Zażalenie do Cyfry + - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Zażalenie do Cyfry +

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2009, 12:32

Totnik_ASR pisze:A tak powaznie to Seria A ma w Polsce chyba dosc liczne grono kibicow a liga ta w C+ jest traktowana jak jakis zascianek, a pusczaja np. mecze z Francji kto to oglada ?!
Ja osobiscie wole poogladać Lyon, Bordeaux, OM, Saint-Etienne czy PSG niz Inter z jakimś przecietniakiem. JAkby przynajmniej Inter grał jakas fajna pilke, mila do ogladania. Fani Calcio jedno reszta drugie, nie wiem jak inni, ale ja nie nie moge ogladac SerieA, jest nudno. Moze Juve wg. mnie jeszcze dobrze pogrywa i mecze da sie ogladać.
Yukasz pisze:Oczywiście mecz zaczyna się tradycyjnie o 20:30 Kpina? Farsa? Ku*estwo? A może po prostu kolejny raz brak szacunku?
To to fakt jest pojeb... Mnie wk... zawsze niedziale spotkania NBA od 18 czasu polskiego, a te ch. o 23 mi retransmisje daja. Dobrze, ze w piatek jest inaczej i ze na Orange sa spotaknia.
Ja sie zastanawiam co oni teraz wymyslili, podobno rozbudowali Canal +Sport 2, to co bedzie na C+Sport- filmy??

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lut 2009, 13:10

Liga angielska z pewnością jest najlepszym produktem (jak w Polsce siatkówka) przez co jest najchętniej oglądana na świecie i w Polsce pewnie też tak jest. Mi nie wszystkie mecze Premiership muszą się podobać, innym wystarczy to że na boisku widzą walkę. Ja potrzebuję jeszcze wiele sytuacji bramkowych :P Ale w każdej lidze są różne mecze i OK niech puszczają sobie wiele spotkań tej ligi, jak napisano MUSI SIĘ to im opłacać. Zresztą jak sam się pytam 'mniejszego kibica piłki' jaka liga mu się podoba to angielska jest ach! och! a włoska to wiadomo nuda i obrona :) Każdy może mieć swoje zdanie. Tylko żeby być obiektywnym trzeba oglądać wszystkie ligi! No i jak C+ decyduje się na jakiś mecz to niech puszczają go na żywo (co mnie obchodzi jakim sposobem?!), każdy mecz powinien być na żywo a szczególnie klasyk jakim jest Inter - Roma. I to obojętnie czy ktoś lubi ligę włoską czy nie, ten mecz jest wydarzeniem.
Jarzinho pisze:Ja osobiscie wole poogladać Lyon, Bordeaux, OM, Saint-Etienne czy PSG niz Inter z jakimś przecietniakiem.
Wolę i ja :P
Niedobrze mi się robi jak widzę mecz zarówno MU z np Derby, ale i np Inter - Bologna czy Barca - Almeria (szczególnie jak jeszcze neidawno jedynym pytaniem nie było 'kto?' tylko 'ile do przerwy?'). Oczywiście dla kibiców MU których w Polsce jest baaardzo dużo oraz Interu i Barcy spotkanie jest warte oglądania. Ale większość postronnych kibiców oleje taki mecz. Mam nadzieję że w C+ to wiedzą. A z pewności ciekawsze będzie spotkanie Derby - MU, Bologna - Inter czy Almeria - Barca. Idę o zakład że w C+ nikt na to jeszcze wpadł.

PS1 A to co robią z Fiorentiną na swojej antenie to w ogóle jakaś farsa :evil: Wg nich w Polsce kibiców w ogóle nie mają :roll: Zresztą mniejsza o to, są większym gwarantem dobrego meczu niż ogórki.
PS2 Totnik :arrow: dołączam a nie dołanczam oraz abonent bo abonament to co najwyżej można opłacać, chyba że komuś nie podoba się ramówka :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2009, 13:50

Liga anigelska to nie jest konkurent dla pozostałych. Spotkania w Anglii sa rozgrywane głwonie wgodzinach, kiedy we Włoszech, Hiszpanii czy Francji nic sie nie dzieje. Ile spotkan jest wieczorem w sobote czy niedziele. Ja nie pamietam od dawna, gora 18.30 w sobote i w poniedzialek ok 21. Ligue1, La Liga i SerieA to jest praktycznie ta sama godzina i to jest problem. Fakt, ze np. w Hiszpanii mecze w niedziele sa o 17 ale kto tam gra. Najwieksi, najlepsi graja najwczesniej o 19.

