Pytania Techniczne - Strona 83

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 sty 2009, 18:14

Znaczy tak trochę mało napisałeś. Czy komputer wyłącza ci sie tylko konkretnie podczas oglądania mecz streamem ? czy też wyłącza ci się tylko prtzy uzywaniu konkretnego programu , czy też może masz jakies problemy z komputerem i np co jakis czas dam ci sie restartuje ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 sty 2009, 18:19

Restartował się niedawno ale to był wirus i juz go nie ma, jest ok 8)

Komp dziś wyłączał się tylko podczas oglądania meczu, ostatni raz coś podobnego było kilka mieś temu (nawet chyba nie w tym sezonie tylko poprzednim). Mecz dziś oglądałem przez Justin ale myślę że to nie ma znaczenia, ostatnio tylko tak oglądam.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 sty 2009, 6:26

Trudno mi coś wyrokować ... myślę że to złośliwość rzeczy martwych

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 sty 2009, 12:23

Ja zmienić to co kryje się pod opcją 'nadawca' przy wysyłanych przeze mnie wiadomościach email?
Mam konto z Onetu, a korzystam z programu Mozilla Thunderbird :)

Edit:

A komp już ze trzy razy się wyłączył czyli pewnie niedługo będzie trzeba go wymienić na lepszy model :? Nie widzę większego sensu aby go naprawiać i tylko odroczyć nasze rozstanie :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 sty 2009, 9:35

@ Co do kompa : Wyłącza ci się jedynie przy streamowaniu meczów? Jeśli tak to problem jest z programem nie komputerem. Jeżeli natomiast generalnie sam z siebie zaczął ci się wyłączać , to problem może być przy zasilaczu , albo płycie głównej, przy problemach z procesorem komp raczej by ci się zawieszał. Najtaniej kompa byłoby wyczyścić od środka z kurzu , to samo można by zrobić z zasilaczem i ew. obejrzeć czy w środku coś nie poszło.

Co do onetu to nie jestem pewien (wstyd się przyznać) proponuję zrobić test najpierw zmienić dane personalne na onecie w ustawieniach konta i wysłać mejla testowego , a jeśli to nie pomoże zmienić je w TB w zakładce narzędzia konta użytkowników

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 26 sty 2009, 20:22

Yukasz - Jak z temperaturami?
Jak znajdziesz chwilę to zrób tak jak polecił j1mmy.
Wyczyszczenie kompa wydaje się zbyt banalne, jednak skutki są widoczne.
Ja gdy odkurzyłem swojego grata, zanotowałem spadek temp. podzespołów.
Także trochę czasu + sprężone powietrze i być może rozwiążesz swój problem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 sty 2009, 20:46

j1mmy pisze:Wyłącza ci się jedynie przy streamowaniu meczów?
Nie, np wczoraj wszystko było ok i to na kilku różnych kanałach. Za to odpaliłem grę '18 Wheels of Steel Haulin' i przy niej komp zawsze po jakimś czasie się wyłącza. Z tego co patrzę to komputer mam lepszy choć nie znowu jakoś znacznie niż wymagania gry. Gdyby problem był inny tj. związany tylko z grą to wydaje mi się że gra by się wyłączała a komputer nadal pracował. Ale nie :warrior: Innych gier póki co nie włączałem.
Zrobiłem też test i powłączałem masę programów na jakie się natknąłem (net, muzyka, kilka filmów itp) i kilka dni temu też nie wytrzymał, wczoraj dał radę :?
W łikend pobieżnie w srodku odkurzyłem kompa. Nie wiem, może jakbym wziął jakąś szczotę i wiadro wody z płynem do mycia to wtedy by coś pomogło :lol:
nestinho_acm pisze:Jak z temperaturami?
Nie wiem. Jak sprawdzić? :)

Co do poczty to natknąłem się na jakąś opcję w TB i załapało. Poprzez onet mogłem sobie pisać co chciałem w zdaje mi się odpowiednim miejscu i nic.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 29 sty 2009, 20:53

Albo cos ci sie grzeje albo masz za slaby zasilacz.

sprawdz palcem czy radiatory, wiatraki nie sa gorace. tylko uwazaj, ja raz sie oparzylem przy robieniu takiego testu, ale przynajmniej wiedzialem co jets nie halo ;) Zainstaluj everesta http://www.lavalys.com/products/downloa ... UE&lang=en on mierzy temperatury procka dysku, plyty glownej

Jaki masz zasilacz?

