Valencia CF (zbiorczy) - Strona 60

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2008, 11:28

gdzie to wyczytales? przelecialem po lebkach kilka stron i nic takiego nie znalazlem. daj link :P

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 26 sie 2008, 12:03

Villa jeszcze nie ma podpisanej nowej umowy.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 26 sie 2008, 12:31

O meczu powiedziano i napisano już niemal wszystko,więc powtarzał nie będę.Większość moich spostrzeżeń pojawiło się już w poście Pisakk'a.Natomiast jest jedna rzecz o którą mam żal do Barajy.Od kapitana drużyny wymaga się w takim momencie (mam na myśli czerwoną kartkę dla VDV),by złapał za "ryj" drużynę i dał znak do tego,by zaatakować rywala.Tymczasem klepaliśmy sobie piłkę bez efektów.
Nie winię Emery'ego,choć mam żal o tę porażkę.Jest młodym szkoleniowcem i Real to obnażył w całej rozciągłości.Natomiast po tym co widziałem w całym dwumeczu jestem umiarkowanym optymistą przed sezonem.Wreszcie potrafiliśmy grać szybko i na jeden kontakt.

Villa kontraktu jeszcze nie przedłużył.W zeszłym tygodniu pojawiały się informacje,że info o podpisaniu nowej umowy przez Guaje zostanie ogłoszone po rewanżowym meczu.Zapewne tak by się stało gdyby nie fatalny ostatni kwadrans.Jutro z Soriano spotkać ma się Tamargo ale tematem rozmowy raczej na pewno nie będzie transfer Villi do Madrytu a finalizacja nowego kontraktu naszej 7.

Hildebrand jest niestety tylko poprawnym bramkarzem.Canete nawet w przeciętnej formie wyciągał takie piłki jak strzał De La Reda.Przyjście Renana powinno przynieść efekt.Nawet jeśli nie wywalczy miejsca w bramce to pociśnie Niemca.

Villa nie na sprzedaż,inaczej jednak sprawa ma się z dwoma pozostałymi napastnikami.O ile Zigic zrobi sobie i nam dobrze odchodząc a tyle transfer Moro byłby błędem.Pisałem niedawno,że Morientes jeśli będzie tylko zdrowy to swoje zrobi.Dał próbkę w końcówce fatalnego meczu z Realem.Turcy oferują kwotę rzędu 3,5 - 4 mln ojro.Soriano chce za niego 5 ale w moim odczuciu jest to piłkarz wart znacznie więcej.Nie mam na myśli kwoty transferowej a przydatność dla drużyny.Zdrowy el Moro to gwarancja 10 - 15 goli w sezonie.

Mówi się także o transferach do klubu.Kandydatów jest trzech:Diego Milito,Sergio Garcia i Roman Pavlyuchenko.W grę wchodzi nawet roczne wypożyczenie Milito.

I na koniec:dziś o 17 ma być oficjalna prezentacja Renana Brito.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 26 sie 2008, 12:43

RealFan pisze:gdzie to wyczytales? przelecialem po lebkach kilka stron i nic takiego nie znalazlem. daj link :P
POdczas retransmisji meczu na tvp2 typo gaworzył:)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 26 sie 2008, 12:49

Marcin87 pisze:
RealFan pisze:gdzie to wyczytales? przelecialem po lebkach kilka stron i nic takiego nie znalazlem. daj link :P
POdczas retransmisji meczu na tvp2 typo gaworzył:)
Ten sam koleś co twierdził,że wypożyczamy Argentyńczyka BARAJĘ ? :lol:

Edit:
Z tego wszystkiego zapomniałem o ważnej rzeczy.Gratulacje dla Realu,bo choć uważam,że to my przegraliśmy ten mecz bardziej niźli Blancos go wygrali nie mogę nie zauważyć klasy rywala. :brawo: Gratuluję i czekam na rewanż 21 grudnia :twisted:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 sie 2008, 10:34

