PZPN - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Michal Listkiewicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2008, 15:31

FIFA i UEFA nie uznały kuratora w PZPN ... podało tvn24

[quote]FIFA i UEFA zapowiedziały również zwrócenie się do Trybunału Arbitrażowego przy PKOL z prośbą o wyjaśnienie obecnej sytuacji w polskiej piłce. Władze piłkarskie chcą także dowiedzieć się, dlaczego została złamana fundamentalna zasada ruchu olimpijskiego i sportowego, mówiąca o niezależności związków sportowych. [/quote]

czy to oznacza, że nas jednak wykluczą ?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 30 wrz 2008, 15:39

FIFA i UEFA oficjalnie nie uznaje decyzji o wprowadzeniu kuratora. Swietny ruch Drzewieckiego IMO, tak jak ktos juz napisal przyklad powinien isc z samej gory a gora jest nijaka jak Listkiewicz. Drzewiecki zrobilby to wczesniej ale Listek caly czas straszyl ze to spowoduje odebranie nam euro. Teraz gdy Platini bodaj 3 dni temu powiedzial ze mistrzostwa na 100% odbędą sie w Polsce i na Ukrainie Listkiewicz stracil argument , a Drzewiecki genialnie to wykorzystal.

edit: wg mnie nie ma mowy o wykluczeniu, zreszta teraz juz nie ma odwrotu a ja osobiscie wole poradek i uczciwie pracujacych ludiz w zwiazku niz kompromitowanie sie w Europie

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 wrz 2008, 18:32

czeher pisze:A wiesz co to hydra ? :> wlasnie na takiej zasadzie dziala PZPN, jezeli nawet zetnie sie aktualne glowy, natychmiast na ich miejsce pojawia sie nowe i wcale nie lepsze bo z tego samego wyrosna...
Nie czas na opowiadanie sobie bajek :lol:
Jak góra daje zły przykład i u nich jest burdel to nie dziwne że na dole też wszystko mają głęboko. Góra powinna kontrolować dół i wyciągać wnioski. Teraz przynajmniej jest szansa że za Listkiewicza nie wyrośnie tato Lato :twisted: Uj wie jak to będzie. Pozostaje nadzieja że Drzewiecki wie co robi i ma mocne dowody :!: I najlepiej to zabić tego stwora :hardkor:

PS Zenit :!: Zenit :!: Zenit :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 wrz 2008, 18:47

Yukasz pisze: PS Zenit :!: Zenit :!: Zenit :!:
Hubocan na obronie i wsyztsko jasne :? ze tez Krizanac nie mogl zagrac, a spodziewalem sie tego jak zobaczylem go w 11, koles to jest porazka
Yukasz pisze:Nie czas na opowiadanie sobie bajek
bajki fajne sa

A co do UEFA i FIFA to w sumie dziwi mnie ioch argumnetacja.. widac jedna klika(nie moze byc inaczej skoro Michas im lasencje zalatwial..... co jak co ale plecy sa mocne). PZPN jest w jakis sposob zalezny od PKOL ale co ja bede gadac skoro prawnicy, sedizowie TA sa roznego zdania ... A ten caly Zawlocki to doktor prawa na uniwersytecie w Poznaniu ...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 wrz 2008, 20:58

Wiadomo, że Fifa czy Uefa będą bronić swoich. Dla mnie jest odpowiedzieć na ich nie uznanie tego zawieszenia - No i co z tego :?: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 paź 2008, 18:02

na tvn24 konferencja PZPN-u

FIFA pisze, że jak nie zostanie przywrócona władza PZPN-u do 6 października do 12:00 i jak nie zostanie wycofany kurator, to październikowe mecze będą zagrożone. Więc grożą wykluczeniem, jak rozumiem.
Podpisane przez samego Blattera.

będą 2 walkowery i możemy sobie marzyć o MŚ.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 paź 2008, 18:40

fieldy pisze:możemy sobie marzyć o MŚ.
szczerze to i tak mozemy juz sobie pomarzyc... do mistrzostw awansuje 1team z grupy (czesi) 2zespol zagra w barazach

A tak na powaznie to Drzewiecki jak w szachach sam wykonal ruch i sprawil sobie nim pata... bowiem jak sie wycofa to sie zblazni, a jak nie to bedzie miec przerabane u kibicow...
To jest walka z wiatrakami, ktora przyniesie wiecej start niz zyskow
Listek to jednak prawdziwy strateg..

