Fajnie ujal cala sprawe i ta puentaRafał Stec pisze:Ja swojego przyznam za koszulki z uroczym napisem "Nie wystarczy tylko biegać lub trochę się starać, z naszym herbem na sercu trzeba zapierdalać", które zabrzańskie kibolstwo nakazało założyć na treningu piłkarzom Górnika. Złotego Pawia uroczyście wręczam szefom sponsorującej klub firmy Allianz, ze specjalną dedykacją dla jej wiceprezesa Michaela Muellera (zaakceptował akcję z koszulkami), i niecierpliwie czekam, kiedy podobne wierszydło wygrawerują sobie pod własnym logo. Od lat słuchałem z rezygnacją piłkarzy, trenerów i działaczy, którzy gardzą prawem, psują nasz futbol skandaliczną niekompetencją, przyjaźnie koegzystują z bandytami. Liczyłem już tylko na inwestujących w piłkę ludzi poważnego biznesu, sądziłem, że wprowadzą wyższe standardy i ładniejsze obyczaje. Kiedy kibolstwo wspierają nawet oni, zdycha ostatnia nadzieja.
Oryginalne metody stymulacyjne zawiodły, Górnik wyrżnął o dno tabeli. Prawdziwym kibicom szczerze współczuję, fanów wielkiej drużyny musi to bardzo boleć. Szefostwu życzę owocnych rozmyślań w niższej lidze nad nowymi rymami motywacyjnymi. Paw jest oczywiście symboliczny. Żywego bym nie wysłał. Dumne ptaszyska źle się czują w rynsztoku.