El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 38

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 maja 2009, 22:23

Sorry, ale ile razy tak naprawdę widziałeś Pique w akcji? Vidicia to chyba tylko te babole na youtube sobie przejrzałeś i się spinasz na forum.
Mniej więcej tyle co Vidica...
No nie wiem kto tu się napina i wyskakuje z youtube jak do jakiegoś dzieciaka neo - proponuję prześledzić grę Serba mniej więcej gdzieś tak od drugiego meczu ligowego z Newcastle...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 maja 2009, 22:23

sudden pisze:Kto by to nie był, Chelsea, Real czy Manchester, to prowadzenie otwartej piłki z Barcą jest obecnie samobójstwem, a dzisiejszy mecz jest tego świetnym przykładem.
Bardzo ciekawe teorie wysuwasz z Chelsea graliście tylko raz i to tydzień temu nawet bramki nie strzeliliście.... i Manchester ??? Chyba z tego co wiem nie graliście z nimi w tym sezonie więc te spekulację zachowaj do czasu gdy się z nimi zmierzycie....

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 maja 2009, 22:25

Bo tak jak Ronaldo to Messi nigdy nie strzeli pozdro Kamil
he? Z kimś mnie kolego pomyliłeś.

Co do Pique to radze wam dobrze, na wypociny Mazura darujcie sobie klawiatury. Mnie zastanawia co innego. Ciekawi mnie czy jakby Pique nie odszedł z Barcy i by nie pobierał nauk u profesora Ferdinanda i profeseora Vidica to czy w tym momencie byłby na takim samym poziomie... 8)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2009, 22:27

OD meczu ze srokami gdzie dał się minąc raz Martinsowi ktory jest wstanie minąć każdego jak ma troszke wolnego.
Znakomity mecz z Interem na OT, z poolem wiadomo slabo, z porto srednio,z sunderlandem srednio, z Porto wybornie,z evertonem kosmos,z portmo super,z arsenalem super, dzisaj super.
Dlatego doprawdy Mazurze nic więcej nie pisz.

Po meczu z Porto napisałem że Messi tak nigdy nie strzeli.Tak samo jak Ronaldo nigdy na metrze nie wkreci 3 rywali jak Messi.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 22:28 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 02 maja 2009, 22:27

KajoFC pisze:Bardzo ciekawe teorie wysuwasz z Chelsea graliście tylko raz i to tydzień temu nawet bramki nie strzeliliście.... i Manchester ??? Chyba z tego co wiem nie graliście z nimi w tym sezonie więc te spekulację zachowaj do czasu gdy się z nimi zmierzycie....
Napisałem, że prowadzenie otwartej piłki byłoby samobójstwem. Chelsea prowadziła otwartą piłkę? Nie sądzę :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 maja 2009, 22:31

Nikt nie miał wątpliwości, że z Pique będzie klasowy obrońca w PD. W PL się jednak niezbyt sprawdzał, a Fergie w zamian może dawać szansę innym (w tym roku korzysta z tego Evans, a w przyszłych będzie nim Cathcarty. Na brak klasowych stoperów nie narzekamy).
No bo brak mu trochę szybkości,co jak na dynamikę Premiership jest dość dużą wadą...ale skoro wg was nie dyskwalifikuje to Vidica,który IMHO miał tylko wyskok formy w pierwszej połówce sezonu...
OD meczu ze srokami gdzie dał się minąc raz Martinsowi ktory jest wstanie minąć każdego jak ma troszke wolnego.
Znakomity mecz z Interem na OT, z poolem wiadomo slabo, z porto srednio,z sunderlandem srednio, z Porto wybornie,z evertonem kosmos,z portmo super,z arsenalem super, dzisaj super.
Dlatego doprawdy Mazurze nic więcej nie pisz
Ja wiem,że mecz z Liverpoolem szybko wymazaliście z pamięci,ale takie postawienie sprawy to już naciąganie faktów...
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 22:32 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 02 maja 2009, 22:31

MGiggs pisze:Mazur Rio ma 31 lat, grajac w milanie byłby nieokrzesanym juniorem.
Nie wybudzaj Mazura z własnego zaślepienia, troche niereformowalny typ i nie warto.

