Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 422

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 cze 2009, 19:22

Z tym zaklepaniem Arnautovicza to jeszcze bym nie był taki pewny. owszem jego agent twierdzi, że wszystko jest kwestią czasu, ale zawodnik był w ubiegłym tygodniu w Mediolanie i jednak do podpisania kontraktu nie doszło. Podobno czekamy na diagnozę lekarzy odnośnie kontuzji Austriaka.

Mou jeszcze raz potwierdza swoje oczekiwania wzgledem mercato (poza Milito i Motta): "un centravanti, un centrocampista (jeden pomocnik) ed un difensore centrale (obrońca środkowy)"
Ten centravanti to środkowy napastnik, tak ?

Melo, Deco i Elano te nazwiska są najbardziej prawdopodobne w kontekście drugiej linii.
goal.com pisze: Goal.com Serie A Awards 2008-09

Best Midfielder
1) Felipe Melo (Fiorentina)
2) Thiago Motta (Genoa)
3) Esteban Cambiasso (Inter)

Best Forward
1) Zlatan Ibrahimovic (Inter)
2) Diego Milito (Genoa)
3) Mauro Zarate (Lazio)
Kolekcjonujemy piłkarz z tej listy czy jak :wink: :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2009, 20:50

Co do Melo to nie mam pojęcia o co chodzi z tym transferem :roll: Po pierwsze dlaczego kolejny defensywny pomocnik? Przecierz tam Inter jest mocny, owszem może nie kompletny, ale mocny. W ofensywnej pomocy natomiast tylko Stankovic straszy (choć to też nie ofensywny pomocnik). Do tego za 25 mln? WOW za taką kasę to się kupuje gwiazdy pokroju Xabiego Alonso a nie zawodnika, który ma za sobą raptem 1 dobry sezon (i to dla mnie też nie jakiś wybitny).
Męczy mnie też jedna sprawa. Mourinho mówi że potrzebuje jeszcze 1 pomocnika, czyli wychodzi na to że po transferze Melo juz nawet zdziadziałego Deco nie kupi? Czyli co Inter planuje grać 4 defensywnymi pomocnikami w środku pomocy?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 cze 2009, 21:10

Ale 25 milionów to chyba nie jest jeszcze oficjalna cena, nie?

Wydaje sie to czywiscie przesada, ale pewnie zamkna sie w 20 milionach włacznie z Burdisso. O ile w ogole to sie potwierdzi. Transfer Melo wg mnie nie wyklucza pozyskania Deco czy innego ofensywnego gracza, bo niby czemu? Cambiasso, Zanetti, Muntari, Motta, Melo, Stankovic to tylko szesciu pomocników w kadrze. Fakt wyrównanych, ale to juz bedzie ich rola by sie przebić. Przychodzi rozgrywajacy i ktos primavery. Ale rywalizacja na DM byłaby kosmiczna i moze nawet nie potrzebna. A i jesli transfer Felipe okaze sie prawda to bedziemy grac 4-3-1-2 na 100 procent, bo w innym przypadku znowy przyjda jacys skrzydłowi :haha: .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 cze 2009, 21:13

Nie jestem Mou więc tylko przypuszczam, ale imo wygląda to tak

- Mou chodzi nie o typowego napastnika, ale o fałszywego napastnika czyli kogos takiego kto mógłby grać na skrzydle w 4-3-3 lub za napasnikami niefałszywymi :)
- Muntari ma PNA, na Vieire liczyć już nie mozna, Zanetti się starzeje, Motta i Melo z tego co się zorientowałem nie sa typowymi DMami potrafią podać, strzelić, rozegrać, nieźli technicznie -generalnie uniwersalni pomocnicy, chociaz oczywiscie w pierwszej kolejnosci ukierunkowani na defensywe.
- według tego co napsiałem Melo nie wyklucza transferu Deco czy Elano

Co do Melo to podobno konkurencja jest nie mala wiec i cena nie mala, poza tym Burdisso pewnie wycenia na kilkanascie mln.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 06 cze 2009, 18:10

