AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 548

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 17 sty 2009, 16:56

Trzeba zacząć od tego, że Kaka' w koszulce Man City to jakby coś z pogranicza science-fiction. Niemniej ta perspektywa staje się coraz bardziej realna.

Większość kibiców dramatyzuje. Trzeba jednak pamiętać że Brazylijczyk, mimo iż jest graczem fundamentalnym dla Milanu , to tylko jeden z elementów drużyny. Drużyny, która nie będzie walczyć o najwyższe cele bez świetnych zawodników w każdej formacji i bez szerokiej, wyrównanej kadry. By taką kadrę mieć konieczne są inwestycje. Konkretni zawodnicy za konkretne pieniądze.
Milan potrzebuje klasowych obrońców, klasowego partnera dla Pato w ataku, solidnych zmienników. Sytuacja, gdzie leciwy Favalli jest eksploatowany na każdej pozycji w obronie, a Beckham, który od kilku miesięcy nie grał w piłkę wskakuje z miejsca do pierwszego składu nie wygląda ani optymistycznie, ani profesjonalnie.
Za pieniądze z transferu Kaki można dokonać koniecznej zmiany jakościowej w zespole. Natomiast jeżeli chodzi o obsądę pozycji ofensywnego pomocnika to wyrasta nam wyraźny kandydat - Yoann Gourcuff. Francuz prezentuje się znakomicie i wydaje się idealnym partnerem (zmiennikiem) dla Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 sty 2009, 17:05

Gourcuff raczej nie wróci do Milanu

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sty 2009, 17:07

Czytałem, że jeśli będzie miał gwarancję gry to może wrócić, chyba jego stary tak powiedział, więc nigdy nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 17 sty 2009, 17:12

Pelart pisze:Gourcuff raczej nie wróci do Milanu
To zależy od naszego zarządu. Gofer jest świadom własnej wartości i chce grać. Powinien otrzymać solidną szansę, a jeżeli Kaka' odejdzie to Francuz musi wrócić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sty 2009, 17:18

Pelart pisze:chodzi o to, że naruszona zostanie pewna równowaga, za kilka lat kluby z tradycjami mogą zostać zdominowane przez przeciętniaków w rękach bogaczy
Wyjaśnij co masz na myśli pisząc "kluby z tradycjami mogą zostać zdominowane przez przeciętniaków w rękach bogaczy" bo nie za bardzo rozumiem.
Pelart pisze:poza tym upadnie mit o piłkarzach nie na sprzedaż
Nie upadnie. Upadnie co najwyżej mit Kaki jako piłkarza nie na sprzedaż.
(L)oczkerson pisze:Włochy to Włochy! W tej lidze są gracze nietyklani!
:lol:

Przesadzasz. Rozumiem Twoje umiłowanie do Calcio, ale w tym aspekcie nie wydaje mi się, aby Seria A była jakaś szczególnie wyjątkowa.
Pelart pisze:to piłkarskie pokolenie powoli odchodzi do lamusa, czy widać następców?
Ale skąd Ty bierzesz taki daleko idące wnioski? Kryształowa kula czy zwykłe fusy po herbacie?

Ja tam widzę potencjalne, przyszłe legendy swoich zespołów. Myślę też, że pojawią się kolejne tylko trzeba na to trochę poczekać. To nie jest tak, że zawodnik po kilku latach gry ma wypisane na czole [przyszła legenda klubu 'X']. Dajmy niektórym piłkarzom szanse zamiast kreować czarne scenariusze pt. wszyscy są na sprzedaż wywołane tym, że Milan chce sprzedać Kakę. Zupełnie nie rozumiem skąd u Ciebie ten dramatyzm :roll:

Lojalnie uprzedzam, że niedługo wychodzę z domu, ale zapraszam do polemiki. W najgorszym razie odpiszę jutro chociaż prawdopodobnie wrócę dzisiaj wcześnie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sty 2009, 17:21

Po odejsciu Kaki Yoann zapewne wroci podpsiewujac sobie fragment piosenki Kelly Clarkson.

Since you been gone I can breathe for the first time I'm so moving on yeah yeah thanks to you now I get what I want :P

Troche w cieniu tego calego zamieszania jest dzisiejszy mecz z Viola. Zapowiada sie bardzo ciekawie nie tylko ze wzgledu na osobe Kaki (pewnie wielu kibicow spodziewa sie jakiejs demonstracji przywiazania do naszych barw) ale przede wszystkim dlatego ze graja ze soba dwie dobre druzyny i powinnismy byc swiadkami ciekawego spotkania.
Fioletowi miedzy innymi bez Mutu i Freya (wystep Storariego to kolejny smaczego tego meczu jestem niezmiernie ciekaw jak sie zaprezentuje) i mam nadzieje ze Milan to wykorzysta. Nalezy zdobyc 3 punkty.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 sty 2009, 17:39

