Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2009, 19:13

Do listy z postu powyżej dopisałem kilka nazwisk.
Wracają spekulacje transferowe ze wzmożona siłą. Dzisiejsze wydanie LGdS donosi, że Inter jest bliski pozyskania Antka, cena jest niewielka ok 18 mln w tym Jimenez. Sampdoria twierdzi jednak, że żadnych negocjacji z Interem nie prowadzi - zobaczymy.
Deco potwierdza zainteresowanie Interu. Z jego wypowiedzi wynika, że chciałby dołaczyć do druzyny Mourinho. Aktualnie nie jestem zwolennikiem pozyskania tego piłkarza, mam watpliwości czy dwukrotny zdobywca LM będzie miał jeszcze motywację i siłę do gry na najwyższym poziomie. Co innego gdzyby Deco nie był ostatnim wzmocnieniem naszej drugiej linii a dołączył również taki Elano (o którym również zaczynają pisać dziennikarze w kontekście przenosin do Interu). Pamiętać należy jednak, że za rok przybywa Coutinho, z którym wiążemy nie małe nadzieje więc może sprowadzenie podstarzałego Deco nie jest takie głupie.
Arnautovic doznał jakieś kontuzji i było sporo z tym zamieszania, najnowsze wieści są jednak takie, że do lipca powinien się wykurować więc Inter nie wycofa oferty, w zasadzie podpisanie kontraktu jest spodziewane lada chwila.
Genoa to za niskie progi dla wielkiej gwiazdy Quaresmy, transfer ten stoi pod znakiem zapytania.
Co od mniej konkretnych doniesień to podobno szykujemy ofertę za Sneijdera. W naszym obszarze zainteresowań ma byc wciąż Melo z Violi.

Na rynku jest kolejna opcja na 10-tkę Gourcouff :twisted:

Santon dostał powołanie od Lippiego.

Wróć do „Włochy”