Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 33

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2009, 22:47

Jak wy to lubicie mowić- na fioletowej(cho nie wiem czemu :wink: )

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lut 2009, 14:36

red85 pisze:Każdemu obrońcy zdarzają się klopsy. Jagielka to solidny defensor, ale wczorajszy mecz mu nie wyszedł. Tak samo jakby nie wyszedł mu ze Stoke, Boltonem, czy innymi(co się zdarzało). To wy teraz próbujecie wyciągać daleko idące wnioski na podstawie jednego meczu.
Niee chce sie duzo napinać, ale to chyba kibic MU caigle starał sie po jednym spotkaniu obnizyć klase Torresa a podbić Jagielki. Dlaczego teraz nie moze być w druga strone, przeciez sa takie same argumenty, czy podstawy.
MGiggs pisze:Mnie też śmieszy, gra Anglii podobała mi się tylko w 96. Kibice media na wyspach potrafią niezle mydlić oczy typu Anglia 06 najmocniejsza ekipa. Jednak podobnie kibice Barcelony i Piłkarze tłumaczyli porażki z ostatnich 2 sezonów, podobne tendencje.
MGiggs pisze:Myslalem że tylko barca specialnie przegryw by inni mogli wygrać
Ewidentny problem na tleBarcelony, ale w momencie kiedy sie zyje 2 ostatnimi sezonami moze wcale nie bezpodstawny,

Dla mnie ten mecz to była pilkarska demolka, nie dostrzegałem w pilkarzach reprezentacji Anglii takiego potencjalu jak u przeciwnika. Rozumiem, że przeciwko temu sa stwarzane sytuacje, choc dla mnie jedyna prawdziwa mieli w koncówce. Jezeli bezproduktyne staranie sie SWP jest czynnikiem przemawiajacym za rownoscia w tym spotkaniu. To czego chciec wiecej. Hiszpanie kontrolowali w pelni przebieg spotkania, czego ekeftem była jak zreszta od dawna w maksimum efektywna gra. Przeciez nikt mi nie powie, ze Hiszpanie zagrali pilke porownywalna z ostatniego Euro. Rozumeim ubytki w Anglii, ale powaznie dla mnie to mozna tak mowic w przypadku Rooneya, Rio czy Gerrarda, nie reszty wymienianych, bo ich rola albo od pewnego czasu nie jest znaczaca, albo nigdy tak naprawde nie była. Hiszpanie w zadnym momencie nie byli zagrozeni, mecz przypominajacy ten z Rosja, tam takze rywale cos tam mieli z gry, ale w zadnej sekundzie tyle, zeby ugryźc przeciwnika, tylko teraz Hiszpanie nie grali tak zawziecie jak wtedy, choc i tak wygladało to tak samo.

Tak jeszcze piszac o napastnikach, Hispzanie maja dwoch swiatowej klasy napastnikow - Torresa i Ville, obok tego gosci takich jak Guiza, Llorente czy chyba niedlugo takze Negredo. David i El Nino to podstawa, kolejni sa takimi jokerami, ze wchodza w wielu meczach z roznymi rywalami i najczesciej koncza sowje kilkuminutowe wystepy z bramkami.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 lut 2009, 16:00

Dobra. Więc tak. Jagielka dostał swoją pierwszą szansę w wyjściowym składzie reprezentacji Anglii (swoją drogą tylko przez absencje Rio) i ten mecz rzeczywiście na pewno nie jest jego najlepszym, albo wręcz raczej kiepskim, jeśli spojrzeć na to co wyprawia ostatnio. W klubie gra naprawdę bardzo dobrze. Mówi się, że duet Lescott i Jags jest najlepszym duetem w Premier League, oczywiście obok (albo raczej za) Ferdinanda i Vidicia. To nie tylko moje zdanie. To nie tylko zdanie kibiców Evertonu więc radziłbym od razu się na Jagsie nie wyżywać. Jak już wspomniałem Jags z Lescottem to całkiem niezły duet w Premier League, podkreślam, że bardzo często określa się tą ligę mianem najlepszej, a już na pewno jedną z 2-3 najlepszych. A Jags się tutaj sprawdza znakomicie i ostatnio to Jags, nie Lescott (chociaż trza mu oddać, że on też gra bardzo dobrze), stanowi o sile defensywy Evertonu. Gra tak, że co tydzień miękną mi nogi, cały się trzęsę i potem wzdycham do tapety z jego cudowną facjatą, łobuzerską fryzurką i jego króciutkimi, bielutkimi szortami.

Pisać, że jest słaby to trochę głupota, zwłaszcza jak ktoś wspomina, że go zbyt często nie ogląda. To tak jakby zobaczyć np. słynnego karnego Beckhama, kiedy wykopał gdzieś tam wysoko w trybuny,a potem do śmierci żyć w przekonaniu o jego patałachostwie i mierności.

