FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 900

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 cze 2009, 15:39

Bo yaya i keita wyjeżdżają na PNa więc 2 miesiace beda mieli z głowy , ponadto mówia o chęci zakupu mascherano . Tak wywnioskowałem + pep chce szersza kadre .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 cze 2009, 16:27

Killerbean pisze:Bo yaya i keita wyjeżdżają na PNa więc 2 miesiace beda mieli z głowy , ponadto mówia o chęci zakupu mascherano . Tak wywnioskowałem + pep chce szersza kadre .
Nie wiem skad sie biore te informacje o transferach na linii Premiership -> Barca. Jeszcze co jeden to bardziej absurdalny. Toure podobno nie przyjal oferty nowego kontraktu. Jednak mam nadzieje, że klub dojdzie z nim do porozumienia, źle z nim postapiono, tak naprawde oszukano go, teraz po tak udanym sezonie sie nie dziwie, ze chce spora kase. Co do wyjazdu Keity i Toure, Seydou raczej długo sobie tam nie pogra, a w kadrze jest jeszcze Busquets i jesli zostanie podpisany nowy kontrakt to w rezerwie bedzie Xavi Torres, wiec takiej biedy nie bedzie. Dal Rafy ta pozycja takze by nei byla nwooscia, choć u Pepa nie grał w drugiej lini, jednak w razie jakies ogromnej katastrofy bedzie i on.
Kadra miala zostać wzmocniona/ uzupełniona, wiec licze, ze przyjdzie ktoś w miejsce Eidura, Hleba, ktoś kto bedzie mial umiejetnosci na miare Barcelony, kto pociagnie gre gdy nie bedzie np. Iniesty. Reszta zalezy od tego kto moze odejsc. Zobaczymy co Pep chce zrobić z Martinem, jesli wrócic ma Henrique i pozostanie Milito, gdzie sa pozytywne wiadomości, to dla Maritna na środku nie ma miejsca. Lewa, albo wypozyczenie/ sprzedaż(w co watpie).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2009, 16:35

Killerbean pisze:Bo yaya i keita wyjeżdżają na PNa więc 2 miesiace beda mieli z głowy
To fakt, ale wątpię w zakup nowego DM-a specjalnie w tym celu. Zostanie nam Busquets i w razie potrzeby powoła się kogoś z młodzików albo przesunie Marqueza czy Pique. Zresztą na pewno nie przyjdzie taki kozak jak Mascherano bo pozycja Toure jest niepodważalna a Busi to też jedno z największych odkryć sezonu a do tego wychowanek.

Odnośnie Caceresa to mógłby dostać kilka szans na boku. Na środku nie pogra.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 cze 2009, 13:28

Tu jest info o zainteesowaniu mascherano , jestem ciekaw czy coś z tego wyjdzie . Jak wynika z info goal.com transfer argentyńczyka łaczy z ewent. przenosinami yaya toure.
Barcelona Coach Pep Guardiola Has Initiated Contact With Javier Mascherano - Report
Pep could be about to get his first reinforcement for the new season…

Reports in Spain and England last week suggested that Barcelona were already preparing various offers, including a €22.8 million bid, to tempt Liverpool into selling midfielder Javier Mascherano.

Now, the Argentine newspaper, Clarin, has claimed that Blaugrana coach Pep Guardiola has already had a conversation with the Albiceleste captain while the Catalan club have made a follow-up by initiating formal talks.

“Barcelona have already began contact with Mascherano after coach Guardiola had a chat with the Liverpool player,” the paper said.

Guardiola had requested to the Barca board to sign three or four top-class players to further strengthen the team, and Mascherano has long been one of those at the top of the shopping list.
It is believed, however, that a move for the Reds midfielder is highly dependent on Toure Yaya’s future, but the Argentine’s arrival at the Camp Nou could now be hastened after the Ivory Coast man reportedly turned down Barca’s latest contract offer.

