Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 222

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 mar 2009, 16:30

guru pisze:Czy on czasem w meczu ze Sportingiem nie był kapitanem? Tzn tymczasowym? Bo chyba nie jest waszym pierwszym kapitanem.

Holender został kapitanem Bayernu na początku sezonu, jest pierwszym obcokrajowcem, który został kapitanem Monachijczyków.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 mar 2009, 17:06

Akarin pisze:Z tego co wiem to ok 3-3,5 mln za sezon.

A co?
Do Juventusu go potrzebujecie?

Z tego co wiem to on ma ofertę z PSV i raczej tam wróci po sezonie. Zreszta w obecnej formie to z Tymoszczukiem to on zbyt dużych szans nie ma.
Dzięki.
Nie, nie potrzebujemy go, na dm-ie mamy akurat w zasadzie kłopot bogactwa. Jakiś user jednak wyjechał z jego kandydaturą i starałem się znaleźć jakieś plusy jego pozyskania. Lubię go, ale nie znalazłem takowych. Powrót do PSV byłby dla niego najlepszym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 mar 2009, 8:12

Akarin pisze:Dzisiaj mecz kolejki, czyli Brema - Bayern. Oba zespoły mniej wiecej w takiej samej sytuacji, czyli: musimy zdobyć 3 pkt :wink:
Tak, w związku z czym obydwie podzieliły się punktami :P :roll:

O meczu zbytnio mi się rozpisywać nie chce, nie poradziliśmy sobie z Bremą grającą 75 min w "10". Inna sprawa, że lepiej dla nas byłoby, gdyby Naldo nie dostał tego czerwca, bo tak Brema gralaby na zwycięstwo i się odsłaniała, a tak stali betonem z tyłu, od czasu do czasu kontratakując i licząc na standardy (i przy okazji, o mało nie zdobywając bramki :lol: ). My zresztą też graliśmy w "10" od 2 polowy, kiedy wszedł Podolski. Właściciwe to nawet było jeszcze gorzej, bo przynajmniej Naldo już się nie plątał partnerom między nogami, a Podolski tak.

Co mnie wkurzyło natomiast, to ta dobra mina Klinsmanna po meczu i mówienie, że wszystko jest na dobrej drodze. Tak, jeśli ma na myśli występy w P. UEFA w przyszłym sezonie :roll: Jesteśmy już na 5 miejscu w tabeli i 2 runda to tylko jechanie w dół, jak na razie. Szczęście, że teraz czekają nas mecze ze słabszymi rywalami (głównie), aczkolwiek po zeszłotygodniowym show z Kolonią i tego nie mozna być zbytnio pewnym. Szczęście też, że żaden lider w ostatnim okresie nie potrafi ugruntować swojego prowadzenia w kolejnej kolejce i strata do 1 miejsca się nie powiększa.

Ciekawe jak będzie w środę - Leverkusen też ostatnio kiepsko. Dla obu drużyn szansa na wyrwanie z letargu. Może sie okaże, że my po prostu nie umiemy ostatnio grać jedynie w lidze? :mrgreen:

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 02 mar 2009, 13:05

Witam jako nowemu wypada sie przedstawić, choć być może dla niektórych moja osoba nie jest az tak tajemnicza :) bowiem współpracowałem kiedyś z pierwszą odsłoną strony dzisiejszego fcbayern.pl tyle że za czasów panowania Kadeta :) no i w tamtym roku to moja osoba widniała na 2gim miejscu wirtualnej ligi kickera prowadzonej właśnie przez pilka.pl :) więc z wirtualną rodziną FCB jestem już trochę lat związany, a teraz po 2 latach obserwowania forum zdecydowałem się zacząć udzielać i mam nadzieje ,że będzie mi to wychodziło. więc jeszcze raz witam :)