Dla mnie pewien rozdział w historii piłki się o prostu kończy, futbol się zmienia. Dzisiejsze młode gwiazdy mają w chuk kasy, podpisują dziesiątki kontraktów reklamowych i można śmiało powiedzieć,że nie ważne jak dobrzy są, prędzej czy później staną się komercyjnymi zabawkami. Stara dobra gwardia odchodzi, ja tak to widzę. musimy przyzwyczaić się do piłkarskich widowisk, do ich otoczki i efekciarstwa, ale jeśli ktoś ceni sobie przede wszystkim ducha piłki nożnej z czasem zacznie odczuwać pewien niedosyt.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2009, 17:41

Niekorzy widze apokaliptyczne wizje sieja... dla mnie nic dziwnego. Chyba ze ktos zyje w jakims swoim światku idealistycznym, nie majacym wiele wspolnego z realnym zyciem. Nie ma czegos takiego jak "nie na sprzedaz" czy inne tego typu sformulowania... pozostaje tylko kwestia za ile
Kiedys szokowaly kwoty transferow Crespo, Vieriego, Zidana itp dzisiaj jest Kaka ale zawsze bedzie jakas granica ktora mozna pobic... jak w rekordach swiata...
Nie wahalbym sie i puscilbym Kake, bo patrzac na to chlodno brazylijczyk szczyt zarowno formy jak i osiagniec w Milanie raczej ma juz za soba. Po drugie taki kolektyw z przodu wg mnie lekko tlamsi, zreszta o tym juz tez bylo
Wg mnie napewno przyda zmiana otoczenia, nie twierdze ze MC to idealne wyjscie ale kto wie :think:
Moze samemu Milanowi wyjdzie to na dobre :think: mniej hucznych nazwisk do skaldu :P a atak Borriello Pato, za nimi Ronnie tez wyglada fajnie :P

Tak na marginesie, Buffona tez byl sprzedal na miejscu Juve, wkoncu zycie pokazalo ze maja nie gorszego specjaliste a szkoda takiego na lawe, 100 w kasie zawsze sie przyda

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 sty 2009, 18:11

Chlopaczek pisze:Po odejsciu Kaki Yoann zapewne wroci podpsiewujac sobie fragment piosenki Kelly Clarkson.
Here I am, once again
I'm torn into pieces
Can't deny it, can't pretend
Just thought you were the one
Broken up, deep inside
But you won't get to see the tears I cry
Behind these hazel eyes

?? :lol:

Trochę szkoda by było Kaki bo miał dla mnie zadatki na takiego piłkarza-symbol jak chociażby Raul w Realu, Gerrard w Liverpoolu czy Maldini w Milanie. No ale piłka to nie od dzisiaj przede wszystkim biznes dopiero potem sport. Smutne jest tylko, że przyjdzie taki jeden albo drugi Jihad, kupi sobie klub jako zabawkę i bawi się najlepszymi piłkarzami i klubami na świecie jak klockami Lego. Jeszcze smutniejszym byłoby jednak gdyby takiemu MC udało się wygrać LM. To by dla mnie oznaczało, że w piłce klubowej można już kupić wszystko.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 sty 2009, 18:19

Morrow pisze:Jeszcze smutniejszym byłoby jednak gdyby takiemu MC udało się wygrać LM. To by dla mnie oznaczało, że w piłce klubowej można już kupić wszystko.
Polemizowałbym. Bardzo emocjonalne stwierdzenie i bardzo spłycone. To że ktoś kupi najlepszych zawodników niz znaczy, że ci tego tytułu, pucharu nie wybiegaja. Trudno jest wygrywać nic nie robiąc na meczu czy na treningach. Poza tym jest tylu świetnych a przynajmniej dobrych piłkarzy, że nie ma takich pieniedzy aby ich wszytskich wykupic do jednej druzyny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 18:29

jezeli Kaka odejdzie to automatycznie wzrosna ceny za pilkarzy.najgorsze jest to ze wypowiedzi Berlusconiego sugeruja ze jednak go sprzeda jedynie moga go powstrzymac kibice(podobna sa strajki do garazu lysego wrzucono petarde).wszystko wskazuje na to ze Kaka zostanie sprzedany mimo iz tego niechce.spojrzmy racjonalnie.w lecie odrzucil oferty Realu i Chelsea by zostac w Milanu choc mial mialby tam o wiele wieksze zarobki by teraz odejsc do Man City - 15 druzyny ligi angielskiej??Kaka chce wygrywac a nie zarabiac kase.kase to chce miec Berlusconi

a w lecie lysy bedzie narzekal ze ceny pilkarzy wzrosly i nie maja kasy na zakupy

na wloskich portalach nie ma w wyjsciowym(przewidywanym) skladzie Kaki.czyzby bali sie reakcji kibicow.