Najśmieszniejsze jest to, że Santi Cazorla z Villarreal, poinformował już hiszpańskie media o tym, że Villa na 100% odejdzie z Valencii. A ja jestem ciekawz skąd on takie informacje posiada. Cazorla podobno też był na celowniku Realu. Jeżeli (ale ciągle mam nadzieję, że to się nie spełni) Villa odszedłby do Realu, to na gwał i to szybki będzie trzeba szukać napastnika. Sprawa z Milito ciągnie się już od długiego czasu, a był jeszcze temat Sahy. Francuza za bardzo nie widziałbym w roli podstawowego napastnika Ches, a Argentyńczyk jeden z niewielu kandydatów ma ku temu predyspozycje. Cóż...

orech
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orech » 27 sie 2008, 16:52

Tuż koło godziny 17 świat obiegła informacja, która zmieniła całkowicie sytuacje Villi, co do transferu do Realu :) Mianowicie gwiazda Valencii zostaje w klubie i będzie dostawać 3mln euro za sezon :)

Informacja ta bardzo mnie ucieszyła, gdyż klub taki jak Valencia musi posiadać piłkarzy na miarę możliwości walki o mistrzostwo kraju :) Wydaje się więc, że Valencia zamiast spłacać długi postanowiła jeszcze trochę się pomęczyć i zająć się sportem, który powinien szybko przynieść pieniądze na spłatę długów :)

Ja osobiście bardzo liczę na to, że Valencia w tym sezonie będzie w czołówce :)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 27 sie 2008, 17:53

orech pisze:Tuż koło godziny 17 świat obiegła informacja, która zmieniła całkowicie sytuacje Villi, co do transferu do Realu :) Mianowicie gwiazda Valencii zostaje w klubie i będzie dostawać 3mln euro za sezon :)

Informacja ta bardzo mnie ucieszyła, gdyż klub taki jak Valencia musi posiadać piłkarzy na miarę możliwości walki o mistrzostwo kraju :) Wydaje się więc, że Valencia zamiast spłacać długi postanowiła jeszcze trochę się pomęczyć i zająć się sportem, który powinien szybko przynieść pieniądze na spłatę długów :)

Ja osobiście bardzo liczę na to, że Valencia w tym sezonie będzie w czołówce :)
Valencia zamierza spłacić długi.W ostatnich tygodniach kilka spraw się wyklarowało.Soriano jest wciąż w trakcie negocjacji sprzedaży działek starego Mestalla i sprzedaży części praw do użytkowania nowego obiektu wraz z częścią handlową.Łącznie włodarze Ches liczą na to,iż do kasy klubu wpłynie ok. 650 mln ojro.Mniej więcej tyle wynoszą obecnie długi klubu.

W czołówce po prostu musimy być.Na szczęście praca Emery'ego powoli przynosi efekty.Przyznam szczerze,że kiedy dowiedziałem się kto będzie nowym szkoleniowcem nie byłem wniebowzięty.Bynajmniej nie dlatego,że nie wierzę w umiejętności Baska.Po prostu po ostatnim sezonie wolałem kogoś doświadczonego,kto poukłada tę drużynę.Niemniej Unai powoli zyskuje sobie moją sympatię.I nawet pechowa porażka z Realem w Superpucharze tego nie zmieni.Muszę przyznać,że baskijski szkoleniowiec Valencii przypomina mi stylem pracy Beniteza.Oby efekt końcowy był przynajmniej ten sam,jeśli nie lepszy.

Zigic blisko wypożyczenia do byłego klubu.Blanquiverdos są chętni by wypożyczyć giganta.Przed nimi rozgrywki w PUEFA i Nikola byłby na pewno wzmocnieniem.Tym samym oznacza to,że na Mestalla trafi napastnik.Odpadł Pavlyuchenko więc na celowniku zostali:Milito,Sergio Garcia (obaj Zaragoza) i Luis Saha.Co prawda pojawiło się info o Huntelaarze ale traktowałbym go poważnie.Zadowolony będę jeśli trafi do nas któryś z delanteros Zaragozy.Do Sahy nie mam przekonania.Zbyt wiele kontuzji trapiło tego zawodnika w ostatnich sezonach by mógł być dla nas wzmocnieniem.

