Kolejna afera korupcyjna - Strona 32

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 05 lut 2009, 14:25

piwus pisze:W kwestii Piotra R. to podoba mi się jak kibice stoją za nim. W każdym normalnym środowisku gdyby okazało się, że piłkarz sprzedał swój klub zniszczono by go. W Poznaniu jest dalej symbolem, zresztą jeszcze nie ma wyroku, więc nie przesądzajmy, a nawet jeśli, to nie mieli pieniędzy i nie jego wina. Kij z tym, że się w międzyczasie przyznał, poczekajmy na wyrok sądu . W Poznaniu straszny deficyt na idoli, skoro nawet obcięcie człowiekowi większości nazwiska nie przeszkadza jakoś szczególnie
Może po prostu nie rozumiesz kim jest w Wielkopolsce jak i dla Kibiców Lecha Piotrek Reiss :think: Piszesz, że sprzedał swój klub. Prawdopodobnie miał przekret w 3 meczach, gdzie w jednym (Polkowice) to żaden przekręt. Piotr to Lech a Lech to Piotr i każdy orientujący się w środowisku piłkarskim doskonale to wie. Widocznie Poznań nie jest "normalnym środowiskiem" - co by tu nie mówić ja też czuje specyfike tego miasta, szczególnie ostatnio. Media i masa osób nie przychylna poznańskiej lokomotywie chce zapewne aby Reiss nie był już Legendą, Ikoną, Symbolem Lecha... ale On jest był i będzie.
Deficyt na idoli? Mnie interesują Ci z boiska... mamy ich więcej niż Ci się wydaje, choć bardziej nazwałbym ich ulubieńcami [nie lubie słowa idol] i powtórzę - Reiss to nie tylko "idol" czy ulubieniec.

Ostatnimi czasy ciężkie chwile dla Lecha ale musimy się z nimi zmierzyć... nie można tak po prostu odwrócić się od tych, którzy popełnili błędy [gdyby nagle cała Wlkp by chciała go zlinczować to pewnie byś napisał coś w stylu: co to za kibice, sezonowcy, jak dobrze to brawo, brawo a jak nagl cos źle to się na pięcie odwracają].
Jednak, że na horyzoncie jest większy wróg - media na czele z Agorą i grópą ITI z Gazetą Wyborczą w roli głównej... to znim musimy stoczyć wojnę, to ich trzeba pokonać. Z fanatykami Lecha tak łatwo sobie nie poradzą!

E: Cloner słowo "pierdolony" zachowaj dla siebie i PB
Ostatnio zmieniony 05 lut 2009, 14:32 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 14:30

MENDEZ pisze:Reiss to nie tylko "idol" czy ulubieniec.
To także pierdolony sprzedawczyk, który więcej nie powinien już zagrać w piłkę nożną w profesjonalnej drużynie.

EDIT:

Dla mnie każdy sprzedawczyk będzie "pierdolony". A o PB się nie martw, u nas sprzedawczyki nie mają prawa bytu, patrz Zabłocki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2009, 15:00

Współczuję kibicom Lecha, jeśli Piotr Reiss to Lech, a Lech to Piotr Reiss.
Sprzedawczyka nadal chcecie trzymać na piedestale?
Rozumiem, gdyby popełnił inny grzech przeciwko Lechowi. Ale on sprzedał swój klub za garść złotych. Kto jak kto, ale Reiss bogaty dzięki niemieckiej eskapadzie, reprezentant Polski, człowiek naprawdę obrotny, mógł sobie tego oszczędzić. Nie rozumiem i nie zrozumiem, dlaczego człowieka, który splunął na swój klub i go sprzedał w meczach z naprawdę słabymi rywalami nadal chce się czcić i uwielbiać. :roll: Lech Poznań to marka, doprawdy nie macie kogo wstawić na sektorówki, tylko człowieka, który wypiął się na klub i go sprzedał? :roll: Przykro patrzeć na taką postawę kibiców Lecha. Nie mam wątpliwości, że w analogicznej sytuacji Głowackiego w Krakowie, Zielińskiego w Legii czy jakikolwiek inny symbol klubu dawno by zlinczowano.
Wojna z Agorą, Wyborczą. :roll: Czy Lechowi naprawdę tak bardzo brakuje rywali do walki, że muszą sobie kreować innych? Doprawdy nie rozumiem, czemu kilka słów prawdy z Wyborczej tak bardzo kłuje w oczy kibiców Lecha. Według Was Reissa to Wyborcza wywlokła do Wrocławia i to przez dziennikarzy z Agory go wsadzili do aresztu? Żeby dobić Lecha? :rotfl: Naprawdę na trzy tygodnie przed najważniejszymi meczami w historii klubu nie macie czym się przejmować, tylko krytykować bogu ducha winnych dziennikarzy, bo ośmielili się skrytykować sprzedawczyka i machlojki tej Waszej Wiary? :roll: Żal.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 15:19

