AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 647

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 12:21

Snipp_ pisze:Co nie znaczy, że te kluby są popularniejsze.
Rozmawiamy o finansach. Nie interesuje mnie to, czyje mecze ogląda dzieciarnia, tylko to, czyje koszulki kupują im ojcowie.
Milan i Inter zarabiają więcej na pamiątkach we Włoszech, ta tendencja utrzymuje się od afery korupcyjnej co najmniej, stąd argument o Juventusie jako najpopularniejszym klubie, co daje im krocie, jest mocno chybiony.
Nie wiedziałem jedynie, że - jak napisał jeden z Twoich kolegów po szalu - w Juventusie tak niewiele się zarabia. To tłumaczyłoby wiele.
Sheve bym napewno wykreślił on nigdy nie był nie jest i nie bedzie najlepszy na świecie :wink:
Był. Nie muszę Ci chyba tego przypominać. Jestem jednym z tych, którzy uważają, że absolutnie sprawiedliwie.
A jeśli mówimy, że w Milanie nigdy nie grał piłkarz z absolutnego światowego topu jak Messi, to trzeba to podważyć błyskawicznie przede wszystkim naszą dwójką kapitańską - wiadomo, że młodzi, którzy Maldiniego oglądali z brakami szybkości, nie będą się z tym zgadzać, co już było widać w tym temacie, ale ten duet jeszcze grając na 100% był uważany za światowy absolutny top, jak Cannavaro A.D. 2006.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 cze 2009, 12:26

Taki spadek w sprzedaży gadżetów można wytłumaczyć rocznym pobytem w Serie B, ponieważ w ten sposób straciliśmy swoją część kibiców z rocznika 2000 ;).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 cze 2009, 12:33

gilardino11 - http://sport.interia.pl/pilka-nozna/lig ... en,1295781 - takie rzeczy zapadają mi w pamięć - ten news wyhaczyłem na którejś stronie ACM (nie chce mi się grzebać w archiwach),google znalazło Interię...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 cze 2009, 12:40

Interia.pl bardzo dobre źródło informacji.Zawsze z niego korzystasz jeżeli chodzi o Calcio :?: :roll:

Nie wiem może powiedział coś w tym stylu ale napewno nie że sie źle rozwija.Coś tam było o jego skuteczności ale ludzie pokażcie mi ile on sytuacji zmarnował.To że nawet Carlo tak powiedział o jego skuteczności to co święte jest :?: Jeżeli Carlo wystawiał go na wysuniętym to już za to powienien Carlo po głowie dostać bo na takiej pozycji potrzeba wysokiego silnego z dobrym wykonczeniem.W ustawieniu z dwójką napastników gdzie bedzie przed nim grał moze Dzeko czy Boriello a za nim Ronnie Pato bedzie wielkim piłkarzem

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 12:55

Argument o wystawianiu Pippo zamiast Pato jest nijaki - to był błąd Ancelottiego, nie wolno udowadniać w ten sposób żadnej tezy.
Pato pokazał, że jest wielki piłkarzem, w słabo prezentującej się długimi okresami czasu drużynie strzelając jednak sporo bramek grając bardzo często na nieodpowiedniej dla siebie pozycji i mając za sobą taką gwiazdę, jak Seedorf, czy Kakę bez formy.
Przykładem tego, jak rozwinął się Pato, jest mecz z Romą z rundy jesiennej. To chyba wystarczy za cały komentarz.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 11 cze 2009, 12:56

Była taka wypowiedź Pato publikowana na polskich stronkach ACM, ale ona IMHO nie świadczy, że Pato zatrzymał się w rozwoju. Bo to gołym okiem było widać, że Pato z ubiegłego sezonu i Pato z jego pierwszego w Italii to dwaj różni gracze. Nie spodziewam się, że Brazylijczyk przestanie się rozwijać, po prostu On ma naturalny talent i w takim klubie jaki Milan wiedzą co zrobić by ten talent odpowiednio wykorzystać. Wykluczam opcję sprzedaży Pato- chłopak dostanie podwyżkę i od razu zmieni nastawienie.

