Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 537

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2009, 21:33

Tak jak można się było spodziewać, Tomas niestety nie zagra w tym sezonie. Podobnie Gallas. Co ciekawe Almunia już trenuje normalnie. Zobaczymy jak to Wenger wymyśli, ktoś wcześniej pisał [i ja się zgadzam], że z Boro powinien zagrać Fabian, a Almunia ewentualnie na United. Po co ryzykować odnowienie urazu w mało znaczącym meczu z Boro.

Martwi mnie sprawa z Clichym, miał z początku nie grać 3 tygodnie, a tu jakieś info o przerwie do końca sezonu. Niby ma wrócić na rewanż z United, ale ja coś w to nie wierzę.
Choć tu akurat mamy Gibbsa, który radzi sobie lepiej niż choćby stoperzy.
Duch pisze:Ja już pisałem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie z Evertonu Lescotta lub Jegielki.
marzenie ;)

p.s. Dlaczego czytanie ze zrozumieniem tak bardzo kuleje ostatnio u niektórych ? :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 kwie 2009, 0:32

Najpierw Jordan czyta ze zrozumieniem dziecka co czytać nie potrafi teraz ty.
Spoko, w tym kontekscie po prostu jak to przeczytalem to zrozumialem ze chodzi o finał i tyle.
Tak jak można się było spodziewać, Tomas niestety nie zagra w tym sezonie.
Tomas? Kto to Tomas? :lol: ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 kwie 2009, 2:32

Magnum pisze:Tomas? Kto to Tomas? :lol: ;)
Obecnie gra u nas w szpitalu. :x
Duch pisze:Ja już pisałem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie z Evertonu Lescotta lub Jegielki. Tani by nie byli, ale IMO nawet wydanie tych 15 milionów na któregoś z nich byłoby dość dobrym interesem.
Lescott <serce> Jagielka tak naprawdę ma dopiero pierwszy dobry sezon. Wolałbym Lescotta, chociaż nie wybrzydzałbym gdyby Jagielka do nas dołączył. :P

Najbardziej Cieszy mnie powrót Djourou. :jupi: Mam nadzieje, że Wenger go wystawi w najbliższym meczu kosztem Silvestre. Chociaż Wenger może wystawić Sylwka na lewej obronie kosztem Gibbsa. :(

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 kwie 2009, 11:10

Głupotą byłoby kupowanie DMa, skoro poświęciło się sezon na ogrywanie Denilsona i Songa z Diaby'm.
Duch pisze: Swoją drogą wolałbym żeby sięgnięto nieco głębiej do klubowego skarbca i jeśli trzeba będzie wydano sporo (jak na warunki Arsenalu) pieniędzy na środkowego obrońcę. To jest obecnie u nas towar pierwszej potrzeby i myślę, że Wenger ma już kogoś na oku.

(...)Tani by nie byli, ale IMO nawet wydanie tych 15 milionów na któregoś z nich byłoby dość dobrym interesem.

Dokładnie. W ostatnich latach, przed każdym sezonem dokonujemy jednego transferu za większą kasę. Hleb, Rosicky, Eduardo, Nasri. I tym razem, jak juz wcześniej pisałem, powinna przyjść kolej na obrońcę.

Ciekawą opcją byłby też wspomniany Ivanović, który na stoperze przegrywa rywalizację z Terrym, Alexem i Carvalho, a na prawej obronie z Bosingwą. Spokojnie można wydac na niego te 15 milionów. W trakcie sezonu domagał się regularnej gry, w Arsenalu miałby jej pod dostatkiem, patrząc w jakiej formie ostatnio są nasi obrońcy, albo co grał przez większą część sezonu taki Gallas.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2009, 11:17

Logan pisze:Głupotą byłoby kupowanie DMa, skoro poświęciło się sezon na ogrywanie Denilsona i Songa z Diaby'm
Raczej nie głupotą, a naprawieniem swoich błędów. Kto da gwarancję, że od nowego sezonu Song nagle ustabilizuje formę na swoim najlepszym poziomie? Czy nie byłbyś spokojniejszy, gdyby pojawił się w klubie doświadczony DM, niekoniecznie taki z najwyższej półki. Choćby ktoś kto powalczyłby o miejsce z Denilsonem, czy Songiem, żeby Wenger miał wiecej opcji ?

Swoją drogą, jeśli chodzi o stopera - to co wcześniej mówiłem, może się okazać że transferów nie będzie. Niedawno powiedział, że Songa widzi raczej na stoperze niż w pomocy. Może od nowego sezonu Song będzie stoperem, a Denilson DM ?
Tylko, że to kłóci się znowu z jeszcze wcześniejszymi opiniami Wengera, że na stoperze musi koniecznie grać wysoki piłkarz.

