Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: Mentor » 26 maja 2009, 18:16

Prosiłeś Kamil o ewentualną modyfikację pierwszego posta w razie gdybym przewidywał inny skład, ale nie doczekasz się chociaż nie koniecznie dlatego, że trafiłeś odpowiednią jedenastkę :P Ja mimo wszystko widziałbym takie oto zestawienie:

Valdes - Sylvinho, Pique, Toure, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Henry, Eto'o, Messi

Nie będę zaszokowany widokiem Keity na lewej obronie, ale jako DM raczej nie zagra moim zdaniem. Tak czy inaczej kłopoty w defensywie są i nie uda się ich raczej rozwiązać bez ponoszenia strat, ale na to nic nie możemy poradzić. W takiej sytuacji najważniejsza jest obecność w pierwszym składzie Iniesty i Henryka. Brak Alvesa jest dla nas wystarczającym osłabieniem ofensywy (Dani nie tylko sam bierze aktywny udział w akcjach, ale i dobrze wpływa na sytuację Messiego) tak więc nie widzę innej opcji jak najsilniejszy możliwy skład. O formę Andresito nie obawiam się ani trochę, ale gorzej z Titim. Mam obawy co do tego czy wyjdzie od pierwszej minuty, ale trzeba wierzyć. W razie czego oczywiście Iniesta może sobie grać na ataku, ale bardziej potrzebny jest w środku. Nie tylko sam robi tam różnicę, ale i wpływa dobrze na Xaviego (sytuacja podobna jak w przypadku prawej strony Alves - Messi) a jeżeli chcemy powalczyć o zwycięstwo to nasze szanse tkwią zdecydowanie w ofensywie. Na dzień przed meczem (to już jutro :zgon: ) nie jestem szczególnym optymistą, ale wierzę, że sukces jest w naszym zasięgu.

Wróć do „Puchary Europejskie”