Ancelotti zamiast przynajmniej sprzeciwic sie sprzedazy Rickyego to mowi ze bez niego damy se rade

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sty 2009, 18:35

To ze wzrosna to na razie wrozenie z fusow.
Nie robmy tez z Kaki takiego pokrzywdzonego (bierzcie poprawke na te newsy "ze lzami w oczach" "Kaka nie ma nic do gadania"). Nikt go z klubu nie wykopie. Milan nawet jeszcze nie zaakceptowal oferty tylko zgodzil sie na negocjowanie warunkow umowy przez zawodnika. Wszystko zalezy od niego - powie ze nie chce do Anglii i zostanie. Tylko ze nie moze byc tak ze zostanie i tym faktem zacznie wywierac nacisk na Milan zeby zagwarantowali mu w nowym kontrakcie pieniadze zblizone do tych jakie oferuje MC. Tego mu dac nie moga.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2009, 18:40

Co do Ronaldo i Vieirego to owszem byli wspaniałym zawodnikami ,ale nigdy nie zostali właśnie zawodnikami nietykalnymi, typowi piłkarscy najemnicy, których w piłce jest na kopy. Raz kochają ten klub, potem inny a w zasadzie jedyną miłością jest kasa.
Jeśli tego nie rozumiesz pewnie nie rozumiesz właśnie tej cząstki włoskiej mentalności. tego jakimi symbolami są niektórzy gracze, ale tylko niektórzy i tu dobrym przykładem jest Zidane, który nawet jak zdobywał złotą piłkę nie był najważniejszą postacią w JUVE. Tą najważniejszą osobą był Del Piero..
dla pogubionej części :haha:
Doskonale to rozumiem i nie widzę nic specjalnego we Włochach, żeby mówić o Włoskiej mentalnośći. G. Neville, Scholes, Giggs, Keane, Raul, Puyol, Terry,Xavi- już to pisałem z innych lig też można wymieniać i pisanie, że to jest jakaś specjalność Włochów to kompletna bzdura co już napisałem w poprzednim poście.
Ja tam widzę potencjalne, przyszłe legendy swoich zespołów. Myślę też, że pojawią się kolejne tylko trzeba na to trochę poczekać. To nie jest tak, że zawodnik po kilku latach gry ma wypisane na czole [przyszła legenda klubu 'X']. Dajmy niektórym piłkarzom szanse zamiast kreować czarne scenariusze pt. wszyscy są na sprzedaż wywołane tym, że Milan chce sprzedać Kakę. Zupełnie nie rozumiem skąd u Ciebie ten dramatyzm :roll:
Podpisuje się pod tym.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sty 2009, 18:41

Nie robmy tez z Kaki takiego pokrzywdzonego (bierzcie poprawke na te newsy "ze lzami w oczach" "Kaka nie ma nic do gadania"). Nikt go z klubu nie wykopie. Milan nawet jeszcze nie zaakceptowal oferty tylko zgodzil sie na negocjowanie warunkow umowy przez zawodnika. Wszystko zalezy od niego - powie ze nie chce do Anglii i zostanie. Tylko ze nie moze byc tak ze zostanie i tym faktem zacznie wywierac nacisk na Milan zeby zagwarantowali mu w nowym kontrakcie pieniadze zblizone do tych jakie oferuje MC. Tego mu dac nie moga.
przychodzily oferty z Realu i Chelsea i zostaly automatycznie odrzucone a nie byly to male kwoty.Berlusconi swoimi wypowiedziamy jakby chcial naklaniac Kake do odjescia.o ofercie z City bylo wiadomo od dawna ze nadejdzie.Kaka powtarzal ze niechce odejsc i chce to zostac dlugo.zostalbys gdyby chcieli cie sprzedac??

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 sty 2009, 18:41

BabelSpłycone i przerysowane - no ok, trochę się zagalopowałem ale nie do końca o to mi chodziło. Cieżko nie zgodzić się z twierdzeniem, że chociażby moje MU nie wygrało ostatniej LM dzięki pieniądzom zainwestowanym w takich graczy jak Evra, Vidic, Carrick, Anderson czy Tevez bo Ci gracze nie zostali zesłani na OT na prace społeczne za jakieś przestępstwa tylko kupieni/wypożyczeni za grubą kasę. Nikt nie odmówi też zapewne MC jeśli osiągną jakiś sukces tego, że wywalczyli to na boisku dopóki walka toczy się na boisku a nie przy stoliku. Chodziło mi raczej o drogę do tego sukcesu bo zgodzisz się chyba, że jest różnica między drużyną, której markę buduje się przez lata i w której odkrywa się/szlifuje talenty a taką, którą tworzy się w zasadzie od podstaw w przeciągu 1-2 sezonów kupując najlepszych piłkarzy świata za niebotyczne pieniądze? Mi się wydaje, że w MC to przynajmniej teraz nie zaskoczy ale już nie podoba mi się sposób w jaki ten zespół chce wejść na salony.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2009, 18:53 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”