FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 926

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lip 2009, 13:54

Wszystko ok, tylko nie daje za bardzo gwarancji duzej liczby goli.
hmmm http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 46&cc=5739
Prócz goli gwarantuje masę asyst to po pierwsze. Po drugie przez ostatnie 2 lata był rzucany po całym boisku, bo gra była ustawiona pod Ronaldo, a z tym związane jest to, ze brakuje mu często pewności siebie pod bramką jak i pewnych nawyków snajperskich, których nabiera się grając regularnie na szpicy. No i to ze gra była ustawiona pod Portugalczyka naturalnie zmniejszało szansę Rooney'a na gole. Wydaje mi się, że gdyby Roo miał tyle okazji co mecz ile Etoo to tak dużo mniej goli by nie zdobył. Fakt zdarza mu się zmaścic łatwą okazje(ale Etoo również:P) czy nie zachować się jak rasowy snajper i z pewnością do Kameruńczyka czy RVN itd mu jeszcze brakuje(chodzi mi o zachowanie typowe dla snajpera), ale liczę na to, że jak nie będzie rzucany po całym boisku tylko będzie miał stałą pozycje to to się zmieni. A od Eto'o z pewnością bardziej by się przydał do gry kombinacyjnej. Ale to tak OT bo przejścia Anglika do Barcy to science fiction, jednak myślę, że Roo dobrze wkomponował by się w gre Katalończyków.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lip 2009, 14:05

Niech najpierw strzeli duza ilosc goli, to wtedy bedzie mozna pogdybac. Rooney`a lubie i cenie sobie jego umiejetnosci, ale snajper z niego sredni. Juz jednego takiego co biega po calym boisku mamy, drugi nam niepotrzebny :wink: Jesli Eto`o odejdzie, to bedzie nam potrzebny pilkarz bramkostrzelny. Jesli nie odejdzie zreszta tez.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lip 2009, 14:28

Niech najpierw strzeli duza ilosc goli, to wtedy bedzie mozna pogdybac.
Jak już strzeli te gole to po co będzie gdybać? Już nie będzie o czym :lol:
ale snajper z niego sredni
Wymieniłem już powody dlaczego wg. mnie tak jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2009, 15:36

Kamil232 pisze:może pomogę? Wayne Rooney
Mi pasuje bo nawet go lubię i doceniam jego nieprzeciętne umiejętności, ale jak sam wspomniałeś właściwie nie ma takiej możliwości, aby Barcelona wykupiła go z Manchesteru.
RealFan pisze:Vucinic
Ciekawy grajek z patentem na ładne bramki, ale żaden z niego crack. Prędzej joker z ławki IMO.

Też bym chciał jakiegoś kozaka mogącego grać nie tylko na środku ataku, ale takich piłkarze nie ma na rynku wielu. Zwłaszcza kiedy odejmiemy nieosiągalnych :] Robin też bardzo niezły, ale trochę za bardzo szklany, aby płacić za niego duży hajs.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lip 2009, 16:48

Z piłkarzy mogących grać zarówno na środku jak i na boku ataku na oku dużych klubów jest Luis Suarez z Ajaksu Amsterdam. Ale jak dla mnie nie jest to gracz, który mógłby odmienić oblicza jakiegoś giganta, takiego jak Barcelona. Ewentualnie mógłby się sprawdzić jako joker, ale mimo wszystko byłoby to zbyt duże ryzyko. Wielu ludziom chyba jego bramkostrzelność przesłania trochę oczy, bo ja do niego nie jestem przekonany. A z lepszych graczy (poza wymienionymi) to nie przychodzi mi do głowy nikt. No może jeszcze Arszawin, ale on chyba zbytnio nie pasowałby na wysuniętego napastnika.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2009, 17:39

Otóż to. Dlatego trzeba się skupić na tym kogo można kupić a nie kogo byśmy sobie wymarzyli czy wymyślili.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... m-valencia

Źródło oczywiście nie powala delikatnie mówiąc, ale w sezonie ogórkowym wszyscy są siebie warci :lol: Mam nadzieję, że to prawda. Mogliby już powoli kończyć niektóre telenowele.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 lip 2009, 18:00

na razie żadna z oficjalnych stron nie potwierdza . Czekamy , czekamy .
Na goal.com podali też , że to ( kupno Villi ) przybliża Samu do odejścia . Rzekomo Mn City jest dogadany z Barcą i daje 29 mln euro . Taka kwota dodatkowo umożliwia zapewne wypłacenie przez szejków , Samuelowi tych 15 mln których chciał jako dodatkowego bonusu . czekam na rozwój spraw . :D

I jeszcze ciekawostka z oficjalnej strony . 10 na 13 firm bukmacherskich w Hiszpanii do końcowego zwycięstwa z tym sezonie La Liga typuje Barcę . Tylko 3 Real

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 05847.html

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lip 2009, 20:58

Etoo do City? Facet delikatnie mówiąc sie osmieszy alr niestety to jdedyny klub ktory mu da takie pieniązki

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2009, 21:00

Tymczasem mamy nowego lidera (tylko nie pytajcie kto był poprzednim bo nie wiem/nie pamiętam) w wyścigu o najbardziej debilne doniesienia transferowe w sezonie ogórkowym:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=27857

Barcelona kupi Bruno Alvesa za 30 mln euro. To ma sens :lol2:

Ktoś w ogóle rozumie o co tu chodzi? Bruno Alves walczy o kontrakt czy jak?

Jeśli chodzi o Eto'o to wychodzę z prostego założenia, że priorytetem jest korzyść dla klubu a nie dla odchodzącego piłkarza więc będę zadowolony jak pójdzie do Manchesteru City.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lip 2009, 21:03

pffffff na Polsacie Newc leciało ze wg jakiegoś pisamaka MU chce kupic Torresta za 50 mln euro i uwaga Arbeloe :rotfl: dla mnie to było najlepsze....

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lip 2009, 21:06

MGiggs pisze:Etoo do City? Facet delikatnie mówiąc sie osmieszy alr niestety to jdedyny klub ktory mu da takie pieniązki
Tevez juz na niego czeka :lol:

Obecnie to rzeczywiscie jedyny klub, co innego byloby w przyszlym roku, jesli nie podpisalby z nami kontraktu. W koncu to nie Owen.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2009, 21:09 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 lip 2009, 21:06

o żesz, prawie jak Pepe, nie, zupełnie jak Pepe

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lip 2009, 21:09

Tevez w City będzie grał 1 skrzypce czego nikt w Angli by mu z naj klubów nie gwarantował. Etoo zamiast z Barca walczyć o kolejne trofea skazuje się na piłkarski klubowy niebyt w najlepszym dla piłkarza wieku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2009, 21:09

Wybacz MGiggs, ale nie umywa się :P

Spójrz na to z tego punktu widzenia, że skoro Manchester musi wzmocnić siłę ofensywną po sprzedaży Ronaldo i Teveza. Hajs macie a Torres to jeden z najlepszych na swojej pozycji i na dodatek sprawdził się już w lidze. Mniejsza o Arbeloe :P

Po co natomiast Barcelonie Bruno Alves (środkowy obrońca) za 30 mln euro?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2009, 23:46

Kod: Zaznacz cały

Po co natomiast Barcelonie Bruno Alves (środkowy obrońca) za 30 mln euro?
Zebysmy nie mieli kompleksu Pepe i Realu :lol:

Szkoda Eto wielka szkoda bo chyba jego czas sie konczy. Poza tym nie sadze zeby Eto odszedl do MC. Moze Milan wydziabie jakas gotowke albo jakis inny wielki klub. Kasek dobry z czarnucha bedzie na rynku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”