Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 872

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2008, 21:25

Teraz jeszcze przetłumacz nam za co Ajax ma dostać te 7 mln bo jeżeli chodzi tutaj o ilość występów to można śmiało dopisać to do ogólnej kwoty transferu :P To dość ważne bo 7 mln to lekko ponad 30% podstawowej kwoty a więc duża część. Jeżeli klauzula opiera się trofeach (np: zdobycie mistrzostwa kraju albo Ligi Mistrzów) to dobra opcja dla Realu. Może też chodzić po prostu o ilość występów (tak podobno podawały media holenderskie zdaniem kibica ajaxu, którego cytował Bask) a wtedy wychodzi mniej korzystnie.

Tak czy inaczej jeżeli nawet przepłaciliście (kwestia dyskusyjna) to niewiele. Pepe nie przebije.

I jeszcze na rozluźnienie atmosfery przytoczę (cytując usera innego forum) żart Salgado z dzisiejszej konferencji prasowej:

Hasta nuestros posibles fichajes están lesionados - w swobodnym tłumaczeniu oznacza to mniej więcej "nawet ci, których dopiero chce kupić Real mają kontuzje" (oczywiście w kontekście transferu Huntelaara)

:lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 gru 2008, 21:43

Jakby nie patrzec, to najlepszy z mozliwych do wyjecia zima napastnikow jakich moglismy kupic. Ciesze sie, ze nie skonczylo sie na jakims Zakim, Olivierze czy jeszcze innych wynalazkach. Statystyki Klaasa sa imponujace i licze, ze potwierdzi swoje umiejetnosci w silniejszej lidze. Cena jaka za niego zaplacilismy srednio mnie interesuje. Jaka by nie byla, zawsze dla niektorych bedzie za wysoka.
Czekam teraz na skrzydlowego...

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 02 gru 2008, 23:12

Mentor, za to E2 czy Messi to żelaźni zawodnicy.

Kwota transferu 20mln + 7mln po spełnionych dodatkowych warunkach, poprawiła Ci humor?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2008, 23:44

Saviola tez mial dobre statsy a jak gra to kazdy widzi

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 gru 2008, 0:05

Ronaldo też miał dobre statsy, RvN też miał dobre statsy, Eto'o też miał dobre statsy, Berbatov też miał dobre statsy... Wpisujmy miasta [*]

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 0:06

Saviola to odpowiedź na E2, daj mu czas.

Barcelona.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 0:19

Zurawski, Rasiak itp....Statystyki bywaja mylace wiec zamiast grac w jakies Cmy itp zacznijcie ogladac mecze, one wiecej pokazuja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2008, 0:59

el Crack pisze:Mentor, za to E2 czy Messi to żelaźni zawodnicy.
Ale co to ma do rzeczy? Jeżeli Messi się łamie to działa to na korzyść Robbena?

A może po prostu ja jestem ślepy i nie dostrzegam regularnie grającego Robbena.
el Crack pisze:Kwota transferu 20mln + 7mln po spełnionych dodatkowych warunkach, poprawiła Ci humor?
Kwota nie bo liczyłem na bliżej 30 mln jako podstawową kwotę o czym pisałem już wcześniej tak więc albo słabo czytasz albo nie trafiłeś z ironią bo ani mnie to ziębi ani grzeje. Z samego transferu jestem zadowolony. Cieszę się, że trafił do Was akurat ten zawodnik. Mój humor może się pogorszyć dopiero wtedy kiedy zaczniecie łatać kolejne luki. Przede wszystkim kiedy dokupicie jakichś sensownych grajków pod Huntera właśnie bo samemu wiele nie zdziała.