a teraz przechodząc już do Bayernu oglądając wczorajszy mecz chyba jak każdy byłem zawiedziony postawą ale do tego przecież można sie już przyzwyczaić, a pomyśleć,że sam byłem wielkim zwolennikiem Klinsmanna pewnie głównie dlatego ,że w mediach pojawiały się takie nazwiska jak Volker Finke ;) ale patrząc z 8 miesięcznej perspektywy uważam ,że to był kompletnie nie trafiony ruch nie wiem czemu ale nigdy nie widziałem takiego Bayernu takiego...dziwnego. Nasza gra opiera się tylko i wyłącznie na tym co zrobi Ribery w tym sezonie nawet i na BL to już nie wystarcza, nasza kadra kompeltnie nie jest zbilansowana więc zastanaiwam się nad tym czy grając taką piłkę możemy cokolwiek osiągnąć, zastanaiwam sie czy mając taką indywidualność jak Ribery możemy coś ugrać...bo przecież chyba nikt nie liczy że kupimy piłkarza podobnej klasy w lato który mógłby również prowadzić naszą gre. Zresztą dzisiejsza wiadomość Bildu ( jako że ostatnio nie zwykł się mylić w kwestiach personalnych FCB ) może już w lato rozwiać moje przypuszczenia nt. Francka:) nie miej jednak jestem bardzo ciekawy tego lata niby nikt nic nie zapowiada ale chyba każdy ma oczy i widzi co się dzieje. Podstawową sprawą jest sprawa trenerska jak i obsady jeszcze paru pozycji

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 mar 2009, 13:23

właśnei, dość ciekawe są doniesienia niemieckiej prasy. nie wiem co myślą o tym kibice Bayernu ale jakoś dziwi mnie fakt, że Ribery jest zdecydowany tylko i wyłącznie na Barcę. przecież jest wiele klubó ,które go obserwują. poza ty niedawno zapowiedział, że zostanie w Monachium jeszcze 2 lata. czy możliwa jest jego ucieczka na Camp Nou czy to dziennikarskie bujdy? co o tym myślicie kibice Bayernu?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 mar 2009, 13:54

SaLi pisze:Witam
Kibiców Bayernu na forum nigdy dość :beer:
SaLi pisze:a pomyśleć,że sam byłem wielkim zwolennikiem Klinsmanna pewnie głównie dlatego ,że w mediach pojawiały się takie nazwiska jak Volker Finke ;)
albo Armin Veh, co? :P Ale przypominam, że pojawiały się też takie jak Mourinho czy Hiddink, więc...
SaLi pisze:Podstawową sprawą jest sprawa trenerska jak i obsady jeszcze paru pozycji
No, polecam w tej mierze lekturę moich "wypocin" z kilku ostatnich stron i możemy gadać :wink:
SaLi pisze:zastanaiwam się nad tym czy grając taką piłkę możemy cokolwiek osiągnąć, zastanaiwam sie czy mając taką indywidualność jak Ribery możemy coś ugrać...bo przecież chyba nikt nie liczy że kupimy piłkarza podobnej klasy w lato który mógłby również prowadzić naszą gre.
Wielu sie nad tym zastanawia :wink: Ja też, chociaż uwielbiam Ribery'ego za jego umiejętności piłkarskie i psikusy jakie robi (sam lub z van Buytenem), zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby sprzedać go już teraz, zgarnąć kupę siana (60 mln wcale nie jest nierealne, IMHO, skoro już mówimy o 45 ze strony Barcy: 30+Hleb, czyli 15) i za to kupić z 2-3 dobrych graczy i na nowo poukładać drużynę. Np. rozgrywającego typu Diego czy van der Vaart (obaj byliby do wzięcia), lewego obrońcę jak Zhirkow lub prawego jak Rafinha i do tego prawego/lewego pomocnika jak Hleb.
Można by sobie wyobrazić np.: Rensing (może jednak Enke :) ) - Lahm, Lucio, Demichelis, Zhirkow - Tymoszczuk - Hleb, Schweinsteiger/Altintop/Ze Roberto -
van der Vaart (lub Diego) - Toni, Klose/Olic. Zajebisty skład, IMHO 8) A ile możliwości rozgrywania w pomocy...(układ diamentu chyba najlepszy wtedy).
Pelart pisze:ale jakoś dziwi mnie fakt, że Ribery jest zdecydowany tylko i wyłącznie na Barcę. przecież jest wiele klubó ,które go obserwują. poza ty niedawno zapowiedział, że zostanie w Monachium jeszcze 2 lata. czy możliwa jest jego ucieczka na Camp Nou czy to dziennikarskie bujdy? co o tym myślicie kibice Bayernu?
Wg mnie to póki co bujda (sam Ribery w weekend zaprzecza), ale im częściej to będzie powtarzane, tym może więcej będzie w tym prawdy. Ale nie powiedziałbym, że jest jakoś tylko i wyłącznie nastawiony na Barcelonę, nie wiem też do końca co sądzić o tym artykule Bildu (za wiarygodni nie są, ale to oni pierwsi informowali np. o Tymoszczuku). Tylko, że Real, jak widać, zwycięstwa w LM Ribery'emu nie zapewni :P A poza tym, w Barcie miałby swojego kumpla z reprezentacji Henry'ego, w Realu jakoś Francuzów nie widzę, a Franck lubi grać z rodakami (u nas ma van Buytena, który wprawdzie jest Belgiem, ale to prawie jak Francuz :P ).