No i na koniec słówko o bohaterze ostatnich spekulacji transferowych.Valencia ma ogłosić przedłużenie kontraktu przez Villę.Informacja wspaniała ale nie niespodziewana.
Słowem Amuncik :D

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 29 sie 2008, 17:59

Muszę napisać post pod postem chyba :roll: skoro nikt się nie odzywa.

Na początek garść informacji na temat Milito.Zaragoza odrzuciła naszą ofertę w wysokości 10 mln ojro.Sprawa jednakże wciąż nie upadła.Gomez złożył bowiem nową ofertę:3 mln teraz i 10 po zakończeniu sezonu.Oferta bliska jest temu co oczekują los Blanquillos za swojego asa.Działacze nie przyjęli naszej propozycji,jednakowoż jej nie odrzucili argumentując to inną ofertą którą rozważają.Milito to łakomy kąsek i nie powinno dziwić,że jest nim zainteresowany klub z Anglii.Sam zawodnik choć głosu oficjalnie w tej sprawie nie zabrał dał odczuć,że wolałby zostać w Hiszpanii.Tak czy siak sprawa najdalej 31 sierpnia znajdzie swój finał.

Dosyć niespodziewanie pojawiło się info o zainteresowaniu 26-letnim Nacho Gonzalezem.Urugwajczyk ma 26 lat i jest środkowym pomocnikiem w typie Barajy.Przyznam,że Urus jest dla mnie postacią anonimową.W ojczyźnie reprezentował barwy Danubio i ponoć był jednym z lepszych grajków.Zdaje się,że nawet Villarreal był nim zainteresowany.Ma przyjść za darmo,więc nic na tym nie stracimy.Tym bardziej,że klub rozważa wypożyczenie go na sezon.

Jutro pierwsza kolejka i powoli już czuję te emocje które zawsze towarzyszą startowi sezonu :P .Naszym pierwszym rywalem będzie Mallorca.Rok temu przegraliśmy z wyspiarzami 0-3 i jest to jedyna porażka przeciwko Mallorce na Mestalla.Emery zamierza podać kadrę na spotkanie po jutrzejszym porannym treningu.Spotkanie zaplanowano na 22:00 i będzie transmisja na C+ 8) W drużynie gości doszło do wielu zmian latem.Klub opuściło kilku czołowych graczy na czele z Guizą,Ibagazą czy Jonasem Gutierrezem.U nas najprawdopodobniej zabraknie Marcheny.Środek obrony stworzą zatem Alexis i Albiol.Wypadałoby zacząć sezon od zwycięstwa i tylko taki wynik mnie będzie satysfakcjonował.Jeśli zagramy jak w pierwszym meczu superpucharu to o końcowy rezultat powinniśmy być spokojni.

Amuncik ...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 sie 2008, 18:14

Sprawa z Milito już przypomina powoli telenowele, ale musimy być cierpliwi ;) Też chciałbym, że by Argentyńczyk dołączył na Mestalla, bo znacząco wzmocniłby wówczas linię ataku Ches. Sam Villa nie da rady, no, chyba, że mu pomoże Morientes, który powoli odzyskuje formę.

Jutrzejszy mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Emery będie debiutował jako szkolewniowiec Valencii w spotkaniu ligowym w dodatku jestem bardzo ciekawy jak ustawi zespół. Wiele możliwości nie ma, ale może czymś nas zaskoczy. Szkoda, że nie mam Canalu +, ale cóż, posile się Sopcastem. Na bramce prawdopodobnie wystąpi Hildebrand, który jeszcze dostanie szansę od Emeriego. Co ciekawe Timo nie został powołany na mecze el. MŚ, więc chyba stracił jakiekolwiek uznanie w oczach Lówa.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 30 sie 2008, 12:27

Lista powołanych na mecz z Mallorcą:

Porteros: Renan y Guaita.