Wilmore pisze:krytykować bogu ducha winnych dziennikarzy
Sam próbuję zacząć w tym "zawodzie", więc wiem, że albo wymyślasz "niestworzone historie" albo odpadasz.
Wilmore pisze:machlojki tej Waszej Wiary? :roll:
Machlojki to robią działacze, piłkarze i sędziowie. Kibice swój klub kochają, dlatego czasem lepiej dać np. bilety do rozprowadzenia kibicom, bo oni lepiej będą wiedzieć, kto na nie zasłużył. Bo to kibice potrafią sami utrzymać porządek na stadionie, dlatego te wszystkie "pseudo-firmy" ochroniarskie potrzebne nie są. W tym kontekście Amica Poznań (patrz KRS) wspaniale współpracuje z kibicami.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 05 lut 2009, 15:21

Wilmore nic nie rozumiesz... jedziemy!
Wilmore pisze:Lech Poznań to marka, doprawdy nie macie kogo wstawić na sektorówki, tylko człowieka, który wypiął się na klub i go sprzedał? Przykro patrzeć na taką postawę kibiców Lecha.
1)Chyba Reiss dostał zarzuty 2.2.2009 a sektorówki były robione chyba przed tą datą tak? Czy się myle?
2)Widze, że nie rozumiesz Nas kibiców ale nie dziwię się.
Wilmore pisze:Nie mam wątpliwości, że w analogicznej sytuacji Głowackiego w Krakowie, Zielińskiego w Legii czy jakikolwiek inny symbol klubu dawno by zlinczowano.
W takim razie gratuluje Kibiców (chocaż wiem, że to tylko słowa Lorda)
Wilmore pisze:Czy Lechowi naprawdę tak bardzo brakuje rywali do walki, że muszą sobie kreować innych?
Człowieku ogarnij się! To Grupa ITI jedzie na Lecha, miesza się w nie swoje sprawy i sama nas atakuje. Mówię tu o atakach na sfere kibicowką, między Wiarą Lecha a zarządem, dystrybucji biletów, pokazywania Kibiców Lecha jako bandziorów, narkomanów i debili, którzy wyciągają haracz od innych kibiców na oprawy. Nie mieszam teraz w to Reissa!
Wilmore pisze:Doprawdy nie rozumiem, czemu kilka słów prawdy z Wyborczej tak bardzo kłuje w oczy kibiców Lecha.
Jaka prawda człowieku! Lordzie! Słuchaj... GW, która notabene jest patronem medialnym Lecha (ale do czasu) pisze same wymyślone, przekrecone rzeczy. Próbuje i widać skutecznie uderzyć w markę Lecha Poznań i skłócić niekumatych kibiców (wilmore) z zaangażowanymi Kibicami Lecha, znającymi fakty. I nie chodzi teraz o Reissa (tak w ramach przypomnienia)
Wilmore pisze:Według Was Reissa to Wyborcza wywlokła do Wrocławia i to przez dziennikarzy z Agory go wsadzili do aresztu? Żeby dobić Lecha? Naprawdę na trzy tygodnie przed najważniejszymi meczami w historii klubu nie macie czym się przejmować, tylko krytykować bogu ducha winnych dziennikarzy, bo ośmielili się skrytykować sprzedawczyka i machlojki tej Waszej Wiary? Żal.
Właśnie po to te przypomnienie... ale co tu powiedzieć.. Zal :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2009, 15:35