EDIT:

Jeszcze się chwilę zastanawiałem i w sumie nawet kasowo dobrze by wyglądaly te zmiany powyżej :)
+ Enke (7), Zhirkow (18), Tymoszczuk (11), Hleb (15), Diego (20), Baumjohann, Olic, Badstuber. Wydatki: 71 mln
- Rensing (2), Oddo, van Buyten (5), van Bommel, Hummels (4), Borowski (4), Sosa (wypoż.), Donovan, Podolski (10), Ribery (60). Przychody: 85 mln.
Zysk rzędu 14 mln :)

Tyle, że znając panów Hoenessa, KHR i spółkę, to raczej mało realne...

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 02 mar 2009, 15:02

Michał M pisze:
SaLi pisze:zastanaiwam się nad tym czy grając taką piłkę możemy cokolwiek osiągnąć, zastanaiwam sie czy mając taką indywidualność jak Ribery możemy coś ugrać...bo przecież chyba nikt nie liczy że kupimy piłkarza podobnej klasy w lato który mógłby również prowadzić naszą gre.
Wielu sie nad tym zastanawia :wink: Ja też, chociaż uwielbiam Ribery'ego za jego umiejętności piłkarskie i psikusy jakie robi (sam lub z van Buytenem), zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby sprzedać go już teraz, zgarnąć kupę siana (60 mln wcale nie jest nierealne, IMHO, skoro już mówimy o 45 ze strony Barcy: 30+Hleb, czyli 15) i za to kupić z 2-3 dobrych graczy i na nowo poukładać drużynę. Np. rozgrywającego typu Diego czy van der Vaart (obaj byliby do wzięcia), lewego obrońcę jak Zhirkow lub prawego jak Rafinha i do tego prawego/lewego pomocnika jak Hleb.
Można by sobie wyobrazić np.: Rensing (może jednak Enke :) ) - Lahm, Lucio, Demichelis, Zhirkow - Tymoszczuk - Hleb, Schweinsteiger/Altintop/Ze Roberto -
van der Vaart (lub Diego) - Toni, Klose/Olic. Zajebisty skład, IMHO 8) A ile możliwości rozgrywania w pomocy...(układ diamentu chyba najlepszy wtedy).
EDIT:

Jeszcze się chwilę zastanawiałem i w sumie nawet kasowo dobrze by wyglądaly te zmiany powyżej :)
+ Enke (7), Zhirkow (18), Tymoszczuk (11), Hleb (15), Diego (20), Baumjohann, Olic, Badstuber. Wydatki: 71 mln
- Rensing (2), Oddo, van Buyten (5), van Bommel, Hummels (4), Borowski (4), Sosa (wypoż.), Donovan, Podolski (10), Ribery (60). Przychody: 85 mln.
Zysk rzędu 14 mln :)

Tyle, że znając panów Hoenessa, KHR i spółkę, to raczej mało realne...

Zdecydowanie podoba mi się twój pomysł kadry na nowy sezon, oczywiscie to wersja czysto hipotetyczna w razie odejścia Francka, bo zaraz nas tu uznają za jakiś wariatów sprzedających swojego najlepszego piłkarza :) hehe

Rense aż tak ci podpał w tym sezonie ?:) ja bym go zostawił jeszcze i najwyżej za rok pobił sie o Adlera, no i mimo wszystko oddo bym zostawił bo na Lell'a patrzec juz nie moge. Ale to tylko pobożne życzenia które pewnie i tak sie nie spełnią, a co myślisz o obsadzie ławki i następcy Uliego ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 mar 2009, 15:17