Liverpool are also under threat of losing Xabi Alonso to Real Madrid.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 cze 2009, 14:04

Jeszcze jeden niziolek w skladzie? :lol:

Wedlug mnie news z dupy, podobny do tego z Vidicem.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 cze 2009, 14:24

ale o ile brak kolejnego środkowego obrońcy ( nawet world class jakim jest Vidic ) jestem w stanie zrozumieć o tyle . O tyle defensive midfielder / midfielder takowy by nam sie przydał . Nie chodzi tu tylko o spekulacje dot. odejścia Toure . Ale perspektywa wyjazdu 2 grajków na PNA . Nie wiadomo jak z formą będzie stał Sergio B. , to jest świetny grajek z ogromnymi perspektywami ale brak mu jeszcze odrobiny regularności . A pomysł w wystawianiem Rafy , hmm . Pamiętam że sobie nieźle radził gdy z konieczności grał na dmc ale planować jego wystawianie na tej pozycji ?? Numery z Marquezem przechodziły nam swojego czasu w La liga al jak się trafi naprawde wymagający team to nie wiem jak to bedzie wyglądać . No i jeszcze syt. z Milito , nie wiadomo kiedy bedzie gotów do gry. Jeżeli jeszcze kogoś przetrzebi z tyłu ( odpukać ) to może się okazać że Marquez nie powinien się ruszać z obrony. Choć ja osobiscie duże nadzieje wiaże z wprowadzaniem Muniesy i to już od tego roku .
mistyk pisze:Jeszcze jeden niziolek w skladzie?
A co ma wzrost do tego skoro persona o ( jak to opisał stec ) nikczemnym wzroście :lol: potrafi pyknąć gola głową , będąc poza zasiegiem 2 wysokich obronców i bramkarza 1,90 .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2009, 17:30

Wyjaśnijmy sobie coś. Toure Yaya nie odejdzie bo jest znakomity. Mascherano również jest świetny. Minie PNA i co wtedy? Javier ława a Busquets po bardzo dobrym sezonie powrót do rezerw? Dla mnie bzdura. Sergio w ubiegłym sezonie miał świetną pierwszą rundę i dobrą drugą. Grał w ważnych spotkaniach przeciwko wielkim rywalom. Nie zawiódł. Naprawdę uważasz, że FC Barcelona nie da szansy takiemu wychowankowi sprowadzającego w jego miejsce Argentyńczyka, który przez 80% sezonu nie będzie za bardzo potrzebny? Może w innym klubie byłoby to prawdopodobne, ale u nas ludzie nie boją się stawiać na wychowanków. Zwłaszcza takich jak Busquets. Oczywiście może wyjść tak, że jeden czy dwa mecze zagramy w nieco eksperymentalnym zestawieniu, ale to za mało, aby sprowadzać nowego, bardzo dobrego piłkarza. Przecież on nie zniknie po tych perturbacjach z PNA. Widzisz dla niego miejsce w drużynie? W jakiej roli?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 cze 2009, 0:17

Wiesz Mentor ja jestem po prostu ciekaw czy coś jest na rzeczy . Słychać z ust Laporty 4 in 1 out i się głośno zastanawiam . Co do odejścia Toure Yaya to mam nadzieje że długo nie nastąpi bo cenie go podobnie jak ty . Moje gdybanie wynika wyłącznie z pewnych prasowych spekulacji , podpartych jakimś zdaniem Pepa ( choć nie wiadomo czy nie wyrwanym z kontekstu ) . Do Sergio nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń , bo taki grajek ( a tym bardziej wychowanek ) to prawdziwy dar . Mam tylko nadzieje że w miarę swojego rozwoju nabierze jeszcze większej regularności niż teraz ( choc już teraz jest ona na wysokim poziomie ) .
Mentor pisze:Naprawdę uważasz, że FC Barcelona nie da szansy takiemu wychowankowi sprowadzającego w jego miejsce Argentyńczyka, który przez 80% sezonu nie będzie za bardzo potrzebny?

Wierz mi wielkią radośc sprawia mi jego gra i mam nadzieje że niebawem osiągnie stopień maestrii porównywalny z ciut starszymi kolegami ze środka pomocy :D .
Wiesz poczekamy zobaczymy . Jeśli do transferów Pep ma taka rękę jak do prowadzenia teamu to współczuję naszym rywalom . Peace

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2009, 0:30

Killerbean pisze:Słychać z ust Laporty 4 in 1 out i się głośno zastanawiam .
Que :> Że niby czterech ma przyjść a jeden odejść :>
Killerbean pisze:Moje gdybanie wynika wyłącznie z pewnych prasowych spekulacji , podpartych jakimś zdaniem Pepa ( choć nie wiadomo czy nie wyrwanym z kontekstu ) .
Ciekaw jestem jakie zdanie masz na myśli. Nie ukrywam, że liczę na cytat :>

Przypominam również, że za transfery odpowiedzialnych jest co najmniej kilka osób. Laporta, Txiki, Guardiola - każdy z nich ma tutaj coś do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 cze 2009, 0:55

Mentor pisze:Que :> Że niby czterech ma przyjść a jeden odejść :>
Barcelona president Joan Laporta has taken another indirect swing at Real Madrid and their transfer policies, accusing them of disrupting the market due to their potential €65 million record fee to sign Kaka from AC Milan.

