Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 maja 2009, 14:27

Sam Bienias przyznał, ze coś takiego pisał, więc o co kaman. Teraz po prostu nie miałem kompletnie pamięci w jakim to było temacie i podczas jakiej dyskusji, więc nie miałem jak tego znaleść.
Mozliwe ze moglem gdzies tam cos takiego napsiac tyle ze bez Deco bo nie wiem nic o jego imprezowaniu. A co do reszty dywagacji to chyba widziales co robi Eto z wasza defensywa kiedy jest w lepszej formie. wiec mialem racje. A R10 sam sie skonczyl
Widzisz dalej podtrzymujesz swoje śmieszne teorie :lol: To ja mogę napisać że gdyby Vidic i Rio zagrali na swoim poziomie sprzed roku to by Eto'o nie piernął tak jak wówczas. Chcesz się tak licytować? :lol:
14 stron trzeba było czekać aż wreszcie pojawi się największy z argumentów, który ma przyszykowany cytowany user. Co ty zrobisz w przyszłym sezonie. Przeciez juz cos wygraliśmy. Ciagle te 2 lata, 2 seozny, 2 lata, 2 sezony bo wczesniej nie mialem internetu zapewne.
No i extra. I teraz jak będę czytał o najlepszej drużynie globu to nie bedę mógł polemizować i bede siedział cicho. Ale wcześniej jak się czytało coś takiego o zespole który nic nie wygrywał to trzeba było co poniektórych sprowadzić do pionu i sciągnąć z niebios.
Czekam na te cytaty do wypisywanych przez Ciebie głupot.
jakie cytaty? :D twoje to już chyba tysiąc razy przytaczałem.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 maja 2009, 14:30

Kamil jak mało kto posiadł niebywałą umiejętność wciskania w usta innym , wymyślonych przez siebie , argumentów . Widzę zarzuty pod adresem Bieniasa , które pomimo sprostowania autora zapewne nie trafią do Kamila . Mi tez zarzucał swojego czasu że śmiałem powątpiewać w dominacje angielską . W tym roku po raz kolejny kiedy angole powinni udowodnić swą supremację , wyglądali jak dzieci we mgle . Co to za supremacja Wielkiej Brytanii skoro nie ma efektu .

Tą wiadomość napisałem do Kamila jeszcze przed Finałem LM , w niej akurat chodziło mi o casus Milanu ad 2007 . Jak widac pasuje jak ulał
Co to za dominacja skoro w ciągu ostatnich 3 lat tylko Man Utd wygrał LM . Pewnie były 3 drużyny w półfinałach ale jeśli efektu w postaci zwycięstwa drużyny z Anglii nie ma , to co to za dominacja . Ale jak już wcześniej zauważyłem kwestia ta jest kontrowersyjna i zapewne wielu się ze mną nie zgodzi .
Teraz należy dodać Dominacja Anglii trwa , przecież wywalczyli aż 1 trofeum w ciągu 4 lat i to tylko dlatego , że wówczas był Angielski finał i nie było innej możliwości . Sama Barcelona wywalczyła w ciągu 4 ostatnich lat 2 trofea LM i osiągnęła 1 półfinał . Jak wg ciebie nadal Anglia i jej liga nie maja sobie równych to jest to co najmniej śmieszne .

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 maja 2009, 14:35

Kamil jak mało kto posiadł niebywałą umiejętność wciskania w usta innym , wymyślonych przez siebie , argumentów . Widzę zarzuty pod adresem Bieniasa , które pomimo sprostowania autora zapewne nie trafią do Kamila .
Przecież sam przyznał, że coś podobnego sugerował. :roll:
Mi tez zarzucał swojego czasu że śmiałem powątpiewać w dominacje angielską
a co to ma wspólnego z wciskaniem w usta wymyślonych argumentów. Podważasz supermacje Ligi Angielskiej na każdym kroku, więc co Ci wciskam? :shock:

przecież wywalczyli aż 1 trofeum w ciągu 4 lat i to tylko dlatego , że wówczas był Angielski finał i nie było innej możliwości .
Najzabawniejszy argument ze wszystkich :haha: A dlaczego był Angielski finał? Dlaczego nie było innej możliwości? BO ZDOMINOWALI TE ROZGRYWKi. Bosz... :lol:
Sama Barcelona wywalczyła w ciągu 4 ostatnich lat 2 trofea LM i osiągnęła 1 półfinał . Jak wg ciebie nadal Anglia i jej liga nie maja sobie równych to jest to co najmniej śmieszne .
Dokładnie TYLKO Barcelona. Jeśli nie wiesz co to jest liga, to nie mój problem. Liga nie równa się jeden zespół. Siłę ligi nie oddaje jeden przedstawiciel a kilku. Jeśli do Ciebie to nie dociera to cóż zrobić. Może ponowne zapisanie się do szkoły pomoże?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 14:40 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 maja 2009, 14:35

