Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 861

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 05 lis 2008, 22:54

Toudinho pisze:no ale trzeba bylo czekac 50 lat by zobaczyc dobre Juve
Rozumiem, że to kiepska ironia? Liga Mistrzów 02/03 i 04/05, pamiętamy?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 06 lis 2008, 9:26

Kryzys jaki nas dotknął uwidacznia się coraz bardziej. Co do meczu, trudno cokolwiek mówić o Realu który zagrał niesamowicie chaotycznie i bez pomysłu. Schuster wspominał coś o jakimś rewanżu przed meczem? Jeśli tak to dziękuję z całego serca za taki rewanż. W obecnej formie z trudem będziemy zdobywać kolejne punkty w lidze.
Zawodnicy ,których mimo wszystko należy pochwalić za tenmecz to Cannavaro i Drenthe. Cała reszta zawiodła. Zawiódł trener, zawodnicy, kibice, Robben ,który złapał uraz w najmniej odpowiednim momencie.
Ktoś gdzieś wspominał o pojedynku gigantów Alex vs Raul...bez komentarza

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lis 2008, 11:59

nie widze powodu do dramatyzowania i gadania o kryzysie. przede wszystkim dlatego, ze marudzenie jest najgorszym z mozliwych postepowan.

jesli prasa zaczelaby teraz nadmuchiwac do monstrualnych rozmiarow balonik podpisany "kryzys" to w jaki sposob wplynie to na druzyne?

real ma jeden kluczowy problem - defensywa. i drugi troche mniejszy, jednak rowniez istotny - nieumiejetnosc gry przeciw zabunkrowanemu rywalowi.

trzeba postawic gruba kreske bo tego co bylo, nie zmianimy. znajdujemy sie w okreslonej sytuacji i mamy przed soba mecz z malaga na bernabeu. interesuje mnie tylko ten mecz i zwyciestwo w nim, nie bylo spotkania z juventusem, a niz z almeria, ani zadnego innego. oczekuje, ze wlasnie takie podejscie w zawodnikach uda sie schusterowi wzbudzic. jedni moga sobie wierzyc w "sportowa zlosc", ja wierze w nienajlepsze morale, ktore trzeba wyeliminowac i pozytywny wplyw odpowiedniego nastawienia oraz mobilizacji.

dla mnie dobrym rozwiazaniem byloby w najblizszym meczu: guti, van der vaart, raul - lawka. stosujemy polityke rotacji to w czym problem. ci pilkarze graja obecnie slabo i powinni znlezc sie na wygodnym siedzisku obok trenera. licze, ze bedzie mogl w koncu zagrac de la red, bo ten zawodnik jednak sporo nam w drugiej linii daje.

raul moze jest waleczny i robi kilometry, nienajgorzej prezentuje sie nawet ilosc strzelonych przez niego bramek. ale nam trzeba czegos innego. zycia i kreatywnosci, a el siete lubi sobie byc duchem na boisku, z jego biegania niewiele jest pozytku i niewiele wnosi do rozegrania akcji. skoro mozna sie spodziewac, ze malaga nie zagra ofensywnie to musimy wystawic taki sklad, ktory bedzie mogl dac nam dosc pomyslu na gre. nie tak jak wczoraj, gdzie mielismy przewage, z ktorej owocow nie zbieralismy.

podsumowujac:
raul, guti i van der vaart na lawce
de la red, sneijder i higuain koniecznie w pierwszym skladzie (jesli lekarze zezwola na gre rubena).
jeden dm - obojetnie czy gago czy diarra

nawet zastanowilbym sie nad wariantem, kiedy ruud zaczyna na lawce, higuain na srodku ataku, gdzie bedzie wnosil wiecej pozytku niz na boku, a robben ( o ile uraz nie jest powazny) oraz drenthe na skrzydlach. van nistelrooy wczoraj nie potrafil sie odnalezc na boisku po tej przerwie w grze. taki tok myslenia ze wzgledu na to, ze nie obawiam sie o skutecznosc. obawiam sie o stwarzanie sytuacji.

szanse na to, ze schuster postapi w taki sposob sa niewielkie, ale moze stanie sie cud. moze bernd zajrzy na forum :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lis 2008, 15:52

robben ponoc powazny uraz i na boisko wroci dopiero w 2009 roku

tak donosi fioletowa

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 06 lis 2008, 15:56

Racja.RObben tak na rozgrzewce przed meczem świrował że coś se porobił i na boisko wbiegnie po nowym roku.Osłabienie dla Realu to moim zdaniem szalenie spore,bo oglądając ostatnie spotkania Realu zauważyć można było że to on najwięcej wiatru na skrzydłach robił