1. Haracz to nie fakt medialny, ale smutna rzeczywistość.
2. Wszystko, co napisała GW jest prawdą w rzeczywistości Lecha - co najwyżej jest opisana w takim dość nieprzyjemnym tonie, to fakt, ale nigdzie nie kłamią.
3. Normalny kibic klubu X szybko wyrzekłby się miłości do danego piłkarza, gdyby ten, nawet strzeliwszy tysiąc bramek dla X, sprzedał go w kilku meczach. Mało Wam Araszkiewiczów, Okońskich, że musicie czcić sprzedawczyka (aż się ciśnie przekleństwo na klawiaturę, miałem do faceta bowiem szacunek)?
4. Zdecyduj się - najeżdża na Was ITI czy Agora? :lol: Zaraz się dowiem, że wszyscy, począwszy od "Dziennika Pyry" przez Agorę po "New York Times" są przeciwko Lechowi, którego kibice dzielnie, niczym św. Jerzy, stoją na straży historii i legendy klubu (dumna historia, nie ma co, szykujcie się do 20 lecia klubu powoli :lol: ).

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 05 lut 2009, 15:55

Wilmore pisze:Haracz to nie fakt medialny, ale smutna rzeczywistość.
Ale w jakim kontekście to piszesz?
Wilmore pisze:2. Wszystko, co napisała GW jest prawdą w rzeczywistości Lecha - co najwyżej jest opisana w takim dość nieprzyjemnym tonie, to fakt, ale nigdzie nie kłamią.
Naprawdę nie wiem co o tym sądzić... jednak potwierdza się fakt, że z Tobą jest coś nie tak...
Wilmore pisze:Mało Wam Araszkiewiczów, Okońskich, że musicie czcić sprzedawczyka
Ich czsów nie pamiętam a nikt tu nie pisze o czczeniu Reissa... trudno mamy trochę inne podejście ale nie mówię, że Piotr jest swięty i to co zrobił nie boli.
Wilmore pisze:Zdecyduj się - najeżdża na Was ITI czy Agora? Zaraz się dowiem, że wszyscy, począwszy od "Dziennika Pyry" przez Agorę po "New York Times" są przeciwko Lechowi, którego kibice dzielnie, niczym św. Jerzy, stoją na straży historii i legendy klubu (dumna historia, nie ma co, szykujcie się do 20 lecia klubu powoli ).
A czy ja mam dylemat czy Agora czy grupa ITI i GW? To jest już silnie zaawansowana propaganda mająca na celu zniszczenie marketingu Lecha a takie działania niszczą wygląd Lecha (w szczególności kibicowki) niech więc patrzą na swoje podwórko - Legia. A dziennikarzyny w czasie gdy trzeba tnąc koszty i ktoś może wylecieć z roboty zrobią wszystko za porcję jajecznicy. Jako fakt przekrętu i nie sprawdzania czy dany artykuł pokrywa się z rzeczywistością mogą stanowić artykuły pt. "W Lechu bilety tylko dla prawdziwych Kibiców", "Lech stracił wiarę w Wiare Lecha?" "Kibice nie rozumieją" itd... poczytać nie wystarczy... należy znać realia ale ty ich po prostu NIE ZNASZ. Więc jak możesz weryfikować co jest prawdą a co nie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2009, 16:15

MENDEZ pisze: Może po prostu nie rozumiesz kim jest w Wielkopolsce jak i dla Kibiców Lecha Piotrek Reiss :think: Piszesz, że sprzedał swój klub. Prawdopodobnie miał przekret w 3 meczach, gdzie w jednym (Polkowice) to żaden przekręt. Piotr to Lech a Lech to Piotr i każdy orientujący się w środowisku piłkarskim doskonale to wie. Widocznie Poznań nie jest "normalnym środowiskiem" - co by tu nie mówić ja też czuje specyfike tego miasta, szczególnie ostatnio. Media i masa osób nie przychylna poznańskiej lokomotywie chce zapewne aby Reiss nie był już Legendą, Ikoną, Symbolem Lecha... ale On jest był i będzie.
Widocznie w Poznaniu kibice lubia byc dymani. Ale dla dobra naszej pilki nie wszyscy bo czesc na pana R juz nie mowi legenda czy tez symbol.