Ja nie jestem zwolennikiem transferu Melo. Wydaje mi sie ze Fiorentina za wysoko go wycenila, 15 mln. to max co jest wart. Co do starzenia sie Javiera to ja zadnych oznak u niego nie zauwazylem mimo jego zaawansowanego juz wieku :P . Burdisso wycenia prawdopodobnie na okolo 8 mln, nie wiecej. Tym bardziej, ze w mininym sezonie malo gral i zdarzaly mu sie bledy. Szkoda tylko, ze nie ma zadnych newsow o zainteresowaniu Silva. Pilkarz mlody i do wyjecia, swietny przeglad pola, technika. Fakt, ze Hiszpan a ci czesto w serie A zawodza(slawetny przyklad Mendiety) ale jednak mysle, ze warto zaryzykowac, bo obecnie lepszego grajka na rynku nie widze.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 cze 2009, 19:04

Dziwi mnie nieco, że Włosi wrzucają Deco, Melo i Elano do jednego worka jako trzech kandydatów na jedną pozycję. Wydawało mi się, że Melo jest jednak bardziej defensywny od pozostałej dwójki.
http://www.fcinternews.it/index.php?act ... tizia=5176.

Zanetti trzyma się świetnie. Może nawet do końca kariery będzie wstanie utrzymać miejsce w składzie, zobaczymy. Ma jednak swoje lata i trzeba mieć więcej opcji bo w kolejnym sezonie może nie wytrzymać takiego obiążenia 51 meczy jak ostatnio. Poza tym on wziąż jest dla mnie bardziej obrońcą niż pomocnikiem.

Mamy potwierdzone negocjacje w sprawie Deco, Elano i Melo, ale nie wiemy kto jest priorytetem. Bo wszystkich na pewno nie sprowadzimy.

Z Barceloną do porozumienia (w sprawie Ibry) raczej na nie dojdziemy. Rozbieżności naszych oczekiwań finansowych a tego co oferują Hiszpanie są po prostu zbyt duże.
Bronzetti również twierdzi, że Szwed nie trafi do Katalonii, chociaż może on już nie jest taki nieomylny - ostatnio chyba wszak wypowiadał się, że Kaka na pewno zostanie w Milanie.

Ponoć niedługo zaczynamy rozmowy z Chelsea w sprawie Carvalhio. Na horyzoncie wciąż majaczy transfer Cassano - podobno niezależny od sytuacji Zlatana (Suazo plus dopłata).
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 19:14 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2009, 19:10

Maciek (interista) pisze:Z Barceloną do porozumienia (w sprawie Ibry) raczej na nie dojdziemy. Rozbieżności naszych oczekiwań finansowych a tego co oferują Hiszpanie są po prostu zbyt duże.
Jeżeli prawdą jest, że Inter oczekuje Samuela Eto'o + 40 mln euro dopłaty to nie ma o czym rozmawiać :lol:

Niestety wrócił Perez i rynek wariuje. Ceny automatycznie idą w górę o kilkanaście/kilkadziesiąt milionów bo skoro Floro chce płacić to czemu nie mieliby tego robić? :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 19:13

a gdzie wyczytales, ze perez ma zamiar przeplacac za zawodnikow?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2009, 19:17

Kaka 80 mln euro był wart jakieś 3 sezony temu. Biorąc pod uwagę, że na dzień dzisiejszy Ibra gra lepiej od niego to nie dziwne, że Inter może marzyć o podobnych pieniądzach za swoją gwiazdę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 19:25

gdzie wyczytales, ze perez chce dac za kake az 80 mln? chyba ze wszystkimi mozliwymi prowizjami :P kaka jest pilkarzem znakomitym i nizsza forma nie znaczy, ze zapomnial jak sie gra w pilke. poza tym, jak on sam to mowi "najdrozsze transfery w rzeczywistosci sa najtanszymi" i wcale sie nie myli :]

ja przy wszelkich doniesieniach widz, ze perez nie chce rzucac kasa na lewo i prawo i przeplacac, tylko transfery robic w granicach jakiegos rozsadku.

inter ibry sprzedawac nie chce, wiec dlaczego mialby obnizac cene specjalnie dla barcelony?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2009, 19:32

Bądźmy poważni. Jak myślisz za ile przyjdzie do Was Kaka? :] Prowizje i klauzule to normalka. Barcelona też zawsze je stosuje a nie przeszkadza to w podawaniu pełnych kwot zawierających możliwe bonusy.