Nie ma wiekszego sensu klocic sie o podpisy poniewaz i tak najlepszy jest Milan. Tylko ze ostatnio im sie nie chcialo. Cieszcie sie poki mozecie bo w koncu sie im zachce.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 maja 2009, 15:00

Nie ma wiekszego sensu klocic sie o podpisy
Właśnie

"wszuccie" na luz i oglądajcie to:

Niezła reklama :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 maja 2009, 15:24

Bask pisze:
Nie ma wiekszego sensu klocic sie o podpisy
Właśnie
Bask 10 baciorow (niech bedzie 30 w koncu triple) na gole plery za uciecie tego zdania. Druga czesc byla o wiele wazniejsza :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2009, 15:44

Kamil232 pisze:No i extra. I teraz jak będę czytał o najlepszej drużynie globu to nie bedę mógł polemizować i bede siedział cicho. Ale wcześniej jak się czytało coś takiego o zespole który nic nie wygrywał to trzeba było co poniektórych sprowadzić do pionu i sciągnąć z niebios.
Tak jednak jak sie patrzy na druzyne w przekroju 2 lat to naprawde jest sie mocnym, dlaczego np. nie w przekroju 3-4 sezonów. Co taka duza roznica. Nie róznicy nie ma, ale w konfrontacji MU- Barca liczyly sie 2 sezony, bo wczesniej bylo na strone Barcy, ktora wygrywala mistrzostwa i LM i kibic MU nie mial by zadngo argumenty, wiec dlaczego nie zawezic pola do 2 sezonów. Extra.
Kamil232 pisze:jakie cytaty? twoje to już chyba tysiąc razy przytaczałem.
Jeden cytat gdzie porowanałem Alonso z Carrickiem. Jeden cytat gdzie oceniałem zaowdnikow z Anglii, Premiership na podstawie umiejetnosci Xaviego Hernandeza.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 maja 2009, 15:54

Tak jednak jak sie patrzy na druzyne w przekroju 2 lat to naprawde jest sie mocnym, dlaczego np. nie w przekroju 3-4 sezonów. Co taka duza roznica. Nie róznicy nie ma, ale w konfrontacji MU- Barca liczyly sie 2 sezony, bo wczesniej bylo na strone Barcy, ktora wygrywala mistrzostwa i LM i kibic MU nie mial by zadngo argumenty, wiec dlaczego nie zawezic pola do 2 sezonów. Extra.
bosz człowieku. tutaj zachodzi ta sama sytuacja jak wcześniej. Kibic Barcy wywyższał swój zespół pisał jakieś niestworzone rzeczy, napinał się, to mu się przypominało, że 2 lata nic nie wygraliście, zeby go sprowadzić na ziemię. Nikt sam z siebie nie wchodził tutaj i nie pisał, a Barca nic przez 2 lata nie wygrała etc.
Jeden cytat gdzie porowanałem Alonso z Carrickiem. Jeden cytat gdzie oceniałem zaowdnikow z Anglii, Premiership na podstawie umiejetnosci Xaviego Hernandeza.
Facet nie napisałem, że porównywałeś Xaviego Hernandeza do kogokolwiek. Na podstawie twoich wielu postów w których wyzywałeś zawodników Angielskich od drewien czy kazałeś zmienić zawód bodaj Ballackowi bo skiksował, bo jak nie ma techniki to niech nie gra. A wymieniani gracze wcale nie byli drewniani technicznie jak Jacek Wiśniewski, ale również nie była ta czołówka światowa. Z takich twoich wpisów jasno można wyciągnąć wniosek, że dla Ciebie kto nie ma techniki Jak Xavi jest od razu drewnem... Żeby z takich rzeczy trzeba było się tłumaczyć :lol:
A to porównanie Alonso do Carricka to był przykład żeby zobrazować sytacji. A może przytoczyć Ci Twoje inne wpisy na temat Michaela? I poźniej kto wyszydzał twoje wpisy, że Carrick to bez talencie drewno etc. to był wyzywany od zaślepionych. I tak powstał mit o tym, ze kibice United wywyższają swoich graczy czy uważają Carricka za mistrza świata.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 maja 2009, 16:33

