Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 464

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 wrz 2008, 17:51

Trudno powiedzieć, jego powrót był już 2, czy 3 razy odkładany. Teraz przerwa na LM, pewnie jeszcze się dowiemy po meczu z Porto jak wygląda kadra.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 paź 2008, 12:12

Dzisiaj o 16 (czasu polskiego) na Stadium of Light, Arsenal rozegra ważne, interesujące a zarazem trudne spotkanie z Sunderlandem. Czarne koty poczyniły przed tym sezonem znaczące transfery, sprowadzając graczy o znanych i ogranych na Wyspach nazwiskach - Malbranque, Cisse, Diouf, A. Ferdninand, Healy, Chimbonda, Tainio.
W zespole Roya Keane'a nie zagra Teemu Tainio oraz prawdopodobnie Liam Miller i Kenwyne Jones. W ekipie The Gunners nie ma nowych kontuzji - być może wróci na to spotkanie Alex Song. Od dłuższego czasu są natomiast kontuzjowani: Abou Diaby, Tomas Rosicky, Eduardo, Amaury Bischoff i ich powrót spodziewany jest w późniejszym terminie.
Spodziewam się składu: Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Eboue (Song), Denilson, Fabregas, Nasri, v. Persie, Bendtner.

Myślę, że Arsenal będzie chciał się zrehabilitować za porażkę z beniaminkiem, więc wygramy 2:0 :]

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 paź 2008, 14:31

Almunia, Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Walcott, Denilson lub Eboue, Fabregas, Nasri, RvP, Adebayor

Ja stawiam na taki skład... ale nie obraziłbym się gdyby od pierwszych minut zagrali Vela i Bendtner... chciałbym zobaczyć ich razem w meczu ligowym... co do samego przebiegu spotkania nie spodziewam się niespodzianki jak w meczu z Hull... gospodarze lepiej spiusują się na wyjazdach niż na własnym obiekcie pozatym Sunderland przegrywa ostatnio każdy mecz z Arsenalem... do tego dochodzą kontuzje ich kilku graczy z pierwszego składu przy żadnej nowej u Kanonierów... 1:3 dla gości 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2008, 15:57

http://www.justin.tv/chmielpl
z +sport komentarz polski :]

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 paź 2008, 16:53

Nudny mecz, nic się nie dzieje... w sumie żdana z drużyn nie ma większej przewagi ale to gracze Sunderlandu stworzyli groźniejsze sytuacje... przedewszystkim brak pomysłu na gre Arsenalu jest problemem bo zawodnicy indywidualnie żadnych błędów nie poełniali poza Gallasem kiedy to nie upilnował Cisse i chyba Sagny który źle podawał w pole karne... czekamy na drugie 45' mam nadzieje, że na moje 1:3 jest jeszcze szansa... 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2008, 16:57

ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz... ekhm.. O_O.

Mecz nudny, niestety. Wydaje mi się, że jeśli w ogóle padną jakieś bramki, to tylko jedna.. moim zdaniem jednak będzie 0:0. :( Oby nie. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2008, 17:02

kyloloko pisze:chyba Sagny który źle podawał w pole karne
To Theo był, ale można się było pomylic, bo najpierw kapitanie zagrał rolę prawego obrońcy :lol:

Bez pomysłu, bez zaangażowania, widać ze jeszcze nie pojęli, iż te własnie mecze mają kapitalne znaczenie na końcu sezonu. Oby Wenger ich porządnie zmobilizował w przerwie. Obawiam się jednak, że to Keane lepiej przemówi do gospodarzy. Grają świetnie w defensywie, tylko raz im zagroziliśmy tak poważnie, gdy Theo dogrywał w pole karne i Gordon wybił piłkę na 8-9 metr. Nikog z naszych nie było. Za mało graczy atakuje, muszą ruszyć mocno do przodu jak chcą wygrać.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 17:04

Nie no przesadzasz lekko :)
Strzał Denilsona jeszcze był i Theo z dystansu gdzie było dość groźnie... no, ale właśnie:
Magnum pisze:ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz... ekhm.. O_O.
Podobnie mam ^^

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 paź 2008, 17:06

fieldy pisze:
kyloloko pisze:chyba Sagny który źle podawał w pole karne
To Theo był, ale można się było pomylic, bo najpierw kapitanie zagrał rolę prawego obrońcy :lol:
ahhaa... oglądam w słabej jakości w małym oknie, więc widząc czarnoskórego piłkarza na pozycji prawego obrońcy automatycznie pomyślałem o Sagny... :wink:

EDYTA:
żeby nabijania nie było.. 8)
Arsenal w drugiej połowie zaczyna grać i nawet RvP zdobył gola po asyście Walcota ale "arbiter" boczny uznał że anglik piłke wybił za linni bocznej boiska...
Ostatnio zmieniony 04 paź 2008, 17:21 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2008, 17:18

cholera, dlaczego ostatnio drużyny, którym kibicuje trafiają na sędziów, którzy lubią bramki nie uznać ?

Wydaje się, ze piłka całym obwodem nie minęła linii końcowej :?

tak jak myślalem, zemściło się :?

takie mecze są najgorsze ... nam sedzia bramki nie uznaje, a rywal oddaje strzał zycia :?
Geovanni z Hull też strzelil nie do obrony. Trochę pech, szkoda, ze sędzia tego gola nie uznał :evil:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 17:47

No bramka była... i chyba przez to mamy lekko wypaczony wynik.... gol życia chyba wyszedł Leadbitter'owi... 2 mecz i 2 porażki ? Boże...

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 paź 2008, 17:48

TRAGEDIA !!! Arsenal do bramki z piłką wjębać się musi mimo, że ma okazje strzelić z dalszej odległości jak Bendtner w pierwszej swojej sytuacji czy nawet w polu karnym Ade mógł strzelać o RvP nie wspomne... :evil: :suicide: :angry: ale gol miodzio
PubuśBubuś pisze:Teraz poczują się wielcy, zlekceważą następnego rywala, głupio stracą punkty, po czym rozgromią następnego rywala, i tak do usranej śmierci...
Teraz ten cały bubuś poczuje swoje chwile triumfu

GGGGGGGGoooooooooooOOOOOOOOOOOOOOlllllllllllllllLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Fabregaaaaaaaaassssssssssss 1:1 !!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 04 paź 2008, 17:52 przez kyloloko, łącznie zmieniany 2 razy.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 04 paź 2008, 17:48

Tadam. Pub.uśBubuś przepowiedział. Nie cieszę się z wyniku, ale spodziewałem się tego. Za taką grę to ja dziękuję. Czekam już na następny sezon :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2008, 17:58

Nie wiem co z tą bramką Robina bo naprawdę bardzo ciężko coś powiedzieć z powtórek które nam pokazywali..
Piękny strzał Sunderlandu ale na szczęście podnieśliśmy się i ładny gol Fabregasa.
Bez rewelacji, jeden punkt. Oby za tydzień było lepiej.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 paź 2008, 18:07

Złość, frustracja... zaczynjąc od słabej gry Arsenalu w pierwszej połowie, "sędziów" poprzez szczęście przeciwnika... w drugiej połowie dużo lepiej ale skuteczność była tak beznadziejna jak moje samopoczucie dzisiaj w nocy... sędziowie nie wiem co Arsenal ma takiego w sobie że przyciąga największych frajerów w tym fachu wypaczających wyniki meczów... jest przynajmniej ten jeden nędzny punkt uratowany przez Cesc'a przed meczem z Evertonem nie jestem optimistą...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”