Rama wreszcie wygrała i zagrała całkiem dobry mecz. Do Ideału cały czas sporo brakuje i dalej widać sporo słabszych stron, ale ponad wszelką wątpliwość był to mecz dużo lepszy niż poprzednie i co najważniejsze dla Romy zwycięski. Jeśli chodzi o to co mi się podobało, to głównie to że wreszcie Roma grała w dobrym tempie, potrafiła przyspieszyć, szybko wyjść z piłką po odbiorze, dobrze też wyglądały wymiany podań. Indywidualnie największym zasokoczeniem dla mnie był Brighi, który potrafił grać na wysokim poziomie i był niesamowicie aktywny. Naprawdę udane w jego wykonaniu spotkanie. Odnośnie Taddeiego to się nie zgodzę. Owszem nie był rewelacyjny, ale dla mnie ogólnie zagrał całkiem dobre spotkanie, głównie na początku, kiedy był bardzo aktywny i dzięki niemu pierwszy raz w tym sezonie Roma robiła coś pozytywnego na skrzydle. Natomiast mało widoczny był De Rossi i na nim w tym meczu się zawiodłem, bo to bez wątpienia jeden z najlepszych środkowych pomocników świata a dziś ze słabym rywalem pokazał naprawdę niewiele...
Ozdobą dość wysoko wygranego meczu zdecydowanie bramka Aquilaniego, choć nie mogę nie stwierdzić że wynik mimo wszystko jest dość złudny, bo jakiejś wielkiej ilości okazji bramkowych Roma nie miała.
A co do sondy, to na razie wszyscy z nowych zawodników wygląda na to że bardziej będą uzupełnieniem, kadry niż realnym wzmocnieniem, ale ostatecznie oddaje głos na Meneza, bo tylko u niego widzię szansę by był wzmocnieniem podstawowej 11 Romy, choć nie ukrywam że zastanawiałem się też nad ostatnią opcją