Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: Einar » 01 wrz 2008, 23:11

Yukasz pisze:Średnie mercato i do tego nie rozumiana przeze mnie polityka ze skrzydłowymi których teraz praktycznie nie mamy. A Taddei jak wiadomo żadnym bogiem nie jest a i do najlepszych ziemian wiele mu brakuje co niejednokrotnie pokazywał w poprzednim sezonie. Oczywiście dobre występy też miał ale imo jak mamy sięgać po trofea to nie z Tadkiem na skrzydle. Już mógł na zmianę zostać Giuly czy tam Alvarez bo jacy skrzydłowi są z Cicinho i Cassettiego?
A Giuly to nie chciał przypadkiem sam odejść? :think:

Taddei w formie jest jednym z najlepszych skrzydłowych świata, problem w tym, że tą forme nie zawsze ma :? Wygląda na to, że Spall świadomie przystał na Cicinho i Cassettiego jako rezerwowych prawoskrzydłowych. Może to i dobrze, zważywszy na ofensywny potencjał obu i, bądź co bądź, silną konkurencję na prawej obronie (jest jeszcze Panucci)...

Cóż, przynajmniej lewa pomoc uzupełniona (Mancini <-> Menez), poza tym nieźle tam sobie poczyna Vucinic, a i nasi obaj lewi obrońcy (Riise, Tonetto) od biedy mogą tam grać.
I co niby Perrotta jeszcze z konieczności będzie grał na skrzydle? Jak on na swojej pozycji od kilkunastu miesięcy jest w mocno średniej formie.
Na skrzydle to może nie :stop: Mam nadzieje, że odzyska swoją dawną dyspozycję na nominalnej pozycji, bo póki co przewiduje dla niego lawke (i pomoc w składzie Taddei-Totti-Menez(Vucinic) i przed nimi Bestia).
Do tego Baptista mnie nie przekonuje bo ciągle słyszę innych jak to czekają na jego powrót do wielkiej formy (co to kuwa koncert życzeń?). No ale zobaczymy, ma cały sezon aby mnie do siebie przekonać a jako że nigdy jego fanem nie byłem więc będzie mu jeszcze trudniej :P
Spokojna głowa, myśle że jak pogra troche na swojej ulubionej pozycji to będziemy mieli z niego pożytek :wink:
Średnie mercato
Jak dla mnie jedno z najlepszych od lat. Sprowadzeni zostali nowi zawodnicy do pierwszego składu na właściwe pozycje (Riise, Baptista), jedyny kluczowy zawodnik, który odszedł i któremu sie grać ostatnimi czasy nie chciało został zastąpiony młodszym i potencjalnie nawet lepszym (Mancini <-> Menez), pozostali najważniejsi (Aquilani, mówiło się też o odejściu Panucciego).

Wróć do „Włochy”