Natomiast Menez wszedł na jakieś 20 min i niewiele mogę o nim powiedzieć. gra oczywiście na lewej stronie ataku i napewno dużo lepiej pasuje do tej pozycji niż Baptista czy pewnie i Vucinic, ale na jakiekolwiek oceny jest zdecydowanie za wcześnie... choć przyuważyłem że jak na skrzydłowego to ma bardzo mocne warunki i przy wejściach do ataku to może być spory atut, bo to że szybki jest to widziałem już wcześniej (w tym meczu chyba nie miał żadnej akcji więc tu tego nie pokazał)
Ogólnie to najważniejsze jest to, że Roma ten mecz totalnie odpuściła, wygrywała, Santacroce dostał czerwoną kartę i nagle się okazało że Napoli remisuje i to ono gra piłką, to ono naciska, to ono ma okazje. Roma nie odpowiadała i wyglądało to tak jakby nawet nie mieli zamiaru próbować wygrać
A tak na "+" to Pizzaro, który szuka gry, dużo grał z pierwszej piłki, starał się odegraniami z klepki nawet znaleźć swoją okazje bramkową w polu karnym. Naprawdę jest dobrze dysponowany, co już pokazał w Superpucharze w kilku akcjach. Zresztą środek pomocy to ogólnie najpewniejsza formacja Romy, która trzyma wysoki poziom.