Galliani o problemach z transferem Dzeko:
“Jeśli oni nie zmienią swojego nastawienia, to my zmienimy nasz cel transferowy.”
Coś za bardzo to zaczyna przypominać sytuację jaka wytworzyła się po sprzedaży Szewy.
MazurXIII pisze:szczególnie,że patrząc np. na wzmocnienia Realu to możemy zapomnieć o LM chyba na lata
Nie przesadzaj, Real z taką polityką jaką na razie uprawia Perez (branie wszystkiego ci się rusza i jest warte więcej niż 60mnl euro) może okazać się największą klapą sezonu. Drużynę buduje się od obrony, ale Perez na razie tego nie dostrzega. Dla mnie bomba.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 12:59

Coś za bardzo to zaczyna przypominać sytuację jaka wytworzyła się po sprzedaży Szewy.
Wtedy nie mieliśmy takiego celu transferowego. Na razie trwają negocjacje przez prasę - nie zdziwię się, jeśli niedługo dojdą do porozumienia. To są typowe zagrywki klubów w trakcie negocjacji, Galliani takie hasła rzuca co roku każdemu piłkarzowi, którego chce. Ronaldinho też pewnie w newsach na swój temat rok temu czytał coś takiego.
Ciekaw jestem ile jest prawdy w oferowaniu Kaladze i Didy Wolfsburgowi. :lol:
W stronę rosłego napastnika VfL Wolfsburg Edina Dżeko spogląda coraz więcej klubów. Zainteresowanie reprezentantem Bośni i Hercegowiny wyraził również Arsenal Londyn, Tottenham Hotspur i Chelsea Londyn. W sprawie ewentualnego transferu wypowiedział się sam zainteresowany. Piłkarz twierdzi, że jeżeli miałby opuścić ekipę popularnych Wilków już tego lata, to tylko na rzecz Milanu: "Moim marzeniem jest Milan, o którym teraz wszyscy wiedzą, ale obecnie jestem piłkarzem VfL. Niemniej jednak nikt nie wie, co się może wydarzyć w przeciągu dwudziestu najbliższych dni. Być może dołączę do Wolfsburga na przedsezonowe przygotowania, a może będę w Milanie. Cokolwiek się wydarzy, istnieją tylko dwie opcje".
O takich piłkarzy warto walczyć nawet jeśli nie posiadają możliwości niektórych najemników łasych na pieniądze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 cze 2009, 15:33

Najpierw Pirlo,potem Pato a teraz pojawiają się plotki o sprzedaży Gattuso :shock: Tylko dlaczego nikt nie chce Didy czy Seedorfa :angry: Coś czuję,że w tym okienku dzięki Realowi może dużo się zmienić na piłkarskiej mapie Europy...
Aha - Senderos, Szewczenko i Mattioni - Milan w osobie Gallianiego dziękuje im za współpracę...o ile rozumiem takie postępowanie w stosunku do 2 pierwszych nazwisk (Senderos nigdy mnie nie przekonywał,a Sheva - wiadomo 120-130 k E/tydz),to Mattioni kosztowałby śmieszne pieniądze (ponoć mniej niż 100k € zapisane w klauzuli wypożyczenia) i zawsze można by go komuś oddać na np. współwłaścicielstwo...
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 15:42 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 11 cze 2009, 15:35

Wilmore pisze:Podejrzewam, że Leonardo będzie lobbował u trenera - Berlusconiego - za Mattionim, który drogi nie jest, młody, już trochę w Milanie pograł i w sparingach prezentował się nieźle. Mógłby się sporo od Zambrotty nauczyć.
Dzisiaj Galliani potwierdził, że Mattioni, Senderos i Shevchenko wracają z wypożyczenia do swoich macierzystych klubów, gdyż Milan nie wykupi ich:
"Mattioni, Senderos e Shevchenko non faranno parte della rosa del prossimo anno: non saranno riscattati": così Adriano Galliani ha ufficializzato la partenza dei tre giocatori arrivati lo scorso anno, sconfessando di fatto la scorsa campagna acquisti.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 16:09

Mattioni kosztowałby śmieszne pieniądze (ponoć mniej niż 100k € zapisane w klauzuli wypożyczenia) i zawsze można by go komuś oddać na np. współwłaścicielstwo...
1. Podobno kilka milionów euro ma wpisane w klauzulę odstępnego. 2 albo 4.
2. Współwłaścicielstwo Milan powinien sobie na jakiś czas darować. Najlepiej na jakiś wiek.
Dzisiaj Galliani potwierdził, że Mattioni, Senderos i Shevchenko wracają z wypożyczenia do swoich macierzystych klubów, gdyż Milan nie wykupi ich:
Szkoda. Sheva oczywiście do odstrzału, aleSenderos przydałby się nam w razie odejścia Kaladze - które jest prawdopodobne - a Mattioni w ogóle. Podejrzewam jednak, że Brazylijczyk odchodzi z Milanu przez decyzję w sprawie Abate. Tak czy owak Milan MUSI mieć kogoś nowego na prawą obronę, Zambrotta całego sezonu nie pociągnie.
Ciekaw jestem, co Łysy kombinuje...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 17:25