Ale wg mnie to sa tylko grozby... a jak nie to przynajmniej Leo sie nie zblazni

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 paź 2008, 18:49

czeher pisze:A tak na powaznie to Drzewiecki jak w szachach sam wykonal ruch i sprawil sobie nim pata... bowiem jak sie wycofa to sie zblazni, a jak nie to bedzie miec przerabane u kibicow...
u kibiców / wyborców :]
zgadza się, ale raczej muszą go wycofać. Lepiej zbłaźnić 1 ministra niż narazić się kibicom. Ale przynajmniej frekwencja na wyborach byłaby duża :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 paź 2008, 21:32

Na pewno wykluczą kuratora i tyle.. i będzie życie się toczyć tak jak dotychczas.

A jeśli nie.. to jestem pewny że FIFA dotrzyma słowa.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 paź 2008, 1:20

Ktoś w naszym kraju ogarnia to co się teraz dzieje? Jest choć jedna osoba? Bo na pewno nie jestem nią ja :(
Ta cała FIFA z UEFA też są nieźli z tą szybką i tak stanowczą reakcją. I albo oni robią z siebie debili i są w piłkarskiej mafii albo Drzewiecki się ośmiesza bo w jego papierach nic nie ma. Ciekawe czy FIFA i UEFA wreszcie dostały uzasadnienie Drzewieckiego :think: Wie ktoś? Zresztą Drzewiecki twierdzi że UEFIE mówił o tym co może się wydarzyć, a Boniek twierdzi że Platini w rozmowie z nim przyznał iż o niczym nie wiedział.
I jeszcze jakby debili było mało to politycy zabierają głos i udają ekspertów :zgon: :won:
W opinii członka prezydium Trybunału Arbitrażowego, mecenasa Wiktora Cajsela kurator nie miał prawa zawiesić władz PZPN. Jak ocenił, kurator wyznaczony został tymczasowo, do chwili wydania przez Trybunał ostatecznego orzeczenia. - Zawieszenie władz leży w kompetencji Trybunału, a nie kuratora - dodał Cajsel.
Myślałem że większego burdelu być nie może, a to co się działo to widać było małe miki :zgon:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 paź 2008, 1:49

Jedyna rzecz którą ogarniam to to, że PZPN ma gwarantowany przez FIFA autonomię, nie raz były jaja z polskim prawem nt. temat.. Więc niestety kurator to pogwałcenie tej autonomii.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 paź 2008, 22:06

Yukasz pisze:Ktoś w naszym kraju ogarnia to co się teraz dzieje? Jest choć jedna osoba? Bo na pewno nie jestem nią ja
Taa, jak to napisales w czwartek to co powiesz dzisiaj ... Tego juz nikt nie ogarnia nawet sami zainteresowanii...

Na ironie najlepsze jest to, ze Drzewiecki wytyka bledy prawne PZPNu i jego bledy w statucie ... a jak widac sam popelnia buble (posrednio)

Na ironie2 teraz ministerstwo stawia ultimatum FIFA :haha: wg prasy.... :rotfl: dziwna sprawa po to Fifa rozdaje karty, moze blefuje a moze nie

Wg mnie to niepotrzebne ... jak tak dalej pojdzie to PO w Poznaniu napewno nie wygra :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 paź 2008, 22:41

czeher pisze:Taa, jak to napisales w czwartek to co powiesz dzisiaj ... Tego juz nikt nie ogarnia nawet sami zainteresowanii...
Wiesz, chwilę przed tym jak wyszedłem wieczorem z psem usłyszałem w TVP news z ostatniej chwili że FIFA wycofuje się ze swojego ultimatum. I pomyślałem że już ogarniam to wszystko - Drzewiecki wysłał wreszcie swoje pisma do FIFA i UEFA, ci wreszcie to przeczytali, zrozumieli o co loto i przyznali Drzewieckiemu rację. W końcu nawet powoli zaczynam rozumieć dlaczego Drzewiecki zareagował bo skoro uświadomił sobie że PZPN łamie prawa przez siebie ustanowione i ponoć nawet wybory można by unieważnić gdyż wszystko co robią dziadki nie jest prawomocne to zareagować musiał. Inaczej wybory mogłyby nic nie dać a nawet zostać unieważnione a on wiedząc że jest łamane prawo musiał zareagować. Nawet pomijam to że największe (wszyscy o tym mówią a na stronę sprawiedliwości nie chce mi się wchodzić choć ponoć jest tam całe uzasadnienie) zło jakie wyrządził PZPN to niezgadzająca się liczba członków (to akurat bardzo trafne słowo :P ) i zjazd odbywający się nie w terminie w jakim powinien :roll: Choć wszyscy spodziewali się zupełnie czegoś innego :P I jednak nadal podejrzany jest dzień wkroczenia kuratora i to że przynajmniej dla mnie ten Trybunał pewnie sterowany przez Drzewieckiego mógł dać PZPNowi czas na poprawę i spełnienie jakichś punktów. Bo widzimy co wywołała osoba kuratora. Ale, wróciłem z psem i usłyszałem że news od FIFA to blef i jest gorzej niż było bo teraz UEFA mówi że Euro jest zagrożone :roll: Do tego rozmowy zostają zerwane mimo że wg relacji PZPN ten zgodził się na warunki Drzewieckiego... który to ponoć w ostatniej chwili ze wszystkiego się wycofał. No i jak napisałeś - postawił ultimatum FIFA :lol: Jak myślicie, powinienem jeszcze raz iść z psem? :lol:

