Z jednej strony fantastyczny piłkarz , z drugiej człowiek , którego ciężko lubić jezeli chodzi o zachowanie wobec klubu. To bylo do przewidzenia. Jak juz ktos wczesniej wspomnial tracimy sportowo , tracimy rowniez marketingowo. Traci tez liga
Zastanawia mnie co sklania Cristiano do przeprowadzki. Jezeli chodzi o aspekt sportowy to nie ma niczego takiego czego MU nie moglo by zapewnic temu pilkarzowi . Jedyne co mi przychodzi na mysl to finanse , bo w koncu 200 tys tygodniowo to nie 150 , no i pogoda...
Po perypetiach z zeszlego lata, po tym jak sie zachowuje na boisku stracil duzo w moich oczach. Byl chyba jedynym pilkarzem United, ktorego nie lubilem w trakcie okresu jego gry w klubie. Mimo to jednak nie jestem zadowolony z tego ze tracimy tak fantastycznego zawodnika. Ten sezon w jego wykonaniu nie byl tak dobry jak poprzedni, ale ile potrafi dac druzynie kazdy wie. Malo jest na swiecie pilkarzy, ktorzy maja drybling na takim poziomie, potrafia swietnie strzelic z wolnego, sa etatowymi wykonawcami rzutow karnych, genialnie graja w powietrzu , potrafia uderzyc z dystansu nie do obrony no i w pojedynke moga rozstrzygnac wynik meczu. Jak dla mnie jest pilkarskim geniuszem i bez dwoch zdan moge go ustawic obok takich jak Zidane czy Ronaldinho za czasow gry w Barcie.
Szczerze powiedziawszy myslalem ze zdecydowanie wiecej wyciagniemy od Pereza. 80 mln jak na pilkarza z takim cv , z takimi umiejetnosciami , w takim wieku i pilkarza ktory tak rzadko przebywa w gabinetach lekarskich to bardzo dobra cena. Dziwi mnie to a zarazem martwi ze nie potrafimy negocjowac z Realem. Az chce sie przypomniec Ruuda ktory imo odszedl za grosze, Becksa ktorego sprzedalismy za polowe tego co w przeszlosci nam za niego proponowano i Heinze. Jestem pewien ze moglismy siegnac pulap 100 mln funtow tylko jak zwykle nie wykorzystalismy tego ze Real byl mocno napalony
Mowia ze nikt nie jest nie do zastapienia. Ciekawe tylko kim mozna zastapic takiego zawodnika. Na mysl przychodzi mi tylko jedno nazwisko - Ribery , ale bedzie bardzo ciezko o niego powalczyc. Zacznijmy od tego czy Fergie go widzi jako zastepce CR7. Bo jesli tak to wierze ze przy odrobinie szczescia no i checi jest to mozliwe. Kto dalej ? Dalej duza przepaść. Young ? Dobry pilkarz ale znajac zycie i ceny grajkow na wyspach to bedzie trudno. Silva ? Pamietam go z wystepow na MS , gral swietnie , ale tylko z tych wystepow . Jak gral w tym sezonie w lidze nie mam pojecia. Nani z powodzeniem moze go zastapic, ale musialby grac na miare swojego potencjalu, a nie tak jak w zeszlym sezonie. Moze Wellbeck ....Wiem tylko ze tak jak po Becksie Ronaldo , tak i po Ronaldo ktos na miare umiejetnosci musi przejac 7.
Teraz kiedy tracimy Ronaldo ktory dawal nam duzo opcji jezeli chodzi o napad i skrzydla i przez zdecydowana czesc sezonu mozna bylo na niego liczyc przychylam sie do zdania Reda i Morrowa - 2 skrzydlowych + napastnik . Mam tylko na dzieje ze boss wiedzac ze traci najlepszego zawodnika na swiecie i dobrego napastnika w postaci Teveza ma jakis plan B. Jak bedze , czas pokaze