Liverpool (zbiorczy) - Strona 133

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2008, 19:16

Ja, szczerze mówiąc, jestem zaskoczony postawą The Reds w tym sezonie. Półmetek sezonu już za nimi, a oni ciągle prowadzą, co więcej, są ostatnio w wysokiej formie. Zwykle po 5-7 kolejkach Liverpool odstawał od rywali, czy to ostatnio MU i Chelsea, czy też Arsenalu. Teraz jest odwrotnie. Zaczynam się o nich martwić :lol: A tak serio, to nadal uważam, że sprawa mistrzostwa rozegra się między Manchesterem United a Chelsea, choć jeżeli Liverpool w walce utrzyma się do końca, to uderzę się w pierś i stwierdzę, że The Reds to już zespół gotowy do walki o mistrzostwo, choć póki co tak nie twierdzę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 gru 2008, 19:39

Duch pisze:Gdzieś ostatnio czytałem, że Liverpool to tylko Torres i Gerrard.
Ja to napisałem :lol: Choć chodziło mi o to, że obaj mają tak ogromny wpływ na cały zespół, że bez nich dwóch Liverpool mógłby sobie nie poradzić. Bez Hiszpana rzeczywiście dają sobie radę. A zwróćmy uwagę, że Kuyt, który dzisiaj miał grać na szpicy nie zdobył wcale bramki.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 gru 2008, 20:13

Cris7 pisze:Ja to napisałem
A ja dałbym sobię rękę obciać, że to było BBC :smile2:
Cris7 pisze:A zwróćmy uwagę, że Kuyt, który dzisiaj miał grać na szpicy nie zdobył wcale bramki.
Kuijt może za dużo tych bramek nie strzela, ale to prawdziwe płuca Liverpoolu. No może jedno płuco, bo drugim jest Gerrard. Na boisku zawsze niezmordowany, więc braki strzeleckie można mu śmiało wybaczyć. Jak na mój gust to u Beniteza Holender ma nieco inne zadania.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 gru 2008, 13:38

Duch pisze:Kuijt może za dużo tych bramek nie strzela, ale to prawdziwe płuca Liverpoolu. No może jedno płuco, bo drugim jest Gerrard. Na boisku zawsze niezmordowany, więc braki strzeleckie można mu śmiało wybaczyć. Jak na mój gust to u Beniteza Holender ma nieco inne zadania.
Oczywiście się zgadzam. I również dostrzegam jak wiele pracy wkłada w każdy mecz Holender. Chodziło mi o to, że Liverpoolowi nie był w tym meczu jakoś potrzebny typowy środkowy napastnik. Na co oczywiście pracuje bardzo silna druga linia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2008, 15:05

ktoś wie ile lat grozi Gerrardowi ? :lol:
może Liverpool zacznie punkty tracić, jak Steve do celi trafi :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 gru 2008, 15:29

Pewnie jak wiekszosc znanych sportowcow osobiscie wiekszych skutkow tego zajscia nie odczuje.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 gru 2008, 16:01

Ostatnio też była taka afera i dyskusja przeniosła się na forum.

Oczywiście nie ma co liczyć na przymknięcie Gerrarda. Gdyby wszyscy byli tak uczciwie traktowani to Alan Smith czy Bellamy już dawno pucowali by pod celą.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 gru 2008, 16:31

Nawet do końca nie wiemy co zrobił, a już niektórzy piszą, że to znana osoba i dlatego nie pójdzie za kratki. Jedyne co wiemy to, że brał udział w jakiejś bójce. Tylko nawet nie mamy informacji, czy brał czynny udział, czy cokolwiek komukolwiek zrobił.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 gru 2008, 16:45

Sorry ale czy w Polsce za zwykłe barowe czy jakiekolwiek inne bójki idzie się od razu do wiezienia? To policja i prokuratura tylko by zajmował się takimi sprawami (choć prewencja mogłaby się zajmować czymś innym niż wlepianiem mandatów za bzdury). Akurat moich dwóch kolegów odniosło uszczerbek zdrowotny w takich sytuacjach, nie oni byli prowodyrami i mieli na to świadków i zalecenia policji był takie: aby strony się dogadały. W przypadku braku porozumienia to sędzia by zadecydował, ale myślicie że poza zawiasami, zadośćuczynieniem, pokryciem kosztów sądowych za zwykłe pobicie/bójkę grozi więzienie? A chcielibyście utrzymywać kolejnego więźnia z własnych podatków?

Na biednego nie trafiło więc poszkodowany trochę zarobi i o ile nie odniesie nieodwracalnych obrażeń (strata zębów, niepełnosprawność - choć wtedy wynegocjuje jeszcze więcej) to paradoksalnie zyska. Jakbym miał wybierać żeby ktoś mnie pobił to Gerrard jest jak wygrana w lotto :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 gru 2008, 17:00

Babel dobrze prawi. Jak dostac w ryj to od osoby znanej i przy kasie a nie od jakiegos zula.
Nie zdziwilbym sie gdyby osoba "poszkodowana" sama prowokowala dazac do bitki. W koncu z pewnoscia wiedziala z kim ma do czynienia. Kazdy sposob na zarobienie kasy dobry.
W Stanach byl taki przypadek ze rozbil sie autobus a jacys ludzie ktorzy nim nie jechali weszli do srodka polozyli sie na podlodze a potem udawali ze doznali urazow kregoslupa czy jakis innych obrazen coby wyludzic odszkodowanie :lol:

Awatar użytkownika
karp
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karp » 30 gru 2008, 0:42

Cała prawda o aresztowaniu Gerrarda http://mundialeiro.blogspot.com/2008/12 ... eague.html :wink:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 30 gru 2008, 20:00

fieldy pisze:ktoś wie ile lat grozi Gerrardowi ? :lol:
Mówi się o pięciu latach, ale kto wie jak to się skończy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2008, 20:02

Jak się Barton nie przyzna do winy to już Stevena na zielonej trawce nie zobaczymy :/

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 gru 2008, 22:26

Za jedną bułę nie idzie się siedzieć. Skończy się pewnie na zawiasach i grzywnie, tym bardziej że to chyba pierwszy taki wyskok Stevie'go w karierze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2008, 22:32

Logan pisze:tym bardziej że to chyba pierwszy taki wyskok Stevie'go w karierze.
a kto chłopca samochodem potrącił ? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”