Ivanovic byłby bardzo dobrym rozwiązaniem, ale nie widze Wengera dającego wiecej niż 10 mln za obrońcę.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 kwie 2009, 11:31

fieldy pisze: Raczej nie głupotą, a naprawieniem swoich błędów. Kto da gwarancję, że od nowego sezonu Song nagle ustabilizuje formę na swoim najlepszym poziomie?
A kto da gwarancje że nowy DM odnajdzie się w systemie Arsenalu i z miejsca będzie grał znakomity sezon?

No ale pewnie co po niektórzy myslą, że jak przyjdzie taki Veloso to zrobi różnicę :P Tylko kto to jest Veloso i gdzie on grał, żeby od razu po przyjsciu załatać dziurę na środku.

Znając Wengera :P IMO nawet jeśli zdaje on sobie sprawę, że popełnił błąd przed sezonem ,to i tak nikogo na tę pozycję nie sprowadzi.

Ja osobiście tez nikogo nie chcę nowego. Song ostatnio jak gra prezentuje się co najmniej dobrze. Denilson od początku roku tak samo. W przypadku Brazylijczyka widać już jednak zmęczenie sezonem i sił starcza mu już właściwie na 60 minut biegania i 45 minut gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2009, 11:45

Logan pisze:A kto da gwarancje że nowy DM odnajdzie się w systemie Arsenalu i z miejsca będzie grał znakomity sezon?
Jak przyjdzie doświadczony piłkarz, to jest spora szansa, że nie zawiedzie. Nie musi wymiatać, wystarczy że będzie robił swoje.
Logan pisze:Ja osobiście tez nikogo nie chcę nowego. Song ostatnio jak gra prezentuje się co najmniej dobrze. Denilson od początku roku tak samo.
Chcesz powiedzieć, że Brazylijczyk gra cały sezon prezentuje się dobrze ? Skąd w takim razie tyle negatywnych opinii o nim ? Nie mówię o opiniach kibiców, ale w mediach chociażby. Głównie za pierwszą część sezonu.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 kwie 2009, 11:52

fieldy pisze: Jak przyjdzie doświadczony piłkarz, to jest spora szansa, że nie zawiedzie. Nie musi wymiatać, wystarczy że będzie robił swoje.
Jak dla mnie to to zadanie ostatnio realizują Song z Denilsonem. 1/2 finału LM, PA, i w lidze też ostatnio nieźle się prezentujemy.
fieldy pisze:
Logan pisze:Ja osobiście tez nikogo nie chcę nowego. Song ostatnio jak gra prezentuje się co najmniej dobrze. Denilson od początku roku tak samo.
Chcesz powiedzieć, że Brazylijczyk gra cały sezon prezentuje się dobrze ? Skąd w takim razie tyle negatywnych opinii o nim ? Nie mówię o opiniach kibiców, ale w mediach chociażby. Głównie za pierwszą część sezonu.
Od początku roku, nie sezonu :wink:

Obaj się rozwinęli i to widać. I zapewne dalej będą szli do przodu (odpukać kontuzje), chyba że Wenger sprowadzi kogoś kto zabierze im minuty.
IMO szkoda kasy, lepiej przeznaczyć ją na stopera.

Edit: Song na stoperze to nie jest złe rozwiązanie, ale ktoś wysoki oprócz Djourou jednak by się tu przydał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2009, 12:00

Logan pisze:Od początku roku, nie sezonu :wink:
mój błąd, zwracam honor ;)

Song na stoperze ... nie wiem. Ciągle brak mu doświadczenia, czasami źle się ustawia, a jak mu ktoś ucieka, to ratuje się faulem. Faule w okolicy "16" ? Nie jestem przekonany.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 kwie 2009, 13:27

Logan pisze:Głupotą byłoby kupowanie DMa, skoro poświęciło się sezon na ogrywanie Denilsona i Songa z Diaby'm
Wyjątkowo zgadzam się z loganem. Mimo tego, że sam w trakcie sezonu dość często miałem dość sporo zastrzeżeń do gry Songa czy Denilsona to uważam, że skoro Wenger forsował ich już w tym sezonie to powinien to robić także w następnym. Alex im dalej w rozgrywki tym prezentował się lepiej i szczerze przyznam, że to jego najchętniej widziałbym u boku Cesca. Denilson i Diaby to piłkarze zdecydowanie bardziej ofensywni niż defensywni, ale i oni powinni zostać w drużynie.

Co do przyjścia klasowego DMa. Po pierwsze w to nie wierzę, bo dobry zawodnik na tej pozycji to raczej też piłkarz doświadczony, a takich Wenger raczej nie kupuje. Po drugie nawet jeśli by się na takiego zdecydował to takich porządnych defensywnych pomocników wcale nie ma tak wielu. Owszem, fajnie gdyby Arsenal zasilił taki Essien, Alonso czy Gattuso, ale to przecież zupełnie nierealne sprawy.

