FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 927

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 0:00

Po co wogóle Barcelona chce sprzedać Eto :?:
znudził się czy robią miejsce Villi?
nie lepiej Gudjohnsena(nie wiem jak sie pisze to nazwisko) sprzedać i zrobić duet Eto - David???

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lip 2009, 0:11

Powód sprzedaży jest prosty - pieniądze. Klub nie może dojść z Eto'o do porozumienia w sprawie przedłużenia jego kontraktu. Wtedy jeśli nie sprzedadzą Eto'o teraz, to za rok odejdzie za darmo.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 lip 2009, 0:13

Kaski pisze:nie lepiej Gudjohnsena(nie wiem jak sie pisze to nazwisko) sprzedać
Gudi ma być opchnięty w każdym okienku od półtora roku . Ale jego stara uwielbia Hiszpanie i w związku z tym siedzi cały czas w Barcy

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 0:17

emdżej pisze:Powód sprzedaży jest prosty - pieniądze. Klub nie może dojść z Eto'o do porozumienia w sprawie przedłużenia jego kontraktu. Wtedy jeśli nie sprzedadzą Eto'o teraz, to za rok odejdzie za darmo.
no to na co liczą??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 1:55

Bienias pisze:Kasek dobry z czarnucha bedzie na rynku.
To prawda, ale za rok kiedy nie będzie trzeba płacić ani grosza Barcelonie.
Kaski pisze:Po co wogóle Barcelona chce sprzedać Eto
Żeby coś na nim zarobić bo najwyraźniej nie chce przedłużyć umowy na proponowanych (dobrych) warunkach a więc za rok zechce odejść za darmo.
Kaski pisze:nie lepiej Gudjohnsena(nie wiem jak sie pisze to nazwisko) sprzedać i zrobić duet Eto - David???
Duet Eto'o - Villa? W ustawieniu 4-3-3? Bez sensu.
Kaski pisze:no to na co liczą??
Na siebie zapewne. A Tobie tak w ogóle o co chodzi bo nie za bardzo rozumiem w jakim kierunku zmierza ta 'dyskusja' :think:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 10 lip 2009, 7:16

Laporta: Eto'o nie odbiera telefonu

zastanawia mnie co w takiej sytuacji robi agent Eto. Przeciez naleza mu sie % z kwoty ewentualnego transferu do innego klubu. Powinien namawiac swojego klienta do przeprowadzki, w koncu ma w tym biznes. Pep raczej rozumuje w tym temacie podobnie do Cruyffa, wiec nie pozwoli pozostac Samu bez kontraktu do zimy w 1 skladzie. Jesli bedzie potrzeba to obniza cene do 20mln euro... moze inne kluby na to czekaja widzac postawe Kamerunczyka ? :roll:
Za Eidura to bym do 1 skladu wstawil Pedro, tyle ze Iceman przymarzl do lawki rezerowych.
Spekulacje na temat Bruno ALvesa nie powinny ujrzec swiatla dziennego (do transferu nie dojdzie, ale mimo to bardzo mnie ta plotka wyprowadza z rowwnowagi). Nie widze sensu sprowadzania za wielkie pieniadze srodkowego obroncy, skoro para stoperow Puyol-Pique jest nie do zniszczenia. Zmiennik za 20-30mln to science fiction, tym bardziej ze z wypozyczenia powraca Henrique,nieco okrzesany w Niemczech. Jako dumny posiadacz N tv, gdzie niemieckie ligi sa codziennie pokazywane, zdazylem sie nieco zaznajomic z Brazylijczykiem. Idealne uzupelnienie skladu, nalezy dac mu szanse.

http://www.goal.com/en-us/news/69/trans ... m-valencia

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2009, 9:09

Za Eidura to bym do 1 skladu wstawil Pedro, tyle ze Iceman przymarzl do lawki rezerowych.
ale ci pilkarze maja zupelnie inna specyfike gry w FCB. Poza tym Pedro jest zaslaby na pierwszy sklad. ten sezon bedzie dla niego bardzo wazny. Albo zrobi postep i skok albo po sezonie pozegna sie z Barcelona.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 10 lip 2009, 9:20

Zgadzam sie ze maja inna specyfike gry w Barcelonie i moim zdaniem Eidur po prostu nie pasuje do koncepcji Pepa. Nie jest on stworzony do gry kombinacyjnej, wiec w srodku pola sie nie przydaje. Pedro moze spokojnie zastepowac w najblizszym sezonie skrzydlowych w ostatnich kwadransach. Jako mediapunta pewnie tez by sie przemeczyl nie raz.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 11:51

