Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: olson » 15 gru 2008, 20:43

Ja się zajebiście cieszę z prolongaty umowy Bastiana. Potencjał ma niebywały, musi go w końcu kiedyś wykorzystać. Próbki jego umiejętności było nam dane zobaczyć chociażby na WM '06 czy w sezonie poprzedzającym imprezę. Bastian nie może cały czas grać poniżej oczekiwań, a niestety tak to jak dotąd wygląda. Miewa przebłyski, ale nie trzyma formy. Wydaje mi się, że jedną z głównych przyczyn takiej sytuacji jest brak konkurencji. On jest pewien miejsca w składzie, jakkolwiek źle by się nie prezentował, nie ma go kim zastąpić. I to właśnie trzeba zmienić. Dlatego zaklepać Marina w zimie, dać mu dograć sezon w Borussii, a od lata niech pomyka w Bayernie. Skrzydła będą mocno obsadzone, a nikt też nie będzie narzekał na zbyt rzadkie występy przy umiejętnej rotacji trenera. Na darmowego Marina nie czekałbym. Wiadomo, zapewne kontraktu z Borussią nie przedłuży (chociaż może?), a za darmochę będzie to bardzo łakomy kąsek i jakaś Chelsea czy inny Arsenal może nam go sprzątnąć, bo w ciągu półtora sezonu rozwój chłopaka może pójść hen-hen naprzód. Baumjohann to jakaś kpina, chociaż, jeżeli to ma być warunek transferu Marina, bierzemy i [ch**].

Powrót Hamita będzie wielkim wzmocnieniem. Turek w poprzednim sezonie zrobił ogromne wrażenie, szkoda, że stracił całą rundę, ale takie życie. Na wiosnę będzie w pełni sił i na pewno otworzy to przed Klinsmannem większy wachlarz rozwiązań ofensywnych. Sprawy wypożyczeń Sosy i Kroosa mają być niedługo umawiane. Bezwzględnie obu trzeba puścić, bo u nas sobie nie pograją, przynajmniej w obecnej sytuacji.

E: Czemu gupi słownik pilka.pl oznacza mi wyraz *[ch**].grajec* jako *[ch**]* :??

opamiętaj się // fieldy

Wróć do „Niemcy”