Ja tez nie mam, a oglądałem zawody. Choc szczerze przyznam, ze nudy niesamowite na początku były, dopiero po kilku lepszych zawodniczkach coś sie zaczeło dziać. Poza tym, start musieli sporo obniżyć, gdyz w wyzszej partii gór byly niesprzyjające warunki. No, ale brawo dla Lary Gut, wielki sukces młodej alpejki.African pisze:Żałuję tylko, że nie posiadam Eurosportu 2
Za to zjazd meczyzn w Val Gardena dziś był prawdziwym widowiskiem. Swietne przejazdy, najpierw TJ Lanninga, później Erika Guaya, niespodziewanie Manuela Osborne-Paradisa, ale największy popis dał doświadczony Austriak, Michael Walchhofer, który wygrał dzisiejsze zawody. Chwile pozniej przyzwoicie przejechal takze Bode Miller, który zajął 2 miejsce i ... emocje sie skonczyly. Jedynie jeszcze przejazdy Amerykanów, Stevena Nymana oraz Erika Fishera mogły cieszyc oko
Jutro zjazd kobiet, oby pogoda pozwoliła na rozegranie zawodów, bo szczerze, to obawiam sie o śnieg i wiatr. Jutro także zawody mężczyzn, klasyk w Alta Badia, czyli slalom gigant. Oj znowu będzie sie działo.
PS, supergigant kobiet oglądałem na Rai Sport.