Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 12 sty 2009, 13:06

Wracając do tematu możliwych transferów - własnie przeczytałem, że Leverkusen juz w tej chwili załatwił sobie uslugi Larsa Bendera z TSV Monachium na sezon 2010/2011 (to jest b. apropos tego, co my powinniśmy zaoferować Marinowi :wink: ). Co ma wspólnego z Bayernem, zapytacie (poza tym, że kolejny talent z regionu zostal "sprzątnięty" przez Aptekarzy)? Otóż (jeśli ktoś nie wie) 19-letni Bender jest defensywnym pomocnikiem (tak jak zresztą jego brat-bliźniak), a zatem Leverkusen dba o zabezpieczenie tej pozycji. Tak mi się zdaje, że dba też dlatego, że akurat w 2010 r. konczy się kontrakt Simona Rolfesa. I teraz dochodzi nam pytanie - dlaczego Bayern zaoferował przedłużenie kontraktu van Bommelowi tylko o rok? Może właśnie dlatego, że dogadują się już z Rolfesem co do jego przyjścia za darmo za rok? (wiadomo, że teraz Bayer zaśpiewałby za niemieckiego reprezentanta jakieś 10 baniek, których Bayern za bardzo by nie chciał placić, a i zawodnik korzysta zawsze na przejściu za darmo dość mocno w postaci "handgeld"). Wiadomo przecież, że Ze już długo u nas nie pogra (nawet jak przedłuży kontrakt jeszcze o rok), na van Bommela w dłuższej perspektywie liczyć też nie można, a nawet jak przejdzie Tymoszczuk, to drugi klasowy DM w drużynie też będzie potrzebny. Więc może jednak Rolfes za rok? Byłbym za :)

Wiem, brzmi to wszystko trochę jak teoria spiskowa :lol: , ale może wlaśnie tak to się odbywa "za kulisami" :wink:

Wróć do „Niemcy”