Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2008, 23:54

Jeśli chodzi o to co było dla mnie największym zaskoczeniem, to fakt że na prawym skrzydle ataku grał Cassetti :shock: rozumiem że problemy kadrowe są, ale ta decyzja Spalla mnie mocno zaskoczyła. Jeśli chodzi o nowych zawodników, to Baptista wymieniał się pozycją z Vucinicem i o ile częściej grał jako wysunięty napastnik, choć co w jego stylu wtedy sporo się cofał to też schodził na lewą strone i wtedy na szpicy pojawiał się Vucinic. Ogólnie był raczej pasywny, mało widoczny, zdarzały mu się jakieś udane zagrania, ale żadko i często zaraz po nich popełniał błąd. Ogólnie widać że jest jeszcze w złej dyspozycji, którą prezentował w Realu. Riise bez fajerwerków, raz zrobił go w konia Lavezzi, ale on akurat wtedy objechał 3 graczy romy na 2 metrach w takim tempie, że zanim oni się zorientowali jego już nie było. W ofensywie go nie widziałem, a w obronie do zejścia nie miał wiele roboty. Dopiero po jego zejściu (standardowa zmiana na Tonetto) Lavezzi zaczął latać, ale to dlatego że Napoli zabrało się do roboty, a nie dlatego że Riise już nie bylo.
Natomiast Menez wszedł na jakieś 20 min i niewiele mogę o nim powiedzieć. gra oczywiście na lewej stronie ataku i napewno dużo lepiej pasuje do tej pozycji niż Baptista czy pewnie i Vucinic, ale na jakiekolwiek oceny jest zdecydowanie za wcześnie... choć przyuważyłem że jak na skrzydłowego to ma bardzo mocne warunki i przy wejściach do ataku to może być spory atut, bo to że szybki jest to widziałem już wcześniej (w tym meczu chyba nie miał żadnej akcji więc tu tego nie pokazał)
Ogólnie to najważniejsze jest to, że Roma ten mecz totalnie odpuściła, wygrywała, Santacroce dostał czerwoną kartę i nagle się okazało że Napoli remisuje i to ono gra piłką, to ono naciska, to ono ma okazje. Roma nie odpowiadała i wyglądało to tak jakby nawet nie mieli zamiaru próbować wygrać :roll:
A tak na "+" to Pizzaro, który szuka gry, dużo grał z pierwszej piłki, starał się odegraniami z klepki nawet znaleźć swoją okazje bramkową w polu karnym. Naprawdę jest dobrze dysponowany, co już pokazał w Superpucharze w kilku akcjach. Zresztą środek pomocy to ogólnie najpewniejsza formacja Romy, która trzyma wysoki poziom.

Wróć do „Włochy”