Bienias@
Powątpiewasz w umiejętności Huntelaara? Poważnie pytam.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 1:39

Nie. Akurat uwazam ze godnie moze zastapic RvN ale nie przy takich pomocnikach jak Guti.
Ogolnie nie podwazam jego umiejetnosci ale opieranie wiedzy na statystykach i ocenianie na ich podstawie stalo sie w dzisiejszych czasach nagminne.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 gru 2008, 7:07

Bienias pisze: opieranie wiedzy na statystykach i ocenianie na ich podstawie stalo sie w dzisiejszych czasach nagminne.
Wiesz po sobie :> Moze nie uwierzysz, ale niektorzy zamiast grac w CM'a wlasnie, wola ogladac np. Polsat Sport, gdzie Ajax jest pokazywany dosc czesto. Hala uogolnianie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2008, 7:12

Ale czyż nie jest tak Makis, że Hunter to właśnie typ napastnika bardzo uzależniony od kolegów z drużyny :> Ja właśnie mam Polsat Sport i niekiedy zdarza mi się oglądać Ajax a nawet jeżeli nie oglądam całych spotkań to widzę bramki jakie strzela. Klaas to zawodnik przypominający profilem Ruuda tyle tylko, że gorszy (przynajmniej na dzień dzisiejszy). Jeżeli nie będzie dobrze grać skrzydłami to Holender sam nie rozwinie własnych... skrzydeł no :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2008, 11:02

Makis pisze:
Bienias pisze: opieranie wiedzy na statystykach i ocenianie na ich podstawie stalo sie w dzisiejszych czasach nagminne.
Wiesz po sobie :> Moze nie uwierzysz, ale niektorzy zamiast grac w CM'a wlasnie, wola ogladac np. Polsat Sport, gdzie Ajax jest pokazywany dosc czesto. Hala uogolnianie.
Jedynym managerem w jakiego gralem to swos o ile to wogole manager. Makis akurat to o statystykach napisalem ogolnie bo duza czesc kibicow z Madrytu nie wie jak gra Klaas a widza statystyki i zaczynaja piac ze jest swietny itp.
Tez mam PS a nawet PS extra:P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 gru 2008, 11:35

bo huntelaar jest swietny. na swoj sposob. jest swietny, gdy parnerzy swoja gra pozwola mu takim byc. jak nie pozwola to bedzie rownie dobry jak saviola.

przy czym nie przesadzalbym. ruud moze strzelac w takim realu bramki to i hunter moze. bardziej zastanawiam sie ile czasu bedzie sie ogarniac w la liga przy wlasnie tak, a nie inaczej grajacym realu.

przyjmuje ten transfer poki co na chlodno, ale jest krok w dobra strone.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 03 gru 2008, 12:59

Bienias pisze:Zurawski, Rasiak itp....Statystyki bywaja mylace wiec zamiast grac w jakies Cmy itp zacznijcie ogladac mecze, one wiecej pokazuja.
To powiedz mi bystrzaku kogo lepiej było wyciagnąć w zimowym okienku, napastnika, który zastąpiłby Ruuda i mógł grać w PD i LM. Czekam.
Mentor pisze:Ale czyż nie jest tak Makis, że Hunter to właśnie typ napastnika bardzo uzależniony od kolegów z drużyny :> Ja właśnie mam Polsat Sport i niekiedy zdarza mi się oglądać Ajax a nawet jeżeli nie oglądam całych spotkań to widzę bramki jakie strzela. Klaas to zawodnik przypominający profilem Ruuda tyle tylko, że gorszy (przynajmniej na dzień dzisiejszy). Jeżeli nie będzie dobrze grać skrzydłami to Holender sam nie rozwinie własnych... skrzydeł no :P
Dziwne, żeby typowy sęp, lis pola karnego o ukształtowanym profilu piłkarskim zawsze sam kreował sobie akcje, swoim nieszablonowym dryblingiem czy szybkością. On ma po prostu być tam gdzie przed bramką spadnie piłka, wyskoczyć w odpowiednim momencie, dostawić nogę. Ruud w swojej profesjonalnej karierze strzelił nie więcej niż 10 bramek zza lini pola karnego. Każda typowa 9 jest uzależniona od partnerów. Nawet Wasz E2 (który może nie pasuje to typowego stereotypu 9), ile on bramek trafił po indywidualnych akcjach bez pomocy partnerów? Rozchodzi się o to, że i tak jeszcze jeden napastnik o innej charakterystyce (typ Villi/Benzemy, może Teveza) będzie jeszcze potrzebny. Bo na dzień dzisiejszy z tych szybkich i błyskotliwych mamy tylko Higuaina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”