Jagielka to naprawdę dobry obrońca i jeden kiepski mecz z Hiszpanami tego nie zmieni. Trzeba było sobie obejrzeć ostatni trójmecz (bo tak to właściwie można nazwać) z Liverpoolem, ostatnie mecze z Arsenalami, Chelseami i wszystkim tym co określa się mianem Top Four. Spójrzcie nawet na ostatni mecz z Aston Villą, która wygląda na to, że jest na dobrej drodze do przedarcia się właśnie w ten rejon tabeli. Jeśli obejrzeliście te mecze to z całą pewnością stwierdzicie, że Jagielka jest dobrym obrońcą. Tylko potrzebuje kolejnej szansy, by to udowodnić na szczeblu reprezentacyjnym. A kamieniowanie go po jednym słabszym meczu to, nie chcę powiedzieć, że to głupota, ale ewidentnie jest to nieco nieodpowiedzialne i przedwczesne stwierdzenie. Zresztą był tylko słabszy (w sensie, że nie tragiczny) mecz Jagsa, bo właściwie Villa poplątał mu nogi przy bramce i oprócz tego raz popisał się jednym bezmyślnym podaniem dzięki któremu Hiszpanie doszli do dość groźnej sytuacji. To były jedyne dwa jego błędy, a oprócz tego był bardzo solidny. Ja wiem, że środkowy obrońca reprezentacji Anglii na takie błędy sobie pozwolić nie powinien, to też jest dla mnie jak najbardziej oczywiste, ale indywidualne babole co jakiś czas popełnia i Puyol, i Ferdinand da się ograć, i Vidić przegra pojedynek główkowy. Zresztą Terry przy tej bramce wcale się nie zachował lepiej.

Generalnie wiem, że pieprze od rzeczy, ale chciałem powiedzieć, że Jags to dobry chłop, dobry obrońca i nie wolno go skreślać po tym meczu. Raczej trzeba dać mu kolejną szansę właśnie z takim mocnym rywalem i zobaczyć co się wtedy stanie.

Asta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asta » 22 lut 2009, 17:53

Robiłem porządki na komputerze i mam problem z identyfikacją autografów Rep Hiszpanii. O to zdjęcia zawodników których mam autografy:

http://img141.imageshack.us/img141/3779/48405706.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/593/59428199.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/6104/87382742.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/7343/42399076.jpg

To są potencjalni "poszukiwani", lecz może to być ktoś inny:
GoalKeepers: Roberto Jiménez (CG Tarragona)
Defenders: Marc Torrejón (RCD Espanyol)
Midfielders: Raúl García (Club Atlético de Madrid), Sisi González (Real Valladolid).
Forwards: Juan Mata (Valencia CF).

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lut 2009, 18:52

z kiedy sa te zdjecia?

nie jestem pewien czy na pierwszym nie jest przypadkiem adan. a pozostalych nie kojarze. choc druga i ostatnia mordke na pewno gdzies widzialem :think:

Asta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asta » 22 lut 2009, 18:55

RealFan pisze:z kiedy sa te zdjecia?

nie jestem pewien czy na pierwszym nie jest przypadkiem adan. a pozostalych nie kojarze.
Z zeszłego roku. Już wszystkich udało się rozpoznać na innym forum, oprócz http://img141.imageshack.us/img141/6104/87382742.jpg
Na autografie jest numer 10, ale to raczej mała podpowiedź...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 mar 2009, 21:13

Niee chce sie duzo napinać, ale to chyba kibic MU caigle starał sie po jednym spotkaniu obnizyć klase Torresa a podbić Jagielki. Dlaczego teraz nie moze być w druga strone, przeciez sa takie same argumenty, czy podstawy.
Radzę w końcu nauczyć się czytać ze zrozumieniem. O Jagielce mówiłem ja i to w kontekście słów Torresa. Przypomniałem więc, że trochę śmieszni brzmi krytyka angielskich obrońców w ustach zawodnika, który raz po raz jest kompromitowany przez Rio, a ostatnio nawet przez Jagielkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2009, 19:26

Jagielka został wybrany najlepszym graczem lutego w Premier League.

Myślę, że to dobra puenta tej dyskusji :]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 mar 2009, 21:08

strasznie niski poziom musi być w tej premier league :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2009, 21:32

Poziom widać w pucharach.....

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 mar 2009, 22:28

Ja Jagielke pamiętam najlepiej z meczu na Goodison, kiedy Eduardo nieźle się nim zabawił :P. Nie oglądam meczów Evertonu regularnie także się nie wypowiem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 mar 2009, 22:53

Ja widziałem mecz gdzie Khalid Boulahrouz osmieszał co akcje Ronaldinho. :wink:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 mar 2009, 23:06

Żeś dał porównanie :D
Fakt, mogło się dużo zmienić, w końcu tamten mecz był ponad rok temu ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 mar 2009, 10:45

Ja widziałem mecz gdzie Khalid Boulahrouz osmieszał co akcje Ronaldinho. :wink:
kopiac go po nogach...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2009, 11:09

A ja widziałem, jak Evra dał się objeżdżać raz po raz Lennonowi. Zaiste, ten Francuz to musi być straszny dziad!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”