry i pożądek w defensywie imponujący, ale to ogroma zasługa tego że Roma nie ma zmienników w ataku i wystarczy brak Taddeiego i Tottiego by na skrzydłach grali Perrotta i Baptista, którzy tam się kompletnie nie nadawaja, co chyba każdy w tym meczu widział...
Ostatecznie narazie zbyt wcześnie by powiedzieć jak Inter będzie prezentował się w tym sezonie w ofensywie, bo dla mnie dalej to lekka niewiadoma.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 sie 2008, 18:42

Hmm co do sondy to oczywiście Burdisso. W pojedynczych spotkaniach mogli być gracze lepsi jak Toldone czy Mancini, ale Nicolas za całokształt zasługuje na to wyróżnienie. Na dalszych miejscach Cambiasso i Toldone. Cuchu grając nie na swojej nominalnej pozycji odwalał kawał świetnej roboty, Toldo uraczył nas wieloma wspaniałymi interwencjami szczególnie w meczu z Bayernem.

Co do meczu. No cóż wczoraj była prawdziwa euforia wręcz niewspółmierna do rangi zwycięstwa, ale tak to jest jak wygrywa się po tak emocjonującej końcówce. Z jednej strony można to było wygrać wyżej, pewniej, bez tych nerwów. Z drugiej strony drużyna pokazała dzieki takiemu przebiegowi meczu wielką wolę walki i wyczuwalny był prawdziwy tim spiryt :P
Dobrze widzieć taki Inter, w ostatnim półroczu nie mielismy ku temu okazji.

W zasadzie z wystepu większości/wszystkich piłkarzy jestem zadowolony, ale wyróżnię Dejana. Prawdę mówiąc już wątpiłem w niego. Myślałem, że on jest żołnierz Manciniego, ale nie on jest 100% interista. Szczególnie cieszy ta wygrana w karnych bo pewnie znowu by wieszano na nim psy, a on naprawdę zagrał dobre spotkanie. W końcówce chyba brakło mu sił, wszak nie jest to piłkarz , który się oszczędza na boisku i stąd te faule. Dobrze mieć Il Dragone po swojej stronie.

No i Jose zaczął swój zwycięski marsz
Obrazek
Forza Jose :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pazzesco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pazzesco » 25 sie 2008, 22:24

(Też zagłosowałem na Burdisso :P ) Bardzo ładnie prezentuje się Ten puchar w dłoniach "The Special One" :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 sie 2008, 18:16

Podobno Rivas kontuzja :shock:

Zostaliśmy bez obrońców :płacze:

Na pierwszy mecz może dostepny będzie Materazzi. Musimy zacinąć zęby i jakoś przetrwać te pierwsze mecze. Te usilne stawianie na Chuchu w obronie ratuje nam tyłek, bo byłby dramat.

Kończy się okno transferowe a jednak, wbrew wcześniejszym doniesieniom prasy, dotychczas nikt od nas nie odszedł (moim zdaniem Suazo jednak nas opuści).
Wszystkie znaki wskazują. że z kolei Quaresma jest naprawdę blisko Interu. Notoryczne nie powoływanie go na mecze każe przypuszczać, że jego rozłąka z Porto jest w zasadzie przesądzona. Oby Oriali & Branca dobrze to wynegocjowali :>

E: Cała sytuacja z Nelsonem wygląda tak, że po prostu w niedzielę nie powinien był grać, ale kontuzja Burdisso wymusiła jego wejście.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 26 sie 2008, 19:23

Quaresme jako nowego nabytka Wam zazdroszcze. Ten transfer jest już przesądzony. Liczyłem i wierzyłem, że to właśnie OL zakupi tego zawodnika, gdyż uważam go za jednego z lepszych na swojej pozycji i uwielbiam patrzeć na jego gre. Dobrze, że trafił on właśnie do Was, gorzej byłoby gdyby to Milan bądź Real go zakupili.

Awatar użytkownika
ferii
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ferii » 27 sie 2008, 19:46

co się dzieje z stroną fcinter.pl bo nie moge na nią wejść :/

mamy problem z Samp bo gramy bez żadnego stopera ale liczę że Cambiasso i ????? dadzą rade :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 sie 2008, 10:08

Po prostu paranoja, w poprzednim sezonie w niektórych meczach grało po 6-7 obrońców w 1. składzie, gdy wypadli nam wszyscy pomocnicy, a teraz jest na odwrót. W środku obrony po raz kolejny Esteban, na szczęście na mecz z Sampdorią ma wykurować się Materazzi. A jeśli komuś z tej dwójki coś się stanie to kto wskoczy do środka? Mei, Zanetti? Coś jest nie tak z naszym sztabem medycznym, bo tyle kontuzji nie może być winą pecha :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2008, 10:18

zależy jakie to kontuzje, bo Cordoba i Samuel to mieli coś z więzadłami w kolanie chyba :think: (jak nie to poprawić)
Więc w ich przypadku nie ma co zwalać na sztab, bo takie urazy się zdarzają i ich uniknąć się nie da podobnie jak nie da się przyspieszyć kuracji...
Ale fakt faktem dziiiiwna sprawa :roll:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 28 sie 2008, 12:38

Obinna przyszedł, Obinna odchodzi - był wogóle na jakimś treningu? :o Został wypożyczony do Evertonu na jeden sezon.

No i powoli potwierdza się transfer Ricardo Quaresmy na alice mówią o 25 mln euro, ma dołączyc do Interu dziś najpóźniej jutro. Według mnie bardzo dobry transfer Jose bo Quaresma piłkę kopnąc potrafi, zapowiada się wspaniała walka w tym sezonie.

Pozatym dziś losowanie LM - Inter w pierszym koszuku.

1a fascia: Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Barcellona, Liverpool, Arsenal, Inter, Lione.
2a fascia: Bayern Monaco, Roma, Villareal, PSV Eindhoven, Porto, Werder Brema, Sporting Lisbona, Juventus.
3a fascia: Zenit San Pietroburgo, Marsiglia, Steaua Bucarest, Bordeaux, Panathinaikos, Celtic, Basilea, Fenerbahce.
4a fascia: Atletico Madrid, Fiorentina, Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev, Cluji, Aalborg, Anorthosis, Bate Borisov.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 sie 2008, 16:31

Obinna miał podobno być alternatywą dla Quaresmy. Nie wiem jaka to alternatywa bo jednak to napastnik jest :P

Co do samego Quaresmy to uważam, że wzmocnienie skrzydeł może być przydatne. Jest Mancini, Figo. Portugalczyka wciąż stać na dużo, ale wieku się nie oszuka. Jest to już zawodnik w przededniu piłkarskiej emerytury. Mourinho do grania 4-3-3 potrzebuje skrzydeł, a Figo na dzień dzisiejszy stać na góra jedną dobrą połowę. Pozatym jak nie w tym okienku to za rok i tak trzeba będzie się postarać o wzmocnienia na tej pozycji.
Balotelliego nie biorę jednak przy tym pod uwagę bo po jego wejściu przeszliśmy na 4-4-2.
Mam wrażenie, że w przypadku tego transferu daliśmy ciała. Należało, jak w przypadku Lamparda, zabezpieczyć się jakąś alternatywą. Niestety w obecnej sytuacji to Porto rozdaje karty.

Co do losowania to jestem minimalistą. Życzyłbym Interowi jak najłatwiejszą grupę, tak aby teraz skupić się na serie a, a LM zacząć na poważnie dopiero w lutym. W zasadzie najważniejsze to uniknąć Atletico z czwartego koszyka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”