Mentorze, mogłbym Ci też wkleic pare boiskich tekstów ze stronek Barcy o MU ale mysle ze jest to pozbawione sensu. Rok temu były teksty że Barca przegrała z MU a nie MU wygrał i jacy to drewniani jesteśmy. Sam ostatnio pisałem jaka krzykacze zrobili afere i przerobili wywiad Ronaldo by sie ponapinać.
Dlatego nie warto wklejac takie rzeczy bo gwarantuje ze możemy znaleść lepsze.

Co do podpisów to widze ze napinacze ujadaja dalej, dla mnie ktoś moze mieć podpis- Katowice mistrzem Polski. Nic mi do tego,jak tak twierdzi niech ma.
Ktoś coś pisałem że mielismy drewniana linie pomocy, jeśli Ryan Giggs jest drewenem to tylko pokazuje niebywały poziom merytoryczny co niektorych.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2009, 17:01

Kamil232 pisze:A to porównanie Alonso do Carricka to był przykład żeby zobrazować sytacji. A może przytoczyć Ci Twoje inne wpisy na temat Michaela? I poźniej kto wyszydzał twoje wpisy, że Carrick to bez talencie drewno etc. to był wyzywany od zaślepionych. I tak powstał mit o tym, ze kibice United wywyższają swoich graczy czy uważają Carricka za mistrza świata.
Czy ty czytasz to co piszesz, jednym postem przeczysz poprzedniemu. Napisz, ze pisałem to odnosnie kogos innego, czy na tle rperezentacji Hiszpanii, a nie wciskaj tu glupoty, ze negowałem jego umiejetnosci w kontekscie osoby Xabiego Alonso, bo taka sytuacja nigdy nie miała miejsca.
Kamil232 pisze:bosz człowieku. tutaj zachodzi ta sama sytuacja jak wcześniej. Kibic Barcy wywyższał swój zespół pisał jakieś niestworzone rzeczy, napinał się, to mu się przypominało, że 2 lata nic nie wygraliście, zeby go sprowadzić na ziemię. Nikt sam z siebie nie wchodził tutaj i nie pisał, a Barca nic przez 2 lata nie wygrała etc.
Taka dziecinna zagrywka, zeby dokopac jakiemus klubowi. Zawsze bede rozmuial jak ktos napisze, ze w przeciagu 5 lat jakas mocna druzyna nic nie osiagnela a raczej nic nie wygrała. Taki okres jaki ty bierzesz pod uwage sporo mowi o tobie. Jednak jak wyciagasz takie wnioski jak tu starasz sie tłumaczyć, to czego oczekiwać.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 30 maja 2009, 18:57

OstatniSkaut pisze:
Marcin87 pisze:Zero kultury , zero wszystkiego :D Zero Absolutne :rotfl:

i mowiac na CR'a "marny grajek" pokazuje sie ze idiotów nikt nie sieje a rodzą sie oni sami - jednakze slepemu koloru nie pokazesz . pzodro :twisted:
HeHe podniecaj się dalej Krystyną , może dojdziesz do takiego poziomu wtajemniczenia w którym siłą umysłu przywołasz go do domu z zadaniem pucowania Ci sęka?Kto wie , może byc i tak . :jupi:

Wiktor Marczyk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiktor Marczyk » 30 maja 2009, 22:27

Witam wszystkich zgromadzonych.

Dwie strony temu poruszony został temat mojego tekstu na Redlogu "Obronimy! I tylko Chelsea, tylko Chelsea żal". Jak można się było spodziewać, został on wyśmiany, a ja sam obsmarowany. Cóż, wypada powiedzieć kilka słów na swoją obronę. Ale będą to chyba pierwsze i ostatnie słowa, bo widzę, że wdawanie się tu w dłuższą dyskusję może mieć nieco nieciekawe konsekwencje.