Defensas: Miguel, Helguera, Albiol, Alexis, Moretti y Del Horno.

Centrocampistas: Edu, Baraja, Albelda, Fernandes, Mata, Vicente, Pablo, Joaquín, Angulo.

Delanteros: Silva, Villa y Morientes.

za Valenciacf.es

Kadra zawiera 20 nazwisk i jedną sporą niespodziankę.Brak w niej Hildebranda,co ni mniej ni więcej oznacza,że zobaczymy dziś Renana debiutującego w meczu otwierającym sezon.Dwóch graczy odpadnie.Pytanie tylko kto :?:
Obecność wśród powołanych Angulo i Pablo oznacza,że coś jest na rzeczy z Joaquinem :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2008, 2:31

Poczatek w wykonaniu Valencii moze napawac jej kibiców optymizmem. Wreszcie widać jakis pomysl na rozgrywanie i przedewszystkim spokoj. Wszystkie formacje dobrze ze soba współgrają. Świetny mecz w wykonaniu Silvy Villi i Pablo, jesli Hernandez bedzie tak grał to bedzie lepszym transferem dla Nietoperzy niż Joaquin. Unai musi coś zrobić z niepotrzebnymi - Banega, Maduro, Viana i Zigiciem. Najlepiej ich sprzedac i kupic szybciutko kogos do środka pomocy, bo dzisiaj kontuzja Barajy i wchodzi Fernandes i jak dla mnie malo wyraźny wystep, jak wiekszosć w barwach Valencii. Czasu duzo nie ma, ale przydalby sie ktoś o uznanej marce, chyba Duscher jest jeszcze do wziecia. Zobaczymy co bedzie z Edu, moze sie tym razem nie polamie.

Ciekawa sytuacja z Joaquinem i Realem, jesli Valencia ma sznase wyciagnac kwote porównywalna do tej jaka zaplacila Betisowi to nie powinni sie zastanawiać. Z Timo takze ciekawa sytuacja, Unai musial miec powod, zeby postawić na dramkarza, ktory nie rozegrał zadnego spotkania z nowa druzyna. Renan zaprezentował sie dobrze, wiec jesli jest jakis konflikt na lini trener- Timo, Brazylijczyk spokojnie moze być pierwszym bramkarzem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 31 sie 2008, 2:54

duscher? ten ktory poszedl do sevilii?

orech
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orech » 31 sie 2008, 9:02

Meczu nie oglądałem, ale po wyniku wydaje mi się, że Valencia panowała chyba na boisku.

Ja uważam, że w tym sezonie Valencia powalczy o pierwszą czwórkę ...:) Valencia ma piłkarzy, których stać nawet na mistrzostwo:)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 31 sie 2008, 12:37

:haha: Świetny mecz w wykonaniu Valencii. Właśnie takiej gry oczekiwałem i Emery pokazał, że potrafi odpowiednio ustawić i zmotywować zespół. W obronie bezłednie, ale przeciwnik najlepszy nie był. Niemniej jednak cały zespół zasługuje na pochwały. Bardzo dobrze wprowadził się do zespołu Pablo, który ostro mieszał na boku. Jak dobrze było zatrzymać Ville pokazał we wczorajszym meczu ;) Dzisiaj okaże się na ile poważna kontuzja Barajy. Jego zmiennik, Manu Fernandes w końcu pokazał co potrafi. Świetnie wczoraj zagrał, odbierał rozgrywał. Może się w końcu przełamał. ;)

Nie ma co oceniać Renana, który się ,,nie napracował". Nie było widać w tym meczu braku drugiego napastnika, ale to oczywiste, że przydałby się jeszcze jeden. Saha już przeszedłdo Evertonu, więc na pewno nie wzmocni Valencii, w takim wypadku pozostaje Milito, który nie grał wczoraj z Levante, ba, nie był nawet w kadrze meczowej. Możę jest coś na rzeczy? ;)

P.S Joaquin znalazł sięna trybunach, z kontuzjowanym Marcheną

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”