Re: Tour De France

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Tour De France

Post autor: Yukasz » 09 wrz 2008, 23:27

Taa a oprócz Ulricha brakuje Basso, Vino, reszty i jadymy :lol:

http://sport.onet.pl/0,1248734,1822383,wiadomosc.html
Szybki ten onet :P Ciekawe czy wiarygodny bo na żadnych kolarskich stronach takiego info nie znalazłem :think:
Ale jeśli Armstrong wróci to mam nadzieję że będzie walczył jak zapowiada (?) o zwycięstwo bo inaczej nie ma to sensu jak dla mnie. No i chyba wie że to oznacza ciągłe podejrzenia o jego formę i poprzednie zwycięstwa.

Cervelo zrekrutowało Hushovda

Thor Hushovd będzie od przyszłego roku kolegą drużynowym Carlosa Sastre.

Zaledwie kilka dni po oficjalnym komunikacie dotyczącym transferu tegorocznego zwycięzcy Tour de France - występującego jeszcze w koszulce CSC/Saxo Bank - do zespołu Cervelo, kontrakt z tym nowopowstałym szwajcarskim teamem, sponsorowanym przez kanadyjskiego producenta rowerów, podpisał 30-letni norweski sprinter.

Hushovd, sześciokrotny zwycięzca etapowy Touru (1/2002, 1/2004, 2/2006, 1/2007, 1/2008), od czasów początku swojej kariery ścigał się w drużynie Credit Agricole, która podobnie jak niemiecki Gerolsteiner zniknie z peletonu: -Decyzja nie była łatwa, ale postanowiłem przejść do Cervelo TestTeam. Podoba mi się koncepcja ekipy. Nie liczą się jedynie zwycięstwa, lecz również aspekty technologiczny, będziemy przecież testować sprzęt. Myślę, że właśnie w takim kierunku będzie szło kolarstwo. Tak będzie wyglądać jego przyszłość. Po dziewięciu latach w CA już cieszę się na nowe wyzwania w Cervelo.

Jak na razie nie podano, na jak długo Hushovd związał się z drużyną Cervelo.

Wróć do „Inne sporty”