SaLi pisze:Zdecydowanie podoba mi się twój pomysł kadry na nowy sezon, oczywiscie to wersja czysto hipotetyczna w razie odejścia Francka, bo zaraz nas tu uznają za jakiś wariatów sprzedających swojego najlepszego piłkarza :) hehe
Pamiętam, jak chyba jako pierwszy w tym wątku stwierdziłem na wiosnę 2007 r., że sprzedamy Makaaya i malo mnie niektórzy nie odsądzili od czci i wiary :) No a jak potem wyszło...? :wink:
SaLi pisze:Rense aż tak ci podpał w tym sezonie ?:) ja bym go zostawił jeszcze i najwyżej za rok pobił sie o Adlera,
Zacytuję ustęp z niemieckiego forum: "Kiedyś, jak naszym obrońcom nie szło, to zawsze było - ale na szczęście z tyłu jest Olli. Teraz jest - obrońcy musicie dać radę, bo z tyłu jest Rense :boje się: ". I to chyba najlepiej oddaje całokształt. Druga runda mnie tylko utwierdza w tym myśleniu, wczoraj przecież musieli go znów wyręczać obrońcy (np Oddo), a on miał co najwyżej nieporadne interwencje. Włącznie z tym dziwnym odbiciem strzału Oezila z początku spotkania.
Co do Adlera, to ten też ostatnio nie błyszczy, nie na tyle przynajmniej, żeby wywalać 20 mln euro. Zostawmy tą młodzież typu Adler i Neuer, dajmy im zdobyć szlify w innych klubach (upadki wzloty :)), a sami weźmy doświadczonego (i taniego) bramkarza jakim jest Enke. Taki jest mój pogląd na tą pozycję.
SaLi pisze: no i mimo wszystko oddo bym zostawił bo na Lell'a patrzec juz nie moge.
Tak, tylko znając filozofię transferową Bayernu, to jak zostanie Oddo, to możemy zapomnieć o nowym bocznym obrońcy. Też bym wolał Oddo jako opcję rezerwową (o ile Milan nie chciałby go za więcej niż 2 mln euro) a Lella bym spuścił, ale to jest mało realne. Poza tym, Lell uzupełnia nam kontyngent Niemców (12 potrzeba w pierwszej kadrze).
SaLi pisze:a co myślisz o obsadzie ławki i następcy Uliego ?
W tym wariancie, który zaprezentowałem, ławka byłaby świetna:
Butt - Breno/Lell, Ottl, Altintop, Schweinsteiger/Ze Roberto, Baumjohann, Olic. W odwodzie juniorzy typu Badstuber i Thomas Muller. Brak marudzących gwiazdeczek typu Podolski i nic nie wnoszących graczy typu Borowski. Ech, te marzenia...
Ławka w sumie nie jest aż taka ważna. I tak juz nie wrócimy do przełomu stulecia, gdzie można było sobie sadzać Tarnata, Zicklera i Scholla na ławie, i wiedzieć, że jak będą musieli wejść z ławki, to zagrają nie gorzej a może i lepiej niż ci schodzący. Nie to co wczoraj, gdy zobaczyłem, że najpierw Podolski zmienił Bastiana, a potem Donovan Lella, no to po prostu wiedziałem, że nie tylko, że nie zagrają lepiej, ale pewnie, że i gorzej (i się nie pomyliłem). Najpierw jednak trzeba pomyśleć o pierwszym składzie.

Co do Ulliego - sam nie wiem, co myśleć. Z jednej strony żal, że odejdzie (choć z drugiej strony, nie nazbyt daleko :) ), z drugiej, może czas już na świeższe podejście do zagadnień przede wszystkim transferów. Ucieszył mnie news o Voellerze, ale to chyba jednak plotka była. Natomiast chyba bym nie chciał gościa typu Klaus Allofs, że już nie wspomnę o Magathcie jako sportdirektorze :P Chyba najlepszym wariantem byłby podział ról - zarządzanie finansami specjaliście, a kwestie sportowe dla byłego piłkarza jak Kahn czy Scholl :wink:

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 02 mar 2009, 19:36

Michał M pisze:
SaLi pisze:Rense aż tak ci podpał w tym sezonie ?:) ja bym go zostawił jeszcze i najwyżej za rok pobił sie o Adlera,
Zacytuję ustęp z niemieckiego forum: "Kiedyś, jak naszym obrońcom nie szło, to zawsze było - ale na szczęście z tyłu jest Olli. Teraz jest - obrońcy musicie dać radę, bo z tyłu jest Rense :boje się: ". I to chyba najlepiej oddaje całokształt. Druga runda mnie tylko utwierdza w tym myśleniu, wczoraj przecież musieli go znów wyręczać obrońcy (np Oddo), a on miał co najwyżej nieporadne interwencje. Włącznie z tym dziwnym odbiciem strzału Oezila z początku spotkania.
Co do Adlera, to ten też ostatnio nie błyszczy, nie na tyle przynajmniej, żeby wywalać 20 mln euro. Zostawmy tą młodzież typu Adler i Neuer, dajmy im zdobyć szlify w innych klubach (upadki wzloty :)), a sami weźmy doświadczonego (i taniego) bramkarza jakim jest Enke. Taki jest mój pogląd na tą pozycję.

