Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post autor: STAŃCZYK » 14 cze 2009, 15:50

Duże natężenie gwiazd i tak nie pomoże według mnie w zdetronizowaniu klubów angielskich w Lidze Mistrzów. Żeby tego dokonać trzeba by było zmienić system gry. W Hiszpanii bardzo kuleje obrona co widać w starciach na arenie międzynarodowej z zespołami z innych lig. Primera Division to najbardziej widowiskowa liga (i chwała jej za to!) ale myślę, że aby np: zastąpić trzy angielskie drużyny w półfinale teamami hiszpańskimi minie jeszcze troszke czasu.

Co do samego rynku transferowego, a mianowicie najaktywniejszego w tym momencie Florentina Pereza- prezes Realu Madryt popełnia ten sam błąd co kiedyś. Jest jeszcze sporo czasu i może sprowadzi obrońców ale jednak nie w tym upatruje przyszłych problemów "Galacticos". Otóż Perez powinien zdecydowanie wybrać- albo C. Ronaldo (jak on może nosić to nazwisko) albo Kaka. Rozumiem, że wartość medialna itp ale też pytanie- kto bedzie na nich harował? Kaka jeszcze jako tako jest ustawiony taktycznie choć za dużo o piłkę nie walczy, Ronaldo to już kompletne dno w defensywie. Żeby mieć w drużynie "cracka" który gra świetnie potrzeba tez kilka osób które będa na niego harowały i robiły mu miejsce. W Realu świetni są Gago i Lass jednak czy przy obecnej transferowej ofensywie znajdzie sie dla nich miejsce? Oczywiście w grze do przodu Real bedzie niezwykle groźny (szczególnie jeśli wyjdzie transfer Villi- jednego z trzech najlepszych napastników na świecie) ale jak wiadomo w drużynie musi być balans pomiedzy liniami obrony pomocy i ataku. Do perfekcji opanował to Manchester i na tym powinien skupić się Pellegrini (swoją droga ciekaw jestem czy będzie potrafił "ustawić" gwiazdy w momencie rozpręzenia).

Tak czy owak- nadchodzący sezon zapowiada się najciekawiej od lat !

Wróć do „Hiszpania”