Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 18 gru 2008, 20:47

Lech kupuje kolejnych mlodych zawodników z Bałkanów. Osobiscie nie jestem nigdy zwolennikiem polityki transferowej opieranej na sprowadzaniu obcokrajowców, ale nie mam na to wiekszego wpływu. I co wazne poprostu ostatnia plejada transferów to strzały w 10.

Nowi zawodnicy to napastnik Haris Handzić, pomocnik Gordan Golik, oraz nie potwierdzeni oficjalnie przez strone Lecha bramkarz Jasmin Burić i pomocnik Fenan Salcinović z Celik Zenica.
Dla mnie jedyna niespodzianka jest pozyskanie Golika, bo jednak o środkowych pomocnikach sie nie mowilo. Napastnik i prawy pomocnik to mialy byc jedne z najwazniejszych priotytetów. Brakuje jeszcze lewego obroncy i nie zapowiada sie, zeby to był Polak.
O Handziciu mowilo sie juz długo, mam tylko nadzieje, ze jest lepiej wyszkolony technicznie niz Rengifo, bo jego braki UEFA obnażyła niemiłosiernie. Lech potrzebował napadziora, bo Reiss nie dawał za wiele z ławki, a Rengifo i Lewy grac wszystkiego nie powinni. Środek pomocy Lech ma bardzo mocny i ciezko mi tam znaleźć miejsce dla nowego zawodnika, ale jesli bedzie lepszy to czemu ma nie grać, ale mysle, ze bedzie to tylko zmiennik dla Murasia czy Bandrowskiego. Salicinovic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzony, a juz mowi sie, ze idzie na wypozyczenie do Norwegii, wiec ciezko o jego pozycji w kadrze mowic. Burić z kolei to dla mnie zaskoczenie totalne, za duzo tych bramkarzy, do tego narazie zaden nie wybija sie ponad reszte. Mam nadzieje, ze Kotot ponownie zawita do bramki w miejsce Ivana.

Obok transferów dwie świetne informacje dotyczace przedłuzenia kontraków Kikuta i Wojtkowiaka. Marcin stracil cała jesień, jednak bardzo dobrze pamietam jego gre wiosna 2008 roku, gdzie grał wyśmienicie i podobnie jak Wojtkowiak wtedy był wymienainy w gronie przyszłych kadrowiczów. Info o przedłuzeniu kontraktu Dyzia ucieszyla mnie jeszcze bardziej, gosciu wrócił po ciezkiej kontuzji w świetny sposób. Runda wiosenna na środku defensywy, była bardzo dobra, a teraz zajał miejsce Kikuta w jeszcze lepszy sposób, a wydolność jego oragnizmu przeszła oczekiwania. Taka iloscm inut jaka rozegrał, wyjazdy na kadre, nic nie przeszkodzilo mu w uzyskaniu równej wysokiej formy.
Nie jestem pewny, ale spodziewam sie na wiosne, że Kikut, wróci na prawa obronę, a Dyzio na środek defensywy. Zreszta Smuda w jednm z ostatnich wywiadów jasno stwierdzil, ze miejsce Wojtkowiaka jest na środku obrony.

Wróć do „Polska”