FMy - Strona 492

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lip 2009, 23:02

Była tu dyskusja o tym, że mając gigantyczną przewagę zdarzają się w takich meczach porażki. Też mnie to zawsze denerwuje, ale o dziwo dziś miałem odwrotnie. Mecz Ligi Mistrzów z Manchesterem United: MU 26 strzałów (17 celnych), a ja 5 strzałów (3 celne). Wynik 3:3. Ale i tak odczuwam niedosyt bo prowadziłem 3:0. :lol:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 07 lip 2009, 23:19

pytanie co do FM2008. Czy tez macie wrazenie ze gra skrzydlowych jest mało efektywna w tej części. Nie wiem, moze w lepszych klubach typu Villa czy Stuttgart skrzydlowi dają cos druzynie, ale ja(gram, jak juz wspominalem Motorem) coraz czesciej zastanawiam sie czy wiekszego pozytku nie daje taktyka bez skrzydłowych, gdzie mamy tylko fullbackow, za to wiecej mozliwosci opanowania srodka boiska. Tak sie tylko przymierzam, bo awansowalem po barażach do ekstraklasy ale tu poki co jestem 14 i chyba czas cos pozmieniać. Gra ktoś może tak jak napisałem?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lip 2009, 23:29

Ale masz na myśli skrzydłowych grających w ataku, czy bocznych pomocników?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 08 lip 2009, 0:10

Boczny obrońca w akcjach ofensywnych gra role skrzydłowego, no może nie aż skrzydłowego ale to on jest odpowiedzialny za wrzutki. Czyli strzalka lekko do przodu, rajdy z piłką i bez na często. Heh ktos tu wspominal na poprzedniej stronie o malych srodkach na transfery. Głupio sie przyznać ale dopiero teraz odkrylem ze mozna zmieniać kierunek przepływu klubowych pieniędzy. Dziwilem sie że mam zero na transfery(mogliby choc 5 tys. dać!) a teraz po obniżeniu funduszu płacowego mam 130 tysięcy eurosów:D

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 08 lip 2009, 6:00

do fm 08 polecam taktyke 4-1(defensywny) -1 (srodkowy) 3(skrzydlowi i jeden na srodku ale nie w tej samej lini co poprzedni) - napastnik
ustaw pomocnikom na srodku prostopadle pilki czesto i czeste rajdy.
Skrzydlowi sa efektywni tylko wtedy jesli rozwijaja duza predkosc ;) Dam przyklad Cardozo z Boca - jest jednym z lepszym w grze. DO motoru nigdy nie przyjdzie, szukaj kogos innego, ale on bazuje wylacznie na szybkosci .

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 10:12

MetoYou tak ta taktyka tez jest bardzo znana duzo ludzi ja stosuje jak i klasycznego 4-4-2 ze strzalkami bocznych pomocnikow na maksa w przod,Piotr ja mysle ze w takich slabszych klubach chyba to az tak nie pomaga i moim zdaniem opanowanie srodka pola jest lepszym pomyslem ,ale w dobrym klubie jesli ma sie dobrych szybkich pomocnikow bocznych to grzech z tego nie skorzystac :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 lip 2009, 11:53

Nie chcę się chwalić, ale ja w Man Utd gram czterema napastnikami i wygrywam wszystko jak leci ;) Najlepsza taktyka - prawie jak Killer.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 13:38

Lisek to jakie tymasz ustawienie mozesz dac scr ze skladem od razu przedstawionym w taktyce jak grasz? wiesz o co chodzi mi :)?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 lip 2009, 14:05

Łap:
Załączniki
transfery.jpg
transfery.jpg (44.87 KiB) Przejrzano 806 razy
tevez.jpg
tevez.jpg (20.3 KiB) Przejrzano 804 razy
taktyka.jpg
taktyka.jpg (43.33 KiB) Przejrzano 806 razy

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 14:14

łoo kurde to mnie zaskoczyles ta taktyka ofensywa max :D ,ale troche chyba przeplaciles za tych pilkarzy co kupiles tak mi sie zdaje :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 lip 2009, 14:17

Dobrze, że Teveza sprzedałeś. Ja go miałem w moim MU, jak grałem w FM08, to prawie w ogóle nie strzelał goli. Lepiej na tej pozycji radzi sobie Gignac, zdecydowanie jeden z najlepszych snajperów w tej grze. U mnie przechodził w drugim sezonie, od razu został królem strzelców z 25 golami. Dodam, że długo się aklimatyzował, dopiero mniej więcej w połowie sezonu zaczął regularnie strzelać, i skończył sezon w bardzo dobrym stylu. Jeżeli chodzi o ustawienie taktyczne, to polecam choinkę z bocznymi pomocnikami, tzn czterech obrońców w linii, przed nimi dwóch bocznych pomocników i jeden skrzydłowy, następnie dwóch ofensywnych pomocników i jeden napastnik. W internecie była taka gotowa taktyka autorstwa niejakiego Kita70, ale ja grałem własnym tworem, z sukcesami.

Teraz wracam do FMa 2009, trochę ostatnio opuszczonego, zaczynam właśnie Aston Villą. Ściągnąłem uaktualnienie, Newcastle i Boro są w Championship, więc trochę na tym skorzystałem ściągając Downinga, Bartona, czy Taylora. Niestety, nie ma już Barry'ego. To moja druga próba AV w tym managerze, za pierwszym razem zagrałem 1.5 sezonu, po czym zostałem wyrzucony za zgłaszanie się do innych klubów :P Pamiętam, że zająłem szóste miejsce, a za największy sukces poczytywałem sobie rozbicie w lidze Arsenalu na Villa Park 5:0.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 14:20

Z tym tevezem to roznie zalezy kiedys Mu gralem to w 1 sezonie tevez razem z rooneyem ladnie napieprzal w drugim jakas kontuzja i doslownie wykanczanie akcji spadlo mu do 15 i przyspeiszenie do ilus tam i coraz mniej strzelal ;o tak samo mialem z aguero niemial kontuzji nic masakrycznie spadly mu statsy i coraz gorzej bylo

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 lip 2009, 14:21

Może trochę tak, ale byłem zdesperowany. Minusem tej taktyki jest to, że się traci dużo goli, ale w poprzednim sezonie strzeliłem 114 w lidze :lol: wyniki jeszcze:
Załączniki
sukcesy.jpg
sukcesy.jpg (57.5 KiB) Przejrzano 787 razy

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 14:31

no czy to tak duzo 114 taka taktyka to nie wiem ja na swojej co juz mowilem wczesniej rekord ponad 120 chyba ale n ie jestem pewien napewno ponad 100

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 lip 2009, 15:47

Ja to gram na razie dość typowym ustawieniem 4-1-2-1-2. Spory procent bramek zdobywam głową po dośrodkowaniach od bocznych pomocników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”