Jakie masz podzespoly w komputerze?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2009, 20:55

Yukasz pisze:Nie wiem. Jak sprawdzić?
speedfan'a ściągnij
Yukasz pisze:Nie wiem, może jakbym wziął jakąś szczotę i wiadro wody z płynem do mycia to wtedy by coś pomogło
co się będziesz bawił, do myjni od razu pojedź :lol:

pewnie temp ci rośnie i sam się wyłącza, zeby sie nie spalił. takie zabezpieczenie :]

weź odkurzacz i wyczyść radiator przy procku, albo wentylator, tam przeważnie sporo kurzu się dostaje i nie chłodzi.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 sty 2009, 21:02

speedfan'a ściągnij
:red: - żeby mu przekłamało odczyt - w tym przypadku temperatury?
GPU - GPU-Z
CPU - jeśli C2D to Real Temp/Core Temp,jeśli nie poszukaj odpowiednika
MOBO - np. dla Asusa Asus Probe

Tempy to raz,dwa sprawdź czy ci PSU trzyma napięcia,tyko miernikiem a nie software'owo z tego samego powodu,dla którego odradzam speedafany,everesty i inne shity..

a niby dlaczego ma przekłamać ? // fieldy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 sty 2009, 23:53

peepe pisze:sprawdz palcem czy radiatory, wiatraki nie sa gorace. tylko uwazaj, ja raz sie oparzylem przy robieniu takiego testu, ale przynajmniej wiedzialem co jets nie halo ;)
Palce całe 8) Radiator goorący, cooler na płycie działa ale też bardzo ciepły choć jajek nie opłaca się na nim smażyć, za długo bym czekał :foch: Zasilacz chłodny 8) Coś kojarzę że jakieś kilka(naście) mieś temu zdaje się w obu grzebałem bo właśnie nie latały jak młody jelonek.
Temp procesora 62-58st., płyty 50-48st. Wyniki SpeedFanem bardzo podobne.

Czyli wysoka temp jest tu przyczyną? Odkurzanie podziała na tyle aby temp była odpowiednia? Dmuchać za bardzo mi się nie chce podczas korzystania z blaszaka :maruda:
fieldy pisze:co się będziesz bawił, do myjni od razu pojedź :lol:
Do pralki chciałem wrzucić kompa ale się nie zmieścił :angry2: :x Czyli zostaje myjnia... :maruda:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 sty 2009, 6:40

Z tego co opisujesz to przyczyną może być karta graficzna , chociaz może sie mylę ?

Umiałbyś rozkręcić radiator nad prockiem i wyczyścić go ?

Kupiles sobie spręzone powietrze ? Najcześciej problemem jest kurz który osiada się na radiatorze bądź coolerze na procku , ale u ciebie moze być tak , że np masz w karcie graficznej niesprawny wiatrak , który moliwe że nie chodzi tak sprawnie jak trzeba i gdy zmuszasz kompa do wysiłku on zaczyna się grzać i wysyła sygnał do plyty że wyłaczamy kompa natychmiast. Brmzi nieco fantastycznie ale juz się zetknąłem z podobnym problemem .

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 31 sty 2009, 16:14

po wpisaniu obojetnie jakiego hasla do google wyskakuje mi taki napis przy kazdej witrynie:
"Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze." Zadna strona mi nie chce wejsc po wpisaniu w wyszukiwarke. Jakis wirus?.....jeszcze 15 minut temu wszystko dzialalo :roll:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 31 sty 2009, 16:22

Już nie ma.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lut 2009, 23:46

Yukasz pisze:Temp procesora 62-58st., płyty 50-48st
Obecnie po odkurzeniu kompa na tyle na ile byłem w stanie (a syfu trochę tam było) temp procesora wynosi 54st, a płyty 47 wiec chyba nie jest tak źle. Ale co najważniejsze choć żeby tylko nie zapeszyć komp się nie wyłącza więc myślę się udało :P

Co do wiatraka na karcie graficznej to był mocno zakurzony i widać że nie jest pierwszej świeżości ale mimo to jakoś tam śmiga.

Czuwaj :witam:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”