Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: maestro » 31 sie 2008, 2:42

Yukasz spadaj, nie potrzeba nam tu takich pesymistów, jak Ty :P

Trochę spóźniony, ale najpierw parę słów o losowaniu LM. Trafiła nam się cholernie ciężka grupa, nie ma co ukrywać. Cieszę się, że trafiliśmy na Real. W ostatnich latach jakoś sobie radziliśmy z Królewskimi, a mecze zawsze były piękne i dostarczały mnóstwo emocji. Nie chciałem angielskich drużyn i się udało, a Juve z Realem chyba się przyciągają :P Bardzo trudnym rywalem będzie Zenit i tu już mina mi troszkę zrzedła, bo będziemy musieli się napocić, by awansować. Żirkow, Tymoszczuk, Pogrebniak, Arszawin (jeśli zostanie), o tych piłkarzach już usłyszał świat, do tego ten transferowy rekord Danny, o którym bardzo mało wiem :P Tak czy inaczej Zenit obok Fenerbahce był teoretycznie najtrudniejszym rywalem z trzeciego koszyka. No ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Oby omijały nas kontuzje, to powinniśmy sobie poradzić. BATA większych szans na awans nie ma i chociażby jeden zdobyty punkt przez Białorusinów będzie dla mnie niespodzianką. no ale do LM jeszcze będzie czas wrócić.

Jutro, w zasadzie dziś, zmierzymy się z Violą. Ciężki mecz na początek, do tego bez Kielona. Nie zagra też Trezeguet i paru innych 'połamańców', których brak już nikogo nie dziwi. Momo zawieszony. Trezegueta może spokojnie zastąpić Amauri, Francuz nie powalał formą w meczach przedsezonowych więc jakoś nie specjalnie martwi mnie jego nieobecność. Największym osłabieniem jest brak Chielliniego. Pewnie odczuwalny będzie też brak Sissoko ale jest Poulsen, który pewnie zagra w środku z Marchisio. Wielka chwila dla naszego młodzika, mam nadzieję, że zagra nie gorzej, niż z Artmedią, bo wtedy duet Poulsen-Marchisio w miarę dawał radę, a ten drugi pokazał się naprawdę z dobrej strony. Na szczęście wykurował się Nedved :) Martwię się tradycyjnie o boki obrony, bo Zdenek w ostatnich spotkaniach przechodził sam siebie i to w negatywnym tych słów znaczeniu. Wyjściowa jedenastka jednak nie powinna być zaskoczeniem. IMO Gigi/ Grygera-Mellberg-Legro-Molinaro/ Camor-Poulsen-Marchisio-Nedved/ Alex-Amauri.

Viola zagra bez Mutu i Montolivo, czyli dwa ogromne osłabienia Fioletowych. Trzeba to wykorzystać i rozpocząć sezon ligowy od mocnego uderzenia. Inter zgubił dziś punkty, a jeśli chcemy myśleć o wyprzedzeniu Nerazzurrich, to musimy wykorzystywać ich potknięcia. Liczę na ciekawy mecz, bo pojedynki Juve-Viola zawsze dostarczają mnóstwo emocji. Mam nadzieję, że tym razem z happy endem :P

Ponoć Tiago odrzucił również ofertę Monaco [*] Tottenham, Everton, Porto, Monaco... do rezerw z nim :twisted:

Wróć do „Włochy”