Ebs nie ten portal -,-

Mentor - już o nic tylko o Eto chciałem sie coś dowiedzieć :wink:

ale co do Villi skoro grają 3 napadziorami to by ten atak wyglądał świetnie wliczając Eto, Ville i Messiego :P

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 lip 2009, 12:11

No no, widze ze tu ktos nowy, z mojego Podkarpacia ;) Z bardzo bliska :)

Czuje, że godziny dzielą nas od oficjalnego transferu Sammu, do któregoś klubu z Manchesteru :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 12:12

MeToYou pisze:Za Eidura to bym do 1 skladu wstawil Pedro
Na jakiej zasadzie? Eidur grywa w pomocy a Pedro w ataku więc nie rywalizują oni bezpośrednio ze sobą o miejsce w składzie ani nawet w kadrze.
MeToYou pisze:Jako mediapunta pewnie tez by sie przemeczyl nie raz.
Ty widziałeś jak gra Pedro? Przecież to jest typowy boczny napastnik. Tylko i wyłącznie. Nie wiem skąd się biorą takie pomysły jak niemal dowolne przerzucanie piłkarzy na inne pozycje.

Podobno sprawa Eto'o wkracza w decydującą fazę. Zacytuję tylko najbardziej interesujące (moim zdaniem) fragmenty:
Samuel Eto'o nie zagra więcej w bordowo-granatowej koszulce Barcelony. Kameruńczyk, po problemach jakie napotkał rok temu i z jakimi boryka się teraz, postanowił odejść z klubu.
Napastnik postanowił zakończyć swoją przygodę z Barçą, która rozpoczęła się w 2004 roku. Podjął już decyzję, której nic nie jest w stanie zmienić.
Wczoraj Mesalles zadzwonił do Txikiego, aby poinformować go o decyzji piłkarza. W ten sposób zrezygnował on z oferty przedstawionej przez Raüla Sanllehíego, który zaproponował przedłużenie kontraktu o dwa lata i zarobki na tym samym poziomie co obecnie.
Kameruńczyk nie brał pod uwagę wypełnienia obowiązującego kontraktu i odejścia za rok za darmo. Wiedział, że na tych zasadach bliska współpraca z ludźmi, którzy nie widzą go w składzie, jest niemożliwa.
Czekam na konkretne ruchy. Na szerszą wypowiedź przyjdzie czas po ostatecznym zakończeniu całej sprawy.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 12:17

Maximus_ pisze:No no, widze ze tu ktos nowy, z mojego Podkarpacia ;) Z bardzo bliska :)

Czuje, że godziny dzielą nas od oficjalnego transferu Sammu, do któregoś klubu z Manchesteru :?
z Jasła jesteś? :P
mam tam rodzine na Kotlinie :wink:

i skąd wiesz ,że z podkarpacia jestem? :mrgreen:

Takie dyskusje proszę prowadzić poprzez priv. // Mentor

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 10 lip 2009, 12:19

Jeśli prasa się nie myli, to chyba faktycznie sprawa Eto'o rozwiąże się w ciągu najbliższego dnia. I najprawdopodobniej odejdzie do City, bo United chyba za bardzo się nim nie interesują, a Milan pewnie nie ma tyle kasy.
Mam nadzieję zatem, że wczorajsze ogłoszenie goal.com na temat Villi jest prawdziwe, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny mógł zastąpić Eto'o.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 lip 2009, 12:20

Kaski pisze:
Maximus_ pisze:No no, widze ze tu ktos nowy, z mojego Podkarpacia ;) Z bardzo bliska :)

z Jasła jesteś? :P
mam tam rodzine na Kotlinie :wink:

i skąd wiesz ,że z podkarpacia jestem? :mrgreen:

Jak cos to pisz na priv, bo to wątek Blaugrana :)

Mentor jak zwykle dobrze prawi.

Ja tylko dodam od siebie, dopóki nic nie będzie OFICJALNIE na FCBarcelona.cat, to nie ma sie co podniecać. Sezon ogórkowy trwa w najlepsze :)
Chcialbym zeby Sammu zostal, ale to juz jest nierealne. Strzelil 130 bramek dla Nas, mam do niego za to wielki szacunek, ale niestety kasa dla niego jest ważniejsza :?

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 12:24

Maximus - ok :wink:

to jak to jest Eto sam chce odejść bo niby za mało zarabia czy ma konflikt z trenerem :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”