Real pokazał, że bez rozgrywającego pomocnika nie ma co grać z dobrą drużyną. Gago z meczu na mecz gra co raz słabiej, Lass w meczach z drobrymi drużnami jak Barca czy Liverpool całkowicie tracił swoje walory. Marcelo gra zajebiście ale przeciwko Numancią itp. Jestem w stanie zrozumieć słabą gre Robbena, bo grał z niedoleczoną kontuzją. Obrony również nie było, występ Ikera również nie powalił. 4 bramka imo to jego wina, ostatni gol również. Bronił to co leciało w niego :? Wstyd, hańba.
No i gratulacje za mistrza :oops:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 maja 2009, 22:35

Yukasz pisze:A teraz serio - mnie w pełni usatysfakcjonuje tak gdzieś 3:0 dla Barcy, inaczej będę czuł niedosyt :chill:
Ciekawe ile osób stwierdziło że nie myślałem serio lub że zderzyłem się ze ścianą :P Oczywiście nie będę wmawiał nikomu że mniej więcej przewidziałem to co się wydarzyło na SB ale wierzyłem że Barca jest w stanie powtórzyć wynik sprzed kilku lat i ponownie upokorzyć Real. Niestety 3:0 to nie 6:2 ale przyznam że jestem zadowolony. No i Barca upokorzyła Real na całej linii, choć przez te 2 stracone gole było kilka minut emocji. Co tu dużo pisać, aż się gęba uśmiechała gdy Barca robiła co chciała a Real nie był w stanie nawet opuścić własnej połowy. Szkoda zmarnowanych okazji Barcy :wink:

Przed meczem jakiś piłkarz Realu powiedział że na CN zagrali podobnie jak niedawno Chelsea, a dziś grają u siebie i będą atakować. No to mają :smile2: Ciekawe jakie wnioski z tego meczu wyciągnie Hiddink i czy w ogóle będzie próbował swoich zawodników przekonać aby przekraczali własną połowę :lol: :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 maja 2009, 22:41

Ciekawe jakie wnioski z tego meczu wyciągnie Hiddink i czy w ogóle będzie próbował swoich zawodników przekonać aby przekraczali własną połowę
Nawet jakby Hiddink spróbował mocno zaatakować to niemal niemożliwe jest to, aby skończyło się to dla niego tak jak dzisiaj dla Ramosa. Chelsea ma o kilka klas lepszą defensywę niż Real.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 22:43 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2009, 22:41

Tylko jak zagra obrona Barcelony? Kto obok Piqe? Abidal to dzisaj był istny dramat.Dlatego sie nie zdziwcie jesli Chelsea zagra jak Valencia tylko jeszcze lepiej.Kiedyś słyszałem jak Chelsea ma ma wygrać mecz z Barca a po 20 min było 3-0 :wink: Dlatego naprawde spokojnie. Taktyka i obrona Chelsea to lata świetlne przed podworkowa grą Realu
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 22:47 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 maja 2009, 22:45

Yukasz pisze:Przed meczem jakiś piłkarz Realu powiedział że na CN zagrali podobnie jak niedawno Chelsea, a dziś grają u siebie i będą atakować. No to mają Ciekawe jakie wnioski z tego meczu wyciągnie Hiddink i czy w ogóle będzie próbował swoich zawodników przekonać aby przekraczali własną połowę
Fajnie, teraz wszysyc beda na Barce stawiac, masowka niczym gra na Wisle w Gliwicach po 2wygranych...
Mecz meczowi nie rowny, a LM to nie LaLiga...

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 maja 2009, 22:54

Brawo Barca, zasluzyli, tak po prostu. Gratuluje mistrzostwa, kibice FCB na forum cieszcie sie poki mozecie, za rok wracacie na drugie miejsce. 8)

Mimo takiej porazki, musze przyznac ze mecz mi sie podobal, ot za to kocham lige hiszpanska- pilka pilka pilka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2009, 22:58

mete pisze:.co mial napisane po strzeleniu bramki na koszulce??
http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... abeu-meant

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2009, 23:08

ale jestem zly. przez to co widzialem nawet piwo mi nie chcialo dzisiaj wchodzic tak jak nalezy. i jeszcze ta pieprzona czkawka :lol: mecz ogladalo sie przyjemnie, bo byl dobry dla oka, tylko jeden minus, ze to ci za barca czesciej mogli sie drzec z radosci.