MENDEZ pisze: Jaka prawda człowieku! Lordzie! Słuchaj... GW, która notabene jest patronem medialnym Lecha (ale do czasu) pisze same wymyślone, przekrecone rzeczy. Próbuje i widać skutecznie uderzyć w markę Lecha Poznań i skłócić niekumatych kibiców (wilmore) z zaangażowanymi Kibicami Lecha, znającymi fakty. I nie chodzi teraz o Reissa (tak w ramach przypomnienia)[
Jak jechala po Legii a wczesniej po Wisle to jakos w Poznaniu nie widzieli problemu a tylko szczycili sie ze GW pisze o nich jako tych najlepszych......

MENDEZ pisze:
Wilmore pisze:Zdecyduj się - najeżdża na Was ITI czy Agora? Zaraz się dowiem, że wszyscy, począwszy od "Dziennika Pyry" przez Agorę po "New York Times" są przeciwko Lechowi, którego kibice dzielnie, niczym św. Jerzy, stoją na straży historii i legendy klubu (dumna historia, nie ma co, szykujcie się do 20 lecia klubu powoli ).
A czy ja mam dylemat czy Agora czy grupa ITI i GW? To jest już silnie zaawansowana propaganda mająca na celu zniszczenie marketingu Lecha a takie działania niszczą wygląd Lecha (w szczególności kibicowki) niech więc patrzą na swoje podwórko - Legia.
Mendez chcial napisac to WARSZAWA. Zawsze jak w Poznaniu jest zle to zwalaja na Warszawe. kompleksy? pewnie tak bo jak inaczej nazwac to "niech więc patrzą na swoje podwórko - Legia. " Innym razem ci wierni kibice uwarzaja ze sledztwo korupcyjne prowadzone jest w Wawie.
A w ogole co tu pisac w koncu Agora nalezy do grupy Iti :haha:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lut 2009, 16:26

MENDEZ pisze:
piwus pisze:W kwestii Piotra R. to podoba mi się jak kibice stoją za nim. W każdym normalnym środowisku gdyby okazało się, że piłkarz sprzedał swój klub zniszczono by go. W Poznaniu jest dalej symbolem, zresztą jeszcze nie ma wyroku, więc nie przesądzajmy, a nawet jeśli, to nie mieli pieniędzy i nie jego wina. Kij z tym, że się w międzyczasie przyznał, poczekajmy na wyrok sądu . W Poznaniu straszny deficyt na idoli, skoro nawet obcięcie człowiekowi większości nazwiska nie przeszkadza jakoś szczególnie
Może po prostu nie rozumiesz kim jest w Wielkopolsce jak i dla Kibiców Lecha Piotrek Reiss :think: Piszesz, że sprzedał swój klub. Prawdopodobnie miał przekret w 3 meczach, gdzie w jednym (Polkowice) to żaden przekręt. Piotr to Lech a Lech to Piotr i każdy orientujący się w środowisku piłkarskim doskonale to wie. Widocznie Poznań nie jest "normalnym środowiskiem" - co by tu nie mówić ja też czuje specyfike tego miasta, szczególnie ostatnio. Media i masa osób nie przychylna poznańskiej lokomotywie chce zapewne aby Reiss nie był już Legendą, Ikoną, Symbolem Lecha... ale On jest był i będzie.
I to właśnie mi się w Poznaniu podoba, że nie boją mieć symbolu z paskiem na oczach, który wyruchał ich klub :). Bo nie bardzo i chyba tylko raz, więc to się nie liczy. Im bardziej nalegacie, że Lech to Reiss, bo dobrze grał, że Lech to Amica, więc nie możecie spaść, tym niżej upadacie. Wydaje wam się, ze to solidarność, tymczasem pokazujecie jak mało liczy się dla was klub w przeciwieństwie do wyników i tych fajnych chłopaków, co tak fajnie kopią piłkę. To też specyfika prowincji, na której brakuje autorytetów, więc trzeba brać to co się ma. W Sosnowcu np. dalej ciepło wspomina się niejakiego Edwarda Gierka :).