(...)teraz szukamy środkowego napastnika, ponieważ mamy już dwóch zewnętrznych. Są to Pato i Ronaldinho.'
(...)
Na temat Mexesa: 'Zobaczymy, zobaczymy. Nie jestem w stanie mówić o wszystkim.'

'Milan będzie absolutnie konkurencyjny. Każdy zawodnik, który nas opuści będzie miał swojego odpowiedniego zastępcę. Za Maldiniego przyszedł Thiago Silva. Za Kakę przyjdzie ważny zawodnik. Milan nie przechodzi całkowitej rewolucji. Odchodzą od nas Senderos, Szewczenko i Mattioni, których nie wykupiliśmy.'
Fajnie. Ściągniemy Dzeko i będziemy mieli trzech atakujących. A zmienników? Rozumiem, że w razie kontuzji Pato rozgrywać piłkę z Dzeko będzie Boriello lub Pippo? :roll:
Ciekawi mnie los Mexesa, spodziewałem się w jego temacie jasnej wypowiedzi - nie chcemy. A tu zagadka.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 cze 2009, 17:50

Dzeko wg słów Gallianiego jest bonusem ("Za Maldiniego przyszedł Thiago Silva.Za Kakę przyjdzie ważny zawodnik (w domyśle - ofensywny pomocnik").Za Kakę przyjdzie (mam nadzieję) AMF - w sumie ma to sens,gdyż nasz zarząd chyba nie jest tak głupi,żeby tą pozycję pozostawić balującemu Ronaldinho albo stojącemu z wilkami Seedorfowi...coś tam wspomina się o Joveticu,który przecież w Fiorentinie był przedstawiany jako drugi Kaka'...
Swoją droga jesli mamy grać 2 napastnikami w stylu cofnięty-egzekutor to Pato jest tylko jeden,a na pozycję wysuniętego mamy Borriello/Inzaghiego.Nijak ma się to do Dzeko :warrior:
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 17:53 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 17:51

.coś tam wspomina się o Joveticu,który przecież w Fiorentinie był przedstawiany jako drugi Kaka'...
Obie strony, o ile wiem, temu zaprzeczyły.
A Fiorentina jeśli w ogóle byłaby skłonna go sprzedać, to za majątek.
Transfer ofensywnego pomocnika jest w tej chwili za lewym obrońcą i napastnikiem. O ile nie dalej w kolejce.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 cze 2009, 19:05

MazurXIII pisze:Joveticu,który przecież w Fiorentinie był przedstawiany jako drugi Kaka'
Ile było tych nastepców Kaki, Ronaldo, Figo itd. Nie ma sie co tym sugerować.
Zawitałbym u nas Dzeko. Pilkarz jak sie sprawdzi to bedzie transfer wybitny. Mysle ze i tak do nas trafi w to okienko transferowe.
Zobaczymy co bedzie z Boriello.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2009, 19:24

Co do Jovetica to trzeba przyznać że chłopak ma duży talent i jak na swój wiek jest naprawdę bardzo dobry, ale narazie jest zdecydowanie za wcześnie dla niego na transfer z Violi do większego klubu. On tam dopiero co zaczyna grać, owszem w końcówce sezonu imponował, ale wcześniej nie grał wiele i zaczął się pojawiać w 11 na dobrą sprawę dopiero wraz z kontuzjami Mutu i Santany, dla niego cały czas wyzwaniem jest gra od pierwszej minuty dla Fiorentiny i dalej musi się dużo nauczyć. Na chwilę obecną dalej gracz zdecydowanie zbyt słaby na gre w Milanie od pierwszej minuty (owszem perspektywiczny bardzo, ale Milan potrzebuje do ofensywy zawodników, którzy będą błyszczeć już teraz)

PS: w kontekście wzmocnień, mówi się tylko o Dżeko? Jacyś obrońcy? ktoś na rozegranie w Miejsce Kaki czy zarząd stawia na Dinho na tej pozycji?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”