Pytania Techniczne - Strona 85

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2009, 19:52

to zalezy jakie masz wymagania.

mam laptopa toshiby za podobna cene i nie narzekam :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 mar 2009, 20:02

Procesor przeciętny, ale nie ma co wymagać cudów, chodziać mógłby być z lepszym taktowaniem. Dysk twardy też przestarzały, zwykła technologia SATA, nie ma wbudowanego bluetooth. Hm, za tą cenę to laptop przeciętny wg. mnie, wrócę z basenu to poszukam Ci coś w podobnych granicach, a może z lepszym 'środkiem'.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 mar 2009, 20:06

głównie chodzi mi o to czy opłaca się go kupić za te pieniądze no i o takie szczególiki jak np. czy Toshibe ma dobrą markę, czy może lepiej kupić jakiejś innej firmy. Coś o karcie graficznej bym też chętnie się dowiedział, bo nie mam pojęcia czy to jest takiś dinozaur czy nie...
Ogólnie to laptopa potrzebuje moja matka. Głównie do pokazywania prezentacji no i do programów graficznych (arhitektura), Nie musi być jakiś powalający i te parametry powinny wystarczyć bez problemów.

lisek_chz
o z góry dzięki :wink:
PS: jak znajdziesz coś tańszego co też będzie dawało radę to się nie obraże :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 27 mar 2009, 20:58

tu masz fajną stronkę , do 2500 zł zostały 3 kompy . Okroiłem wyszukiwanie , żeby miały co najmniej takie parametry jak ten twój . Zerknij sobie . :D

http://www.ceneo.pl/Laptopy;004c58+n250 ... 144463.htm

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 mar 2009, 22:02

Jeżeli to dla mamy i tylko do takich prostszych czynności jak napisałeś, czy przeglądanie internetu to jest dobry. Myślałem, że może do jakiś gier czy coś, ale to wiadomo, że laptop nie jest do tego ;) Toshiba to dobra marka jeżeli chodzi o laptopy. Lg jest jeszcze lepsza, ale cena też proporcjonalnie wyższa.

http://allegro.pl/item585893908_acer_ex ... jkomp.html

Lepszy procesor, reszta bardzo podobna, a cena niższa. Chociaż firma trochę gorsza. Z Toshibą masz gwarancję, żę przez długi czas wszystko będzie działało sprawnie i tak jak należy. Mysle, że to byłby całkiem dobry wybór, chociaż ten Acer też wart uwagi ;)

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 27 mar 2009, 23:06

O panie aż mi sie słabo zrobilo ... jak mozna polecac takie gowno jak ACER? Przeciez te komputery nie trzymaja sie kupy! Co z tego ze ma nieznacznie lepsze parametry jak po prostu jest szmelcem. Tandetne wykonanie, luzujące się matryce,taśmy, chlodzenie ktore wiecznie nawala, a do tego BRAK serwisu gwarancyjnego w Polsce, najblizszy jest w Czechach w Brnie! Pogratulowac porady! Radze dobrze wybadać co to za programy graficzne są używane. One mogą wymagać mocniejszej karty graficznej niż zintegrowane intelowskie standardy. Z mojej strony polecam Lenovo serii R, niezniszczalne komputery biznesowe lub też HP serii 550. Posiadają one jednak w wiekszosci zintegrowane karty graf intela które najpewniej wymiekna przy sofistikejted programach dla architektów. Lenovo serii N200 posiada Gf7300 w rozsadnych pieniazkach, ale to tez nie sa jakies wielkie cuda graficzne... Poza tym Toshiba która wklejales, coz sama marka jest gwarancja wysokiej jakosci. Reasumując dobrze zbadaj co to za programy , jakie maja wymagania i pod tym kątem radze wybierac lapciaka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2009, 0:36

ZabiliMiKrowe pisze:jak mozna polecac takie gowno jak ACER?
ZabiliMiKrowe pisze:Z mojej strony polecam Lenovo
Podpisuje się pod obydwoma zdaniami. Zarówno odradzam ACERA, miałem napęd CD tej firmy, działał rok i do wywalenia, szmelc. A laptop lenovo mam w domu od jakiś 3-4 miesięcy i działa całkiem nieźle, dosyć stabilny.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 mar 2009, 0:47

Ja mam Monitor Acera LCD 19". Mam go już 1,5 roku i nie narzekam. Co chodzi o laptopy to nie wiem, bo nie miałem z nimi styczności. Ze swojej strony polecam laptopy HP. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 mar 2009, 1:28

http://www.euro.com.pl/laptopy-notebook ... -vhp.bhtml
a takie cuś?
Fajniejsze od tej Toshiby. Nie? :wink:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 28 mar 2009, 13:02

Jestem pod wrażeniem tego drugiego lapka , jakimś cudem przy gorszym procku , mniejszym dysku i gorszym kompie ogólnie , chińczykom udało się żądać za niego więcej niż za toshibe :lol:

masz tutaj lepszego i tańszego
http://www.komputronik.pl/Notebooki/Tos ... ,id,66284/

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 mar 2009, 13:33

a możesz mi wyjaśnić dlaczego ma gorszy procesor, skoro toshiba ma taktowanie 667 mhz i 1 mb Cache a ten Lenovo taktowanie 1066 mhz i 3 mb Cache?
kartę graficzną też ma chyba lepszą.

Co do dysku twardego to mojej matce starczyło by i 40 GB :lol:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 28 mar 2009, 17:10

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 mar 2009, 17:14

dobra dzięki wszystkim za pomoc, bardzo mi pomogliście

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 kwie 2009, 8:40

Takie szybkie pytanko : Czy z poziomu windows jestem w stanie zablokować grupę skrótów klawiszowych tak by nie działały w żadnej odpalonej aplikacji na kompie. dajmy na to mam windę i włączonego płatnika i chciałbym zablokować skrót ctrl+s, nie chce używać dodatkowego softu ...

Nie wiem czy wyraziłem się jasno...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 kwie 2009, 19:01

Mam zamiar wydać $1,000.00 na laptopa. Nie więcej, może być mniej. Przy dzisiejszym kursie dolara- 3.41 daje nam to 3,410.00 zł. Do wakacji jeszcze może się wiele zmienić, chociaż nie powinien spaść 40 gr. Nawet jakby to nie będzie tragedia. ;) Także chciałbym się dowiedzieć jaki sprzęt mógłbym za taką kwotę kupić. Najlepiej byłoby z HP, chyba, że znacie coś lepszego. Z góry dziękuję za pomoc.

Btw, gdzie się lepiej opłaca? W USA, czy w PL? Rok temu odpowiedź była prosta, ale dzisiaj przy tym kursie dolara może być odwrotnie. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”