Emirates Cup - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2008, 23:36

vakabayashi pisze:nie moge sie powstrzymać, ale ogladałem mecz na Polsat Sport i jedno słówko na temat pana komentatora - żenada
Lepiej zdecydowanie idzie mu z żużlem.

Nie najeżdżałbym aż tak bardzo na Diaby'iego. Zdawało mi się, że celem była piłka, tak starć jest sporo. Nie wydaje mi się, żeby celowo zrobił krzywdę Sneijderowi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 sie 2008, 23:42

Apropo komentatorów. Tak czytałem oceny kibiców Juve na temat Molinaro... i jak usłyszałem komentarz, że miał znakomity sezon i był pewniakiem to się zdziwiłem, zauważyłem lekką sprzeczność ^^

Co do kontuzji Sneijdera.... dla mnie dla Francuza to jakaś kara powinna być... takie wejście w meczu towarzyskim to przesada... w ogóle takie wejście to przesada...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 sie 2008, 23:42

problem Diabyiego jest taki ze to był mecz towarzyski

stawką było wielkie G.... wiec można sobie darować wslizgi jakbysie co najmniej grało o puchar anglii

wiadomo ze nie daje sie w takich meczach 100% w walce o piłkę, raczej wszyscy wiedziel poza Diaby

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2008, 0:05

Mecz to mecz, gośc walczy o miejsce w składzie. Co ma oddac piłke i pozwlic grac? Dla wielu graczy według mnie sparingi to szansa na gre w wyjsciowym składzie a to że akurat tak nie fortunnie wyszło, zdarza się. Wieszacie na Abou psy a na 100% nie miał takiego zamiaru.... :roll:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 sie 2008, 0:05

Diaby ja pieprze... po prostu slow brakuje. Mecz towarzyski, a ten zachowuje sie jakby mozgu nie mial - a moze faktycznie nie ma? I tym samym jeden z najwazniejszych zawodnikow Realu wylaczony z gry na pol roku przez bezmyslnosc murzyna, no k... Ciezko to bez ostrych slow pisac.

I nawet ciezko pozytywow meczu szukac, przy tym powyzej :/

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 sie 2008, 0:17

vakabayashi pisze:nie rozumiem tego dla wielu na sam dzwięk Salgado zapala sie lampka "sprzedać" "wyrzucić" "pozbyć się"
jestes chyba jedynym ktory tego nie rozumie. gosc lata swietnosci ma za soba, co jesli odpukac i opluc przez oba ramiona Ramosowi cos sie stanie? ja nie wyobrazam sobie Michela w podstawie przez jakas tam czesc sezonu. do tego jego pensja jest znaczna. rozumiem ze gosc jest dobrym duchem teamu ale bez przesady z sentymentami.

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 04 sie 2008, 0:20

Najlepszym komentatorem wg mnie jest Pan Cezary Kowalski i jeszcze jeden tylko nie pamiętam nazwiska... Co do turnieju to Hamburg lub Arsenal powienien z całego przebiegu zgarnąć to trofeum i tak tez sie stalo. Juventus słabo, Real sie pewnie rozkręca, Arsenal piekny futbol, Hamburg pierwszy raz widziałem jak grają i nawet całkiem całkiem :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2008, 1:42

Nie ma co kilku sie nie pierd... na tym turnieju. Kielon, Diaby i Guti potraktowali dzisiejsze spotkania bardzoooo poważnie. Bałbym sie grac przeciwko nim, nawet w meczach towarzyskich.
Diaby utwierdzil mnie, że ma co z łowa. Pamietam, jak po kontuzji Eduardo kilku jechalo po tym kolesiu z Birmingham, a pozniej Diaby wybil jakiemus grajkowi pilke z głowy. Dziwne, bo kogo jak kogo ale Francuza kontuzje nie omijaja i powienien wiecej mysleć. Jednak nie bede po nim jechal za bardzi i dziwie sie kibicom Realu, ze tak ostro po nim pojechali. Chwilie po zagraniu Diabyego popisal sie w podobny sposob Guti, tylko, że nie było konsekwencji jego idiotycznego faulu(zółtka nie wliczam).

