alez ja juz x razy pisalem, ze w poczatkowej fazie akcji ronaldo gra tam, gdzie jest przedstawiony na papierze. normalne dla napastnika bocznego (nie srodkowego). za to fakt bycia bocznym napastnikiem, a nie skrzydlowym czy bocznym pomocnikiem ukazuje w dalszej fazie akcji.Kamil232 pisze:Ja nic nie wymyślam tylko analizuję CAŁĄ AKCJĘ jak przebiegła. Toż to jak Np. taki Lucio się włącza do akcji ofensywnych można zrobić screen w pewnym momencie i się ukaże go jako środkowego napastnika
gra tak jak normalny boczny napastnik, bo kazanie mu grac jak skrzydlowy rzeczywiscie byloby marnotrwastwem.Kamil232 pisze: Nie naginam rzeczywistości. I po raz kolejny przypominam, że juz niejednokrotnie pisałem, że nie gra on jak typowy skrzydłowy, bo jest piłkarzem nietuzinkowym i kazanie mu grać tylko na skrzydle byłoby marnotrastwem. Ale widać, że masz problem z czytaniem tak więc jak chcesz będę Ci to powtarzał i przypominał.
zle zrozumiales. napisalem, ze gdyby barca nie dominowala srednia pozycja messiego bylaby podobna do sredniej pozycji ronaldo ze schematow wlepionych iles tam czasu temuKamil232 pisze: Bzdura kompletna bzdura. Jakby Barca była przez cały mecz jechana i jedynie by potrafiła kontrować to by średnia pozycja Messiego nie była taka sama jak w przypadku dominacji Barcy. Co za herezje facet prawisz.
widzisz, dla ciebie skrzydlowy to po prostu skrzydlowy i juz. a ja rozrozniam skrzydlowego, bocznego napastnika i sa nieliczni pilkarze - boczni pomocnicy. o tym tez juz pisalem jakis czas temu. na papierze czesto wygladaja tak samo - w praktyce znacznie sie roznia
gdyby bylo cos poza tym co sam napisalem po prostu ukazlbys to. a ze nie bylo to wtedy sa takie teksty. szkoda.Kamil232 pisze:Jak obiecałem wyżej znowu przypomnę, niektórym ślepcom to i praca magisterska nie wystarczy.
park napastnikiem bywa, ale nie jest nim tak jak ronaldo w naturalnym stylu gry. zalezy od ustawienia. w 4-4-2 nie jest czyt. gra tam znacznie rzadziej niz cris.
4-4-2 czesto przemienia sie w 4-2-4 w trakcie akcji ofensywnej. przy czym moze przybierac znacznie wiecej form, bo wystarczy wyjscie bocznych oborncow i juz mamy trzech lub dwoch graczy z tylu.
pozdrawiam.