Jasne, że nie zapomniał tylko co z tego skoro aktualnie są od niego lepsi a co za tym idzie więcej warci piłkarze. Na ile byś wycenił Ronaldinho Gaucho? :]

Swoją drogą może być ciężko się dogadać bo dla kibiców Realu określenie 'przepłacić' może mieć nieco inne znaczenie. Może się mylę, ale mam takie obawy.

Inter Ibry sprzedawać nie musi. Tyle tylko, że Ibra chciałby odejść a Mourinho wyraził na to zgodę. Oczywiście nie oznacza to, że mają nam ułatwiać negocjacje, ale propozycja Samuel Eto'o + 40 mln euro to nieśmieszny żart. Oto słowa agenta Szweda:
”Ile kosztowałby Barcelonę Cristiano Ronaldo? Ile Real Madryt musi zapłacić za Kakę? Zlatan musi kosztować tyle samo lub nawet więcej, ponieważ jest po prostu od nich lepszy”
Barcelona nie była i nie jest zainteresowana transferem Ronaldo. To samo dotyczy Kaki. O tych dwóch piłkarzy walczył/walczy tylko Real i tylko Real kreuje ceny najdroższych towarów na rynku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 19:50

jesli real nie popsul rynku sprowadzajac figo, zidana czy ronaldo to nie popsuje go rowniez ewentualnym sprowadzeniem kaki. ja np. uwazam, ze nie tyle kaka jest w duzo slabszej formie niz za najlepszych lat, co to milan jest w duzo slabszej formie. w duzo slabszej formie jest pirlo, slabo graja w ofensywie boczni obroncy, seedorf tez prezentuje sie srednio. nawet na tym tle kaka ma niezle statystyki. to nie jest pilkarz, ktory bedzie bardzo mocno blyszczal przy slabo (w porownaniu do milanu sprzed kilku lat) prezentujacych sie kolegach, bo kaka nie jest pilkarzem srodka boiska i nie nakreca gry. to cofniety napastnik i w jakims stopniu jego "slaba" forma nie jest jego wina.

poza tym kaka nie powiedzial, ze chce odejsc, tylko swoja decyzje uzaleznia od klubu. to tez ceny nie obniza, nie sadzisz?

mozna powiedziec, ze taki iniesta jest lepszy. mozna tez powiedziec, ze iniesta nie bylby tak dobry bez xaviego, mesiego, alvesa i henka w dobrej formie. i to samo tyczy sie kaki.

dinho wycenilbym na tyle, na ile wskazuje jego efektywnosc. a tak jest od kaki dwukrotnie nizsza. jego gra w porownaniu do kaki w tych samych warunkach rowniez jest slabsza. jego przypuszczalny tryb zycia takze na cene w strone jej podwyzszenia nie wplywa.

ja nie mowie, ze cena 40 mln + eto'o to dobra cena za zlatana. stwierdzam tylko, ze skoro inter chce go w druzynie zatrzymac to nie ma powodu do schodzenia z ceny zbyt mocno. ibrahimovic swoja wola moze cene obnizyc znacznie i jesli faktycznie bedzie chcial odejsc to ta cena bedzie nizsza. jesli jednak to co twierdza gazety nie jest tak do konca prawda to inter ma duza przewage w negocjacjach i placze laporty typu o popsutym rynku nic mu nie pomoga. w koncu nie probuje wyciagnac toure z przecietnego monaco, bardzo chcacego odejsc alvesa z tylko dobrej sevilli, czy bardzo chcacego odejsc henry'ego, ktoremu arsenal nawet nie probowal tego odejscia utrudniac. inter nie musi sie tak samo zachowac. wyrazenie zgody przez mourinho tez przeoczylem. mozesz zacytowac?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 cze 2009, 19:53