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lis 2008, 19:18

:?

jest to duzy problem. nie dlatego, ze robben byl w swietnej formie (bo tak nie bylo), ale dlatego, ze bardzo malo mamy alternatyw na tej pozycji. niewesolo.

znaczy to tyle, ze higuain jest skazany na prawa strone ataku, co do mnie srednio przemawia. znaczy to tez tyle, ze wiecej powinien grac drenthe. wypadniecie teraz ktoregos z tych zawodnikow to juz by byla niemal tragedia. wole nie ogladac tego jak na sile bezproduktywnie pchamy sie srodkiem bo jedynymi pilkarzami, ktorym mozna podac do boku byliby boczni obroncy.

juz lepsza jest ta obecna asymetria.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 06 lis 2008, 22:16

RealFan pisze:real ma jeden kluczowy problem - defensywa. i drugi troche mniejszy, jednak rowniez istotny - nieumiejetnosc gry przeciw zabunkrowanemu rywalowi.
Wg mnie proporcje są odwrótne. Jeżeli rywal prowadzi otwartą grę, to bardzo prosto dochodzimy do sytuacji, jednak problem w tym sezonie tkwi w ich wykorzystywaniu (np. Espanyol czy Athletic) lub też w arbitrze (Aletico i inne). Gdy rywal jest, jak to trafnie ujołeś zabunkrowany, strzela celnie 3 razy w meczu i strzela 2 gole (moje statsy odnośnie strzałów celnych we wczorajszym meczu mogą być niedokładne, bo w 2 połowie bardziej oglądałem U can dance niż mecz, więc wybaczcie) to mamy megaproblem - głównym tego problemem jest brak skrzydłowych, o czym mówiłem na początku okienka transferowego. Hugain NIE JEST skrzydłowym i czas, aby zrozumiał to Schuster. Może w końcu zrozumiał - wczoraj na skrzydle nie grał.

Drenthe. Człowiek, którego od zimy powinno u nas nie być. Jedyne za co mu jestem wdzięczy, przez cały jego pobyt w Madrycie jak narazie, to za tak umiejętne wymachiwanie nogami przed Heitingą, aż ten go w końcu sfaulował i wygraliśmy derby 2-1 + meczu z Sevillą, który był rok temu, a nie jak to napisał Toudinho 2 lata. Jak narazie nie jest to pilkarz, którego poziom zasługuje na grę w Realu Madryt. Jak bym go widział na wyporzyczeniu w klubie pokroju PSV czy HSV. Może moja opinia na jego temat się zmieni, ma szansę do 2009 roku sobie pograć ;]
Heinze. Kolejny, który imo wyraźnie odstaje w tym sezonie od reszty. CIągłe zmiany pozycji pomiędzy stoperem, a lewym obrońcą źle mu robią i czas, aby na dłuższą chwilę zagościł na rezerwie.

Mam nadzieje, że Pepcio wykuruje się na następny mecz :rydzyk: , bo nie mam ochoty oglądać Krzysztofa Drewno-Metzeldera, ani Gabriela Rzut karny-Heinze z Malagą.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lis 2008, 17:21

AS donosi ze rvn bedzie musial przejsc operacje kolana. ktos niezle zarobi w zimie na sprzedazy napastnika

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 lis 2008, 18:02

i na sprzedaży pomocnika. na sprzedaży obrońcy zapewne też

ostrze sobie zęby na występny javiera savioli :mrgreen:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lis 2008, 18:12

ja tez :boruta:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lis 2008, 18:55

Mam dziwne wrażenie, że powróci temat Huntelaara.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 lis 2008, 22:02

wróci. ale to zły pomysł wg mnie. ja osobiście chciałbym widzeć jakiegoś silnego i szybkiego napastnika u nas

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lis 2008, 13:44

Higuain był ostatnio w lepszej formie niż RvN. Bardziej boję się absencji Robbena, bo teraz jesteśmy zmuszeni albo graniem 4 środkowymi pomocnikami, albo oglądać parodię piłkarza - Drenthego. Po raz pirwszy żałuję że Robinho odszedł.

Szacuneczek -

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 lis 2008, 14:44

"Parodia pikarza" hehe 8) ładnie ujęte.W sumie jak to powiedziałeś "parodię" to on odstawił w meczu z Juve.Co prawda co fakt.Ale w poprzednich meczach gdy grał ogony to sprawiał wrażenie lepsze.Może nie służą mu pełne 90 minut meczu :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lis 2008, 14:51

Wedlug wielu serwisow internetowych (goal.com, skysports.com itp.) Drenthe byl waszym najlepszym pilkarzem w meczu z Juventusem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”