Mentor - poszedłem do szkoły, nawet w bluzie United. Akurat tego dnia miałem też okazję być tzw. gospodarzem szkoły, czyli osobą, która zajmuje się ogłaszaniem w klasach informacji od dyrekcji i nauczycieli. Dzięki temu mogłem obcować z wieloma klasami, stając na przeciw nich w bluzie z herbem United. Miałem nawet nadzieję na jakąś konfrontację, ale niestety w 4-milionowej aglomeracji warszawskiej (uprzedzam argument, że Warszawa ma tylko 2mln mieszkańców - sama Wawa tak, ale aglomeracja już drugie tyle) nie spotkałem ani jednej osoby z herbem Barcelony na piersi, nie licząc mojego 8-letniego siostrzeńca, który do szkoły poszedł z piłką Barcy. Cóż, Dawid pokonał Goliata, zgodnie z przypowieścią. Okazuje się, że jednak te wszystkie mądrości są ponadczasowe - niezależnie od mojej wiary w nie.

Emdżej - cóż, przynajmniej tyle racji miałem. Nawet dobrze przewidziałem różnicę bramek, choć pomyliły mi się strony pojedynku. To się chyba nawet jakoś ciekawie nazywa w nauce, ale nie przypomnę sobie teraz, co to za wyrażenie.

Janio - nie odszczekam, bo nie mam co odszczekiwać. Wtedy tak uważałem, no i nic na to nie poradzę. A to, że moje przewidywania były mylne - każdy może się pomylić, wierzę, że gdyby nie akcja Eto'o byłoby po mojemu. Ale cóż - była akcja Kameruńczyka i nie było po mojemu. Ces't la vie. Poza tym, nie widzę nigdzie hipokryzji we wspomnianych przez Ciebie dwóch tekstach. Uważałem i konsekwentnie uważam, że prezentowany przez wielu poziom przesadyzmu jest co najmniej niewłaściwy. Nie widzę, abym gdzieś zmienił zdanie. Cieszę się natomiast, że zgadzasz się z tą tezą, którą głosiłem i głoszę od czasu, kiedy Barcelona spowodowała pierwszy orgazm wśród dziennikarzy. A zdanie, które okrasiłeś ładnym słowem "sic" uważam za udane i adekwatne.

Pozostawiam to do rozpatrzenia wszystkim i żegnam się tym samym, bo nie wierzę, aby odpowiedź była inna niż kolejne niepotrzebne docinki. Tymczasem zapraszam do lektury pozostałych moich tekstów pofinałowych, a także do lektury tekstów kolegów. Wierzę, że warto czasem do nas zajrzeć.

Pozdrawiam,
Wiktor Marczyk

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 maja 2009, 22:37

Jeżeli piszesz takie teksty jak "Jak Kryśka z Waynem wbiegną między obrońców Barcy, to powkręcają ich w ziemię, aż miło." przed spotkaniem, to nie dziw się, że po meczu, który wyglądał jak wyglądał, kibice Barcelony pozwalają sobie uszczypliwości w Twoją stronę.
O poziomie merytorycznej dyskusji z kibicami drużyny przeciwnej trzeba było pomyśleć pisząc swoje "proroctwo".
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 22:45 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 30 maja 2009, 22:44

Wiktor, jeżeli z pełnym przekonaniem piszesz takie teksty jak:
-"Kryśka z Waynem wbiegną między obrońców Barcy, to powkręcają ich w ziemię, aż miło."
-"Guardiola przy Fergusonie wygląda dość zabawnie"
lub "otrzymamy pojedynek Dawida z Goliatem", to wybacz.

Porządny redaktor powinien cechować się obiektywizmem. U Ciebie tego nie widać. Takimi tekstami podburzasz tylko lud.
Pozdro.

maciek_88 byłeś pierwszy z tą Kryśką :D
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 22:46 przez rati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 22:44

Miałem nawet nadzieję na jakąś konfrontację, ale niestety w 4-milionowej aglomeracji warszawskiej (uprzedzam argument, że Warszawa ma tylko 2mln mieszkańców - sama Wawa tak, ale aglomeracja już drugie tyle) nie spotkałem ani jednej osoby z herbem Barcelony na piersi, nie licząc mojego 8-letniego siostrzeńca, który do szkoły poszedł z piłką Barcy.
ukrywamy sie przed gimnazjalistami :rotfl: chociaz jak bylem ok 1 w centrum to was wogole nie bylo.....a zapomnialem champ o 12 zamkniety haha

a tak na powaznie Eto strzelil wlasnie bramke

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”