A kwestię kibiców, ITI i Agory prosiłbym przenieść do innego tematu :). np tutaj: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=300 . Następny post Mendeza pozwoliłem sobie usunąć.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lut 2009, 17:56

cloner pisze:
Berik pisze:czy jak zwykle skonczy sie na marnych zawiasach i niezbyt wysokich grzywnach
Tak też sie raczej skończy. Ci, co ustawiali w Koronie przyznali się i mają dostac zawiasy + grzywny. Wiec podobnie będzie pewnie i z Lechem.
Nie podoba mi się to bo powinni siedzieć ale z drugiej strony dzięki temu oskarżeni śpiewają i sypią kolejnych a Michniewicz pewnie po nieprzespanych nocach i nie mogąc wytrzymac sam pojechał do Wrocławia (zakładam (ale nie przesądzam) że ujawnił jakieś szczegóły a nie zawiózł paczkę Reissowi).
cloner pisze:I wiem, że od chwili gry w III lidze, tj. sezonów 2001/02 - 2002-/03, korupcji w naszym klubie nie było.
Czy aby jak Polonia była jeszcze w III lidze to nie byłeś zagorzałym fanem Legii? Już wtedy byłeś rzecznikiem? Z tego co pamiętam to zerwałeś z Legią i pokochałeś Polonię gdzieś w czasach gry tej drugiej w II lidze. Chyba że źle pamiętam...
MENDEZ pisze:Może po prostu nie rozumiesz kim jest w Wielkopolsce jak i dla Kibiców Lecha Piotrek Reiss :think:
Może po prostu nie rozumiesz co sie stao sie albo nie chcesz tego rozumieć, wszak Reiss kocha Lecha i wszystkich kibiców jego, a oni idola swego.
Fajnie Reiss odpowiedział na pyt dziennikarza ~ co Pan powie kibicom? - A co mam powiedzieć? 8)
Pewnie jakby powiedział że kocha Lecha i wszystkich kibiców jego Ci jeszcze bardziej by się cieszyli. Ciekawe czy jak Reiss by wydymał żony/dziewczyny kibiców Lecha Ci by mówili że to tylko raz a żona/dziewczyna twierdzi że nie miała orgazmu więc się nie liczy :rotfl: Piotrek jesteś wielki, chodźmy na piwo! :think: Mam podobne zdanie co inni nie Poznaniacy, walić takie symbole klubu kim by nie byli!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 18:04

Yukasz pisze:Chyba że źle pamiętam...
Pamiętasz dobrze. Ale ... ma to jakiś związek :?: Odpowiednią wiedzę nabyłem, więc podzielić się mogę. Już pisałem wcześniej, wierzyć nie musicie, obojętne mnie to.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2009, 18:06

Yukasz pisze:Mam podobne zdanie co inni nie Poznaniacy, walić takie symbole klubu kim by nie byli!
ja też.

Jak sprzedawał, powiesić za jaja na starym rynku dla przykładu.
Jak karać, to wszystkich i surowo.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lut 2009, 18:12

cloner - Ale jaką wiedzę nabyłeś? Myślisz ze w Lechu nie znajdą sie osoby z dużą wiedzą które nie są w szoku? Niektórzy kibice nawet dziś nie wierzą w to co się stało i zachowują jakby aktualny tydzień jeszcze się nie rozpoczął i żyły w poprzednim :lol: Nie twierdzę że się mylisz, lepiej by było dla wszystkich abyś miał rację bo im mniej tego szamba tym lepiej (nawet odrobinę mniej) ale myślałem że po ostatnich wydarzeniach nie ma ludzi na 100% czystych w jakimkolwiek okresie.
Co było z Koroną gdzie sponsora wydymali? Sorry ale rzecznik kibiców jest dla za malutki aby o wszystkim wiedzieć.

