Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 45

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 kwie 2009, 20:03

Niezly meczyk w Gliwicach, zwlaszcza w 2polowie, akcja za akcje. Niestety (albo stety - kupon :P) w ostatnich sekundach zabojcze uderzenie po stracie...
Lech gral wielkie nic... Stilic - on niby mial grac w Celticu? chyba mu sodoweczka odbila

atmosfera niezla, szkoda ze tak malo miejsc...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 kwie 2009, 16:12

czeher pisze:Lech gral wielkie nic... Stilic - on niby mial grac w Celticu? chyba mu sodoweczka odbila
Gdyby Lech i Piast wykorzystali wszystko co mieli to wynik brzmiałby 6-2 może 5-2. W pierwszej połowie Lech miał przewage, kilka sytuacji, ale ponownie nie mogli sie wstrzelić Lewy czy Peszko. W Drugiej choćby 2 kapitalne obrony Kasprzika po strzałach Cueto, nie wiem czy przy drugiej sytuacji nie było bramki, bo repley zafundowany przez OrangeSport pokazywał tyle co nic. Stilić akurat wczoraj grał dobrze, rozrzucał akcje czy to do Peszki czy to do Wilka/Cueto. Lewandowskiemu także posłał 2-3 świetne piłki, ktore mogł lepiej spożytkowac.
Inna sprawa, że sam sobie Lech takie sytuacje tworzy, do momentu kiedy nei zaczna wykorzystywać wiekszosci swoich sytuacji w meczu beda horrory. smuda także niech pomyśli nad zmaina czegoś bo gra dwojką defensywnych pomocników mija się z celem w przypadku Kolejorza.
Najważniejsze, że Lech nie stracil prowadzenia w tabeli. W następnej kolejce Wisła i Legia jada do drużyn, które walczą o utrzymanie. Piast wczoraj pokazał się z dobrej strony, a Arka bedzie miała nową miotłę, wiec mam nadzieje, ze ktoś coś straci. Lech podejmuje u siebie ŁKS i patrząc na ostatnie remisy w Poznaniu moze nie być łatwo. Moze bedzie juz grał Muraś. W 25 kolejce się zacznie granie czuba ze sobą Legia - Lech, pozniej Wisła - Legia. Patrzac na to, to duzo może zyskać Polonia. :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2009, 16:21

Polonia gra tylko z Lechem u siebie i napewno wykorzysta strate punktowa Legii, Lecha czy tez Wisly. Mysle tez ze Wisla na tym duzo wiecej zyska o ile wygra z Legia. Wtedy droga po tytul bedzie latwiejsza bo jakos nie widza mi sie wygrane Lecha w Warszawie. bedzie ciekawie pod koniec kwietnia

mattowiec
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mattowiec » 13 kwie 2009, 15:55

no ja wierze w lecha z legia....a wisla napewno wygra swoj mecz i napewno lech i wisla beda sie liczyc o tytul mistrza....

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 kwie 2009, 19:42

nie wiem jak wy ale ja znam juz spadkowiczow... Lechia i Cracovia na 90%, nie wiem czy bedzie baraz ale jezeli tak to Ruch

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 kwie 2009, 20:56

W Gliwicach mamy dobry mecz. Legia przeważa, robi co chce na połowie Piasta. Może potem trochę Piast miał więcej do powiedzenia, ale Lega zdecydowanie jest drużyną lepsza. Jednak pod polem karnym brakuje pomysłu. :| Piast natomiast świetnie wychodzi z kontry. Mieli swoje okazje, głównie dzięki prezentom, które dostali od obrony Legii. Aczkolwiek nie było jakiś 100% sytuacji. Liczę na skromne 1:0 dla Legii. :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 kwie 2009, 22:07