zenada w defensywie. od tego trzeba zaczac. po strzeleniu bramki real powinien wzmocnic sily w obronie. nawet faulowac w srodku pola. oczywistym bylo, ze podrazniona barca od razu rzuci sie do przodu ze zdwojona sila chcac szybko odrobic strate. i tu trzeba bylo przetrwac te 5-10 minut. to byla absolutna koniecznosc :!: a my chcielismy grac tak jak wczesniej i sie zemscilo. dopiero po tym pierwszym natarciu moznaby bylo wrocic do normalnej gry. tu po prostu trzeba bylo sie na jakis czas cofnac w okolice 16 metra. gralismy za wysoko. a to sie nazywa niewyciaganie wnioskow, bo barcelona od poczatku grala prostopadlymi pilkami za plecy obroncow. nie mozna gry obronnej opierac na pulapkach offsidowych :!: zwlaszcza tak slabych. ktos powie, madry po szkodzie. ale to bylo widac jak na dloni. barcelona grala na prostopadle pilki to nalezalo glebiej ustawic obroncow.

kiedy real zaczal przegrywac, skonczyla sie gra. barcelona naprawde uwierzyla, ze moze, a my nie robilismy tego co nalezy w obronie. nie wiem czemu. pewnie nie chcielismy grac tak jak w grudniu, nie chcielismy powielac taktyki chelsea na wlasnym stadionie. ale czy kto kazal? to nie w tym rzecz. obrona to nie byl dzis kolektyw. to bylo kazdy sobie. to jest niedopuszczalne, zeby przy wyjsciu do pressingu... wychodzil jeden pilkarz (najczesciej diarra), a reszta cofnieta, a tak bylo nie raz ['] z tym wiazala sie mala liczba odbiorow, a barcelona robila swoje.

druga sprawa to rzecz, ktora az nie przechodzi przez palce. zabraklo dzis gutiego. nie dlatego, ze to jakis wybitny pilkarz. dlatego, ze do kurwy nedzy nie mamy obecnie alternatywy dla niego. az sie w to nie chce wierzyc, ale tak jest. van der vaart to nie jest zawodnik do takiej gry. on musi miec ofensywnych kolegow i dominacje zespolu na boisku. wtedy jest wielki pod polem karnym. jak ma cos zrobic sam w srodku boiska to jest jak kowal, ktoremu kazano ukladac origami :?

gratulacje oczywiscie dla barcelony, ktora wlasciwie zapewnila sobie mistrzostwo. niemozliwe zeby w czterech meczach przegrali trzykrotnie. a juz na pewno nie po takim kopie. ale tak czy inaczej jestem zazenowany brakiem nalezytej wspolpracy w obronie i tym, ze byla ona ustawiona tak wysoko w kluczowym momencie meczu. to spieprzylo cale zalozenia przedmeczowe, a ramos nie mial pilkarzy na lawce, ktorymi moglby cos zmienic...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 maja 2009, 23:08

Kapitalne widowisko! Zero kalkulacji, tylko gra. Real dość szybko objął prowadzenie, ale po paru minutach już przegrywał. Świetnie rozgrywał Xavi (cztery asysty to coś niebywałego), doskonale podawał też Messi (zwłaszcza asysta przy pierwszym golu). Jak się okazało Barcelona ma też bramkostrzelnych obrońców. Gol Pique znakomity, wszyscy spodziewali się podania do Messiego, a on strzelił obok zdezorientowanego Cannavaro. Ten mecz Barcelona wygrała głównie w środku pola. Wiele przechwytów pomocników zaowocowało groźnymi sytuacjami (najlepszym przykładem sytuacja Diarra - Xavi, po której padł trzeci gol). Błyskawiczne riposty na bramki Realu były jednym z kluczy do zwycięstwa. To coś pięknego zobaczyć jak fani Realu zdruzgotani opuszczają stadion. Dawno nie widziałem tak pięknego meczu. Chylę nisko czoła przed piłkarzami Barcelony. Vamos Blaugrana!
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 0:26 przez emdżej, łącznie zmieniany 4 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”