Mentor pisze: ale propozycja Samuel Eto'o + 40 mln euro to nieśmieszny żart.
Szczerze mówiąc mam takie same odczucia w stosunku do oferty Etoo plus 15mln. Pomijajac juz kwestie, ze w ogole jestem przeciwnikiem wlaczania Kamerunczyka w ewentualy transfer.
Etoo jest piłkarzem słabszym, starszym i za rok odejdzie z Barcy za darmo (bo jakoś z podpisaniem kontraktu się nie kwapi). Zlatan to piłkarz o potencjalne na ZP w najbliższym czasie.
RealFan pisze:inter ibry sprzedawac nie chce, wiec dlaczego mialby obnizac cene specjalnie dla barcelony?
Ani nie chce ani nie musi. Szwed ma kontrakt do 2013 bodajże. Zreszta słowa jego agenta sprzed chwili:
"Inter have never said they want to sell Ibrahimovic and there is no agreement with Barcelona or any other team," Raiola said to Sky Sport 24.

"Until they tell me they want to sell him, I am not worried. Zlatan will respect his contract."

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2009, 20:16

RealFan pisze:jesli real nie popsul rynku sprowadzajac figo, zidana czy ronaldo to nie popsuje go rowniez ewentualnym sprowadzeniem kaki
Nie twierdzę, że Real zepsuje rynek. Twierdzę, że działania Realu wpływają na bieżącą sytuację. Ja pozostaję przy tym, że 80 mln euro to Kaka był wart w swoim najlepszym okresie. Zgadzam się, że ciężko błyszczeć kiedy ekipa gra słabo, ale takie życie. Skoro trofea zdobywane przez klub działają na plus dla gwiazd tych zespołów to analogicznie brak trofeów również działa. Tyle tylko, że na minus :] Tłumaczenie Kaki jest bez sensu. Słabsza gra zespołu a co za tym idzie jego obniża wartość samego piłkarza i tyle. Nieco inaczej wygląda to w przypadku wschodzących gwiazd, ale Kaka do takich nie należy.

Jeżeli David Villa (od lat jeden z najlepszych o ile nie najlepszy napastnik w La Liga, Mistrz Europy, Król Strzelców Mistrzostw Europy) wyceniany jest na +;- 40 mln to Kaka bez trofeów, grający słabiej niż przed laty jest wart 80? Bez żartów.
RealFan pisze:dinho wycenilbym na tyle, na ile wskazuje jego efektywnosc. a tak jest od kaki dwukrotnie nizsza. jego gra w porownaniu do kaki w tych samych warunkach rowniez jest slabsza. jego przypuszczalny tryb zycia takze na cene w strone jej podwyzszenia nie wplywa.
No to liczymy. Dwukrotnie niższa efektywność dwukrotnie obniża wartość a więc schodzimy już na 40 mln. Odejmujemy jeszcze przypuszczalne problemy ze sportowym trybem życia i wychodzi nam dajmy na to 30 mln. Jest tyle wart Twoim zdaniem?
RealFan pisze:placze laporty typu o popsutym rynku nic mu nie pomoga
Que?

Tak czy inaczej bynajmniej nie mam zamiaru rozpaczać z tego powodu, że Ibra nie przejdzie do Barcelony. W tej kwestii zająłem stanowisko bardzo pośrednie żeby nie powiedzieć obojętne. Świetny piłkarz, ale za taką ceną nikt (ewentualnie poza Realem) obecnie go nie kupi.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 cze 2009, 20:27

Można się dowiedzieć dlaczego cały czas twierdzisz że transfer Kaki kosztuje 80 mln?? Można jakieś źródło czy coś w tym stylu? Bo równie dobrze możemy pisać o 120mln

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”