PS Mnie dziwi że o klubach z niższych lig tak cicho w aferze korupcyjnej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2009, 18:20

Yukasz pisze:Sorry ale rzecznik kibiców jest dla za malutki aby o wszystkim wiedzieć.
Zgadzam się z tym w zupełności, dlatego ... moje drugie "ja" to dziennikarz i twórca Olimpijska2.pl :P W ten sposób łatwiej o zdobywanie odpowiedniej wiedzy :wink: Żeby nie było znowu tak kolorowo, u nas też była korupcja, ale nasi piłkarze nie kupowali, sprzedali kilka meczów (waznych meczow), o czym kibice doskonale wiedzą. Większosc z tych pilkarzy juz dawno nie gra, badz gra amatorsko w klasie A. No i oni już wstepu na stadion Polonii nie mają, nie chcą, żeby im znowu ktoś oponę przebił w samochodzie, albo po prostu ... przekopał :lol:
Yukasz pisze:Mnie dziwi że o klubach z niższych lig tak cicho w aferze korupcyjnej.
A kogo by to interesowało? Widz jest ciekaw sensacji jedynie na "wysokiej półce". Newsy o korupcji za skrzynkę wódki w lidze okręgowej nikogo by nie zainteresowały :wink:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 05 lut 2009, 21:00

Yukasz pisze:Może po prostu nie rozumiesz co sie stao sie albo nie chcesz tego rozumieć, wszak Reiss kocha Lecha i wszystkich kibiców jego, a oni idola swego.
Doskonale rozumiem co Reissowi postawiono, doskonale rozumiem, że Lech był w ten cały śmietnik zamieszany. Nie mniej mam wrażenie, że wy pojmujecie tą sytuacje na tylko 2 aspekty: kibica, który uważa jakby nic się nie stao się i Reiss jest dla tego kibica relikwią, kimś nietykalnym a z drugiej strony kibica, który zeszmaci kogoś nie rozmumiejąc pewnie w jakim stopniu był w to bagno zamieszany, ale był i ten piłkarz [Reiss] jest totalnym zerem. Otóż uświadomcie sobie, że ja jak i wielu Kibicow Lecha wiemy co się stao, to nic fajnego jak i w innych przypadkach i nie udajemy, że deszcz pada gdy nam plują w twarz. Ale też nie można zachowywać się jak banda wieśniaków i należy dać szanse się my wypowiedzieć, poczekać jak jego wałki były istotne i jaki miał on w nich wkład. Dla mnie teraz Reiss coś w uznaniu stracił ale nie można zapominać ile dla niego mimo wszystko znaczy Lech, ile serca wkładał w Lecha i jak dużo on znaczy dla Kibiców.
Reasumując nie uznajemy go za świętego, wszak jest spora szrama, nie znana jeszcze z głębokości ale która zabolała. Nie uznajemy go też za totalne zero społeczne.
Yukasz pisze:Fajnie Reiss odpowiedział na pyt dziennikarza ~ co Pan powie kibicom? - A co mam powiedzieć?
A co miał powiedzieć? Każdy już wtedy wiedział, że oficjalnie wypowie się w przyszłym tyg na rozmowie z zarządem a Ci podadzą to do wiadomości publicznej.
Yukasz pisze:Ciekawe czy jak Reiss by wydymał żony/dziewczyny kibiców Lecha Ci by mówili że to tylko raz a żona/dziewczyna twierdzi że nie miała orgazmu więc się nie liczy
To już jest hamskie i nie zdrowe... przykład zresztą z dupy... mogę podać coś podobnego, widze że przykłady powinny Ci służyć. Ciekawe czy ty, Yukasz zjechałbyś totalnie swojego starszego jakby okazało się zrobił fajnego wałka, przekręt w firmie, nie ważne jaki, ważne, że dość korzystny materialnie dla starszego... i wszytsko się wydaje, wielki szum wiara nawet nie wie o co chodzi, nie znają jeszcze faktów, ty ich nie znasz i co? Jedziesz po nim totalnie, używając słownictwa clonera "pierdolony" na czele? To przykład z dypy jak twój ale pokazać chiałem zywczajnie jak zachowuje się nasze kochane społeczeństwo.
fieldy pisze:Jak karać, to wszystkich i surowo.
Kara wg udziału, kara wszytkich nie dotknie a Reiss jest zapewne jednym z tych nielicznym, który za coś tam pewnie beknie ale za co... poczekajmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”