The Blaugrana supremo assured that his Catalan side have no intentions to follow in the footsteps of their bitter nemeses and splash out exorbitant amounts of money this summer, despite maintaining that he will continue to target three to four world-class players.

link do newsa
http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... sive-money

Guardiola had requested to the Barca board to sign three or four top-class players to further strengthen the team, and Mascherano has long been one of those at the top of the shopping list.

i tu jeszcze wypowiedź Pepa
Barcelona head coach Pep Guardiola is said to be keen to bolster his midfield as Yaya Toure and Seydou Keita could miss up to two months of action in 2009-10 due to the African Nations Cup.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2009, 1:05

Rzekome wypowiedzi Guardioli o Mascherano na szczycie listy życzeń można wsadzić między bajki. Jak przeczytam wiarygodnego newsa okraszonego koniecznie konkretnym cytatem to wtedy można przyjąć, że coś jest na rzeczy. Póki co jednak takich wypowiedzi Pepa nie było i zapewne nie będzie. Tyczy się to zarówno Javiera jak i innych potencjalnych wzmocnień.

No i oczywiście zostaję przy swoim. Barcelona nie kupi świetnego piłkarza na dwa miesiące. Dla mnie to wzorcowy przykład newsa sezonu ogórkowego. Mascherano do nas, Toure do Arsenalu przygotowując pole do transferu Cesca itp. itd.

Własne doświadczenia wzmocnione zdrowym rozsądkiem i odrobiną pomyślunku znaczą dla mnie po stokroć więcej niż 99% doniesień transferowych w czasie letniego mercato.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 cze 2009, 1:21

Ja tylko pisałem o tym , że coś może być na rzeczy . Żaden pewnik , tez jestem zdania jak zobacze to uwierze . Tym nie mniej zabawnie jest pobawić się od czasu do czasu w spekulanta . Kiedyś spekulowano wieprzem a ja dziś sobie spekuluje newsem . :D

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 cze 2009, 4:50

Tak przyglądam się rozmowie na temat Ibry oraz Eto'o i zacząłem się zastanawiać co może zmienić Ibra w grze Barcelony gdyby przyszedł w zamian za Eto'o. Szwed raczej więcej bramek niż Eto'o strzelać nie będzie, uważam nawet że mniej i tutaj sprawa jest dla mnie prosta. Pytanie brzmi natomiast czy po przyjściu Zlatana Barcelona zacznie strzelać więcej bramek ? Tutaj sytuacja jest już zupełnie inna. Szwed to zawodnik który potrafi robić grę, potrafi skupić na sobie uwagę obrońcy dzięki czemu inny zawodnicy mają więcej miejsca. Oczywiście nie twierdze że Eto'o tego nie potrafi, jednak nie opanował tego chyba aż w takim stopniu jak Zlatan.

Zlatan to typowy artysta, tak więc dzięki jego grze, gra Barcelony może wyglądać jeszcze piękniej niż wygląda, bowiem jeżeli chodzi o nie konwencjonalne zagrania to Ibra bije na głowę Eto'o który jest bardziej rzemieślnikiem (choć w ma też nie co i drugiego we krwi). Tutaj powstaje drugi pytanie. Czy po przyjściu Zlatana Barcelona nie przedobrzy ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 cze 2009, 8:41

Szwed raczej więcej bramek niż Eto'o strzelać nie będzie
Tez tak mysle. A nam potrzeba napastnika snajpera.

Pytanie brzmi natomiast czy po przyjściu Zlatana Barcelona zacznie strzelać więcej bramek
W tym sezonie strzelala mase bramek. Gdyby nie final LM jestem pewien ze rekord realu bylby pobity.
Czy po przyjściu Zlatana Barcelona nie przedobrzy ?
puenta. Chyba znak zapytania nalezy zniesc bo tak chyba bedzie. jak dobrze to ktos gdzies kiedys powiedzial. To Barca kreuje zawodnikow na gwiazdy swiatowego formatu, a Ibra juz takim jest a Eto takim zostal dzieki znakomitej wspolpracy z klubem. My bardziej potrzebujemy zawodnika ktory ma zadatki na stanie sie taka gwiazda. Ibra to najemnik. Nie potrzebujemy takiego zawodnika :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2009, 17:59