Wiem ,że zdecydowanie obniżył loty ale nie wiem czemu widze w nim jednak potencjał dużo większy niż Rense. A co do Rensing'a ja na ten sezon mimo wszystko daje mu spory kredyt zaufania poprzez presje bycia 1 Gk FCB i następcą Olliego jeśli w przyszłym sezonie dalej tak będzie to dopiero go sprzedać.

SaLi pisze: no i mimo wszystko oddo bym zostawił bo na Lell'a patrzec juz nie moge.
Michał M pisze:Tak, tylko znając filozofię transferową Bayernu, to jak zostanie Oddo, to możemy zapomnieć o nowym bocznym obrońcy. Też bym wolał Oddo jako opcję rezerwową (o ile Milan nie chciałby go za więcej niż 2 mln euro) a Lella bym spuścił, ale to jest mało realne. Poza tym, Lell uzupełnia nam kontyngent Niemców (12 potrzeba w pierwszej kadrze).
a właśnie mi sie wydaje ,że byłby za tyle do wyciągnięcia i byłby świetną alternatywą Lahma na prawej ( w obliczu przyjscia Zyrkowa )
Michał M pisze:
SaLi pisze:a co myślisz o obsadzie ławki i następcy Uliego ?
W tym wariancie, który zaprezentowałem, ławka byłaby świetna:
Butt - Breno/Lell, Ottl, Altintop, Schweinsteiger/Ze Roberto, Baumjohann, Olic. W odwodzie juniorzy typu Badstuber i Thomas Muller. Brak marudzących gwiazdeczek typu Podolski i nic nie wnoszących graczy typu Borowski. Ech, te marzenia...
Ławka w sumie nie jest aż taka ważna. I tak juz nie wrócimy do przełomu stulecia, gdzie można było sobie sadzać Tarnata, Zicklera i Scholla na ławie, i wiedzieć, że jak będą musieli wejść z ławki, to zagrają nie gorzej a może i lepiej niż ci schodzący. Nie to co wczoraj, gdy zobaczyłem, że najpierw Podolski zmienił Bastiana, a potem Donovan Lella, no to po prostu wiedziałem, że nie tylko, że nie zagrają lepiej, ale pewnie, że i gorzej (i się nie pomyliłem). Najpierw jednak trzeba pomyśleć o pierwszym składzie.
Właśnie do tego pije nam potrzeba jakości na ławce, której nie mamy a która jest tak kluczowa wobec LM, oprócz 2/3 wzmocnien do 1 składu licze również na załatanie dziur na ławce ( wiem wiem, to mogą byc tylko marzenia )
Co do Ulliego - sam nie wiem, co myśleć. Z jednej strony żal, że odejdzie (choć z drugiej strony, nie nazbyt daleko :) ), z drugiej, może czas już na świeższe podejście do zagadnień przede wszystkim transferów. Ucieszył mnie news o Voellerze, ale to chyba jednak plotka była. Natomiast chyba bym nie chciał gościa typu Klaus Allofs, że już nie wspomnę o Magathcie jako sportdirektorze :P Chyba najlepszym wariantem byłby podział ról - zarządzanie finansami specjaliście, a kwestie sportowe dla byłego piłkarza jak Kahn czy Scholl :wink:
Mnie równiez Voeller by pasował, ciekawe transfery ostatnio przepraowdził w L'kusen m.in. Augusto, Helmes to też jego sprawka ? bo wiem że jużod dłuższego czasu był zaklepany dla Bayeru? i również kategrocyznie nie chciałbym Aloofsa wydaje mi sie ,że jest z podobnej gliny ulepiony co Uli w kwesti transferów :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 mar 2009, 20:15

SaLi pisze: Wiem ,że zdecydowanie obniżył loty ale nie wiem czemu widze w nim jednak potencjał dużo większy niż Rense.
Hmm... Może dlatego, że takowy potencjał posiada?
:D

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 02 mar 2009, 21:11

10 pisze:
SaLi pisze: Wiem ,że zdecydowanie obniżył loty ale nie wiem czemu widze w nim jednak potencjał dużo większy niż Rense.
Hmm... Może dlatego, że takowy potencjał posiada?
:D