Dobry obrońca i koniec. Jak ktoś taki nie przyjdzie w lecie to będę rozczarowany.
Logan pisze:Ivanović
Kandydatura całkiem do rzeczy. Pytanie jak będzie wyglądała jego rola w Chelsea po przyjściu nowego menedżera?

btw, startują Mistrzostwa Świata w hokeju. Tak wspominam, bo do odpowiedniego tematu za wiele osób chyba nie ma kluczy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2009, 16:32

Duch pisze:btw, startują Mistrzostwa Świata w hokeju. Tak wspominam
pfff

http://www.megaupload.com/?d=CDVR2VEX

skrót meczu ekipy Boulda w rewanżowym meczu 1/2 finału FA Youth Cup ze zwycięzcą sprzed roku, Man City. Jak wiadomo, wygraliśmy tą rywalizację i w finale [pierwszy raz od 2001 roku] zagramy z Liverpoolem, bądź Birmingham. Pewnie z The Reds, bo wygrali pierwsze spotkanie 3:0, dziś grają ten mecz. Będzie go można obejrzeć w necie.

Jak na złość, bo ostatnio Frimponga chwaliłem, w tym meczu zagrał bardzo słabo [choć to tylko skrót, to widać to aż za dobrze, bo same straty miał], dobrze Wilshere, Watt i Shea.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 kwie 2009, 14:03

Arsenal: Almunia, Eboue, Toure, Silvestre, Gibbs, Walcott, Denilson, Fabregas, Nasri, Arshavin, Bendtner.
Subs: Fabianski, Diaby, Sagna, Vela, Song Billong, Djourou, Adebayor.

Czyli jednak Wenger nie chce oszczędzić Almunii przed meczem z United, może chce, by sobie zagrał choć jeden mecz po kontuzji przed LM. A jak się uraz odnowi ?

Silvestre :boje się: Mam nadzieję, że Eboue zagra lepiej niz z Chelsea w obronie. Znów Songa nie ma, mam nadzieję że on jest oszczędzany przed United. Zastanawia mnie, czemu nie ma Veli nigdy w podstawowym składzie. Ten mecz byłby dla niego idealny.
No i brak Eduardo nawet na ławce :( dziwne, bo wcześniej był już niby zdrowy i na ławce siadał, teraz nawet w kadrze go nie ma :think: oby nie było to spowodowane kontuzją.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 kwie 2009, 17:06

Mecz bez rewelacji. Widać było, że niektórzy myślami są już przy spotkaniu z Manchesterem. Mimo to trzy oczka cieszą, bo w sumie zdobyliśmy je niewielkim nakładem sił. Teraz już Villans mogą na dobre zapomnieć o swoich aspiracjach sięgających czwartego miejsca.

Sędzia się dzisiaj nie popisał, bo przy pierwszym golu był spalony, a później ewidentna ręka w naszym polu karnym. Widziałem co prawda tylko jedną powtórkę, ale chyba wzrok mnie nie mylił.
fieldy pisze:Silvestre
Na szczęście tylko 45 minut :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 kwie 2009, 22:55

Duch pisze:Na szczęście tylko 45 minut :D
Sylewk ma małe szanse na występ z United i chwała Bogu za to.

20 mecz z rzędu bez porażki, to już więcej niż pół sezonu. Do tego, co dziś mi uświadomił komentator, Arsenal nie stracił w tym roku jeszcze gola na Emirates [w lidze]. Szkoda, że nic nam to w tej lidze już nie da [i pomyśleć, że gdyby Noble potrafił "11" wykorzystać mielibyśmy jeszcze realne szanse na 3 pozycję]. Trzeba się na United skupić.

Meczyk wygrany najmniejszym nakładem sił, a to dobra wiadomość. Gibbs mi się dziś znów podobał, nie tylko w obronie, ale też mocno w ataku się udzielał, miał nawet 2 okazję. Oczywiście z United już będzie inny mecz, ale później się będziemy martwić :P
Cesc bez komentarza - 2 gole cieszą jak cholera, zasłużył sobie. Arshavin dziś coś w piłkę nie mógł trafić, ale jest rozgrzeszony za mecz z L'poolem - jakby a to nie patrzeć, w ostatnich dwóch meczach zdobył 4 gole :] Poza tym zdobył przecież asystę. W punktacji kanadyjskiej ma więcej punktów niż występów. To chyba nieźle jak na gracza, który przyszedł z innej ligi, bez przygotowania i ciągle się nie zaaklimatyzował ? :D Szkoda, że z United nie zagra.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 kwie 2009, 16:06

Ja nie wiem jak to będzie z tą karierą Eduardo dalej. Zagrał wczoraj 10 minut po powrocie i znów się połamał :(

Clichy na pewno nie wróci na mecz z United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”