Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: petru » 28 kwie 2009, 13:27

Kwestia mistrzostwa jest dla mnie w tym momencie sprawą loteryjną, najlepszy terminarz ma Legia, która większość meczów ma u siebie. Gdyby Wisłę oceniać po tej rundzie, gdzie wygrała tylko raz na wyjeździe, to będzie bardzo ciężko, ale jeśli oceniać jej szanse tylko po meczu z Górnikiem (chociaż progres widać już dłużej), to ta drużyna ma potencjał na miarę mistrzostwa (nie dość, ze wykrakałem, że gola strzeli napastnik, to asystę dołożył Łobo, co się dzieje :lol:). Nie mówię nawet o Brożku, którego zjechano za 30 minut w Gdyni, a teraz pisze się, że ledwo odrzucił kule strzela jak natchniony :lol:. Cała drużyna prezentuje się dobrze jako kolektyw i chyba faktycznie ciężko kogoś wyróżnić poza Pawłem, Sobolem i Marcelo. Wszyscy prezentują niezły, równy poziom choć bez szału. Ja wierzę, po tym sezonie odejdzie Paweł, Wisła pewnie będzie grała na alternatywnym stadionie, przydałoby się zdobyć mistrzostwo na koniec. Zawodnicy są zmotywowani, walczą zamiast człapać, nie zachwycają się sobą, tylko zależy im na nadrzędnym celu - miło na to patrzeć.

Wolę nie myśleć o 5 wygranych z rzędu, tylko o meczu z Piastem, a potem z Legią. Mam nadzieję, ze to co mamy wystarczy na warszawiaków, bo ostatnio gnietli Wisłę taktycznie jak Lecha ostatnio w pierwszej połowie. Tylko zwycięstwo w tych dwoch meczach, a potem zobaczymy. Myślmy tylko o skoku jak Małysz :lol:.

Wróć do „Polska”