Inna juz totalnei odrebna sprawa to komentarz, ja wylaczam przewaznie głos, bo zal sluchać. La Liga i SerieA to porazka na calej lini, nic nie mam do ich wiedzy, ale usypiaja swoim pier...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2009, 13:54

Jarzinho pisze:Spotkania w Anglii sa rozgrywane głwonie wgodzinach, kiedy we Włoszech, Hiszpanii czy Francji nic sie nie dzieje
Rzadko w poniedziałki o 21:00 [i czasem o tej porze w środku tygodnia], w soboty 1 mecz blisko południa, większość o 16:00 i jedno o 18:30. W niedzielę chyba o 13:30 jeden, dwa, czy 3 mecze i ok. 16:00, czy 17:00. Po 19:00 nie ma już spotkań w Anglii. [w weekend]

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 lut 2009, 13:55

Tutaj nikt nie chce debatowac ktora liga jest lepsza, nie chodzi tez ze maja cos zmieniac w jednej lidze kosztem drugiej, niech sobie pusczaja dalej lige angielska i inne tak jest to teraz ale niech tez pozdanie wezma sie za temat Ligi Wloskiej, tylko o to chodzi :)

Pozatym to juz sa sceny ze maja 4 kanaly a pusczaja Inter - Roma z poslizgiem :|

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lut 2009, 15:18

Powiem krotko , Canal plus leci w kulki . Ja tam juz rzygam tymi Manchasterami City , Evertonami i innymi meczami z Pl na ktore jzu nawet patrzec nie moge bo od Angileskiej ligi od razu mam odruch wymiotny.

La Liga i Seria A sa traktowane drugorzednie , 1 mecz na kolejke no czasami dwa , choc i tak ostatnia puszczaja tylko Interi Juve, niezaleznie z kim graja , albo ostatnio Udinese- Torino , hit rodem z Polsatu Sport. :roll: Milan jest tylko przy okazji derbow boadz gry z kims z 5 piatki , Inter zzawsze niewazne z kim. Hiszpania to nieustanie Valencia ,badz Barca rzadziej Real. Francuska Liga wogule nie ma u nich posszanowania bo jescze nie widzialem zadnego meczu na kanale glownym .
Tak samo Derby zostaly puszczone na C+ a nie na C+sport gdzie leciala powtorka z meczu rugby . To juz mnie jakas kurwica strzelila.

Gdyby w Polsce byla sensowna oferta to juz dawno bym rzucil te C+ w trzy dupy , i chyba tak zrobie , bo na internecie juz mecze da sie ogladac w zadowalajacej jakosci.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lut 2009, 21:26

Dla mnie cyfra przekroczyla granice w momencie, kiedy 5 razy z rzedu puszczali mecze Deportivo [']

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lut 2009, 0:16

Jestem kibicem Valencii, ale gdy o 13.15 w sobotę zasiadam przed TV, aby obejrzeć mecz Premiership, to wiem że czekają mnie emocje... Nie ma co się oszukiwać, że Liga Angielska nawet w wydaniu Hull - Stoke przyniesie tyle walki i emocji, że można obdzielić tym spotkania nie jednej europejskiej.
myhalek_acm pisze:Powiem krotko , Canal plus leci w kulki . Ja tam juz rzygam tymi Manchasterami City , Evertonami i innymi meczami z Pl na ktore jzu nawet patrzec nie moge bo od Angileskiej ligi od razu mam odruch wymiotny.
Wybacz kolego, ale te Manchestery, Evertony i inne dają więcej emocji niż oldboy paka z San Siro (wybaczcie nie chcę nikogo obrażać, ale kolega przesadził i to bardzo). Jak ktoś sprzeda produkt pod nazwą Serie A tak jak to zrobiono z Premiership to mu pogratuluje. Usiądź czasami przed TV i obejrzyj jak wygląda agresywna, szybka i odważna piłka. A nie włoskie szachy...
myhalek_acm pisze:La Liga i Seria A sa traktowane drugorzednie
Zrozum, że istnieje coś takiego jak umowy, kontrakty, prawa do transmisji... Ja tez chciałbym oglądać VCF co tydzień, ale dla C+ priorytet to liga angielska i liga polska.
Totnik_ASR pisze:Pozatym to juz sa sceny ze maja 4 kanaly a pusczaja Inter - Roma z poslizgiem :|
Mało profesjonalne podejście... Dlatego sam myślałem o prepaidzie Sky....
Jarzinho pisze:Ja osobiscie wole poogladać Lyon, Bordeaux, OM, Saint-Etienne czy PSG niz Inter z jakimś przecietniakiem.
Nie ma co dyskutować. Wariackie mecze w Ligue 1 lub w portugalii to standard... No i francuskiej pod względem atletycznym blisko do ligi angielskiej.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lut 2009, 0:42

