Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 44

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 kwie 2009, 12:08

A masz coś na poparcie tezy, że nie były kulą w płot, ponad to, że sam tak twierdzisz?
Argument - nie były, bo nie - niezbyt tu nas przekonuje. My nie jesteśmy Lechitami, do nas argument "Lech to nie Amica, bo nie" nie dotrze tak łatwo jak do was.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 12:30

Wilmore pisze:Żebym ja bronił Legii...
Nawet w Warszawie często tak nie myślą, co nie zmienia faktu, że kradzież piłkarzy przez Legię była równie w porządku, jak nazywanie dzisiejszego Lecha Lechem. Niby prawnie ok, ale moralnie i historycznie śmierdzi na kilometr.
proceder fuzji jest jest w świecie najnormalniejszym rozwiązaniem , najlepszy przykład to Belgia , tam kluby się łączyły tyle razy że nie wiadomo co jest czym , jednak nikt nie ma problemu z nazwami .

Ostatnio czytałem że tele 2 i netia(netia oficjalnie przejeła tele2) się połączyły , ale zdaniem wielu na tym forum pracownik tele 2 nie może powiedzieć że aktualnie pracuje w netii .
Wilmore to że czegoś nie rozumiesz nie znaczy ze nie jest ok

Aha a fakt że spora część forum pociska Lechowi za tę fuzję , niemal 3 lata po jej dokonaniu znaczy że jest to klub który nie jest wam obojętny . Jeżeli byłby to jakiś mały klubik to w 2 tyg. po fuzji byście położyli na tym laskę a nie produkowali się licząc na to że ktoś podchwyci temat . :roll:

" Lubi nas niewielu , wielu nienawidzi , boją się wszyscy"

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 kwie 2009, 12:39

Widzę, że dla Ciebie nie istnieją takie terminy, jak licencja profesjonalnego klubu piłkarskiego, prawo własności, wpis do KRS, itp...
No offence, ale - dopóki nie załatasz luk w wiedzy, to nie mamy o czym dyskutować, bo znów w ramach argumentacji statusu Amici Poznań będziesz rzucał kwiatkami na temat Legii.
Drobna podpowiedź dla lechitów, jeśli nadal nie rozumieją pozostałych kibiców - dlaczego nikt się często nie czepia fuzji Polonii z Groclinem, co do których nie ma postawionych zarzutów, a tylko nieuzasadnione podejrzenia (sprawa o wiele mniej jasna niż Amici), i gdzie jest sprawa jasna, kto na czyjej gra licencji i klub sprawia wrażenie czystego, a dlaczego ludzie czepiają się fuzji Amici z Lechem, gdzie kibice klub raz uważają za dziedzica Lecha, a raz Amici, w zależności od tego, co jest na ten moment dla nich wygodne, nad którym wiszą znacznie poważniejsze podejrzenia korupcyjne, którego jednego piłkarza - kapitana - zatrzymano i oskarżono?
Podpowiem znów - tu nie ma nic do gadania poziom sportowy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2009, 13:00

W przypadku Lecha ciężko mówić nawet o fuzji, bo Amica kupiła prawo grania na Bułgarskiej, prawa do dóbr niematerialnych takich jak herb czy korzystanie z historii, a Lech zakończył żywot z powodu długów.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 13:42

Z prawa własności i KRS Wilmorze to bym cie tak pozakręcał , że nie wiedziałbyś w którą stronę się obrócić .
Sprawa jest prosta , Lech gra na lic. Amici , maja tożsamy nr. KRS i co z tego . Spółka Amica Wronki zmieniła nazwe w wyniku fuzji .
Fuzja (ang. merger) - operacja łączenia dwóch lub więcej przedsiębiorstw, bądź przejęcie jednych przedsiębiorstw przez inne, w wyniku którego powstaje nowy podmiot.

To co było tutaj to klasyczna fuzja horyzontalna

Fuzja pozioma (horyzontalna) - gdy łączące się przedsiębiorstwa produkują podobne produkty w tej samej branży. Motywami łączenia się przedsiębiorstw horyzontalnie mogą być: chęć redukcji kosztów, podniesienie efektywności, korzyści skali czy wzrost bezpieczeństwa. Skutkami tego typu fuzji są: wzrost stopnia koncentracji i wzrost siły rynkowej przedsiębiorstwa.

