Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 17:43

Kamil232 pisze:Ja nic nie wymyślam tylko analizuję CAŁĄ AKCJĘ jak przebiegła. Toż to jak Np. taki Lucio się włącza do akcji ofensywnych można zrobić screen w pewnym momencie i się ukaże go jako środkowego napastnika
alez ja juz x razy pisalem, ze w poczatkowej fazie akcji ronaldo gra tam, gdzie jest przedstawiony na papierze. normalne dla napastnika bocznego (nie srodkowego). za to fakt bycia bocznym napastnikiem, a nie skrzydlowym czy bocznym pomocnikiem ukazuje w dalszej fazie akcji.
Kamil232 pisze: Nie naginam rzeczywistości. I po raz kolejny przypominam, że juz niejednokrotnie pisałem, że nie gra on jak typowy skrzydłowy, bo jest piłkarzem nietuzinkowym i kazanie mu grać tylko na skrzydle byłoby marnotrastwem. Ale widać, że masz problem z czytaniem tak więc jak chcesz będę Ci to powtarzał i przypominał.
gra tak jak normalny boczny napastnik, bo kazanie mu grac jak skrzydlowy rzeczywiscie byloby marnotrwastwem.
Kamil232 pisze: Bzdura kompletna bzdura. Jakby Barca była przez cały mecz jechana i jedynie by potrafiła kontrować to by średnia pozycja Messiego nie była taka sama jak w przypadku dominacji Barcy. Co za herezje facet prawisz.
zle zrozumiales. napisalem, ze gdyby barca nie dominowala srednia pozycja messiego bylaby podobna do sredniej pozycji ronaldo ze schematow wlepionych iles tam czasu temu :wink:

widzisz, dla ciebie skrzydlowy to po prostu skrzydlowy i juz. a ja rozrozniam skrzydlowego, bocznego napastnika i sa nieliczni pilkarze - boczni pomocnicy. o tym tez juz pisalem jakis czas temu. na papierze czesto wygladaja tak samo - w praktyce znacznie sie roznia :)
Kamil232 pisze:Jak obiecałem wyżej znowu przypomnę, niektórym ślepcom to i praca magisterska nie wystarczy.
gdyby bylo cos poza tym co sam napisalem po prostu ukazlbys to. a ze nie bylo to wtedy sa takie teksty. szkoda.

park napastnikiem bywa, ale nie jest nim tak jak ronaldo w naturalnym stylu gry. zalezy od ustawienia. w 4-4-2 nie jest czyt. gra tam znacznie rzadziej niz cris.

4-4-2 czesto przemienia sie w 4-2-4 w trakcie akcji ofensywnej. przy czym moze przybierac znacznie wiecej form, bo wystarczy wyjscie bocznych oborncow i juz mamy trzech lub dwoch graczy z tylu.

pozdrawiam.

Wróć do „Anglia”