Jarzinho pisze:Moze Juve wg. mnie jeszcze dobrze pogrywa i mecze da sie ogladać.
No faktycznie widac, że wolisz oglądac Ligue 1 kosztem Serie A. W ostatnich 7 meczach Juve zdobyło aż 11 punktów przy niebotycznym bilansie 10-8. Nie to co antyfutbolisci z Interu i Romy (w ostatnich 7 meczach idealnie takie same statystyki 16 pkt., 12-6 w bramkach). Romy, która w niesamowity sposób odbiła się od dna i ma realne szanse na pudło. Mecz nieciekawy? Pytanie to kibiców Calcio - kiedy ostatnio widzieliście słaby mecz (poza slabymi w wykonaniu jednej strony) Romy z Interem? Mysle, że na chwile obecna żadne zestawienie drużyn francuskich nie zagwarantuje lepszego widowiska niż Inter - Roma.

Wiadomo, że jak ktos puszcza mecz z Interu z ogórkami, to nie mozna się spodziewać niczego innego tylko flaków z olejem i trzech punktów dla Interu w tle. Tylko jak słusznie zauważył Yukasz to samo ma się do puszczania takich meczów w innych ligach. Że niby w Anglii biegają, a w Hiszpanii potrafią grac z krzyżaków i kopac piłke miedzy soba przez 15 minut. Co z tego? To sa straszliwe uproszczenia i nie służa dyskusji a do takich mozolnie w tym dyskursie dążycie. Oczywiście są to sprawy mało ważne i zastepcze, natomiast sam mecz Inter - Roma to jest uczta i serwowanie jej z 30 minutowym opoznieniem to tak jakbyś dostał obiad 30 minut po jego ugotowaniu lub kelner na Twoich oczach zbierał twoje danie z podłogi. IMO lepsza decyzją byłoby rezygnacja z transmisji niż taka łaskawa retransmisja.

Ja nie narzekam na canal plus bo akurat Interu jest dużo, jednakże odpuściłbym trzy inne transmisje dla odpowiedniej oprawy (mecz live) dla tego widowiska.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2009, 1:13

Babel pisze:No faktycznie widac, że wolisz oglądac Ligue 1 kosztem Serie A. W ostatnich 7 meczach Juve zdobyło aż 11 punktów przy niebotycznym bilansie 10-8. Nie to co antyfutbolisci z Interu i Romy (w ostatnich 7 meczach idealnie takie same statystyki 16 pkt., 12-6 w bramkach). Romy, która w niesamowity sposób odbiła się od dna i ma realne szanse na pudło. Mecz nieciekawy? Pytanie to kibiców Calcio - kiedy ostatnio widzieliście słaby mecz (poza slabymi w wykonaniu jednej strony) Romy z Interem? Mysle, że na chwile obecna żadne zestawienie drużyn francuskich nie zagwarantuje lepszego widowiska niż Inter - Roma.
Nie wiem jaki był sens przedstawiania tu tych statystyk, bo :
- nie napisałem, że pisze to na podstawie 7 ostatnich spotkan Juve czy 7 ostatnich kolejek
- nie napisałem, że Roma ma cos wspolnego z antyfutbolem
- Inter nie liczac derbow w ostatnich spotkanicha widzialem chyba z ekipa Mihajlovicia i Torino, nie gladałem calych, bo poprostu sie nie dalo
- Juve nie pamietam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lut 2009, 4:19

Canal+ i jego transmisje maja dluga historie znacza licznymi upadkami i absurdalnymi sytuacjami.
Tylko fani ligi angielskiej (w szczegolnosci MU) i polskiej nie moga narzekac.

Za to kibice innych "wykupionych" przez C+ lig maja powody do zlosci niemal co tydzien.
Liga francuska - nie pamietam kiedy puscili dwa mecze z tej ligi w jednej kolejce. To prawda ze dosc czesto padaja w niej wyniki 0:0 jednak jest tam wielu ciekawych pilkarzy i niektore spotkania naprawde stoja na bardzo wysokim poziomie. Nawet Irek Jelen z Dudka nie ratuja transmisji z Ligue1.