guru pisze:Liczę na skromne 1:0 dla Legii. :wink:
No i niestety Twoje "prośby" się sprawdziły, a szkoda bo bardzo tu liczyłem na podział punktów )oczywiście wolałbym żeby wygrał Piast ale remis to był "cel" tego meczu po którym byłbym już niezmiernie zadowolony ). Jutro trzeba wygrać z ŁKS-em żeby utrzymać fotel lidera i jeśli tak się nie stanie to będę ogromnie zaskoczony. Dzisiaj Śląsk chyba definitywnie kończy walkę o puchary (piszę chyba bo już w tym sezonie widzieliśmy solidarny podział punktów u liderów) Cracovia -dla nich każdy punkt teraz cenny i patrząc że grali drużyna czołówki (choć gra ona ostatnio dość przeciętnie) powinno być powiedzmy małym krokiem w przód .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 kwie 2009, 22:13

Ja tam się cieszę. :D Mamy lidera. :P Być może mecz z Lechem będzie meczem sezonu. :o Wygraliśmy po ładnym golu Chinyamy. Piast pokazał się z dobrej strony. IMO nie ma mowy o nieutrzymaniu się w lidze. Z taką grą mogą ugrać trochę punktów w najbliższych meczach.

Go go ŁKS. :twisted: Bedzie niespodzianka. :wink:

Awatar użytkownika
Abbe
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abbe » 17 kwie 2009, 22:26

Słaby mecz był. Piast, moim zdaniem, nie zasługiwał na porażkę, myślę, że remis byłby sprawiedliwy. Owszem, czasami widać było, że Legia przewyższa rywala umiejętnościami, ale ta przewaga aż tak wyraźna nie była. Gol Chinyamy - ładny, i to chyba jedyna atrakcja meczu. Poza tym - nuda. Spodziewałem się czegoś więcej, szczególnie po tym, co Legia pokazała tydzień temu z Cracovią.

Przy okazji - wypada się przywitać, prawda? No to się witam! 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 kwie 2009, 8:33

czeher pisze:nie wiem jak wy ale ja znam juz spadkowiczow... Lechia i Cracovia na 90%, nie wiem czy bedzie baraz ale jezeli tak to Ruch
Brakuje tu Górnika, dla mnie napewno bedzie w 3 ostatnich zespołow. Nie wiem czy w barazach, ale ciezko mi sobie wyobrazić, że nagle zacznei zdobywać po 3 punkty. Moze wreszcie wygraja z Polonia, ale juz w nastepnej kolejce ponownie powinni stracić, bo Wisła walczy o mistrzostwo i nie pozwoli sobie na strate z Gornikiem.
Ruch gra w kartke, ma kilka ciezkich wyjazdów, ale narazie ma 4 punkty przewagi i raczej po tej kolejce sie nie zmniejszy, Cracovia dodała tylko punkt, a Lechii nie widze w pojedynku z Polonia w Warszawie.
Co do Lecha to wrócił Murawski, moze dzisiaj zagra, Rengifo moze bedzie gotowy na Legie, wiec nie licze dzisiaj na zadna wpadke w Poznaniu. Co do spotkania z Legia, to nawet jesli Legia wygra z Lechem, to zeby myslec o jakies przewadze musi wygrać z Wisła, czyli w praktyce niezmożliwe.
Piast rozegrał kolejne dobre zawody z druzyna z czołowki, ale poraz kolejny nie dopisał sobie zadnego punktu, a te sa mu bardzo potrzebne. Gliwiczanie bardzo mało traca, tylko kandydaci do mistrzostwa potracili mniej, wiec wynik nikogo raczej nie powinien dziwic.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 kwie 2009, 13:28

Jarzinho pisze:Co do spotkania z Legia, to nawet jesli Legia wygra z Lechem, to zeby myslec o jakies przewadze musi wygrać z Wisła
Przy zwycięstwie z Lechem za tydzień myślę, że remis w Krakowie zupełnie powinien wystarczyć. Nawet ewentualna porażka z Wisłą nie powinna jakoś tragicznie skomplikować sytuacja biorąc pod uwagę terminarz. Zostaną mecze u siebie z ŁKS’em, Polonią Bytom i Ruchem + wyjazd do Wrocławia na mecz z o nic nie grającym Śląskiem. W tych meczach spokojnie powinno być 10-12 punktów.
Lech ma jeszcze dwa wyjazdy do Warszawy i jeden do Wrocławia. Zakładając porażkę z Legią – z Polonią i Śląskiem myślę, że też straci jakieś punkty.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2009, 13:39

