Miałem na myśli poza Warszawą, która już w momencie przyznania Euro wypełniała wszystkie normy (poza stadionem, który na siebie wziął rząd). Niewyraźnie napisałem, sorryYukasz pisze: Szkoda że w W-wie baza hotelowa stoi na najwyższym poziomie. No ale pewnie wzięli pod uwagę namioty o których piszesz
Licytowanie się na szczegóły, to marny pomysł, bo Kraków na historii Polski największy event, czyli milion ludzi na Błoniach (to takie pole koło niedoszłego stadionu Euro 2012), a szczyt NATO musiałem w googlach szukać, bo już nie pamiętałem co to było, takie krótkieKillerbean pisze:Choćby to że Poznań i Wielkopolska podołały organizacji imprezy U-19 . Dały radę największej międzynarodowej konferencji w europie środkowej - szczytowi ONZ . Czy to twoim zdaniem nie miało w ogóle znaczenia .
A do Poznania podobno przyjechało 8-10 tys. na szczyt klimatyczny. Ile ma wasz stadion pojemnościJuż w hotelach w granicach Poznania jest obecnie 8,4 tys. łóżek, a do przyszłego roku ma ich być kilkaset więcej. Do tego trzeba doliczyć hotele i pensjonaty w całym powiecie poznańskim - w sumie ponad 3,5 tys. miejsc
http://www.muratorplus.pl/inwestycje/in ... 62519.html
Aktualna baza noclegowa miasta Poznania to 49 hoteli, które oferują ponad 6260 miejsc noclegowych. W całej aglomeracji poznańskiej znajdują się natomiast 84 obiekty hotelowe o łącznej liczbie 8300 miejsc. UEFA oczekuje jeszcze ok. 2000 miejsc w hotelach 5-gwiazdkowych oraz około 1300 miejsc w hotelach 4-gwiazdkowych. W grupie hoteli 3-gwiazdkowych miasto dysponuje liczbą miejsc wielokrotnie przekraczającą zapotrzebowanie.
Baza noclegowa Krakowa to ok. 22 980 miejsc. W tym, w obiektach hotelarskich nieskategoryzowanych typu pokoje gościnne, apartamenty oraz hostele jest ok. 10 tys. miejsc noclegowych (łącznie 303 obiekty). Noclegi można także znaleźć w obiektach sezonowych (dodatkowo 2-3 tys. miejsc).
Jak się objawia brak wiary? Mniej projektów pod kątem Euro? Zapewniam cię, ze nie. Więc jak?Bienias pisze: Jak dla mnie Krakow mogl a wrecz powinien zalapac sie ale z drugiej strony brak wiary zrobil swoje.