Odnosnie ligi hiszpanskiej z tego co sie orientuje tez szalu nie ma. Gora dwa spotkania w danej kolejce i wyjazd.

Na koniec Serie A. Albo moze raczej w wydaniu Canal+ Serie Parodia tudziez ParaSerie A. Ten 30 minutowy poslizg meczu Inter-Roma to smiech w twarz abonentom. Pakiety ktore wykupili to kpina. Nie dosc ze nie maja prawa do transmisji ze spotkan wszystkich zespolow Serie A u siebie to jeszcze moga puscic tylko dwa mecze z jednej kolejki. O transmisji przeprowadzonej z jakiegos spotkania odbywajacego sie w srodku tygodnia (kolejki srodowe) mozna zapomniec. Nawet nie maja praw zeby pokazac skroty ze wszystkich spotkan w magazynie ligowym.
Zreszta jak traktuje sie abonentow tej stacji niech posluzy przyklad z forum internetowego Canal+. Jakis user spytal dlaczego w materialach promocyjnych nie pisza ze maja ograniczone prawa do pokazywania spotkan Serie A (czy cos w ten desen). To mu admin odpisal ze interpertacja oferty programowej jest indywidualna sprawa kazdego abonenta :lol:

W dawnych czasach byla jeszcze bundesliga.

Gdyby nie to ze na naszym rynku nie ma dla tej stacji zadnej alternatywy to bym rozwiazal z nimi umowe w pizdu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lut 2009, 9:27

Jarzinho pisze:Nie wiem jaki...
Sens jest taki jak pisanie, że w Serie A tylko Juve "sobie coś pogrywa". Wybrałem 7 ostatnich kolejek, ale mogłem wybrać 25 ostatnich, albo nawet 101 i byłoby jeszcze gorzej dla Twoich wymyslnych hipotez. Niestety też jest to poboczny watek i nie ma nad czym się tu rozwodzić. Rozmawiamy o C+ i laniu na lige włoską i abonentów kibiców tejże, Ty o swoich odczuciach. Fakty vs Twoje odczucia - jaki to ma sens?

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lut 2009, 11:48

Ludzie nie ma sensu sie napinac ktora liga jest lepsza, ktora nie. Mi sie zygac chce jak oglada angielska walke drwalow, hiszpanska kopanine nie mowiac o francuskich walkach kolonistow ale nie o to chodzi. Kazdy moze miec swoje zdanie i ogladac co mu sie podoba i lubic ta lige ktoru mu sie podoba. My nie chcemy zeby oni pozadniej pusczali Serie A kosztem jakies innej ligi tylko ze jak juz transmituja jakas lige to niech robia to pozadnie. Liga wloska nie jakies zadupie pilkarskie tylko liga mistrzow swiata i liga ktora w Polsce ma sporo sympatykow i napewno sporo jest abonamentami Cyfry +

A jak juz robia takie cyrki ze pusczaja mecz na szczycie, szlagier z poslizgiem to jest to juz bezczelnosc wobec kibicow

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2009, 11:55

Już ci Yukasz pisał - ABONENTAMI, nie abonamentami ;)
i rzygać, a nie zygać ;)
i porządnie, a nie pozadnie ;)

Niby uważasz, że nie ma sensu się napinać, a piszesz
Totnik_ASR pisze:angielska walke drwalow, hiszpanska kopanine nie mowiac o francuskich walkach kolonistow
Inna sprawa, że zgadzam się z tym że meczów nie powinni puszczać z poślizgiem, niezależnie czy to Serie A, La Liga, czy Premier League.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lut 2009, 12:01

Przepraszam za bledy, mam dysleksje i jak szybko pisze zdarzaja mi sie takie klopsy ale to forum to chyba nie kacik polonistow ?

Ja sie nie chce napinac i nieraz to podkreslalem ale nie ja bylem pierwszy ale ok nie mam zamiaru tutaj robic debat krora liga lepsza bo i tak kazdy bedzie wiedziel swoje :)

Wydaje mi sie ze ten temat mial na celu zachecenie Fanow Calcio do skarg i protestow do Canal + aby zaczeli traktowac Nas powaznie :)

Takze kibice wloscy slac maile ile sie da moze sie opamietaja :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”