Wkład Amici na poczet KKS Lech S.S.A - pieniądze stadion i przyległości we Wronkach i piłkarze itd.
Wkład Lecha w nowy KKS ( liczne dobra niematerialne ) które w rozumieniu K.C nalezą do spółki i moga być zbywane , piłkarze i długi

Ten rodzaj fuzji głównie stosuje się w celu zwiększenia udziału w rynku, dlatego często budzi on sprzeciw organów antymonopolowych (nadużycia pozycji dominującej). Pożytecznym skutkiem tego modelu fuzji, z punktu widzenia konsumenta, może być wzrost dążenia do obniżki kosztów w sektorze, który jest wynikiem dopasowania poziomu kosztów i cen do poziomu dominującego przedsiębiorstwa w branży.

Po tej fuzji powstał nowy podmiot KKS Lech Poznań SSA , utożsamiałem się ze starym Lechem i utożsamiam się z nowym , jak ty masz z tym problem to nie moja wina . Możesz dalej tupac jak ci się nie podoba , ja cie zbywam lekturą KC

Art. 55 ze zn.1.
Przedsiębiorstwo jest zorganizowanym zespołem składników niematerialnych i materialnych
przeznaczonym do prowadzenia działalności gospodarczej.
Obejmuje ono w szczególności:
1) oznaczenie indywidualizujące przedsiębiorstwo lub jego wyodrębnione
części (nazwa przedsiębiorstwa);
2) własność nieruchomości lub ruchomości, w tym urządzeń, materiałów,
towarów i wyrobów, oraz inne prawa rzeczowe do nieruchomości lub
ruchomości;
3) prawa wynikające z umów najmu i dzierżawy nieruchomości lub ruchomości
oraz prawa do korzystania z nieruchomości lub ruchomości wynikające z
innych stosunków prawnych;
4) wierzytelności, prawa z papierów wartościowych i środki pieniężne;
5) koncesje, licencje i zezwolenia;
6) patenty i inne prawa własności przemysłowej;
7) majątkowe prawa autorskie i majątkowe prawa pokrewne;
8) tajemnice przedsiębiorstwa;
9) księgi i dokumenty związane z prowadzeniem działalności gospodarczej.

To była klasyczna fuzja , a to że ty Wilmore nie łapiesz to nie moja wina .
Luki w wiedzy uzupełnij ty aha i nie ucz ojca jak dzieci robić .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 kwie 2009, 16:07

Nadal nie masz zielonego pojęcia, o czym ludzie do Ciebie piszą, kopiujesz i wklejasz tylko teksty z mądrzejszych źródeł.
Fajnie, tyle że to, co wkleiłeś, potwierdza tylko to, co inni mówią - że Lech ma z klubem, który kilka lat temu zakończył żywot, wspólną tylko nazwę i wiarę (stale mnie ta nazwa śmieszy).
Wpis do KRS ma taki, jak Lech Poznań sprzed kilku lat czy jak Amica Wronki?
I tym samym - QED. Sam napisałeś - Amica Wronki zmieniła tylko nazwę, dała pieniądze, no i mamy... Amicę Poznań.
Jak to miło, gdy rywal w dyskusji sam sobie strzela w stopę. :lol:

Mam nadzieję, że kiedy będzie mi potrzebny prawnik, to trafię na kogoś zdecydowanie bardziej kompetentnego.
W tej chwili jestem ciekaw tylko jednego - kiedy kibice Lecha zaczną sumować sukcesy krajowe Amici i Lecha, żeby podbudować legendę swojego klubu. :lol:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 16:55

Wilmore pisze:Nadal nie masz zielonego pojęcia, o czym ludzie do Ciebie piszą, kopiujesz i wklejasz tylko teksty z mądrzejszych źródeł.
Fajnie, tyle że to, co wkleiłeś, potwierdza tylko to, co inni mówią - że Lech ma z klubem, który kilka lat temu zakończył żywot, wspólną tylko nazwę i wiarę (stale mnie ta nazwa śmieszy).
Wpis do KRS ma taki, jak Lech Poznań sprzed kilku lat czy jak Amica Wronki?
I tym samym - QED. Sam napisałeś - Amica Wronki zmieniła tylko nazwę, dała pieniądze, no i mamy... Amicę Poznań.
Jak to miło, gdy rywal w dyskusji sam sobie strzela w stopę. :lol:

Mam nadzieję, że kiedy będzie mi potrzebny prawnik, to trafię na kogoś zdecydowanie bardziej kompetentnego.
W tej chwili jestem ciekaw tylko jednego - kiedy kibice Lecha zaczną sumować sukcesy krajowe Amici i Lecha, żeby podbudować legendę swojego klubu. :lol:
1. to co wkleiłem świadczy o tym co piszę , ty natomiast nie rozumiesz rzeczy tłumaczonej przez kilka osób. Lech dał szereg dóbr niematerialnych , potencjalnych klientów klubu i chłonny rynek .
2. Jaka jest firma w KRS ( na numerze dawnej Amiki SSA ) odpowiem ci bo ewidentnie masz coś z deklem ( jest KKS Lech Poznań SSA) jak będzie tam figurować Amica Poznań to cie poinformuję , bo sam się pogubisz .
3. Chciałbym mieć rywala w dyskusji a nie nastoletniego łosia , który myśli że rzeczowo odpowiada .
4. Jeżeli ja sobie stopę przestrzeliłem to ty już dawno palnąłeś sobie w łeb . Weź lepiej nie odpowiadaj tylko pomyśl .

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 17:50

Wilmore pisze: Mam nadzieję, że kiedy będzie mi potrzebny prawnik, to trafię na kogoś zdecydowanie bardziej kompetentnego.
Nie wiem czy zauważyłeś ale nie robi tego nikt np:
Wcześniej w pucharze uefa grał zespół z Wronek i Krakowa , nikt nie mówił że lech gra drugi raz
Gadasz bzdury , pisząc też o Amice Poznań , aktualna firma w KRS ( czyli nazwa przedsiębiorcy w rozumieniu KC ) spółki to KKS Lech Poznan SSA a nie Amica .
Z każdym postem coraz żałośniejszy jesteś .
W piłce czasem się mówi że jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz . Tu by można powiedzieć jesteś tak dobry jak twój oststni post , tak więc Wilmore zostałeś królem polowania - rogaczem .
A co do kompetencji to o mnie się nie martw , ja sobie radę dam , natomiast co do ciebie to uważam , że powierzenie miotły to już za duże ryzyko .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 kwie 2009, 18:11

Sadny dzien dla klubu z Zabrza... aktualna kolejka ligowa nam sie troche rozpieprzyla w czasie przez te zabawy z swietami ...
A tak na marginesie jest bilecik na mecz Piast - Lech :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2009, 19:04

Killerbean pisze: Wcześniej w pucharze uefa grał zespół z Wronek i Krakowa , nikt nie mówił że lech gra drugi raz
Masz słabą pamięć :lol:. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,titl ... caid=17d22

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,3074560.html
W poniedziałek podpisano umowę przedwstępną. Amica będzie miała prawo korzystać z nazwy, barw, herbu i tradycji Lecha Poznań. - Za to wszystko musieliśmy sporo zapłacić. Sumy nie mogę podać, ale wystarczy to na spłatę bardzo dużej części zadłużenia - przyznał prezes Amiki Wronki SA Jacek Rutkowski. Czy to znaczy, że Amica przejmuje gigantyczny 20-milionowy dług Lecha? Nie
i ostatecznie Lech umarł będąc winnym wierzycielom jeszcze 10 milionów. A ponieważ Lech już nie istnieje, nie zobaczą tych pieniędzy. Nie wiem czy potrzebny jest bardziej dobitny dowód, skoro nawet Widzew ze zmienioną nazwą został zmuszony do spłaty należności.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 19:04

Bienias pisze:Skoro mowisz ze na Reissa nie ma hakow to poprosze o moralne zwrocenie tytulu Legii za 93. Sytuacja adekwatna jak do Reksia w tej chwili. W tej bo wierze ze go skarza a Lecha watpie bo jak sam powiedziales sa sprytni bardzo sprytni ale smrod za Kolejorzem czuc od dawna
Przedewszystkim nie pisalem, ze na Reissa nie ma hakow. Moze i sa i Wy je znacie skoro juz jest oskarzony. To Legii odebrano tytuł, kto go odebrał Lech, Amica, Fryzjer. Pisalem to juz kilkakrotnie masz pretensje o ten tytul zgłos sie do ludzi, ktorzy wam go odebrali, byc moze oni przynajmniej mieli jakies podstawy, ty nie masz zadnych, zeby stawiać Reissa w takiej sytuacji. Jesli masz to je przedstaw.