Czyli znowu nie wiem o co chodzi ale dojdę do tego :lol: Natomiast wiem że ktoś tu dobrał się do gardła rywala a druga strona zamiast rywala to zjada swój ogon :lol2: Nie wiem tylko kto jest kim :think:

A do tego ten PZPN który zupełnie odcina się od korupcji w polskiej piłce. Jak nie oni to kto jest za to odpowiedzialny? A Listkiewicz to jak zwykle ma wszystko w nosie i zajmuje się Euro... choć akurat do tego się nadaje.

PS Na was też Koźmiński działa jak płachta na byka? W sumie ten cały kurator jest poplątany w drugą stronę bo waży słowa jakby musiał za nie płacić :roll:

I właśnie, Polacy są chyba w stanie poświęcić Mundial (przynajmniej tak wynika z badań choć dla mnie one też do końca nie są miarodajne) ale Lecha to już nie za bardzo :]

Po słowach Tuska wydaje mi się że do pon. nic się nie zmieni i obie strony będą trwały przy swoim :( A wtedy... strach się bać :won: Przynajmniej Leo ma spokój :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2008, 0:01

Koźmiński rzeczywiście nie działa na mnie jakoś specjalnie pozytywnie. W ogóle jak na rzecznika to koleś wysłowić się nie potrafi. Do tego te głupie odzywki, w stylu: jak ja mam krawat to musi być powaznie - czy jakoś podobnie.

Też nie wiem o co w tym chodzi wszystkim. Platforma albo ma przekonanie, że dowody winy PZPN-u trafią do Fify i będzie po ich myśli, albo popełniają samobójstwo polityczne. Bronek Komorowski [swoją drogą spoko koleś podobno :P] mówi, ze UEFA i FIFA blefują i że raczej nie ma się czego bać. Donek też popiera Drzewieckiego, czyli ... idą na wojnę z kibicami. Są niby przekonani, że FIFA blefuje, ale jak Leszka nam wyrzucą z Pucharów to będą rzeczywiście potrzebowali jakiegoś cudu :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 paź 2008, 10:50

fieldy pisze:Koźmiński rzeczywiście nie działa na mnie jakoś specjalnie pozytywnie. W ogóle jak na rzecznika to koleś wysłowić się nie potrafi. Do tego te głupie odzywki, w stylu: jak ja mam krawat to musi być powaznie - czy jakoś podobnie.

Też nie wiem o co w tym chodzi wszystkim. Platforma albo ma przekonanie, że dowody winy PZPN-u trafią do Fify i będzie po ich myśli, albo popełniają samobójstwo polityczne. Bronek Komorowski [swoją drogą spoko koleś podobno :P] mówi, ze UEFA i FIFA blefują i że raczej nie ma się czego bać. Donek też popiera Drzewieckiego, czyli ... idą na wojnę z kibicami. Są niby przekonani, że FIFA blefuje, ale jak Leszka nam wyrzucą z Pucharów to będą rzeczywiście potrzebowali jakiegoś cudu :lol:
Z tej całej afery właśnie najbardziej mi szkoda Lecha. Z drugiej strony jak mają pozamiatać tą mafię to niestety wszyscy muszą ucierpieć nawet kosztem MŚ w 2010 roku i organizacją EURO 2012 ale przynajmniej jak postawią od nowa władze i nie będzie już nigdy cyrków, to jedynie możemy zyskać. Anglia została wyrzucona z rozgrywek europejskich na 5 lat za mecz w Brukseli ale ile tam się zmieniło, teraz to jest najlepsza liga świata pod względem piłkarskim, płacowym i na trybunach. U nas tego oczywiście by nie było, ale dzięki pozamiataniu "Leśnych ludków" moglibyśmy właśnie w tamtym kierunku zmierzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”