Zico_FCI pisze:Zakładając porażkę z Legią – z Polonią i Śląskiem
Na Śląsk bym za bardzo nie liczył nie grają oni za bardzo nic na wiosnę ;)Poza tym myślę że zdobędziemy punkty w Wa-wie ,a przynajmniej wygramy jeden mecz ;) Poza tym wy macie na rozkładzie Wisłę więc tam jak stracicie punkty to nawet wygrana z nami może nic nie zmienić. Ogólnie patrząc najłatwiejszy terminarz ma Wisła :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 kwie 2009, 14:01

majer13 pisze:Poza tym myślę że zdobędziemy punkty w Wa-wie ,a przynajmniej wygramy jeden mecz
Polonia z Lechem gra chyba w przedostatniej kolejce i jeśli do tego czasu straci szansę na mistrzostwo to faktycznie może ten mecz odpuścić.
Liczę w tej kolejce na jakąś stratę punktów Wisły w Gdyni. Lech i Polonia raczej powinny sobie u siebie poradzić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 kwie 2009, 14:53

Co do termianrzu juz była o tym dyskusja. Polonia ma świetny finisz, z czołowki został im tylko Lech i to u siebie. Wisła ma Legie, takze u siebie, wiec także nie wyglada to źle. Lech ma wyjazdy do Warszawy na Legie i Polonie. Dodatkowo Polonie, Legie i Lecha czekaja dwumecze w PP, Wisła ma to juz za sobą i to napewno bedzie jakis plus dla Białej Gwiazdy. Lech miał szanse wyrobić sobie przewage w 2 meczach pod rząd w Poznaniu, nie wykorzystał tego i teraz nie moze przegrać spotkan w Wawie.
Słabo widzę tą Arke w spotkaniu z Wisła, tam nastało takie zamieszanie, ze jeszcze 2-3 kolejki i moga być w strefie spadkowej.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 kwie 2009, 15:03

Jarzinho pisze:Słabo widzę tą Arke w spotkaniu z Wisła, tam nastało takie zamieszanie, ze jeszcze 2-3 kolejki i moga być w strefie spadkowej.
Slabo :think: Czy ja wiem.... Wisla nie wygrala na wyjezdzie od listopada, w ogole w Gdynii nie wygrala od lat. Nowy trener w klubie to zawsze jakas mobilizacja, zasadniczo taki zespol notuje niezly wynik w pierwszym meczu pod wodza nowego coacha...
Poza tym Wisla nie wygrala tam w pucharze gdy Arka grala jeszcze w 2lidze, nie wugrala kiedy miala duzo lepszy zespol a Arka zasadniczo slaby. Moze i Wisla wygra ale nie skreslabym Arki a juz napewno nie nazwal ze salbo ja widac

Ja mam nadzieje ze MP nie zdobedzie Legia bo to bedzie cios dla polskiej pilki... 1runda i do domu, chyba ze zmieni sie trener ale watpie w to, bo nie zwolnia coacha, ktory zdobyl MP. A pewne jak w banku jest ze Legia bedzie grala slabo, bo tak czyni przewaznie, tylko ze ma okresy w ktorych potrafi grajac slabo wygrac... Jednak poczatki sezonu sa drastyczne w ich wykonaniu ... nie wspominajac o poczynaniach Urbanac w europejkskich pucharach, Vetra. Bialorusini, FK ....
Reszta przynajmniej nie kompromitowala nas oistatnio Polonia(Grolin :!:) Lech, Wisla

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”