Asteniu pisze:Tak przyglądam się rozmowie na temat Ibry oraz Eto'o i zacząłem się zastanawiać co może zmienić Ibra w grze Barcelony gdyby przyszedł w zamian za Eto'o. Szwed raczej więcej bramek niż Eto'o strzelać nie będzie, uważam nawet że mniej i tutaj sprawa jest dla mnie prosta. Pytanie brzmi natomiast czy po przyjściu Zlatana Barcelona zacznie strzelać więcej bramek ? Tutaj sytuacja jest już zupełnie inna. Szwed to zawodnik który potrafi robić grę, potrafi skupić na sobie uwagę obrońcy dzięki czemu inny zawodnicy mają więcej miejsca. Oczywiście nie twierdze że Eto'o tego nie potrafi, jednak nie opanował tego chyba aż w takim stopniu jak Zlatan.
Przede wszystkim Samuel niestety odstaje w grze kombinacyjnej. Kiedy kończy akcje golem to jest znakomicie, ale druga możliwość to w wielu przypadkach osłabienie akcji. Z Ibrą na szpicy na pewno łatwiej by się grało kombinacyjne akcje a piłkarzy mamy do tego idealnych. Guardiola kilkakrotnie ustawiał na środku Messiego a Eto'o na prawej. Robił to jak mniemam nie tylko po to, aby zaskoczyć rywala, ale i ze względu na 'klepanie' właśnie.
Jeśli chodzi tylko i wyłącznie o bramki to obstawiam, że Szwed strzelałby ich porównywalną ilość albo minimalnie mniej, ale moglibyśmy liczyć na więcej asyst z jego strony, które ewentualnie niwelowałyby straty wynikające z mniejszej ilości bezpośrednich trafień. No i oczywiście gra głową. Daniel Alves potrafi znakomicie dośrodkować, ale nie za bardzo ma na kogo.
Bienias pisze:Tez tak mysle. A nam potrzeba napastnika snajpera.
Oczywiście. Najlepiej takiego snajpera, który odnajdywałby się również w grze kombinacyjnej, którą preferujemy. Powiedzmy sobie szczerze: w większości aspektów stricte piłkarskich Zlatan przewyższa Samuela. Ustępuje w niewielu. Jeśli chodzi o bramki w ubiegłym sezonie to pewnie bym się wiele nie pomylił pisząc, że Szwed miał o połowę mniej sytuacji od Kameruńczyka.
Bienias pisze:Chyba znak zapytania nalezy zniesc bo tak chyba bedzie.
Dwa razy 'chyba' w jednym zdaniu. Pewność aż bije z tego stwierdzenia :lol:
Bienias pisze:To Barca kreuje zawodnikow na gwiazdy swiatowego formatu, a Ibra juz takim jest a Eto takim zostal dzieki znakomitej wspolpracy z klubem.
Ibra może jeszcze wejść na wyższy poziom. Właśnie u nas. W tym momencie to jest zaleta bo Samuel osiągnął już wszystko co mógł.

Jak już wspominamy o tym co ktoś kiedyś powiedział to przypominam o cyklach. Johan mówił o zawodnikach, którzy wiele już wygrali i ich motywacji. Samuel gra u nas już naprawdę długo i wygrał wszystko co miał do wygrania. Lepszy już nie będzie. Trudno też oczekiwać wielkiej motywacji.

Pamiętajmy też o tym, że opcje są praktycznie tylko dwie: przedłużamy kontrakt albo sprzedajemy. Jeżeli przedłużymy to za rok czy też dwa lata sytuacja się powtórzy tyle tylko, że będzie jeszcze gorzej. Każdy będzie wiedział, że MUSIMY kupić nowego napastnika i będą mogli śpiewać ceny z kosmosu bo nie będziemy mieli wyjścia. Wielcy piłkarze nie będą tanieć.
Bienias pisze:Gdyby nie final LM jestem pewien ze rekord realu bylby pobity.
Ostrożnie z gdybaniem bo ktoś może napisać, że gdyby Samu wykorzystał 1/3 swoich doskonałych sytuacji z ostatnich spotkań to tez starczyłoby do pobicia rekordu :P
Bienias pisze:My bardziej potrzebujemy zawodnika ktory ma zadatki na stanie sie taka gwiazda.
Ribery spełnia Twoim zdaniem to kryterium :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”