Cieniutko wychowankowie Realu, i to wszyscy obecni na boisku od Raula, po Torresa konczac na Parejo. Spodziewałem sie wiecej po mlodych, szkoda ze de la Red grał tak malo, bo ma papiery na wygryzienie ze skladu jakies drogiej gwiazdy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 sie 2008, 2:35

Tego koleszke to juz w meczu z Juventusem ponosilo po jego wejsciu na boisko w II polowie. Przy kazdym kontakcie z Abou modlilem sie, aby nie zrobil nikomu krzywdy. Co prawda nie jestem ekspertem w grze Diaby, ale po jego dwoch meczach, ktore oberzalem, smialo moge stwierdzic, ze zdarza mu sie wylaczyc tryb thinking podczas gry.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 sie 2008, 11:40

zobaczcie na to ujęcie z 58 sek :shock: (kontuzja Wesleya)

http://www.megavideo.com/?v=E2NHWRCH

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2008, 11:50

jak tak teraz patrze na powtórkę [widziałem wszystko podczas meczu] to wygląda, że Diaby rzeczwiście chciał tylko piłkę wygarnąć. Na pewno nie może być mowy o celowym ataku na nogi przeciwnika. Mógł odpuścić. Choć z drugiej strony walczy o miejsce w składzie, więc też nie można mieć mu za złe, ze walczył o piłkę.
Przykry wypadek, nie można tego równać, z choćby atakiem gracza Benfiki na gracza Celtiku z LM, tam było celowe chamskie zagranie w noge rywala, tylko, że tam sie nic nie stało, a tutaj konsekwencje są dość przykre.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: Emirates Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 15:42

Klub potwierdził wcześniejsze informacje odnośnie Emirates Cup.

W tym roku do Londynu przyjadą, PSG, Atletico Madryt i Rangers, szkoda że nie Celtic z Borucem :D

Saturday 1st August 2009
Rangers v Paris Saint-Germain
Arsenal v Atletico Madrid

Sunday 2nd August 2009
Atletico Madrid v Paris Saint-Germain
Arsenal v Rangers

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2009, 16:44

W sierpniu to by przyjechali nawet z dwoma polskimi bramkarzami. A turniej zapowiada się interesująco. Jak na towarzyski, bo ja zwykle na takich przysypiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2009, 16:50

emdżej pisze:W sierpniu to by przyjechali nawet z dwoma polskimi bramkarzami. A turniej zapowiada się interesująco. Jak na towarzyski, bo ja zwykle na takich przysypiam.
Ja przysypiać nie będę, bo oprócz 1 zespołu, zagrają rezerwy. Jak przed rokiem, bo przecież 1 skład nie bedzie grał dzień po dniu. Więc będzie okazja, by się przyjrzeć młodym Kanonierom - choć oglądam ich dosyć regularnie, ale nie na tle dobrych rywali.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 maja 2009, 18:37

Dzisiaj zostały potwierdzone drużyny które na początku Sierpnia zagrają w Emirates Cup. Tymi drużynami są : Rangers, PSG, Atletico Madryt oraz oczywiście Arsenal Londyn. Pierwsze mecze 1 Sierpnia, o godzinie 15 PSG - Rangers, a o godzinie 17:15 Arsenal - Atletico. 2 Sierpnia o 15 Atletico - PSG, a o 17:15 Arsenal - Rangers.

Zapowiada się na fajny turniej. Ciesze się że znalazło się miejsce dla Atletico i cieszę się że akurat zagrają z Arsenal'em i PSG, a nie z Rangers'ami. Byłem na Polskiej stronie Arsenal'u i niektórzy fani Kanonierów (Ci mający bujną wyobraźnie) doszukują się w przyjeździe Atletico kupna przez Arsenal Sergio Aguero :P

Pytanie do fanów Arsenalu : Nie wiecie ile Arsneal płaci drużyną które zgodzą się wziąć udział w takim turnieju ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”