Tak jak pisałem o Lechu i Amice, to był dobry transfer. Pisze to poraz n-ty(nie mylic z platforma "n").
Co do Groclinu, jeszcze niedawno było boom o przekretach Drzymały, wiec dajcie spokoj, ktory to byl ten traner o ktorym mowiono cuda trenera.... Ten co wygrał chyba 6 ostatnich spotkan i utrzymal cudem lige w Grodzisku i było wokol tego tyle szumu. Dalczego ciagle jest głosno o Lechu nie wiem, moze debile, kibice Legi(niepotrzebne skreslic) nie moga sie z tym pogodzic. :wink: Macie prawdziwe dowody dawajacie. Przeciez nikt tutaj prawdy nie odrzuci, głosno jest moze dlatego, ze debile nie maja co wymyslac i okazuje sie, ze ostatnio w Lechu wszystko jest złe. Ciekawe dlaczego pisza to ciagle ludzie z Wyborczej, moze Wawy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2009, 19:20

Jarzinho kompeks Wawy czy kompleks Wronek. Wybierz jedno. W koncu nowe pokolenie kibicow musi czuc nienawisc.

Piwus kolejny raz bardzo dobitnie przedstawil fuzje ale kolejny nowy kibic KKS Lech Poznan de facto Amici(WKP Lech) bedzie mamrotal ze jego klub ma jakies mistrzostwo. Boli was chyba ze macie tyle mistrzostw ile Piast Gliwice....zycie

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 19:32

Bienias jak każdy kibol Legii ma moralne prawo do pisania o innych z Warszawiaka godną wyższością . Śmiejesz sie z ilości mistrzostw Lecha ??
Gdybyśmy po wojnie mieli przejrzyste reguły gry a nie zabawe pod tytułem" jesteś dobry Wstąp do legii " to mielibyscie może ze 2 mistrzostwa . Moralne prawo do krytykowania jakiegokolwiek klubu legioniście stracili gdy rozwiązano Wawel Kraków , za to ze będąc wojskowym klubem skończył wyzej niż Legia . I ty tu mówisz o śmieszności

Po sezonie 1953 decyzją MON wicemistrza Wawel Kraków (wówczas Okręgowy Wojskowy Klub Sportowy) wycofano z I ligi uznając, ze prawo pozostania w ekstraklasie z wojskowych klubów ma tylko siódma w lidze Legia Warszawa (wówczas Centralny Wojskowy Klub Sportowy).

Aha i jeszcze jedno : A za co was lubic ?? , za 40 lat przekrętów czy za numery j.w. ??

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2009, 20:10

Cloner w temacie Hools musze zmienic filozofie bo awansowalem :lol:

A tak powaznie to daleko mi do kibica Legii wiec kolejny raz chybiles. Powoli sie przyzwyczajam.

W kwestii Legii daruj sobie bo jestes blisko stwierdzenia ze Polska powstala na konferencji w Jalcie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 20:13

Bienias pisze:Jarzinho kompeks Wawy czy kompleks Wronek. Wybierz jedno. W koncu nowe pokolenie kibicow musi czuc nienawisc.
Ja nie mam kompleksu Wisły, Wronek, Wawy nikogo. Juz pisałem nei jestem fanatykiem Lecha. kibicuje Lechowi i to wszystko. Wymagam od kogos kto najeżdza na Lecha dowodow, prawdziwych faktów, argumentów. Ktos kto jest przesłuchiwany ba ma przedstawione zarzuty - nie jest zaraz oskarzony, a przedewszystkim winny. Wiem to na własnym przykładzie. Amica najwieksze podobno zródło korupcji, oczko w głowie Fryzjera nadal nie ma postawionych chociaz zarzutów, ciagle jest podawane ze to jeden z najbardziej skorumpowanych klubów. Tyle lat, tylu wpadło, a oni nie- dla jednych ma to taki wyraz, dla drugich inny. Tylko pisze poraz kolejny przedstawcie dowody, chociaz namiastke.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”