Pewnie tak :) tyle ,że kiedyś mówiło się ze ich potencjał jest bardzo zbliżony jednak niestety chyba tak nie jest...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 mar 2009, 8:32

SaLi pisze: A co do Rensing'a ja na ten sezon mimo wszystko daje mu spory kredyt zaufania poprzez presje bycia 1 Gk FCB i następcą Olliego jeśli w przyszłym sezonie dalej tak będzie to dopiero go sprzedać.
Jeśli Rensing zostanie i nadal będzie tak grał, to nie trzeba go nawet będzie sprzedawać, po prostu skończy mu się kontrakt :wink:
SaLi pisze:a właśnie mi sie wydaje ,że byłby za tyle do wyciągnięcia i byłby świetną alternatywą Lahma na prawej ( w obliczu przyjscia Zyrkowa )
Może i tak, skoro Milan chciał dać ile za Beckhama - 3 bańki? Oddo raczej nie powinien być droższy :P
SaLi pisze:Mnie równiez Voeller by pasował, ciekawe transfery ostatnio przepraowdził w L'kusen m.in. Augusto, Helmes to też jego sprawka ? bo wiem że jużod dłuższego czasu był zaklepany dla Bayeru?
Nie wiem do końca, jaki jest wpływ Voellera na transfery w Leverkusen - czy decydujący czy też jeden z kilku głosow. W każdym razie, pominąwszy te transfery (Helmesa faktycznie "zaklepali" już 1,5 roku temu), Voeller odpowiadał by mi z uwagi na cechy osobowe i doświadczenie piłkarskie (jako ex-zawodnik, ex-trener i aktualnie dyrektor sportowy widział ten światek już w zasadzie z każdej perspektywy).

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 03 mar 2009, 14:46

Michał M pisze:
SaLi pisze: A co do Rensing'a ja na ten sezon mimo wszystko daje mu spory kredyt zaufania poprzez presje bycia 1 Gk FCB i następcą Olliego jeśli w przyszłym sezonie dalej tak będzie to dopiero go sprzedać.
Jeśli Rensing zostanie i nadal będzie tak grał, to nie trzeba go nawet będzie sprzedawać, po prostu skończy mu się kontrakt :wink:

My bad ;), no to nawet jeszcze lepiej tradycji stanie się zadość :P moze ten ostatni rok kontraktu zmobilizuje go do lepszej gry po to by podpisac nowy.

na transfermarkt uwidziałem bardzo smieszna plotke Robinho w FCB :lol: :lol: taaa juz widze jak robinho panoszy sie u uliego, karla i kaisera :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 04 mar 2009, 21:22

Michał M pisze:Zacytuję ustęp z niemieckiego forum: "Kiedyś, jak naszym obrońcom nie szło, to zawsze było - ale na szczęście z tyłu jest Olli. Teraz jest - obrońcy musicie dać radę, bo z tyłu jest Rense :boje się: ". I to chyba najlepiej oddaje całokształt. Druga runda mnie tylko utwierdza w tym myśleniu, (...)
A co to, niemieckie forum jakieś lepsze? Uprzejmie proszę odstosunkować się od Rensinga. Jest to dobry, młody golkiper, który musi jeszcze okrzepnąć i będzie znakomity. Pisałem to wiele razy i będę się upierał w dalszym ciągu - zastąpić Olivera Kahna nie jest łatwo, presja jest przeogromna, ciągłe porównywania - to na pewno nie służy. Ponadto początki Kahna również były trudne w Bayernie, nie od razu stał się wielki. Dziecinne błędy popełniał jak każdy, nawet kiedy był w wielkiej formie. A drugą rundę niemal wszyscy gracze Bayernu mają do dupy. Jak będziesz jeszcze kiedyś przeglądał owe niemieckie forum, to proszę zacytuj moją wypowiedź, z zaznaczeniem, że pochodzi z polskiego forum. :wink:

Tymczasem jesteśmy po pierwszej połowie pucharowego meczu z Leverkusen. I jak na razie jedyną wyróżniającą się postacią jest Michael Rensing, a nie - ku ogromnemu zaskoczeniu - np. Mark van Bommel, wielki kapitan.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 04 mar 2009, 22:44

Na tę drużynę ciężko patrzeć. To niewyobrażalne po prostu. Wkurwiłem się, idę po browar.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”