Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Polscy kibice

Post autor: Fishbone » 12 lip 2009, 9:44

Sprawę z Centrozapem wyjaśnię Ci poprzez wypowiedź naszego prezesa (kibica) z konferencji prasowej:

Witam państwa. Chciałbym na wstępie powiedzieć, że kryzys jakiego jesteśmy świadkami został zażegnany. Można powiedzieć, że byliśmy blisko unicestwienia klubu GKS Katowice, a stało się to z powodu negocjacji jakie prowadziliśmy z firmą Centrozap. Centrozap przy samym końcu negocjacji zaczął grać z nami, używając sportowego określenia, nie fair play. Wyrażało się to w takich sytuacjach: została założona spółka GKS Katowice SA bez naszej zgody i wbrew naszej woli, natomiast ta spółka oczekiwała, że będziemy z nią prowadzili negocjacje, podczas gdy wcześniej negocjacje prowadzone były z Centrozapem SA. To była znacząca zmiana sytuacji i prowadzenia negocjacji. W ubiegłą środę Centrozap oświadczył nam, że oczekuje aż klub padnie i wtedy dopiero nas przejmie. W tym celu skupi nasze długi. Takie działania, jak również działania które podjął w PZPN-ie ażeby bez naszej zgody i wiedzy stać się właścicielem klubu i miejsca w lidze, jednoznacznie trzeba określić działaniami nie fair play. W wyniku intensywnych aczkolwiek krótkich działań, zarząd doprowadził do pozyskania nowego źródła finansowania, którym jest firma i osoba pana Józefa Jędrucha. Jest zapewnione finansowanie na ten sezon, jak również na sezon przyszły. Pragniemy również rozpocząć działania aby wprowadzić Stowarzyszenie, które do tej pory działało jako stowarzyszenie użyteczności publicznej, jako ład korporacyjny, jako podmiot prawa handlowego, przy współudziale kibiców jako współwłaścicieli akcji, współwłaścicieli klubu. Chciałbym również podziękować panu prezydentowi Piotrowi Uszokowi za przyczynienie się do zażegnania problemów związanych z płatnościami na rzecz Urzędu Skarbowego i ZUSu. Dzięki nim, możemy dalej funkcjonować.

A co do Józefa Jędrucha, to nie kłócę się z Tobą, bo nie mam o co. Masz rację, ja wiem to, że Jędruch miał lub ma bandycką przeszłość i ja cieszę się jedynie z tego, że ktoś w GKS Katowice inwestuje. On tylko w ten klub inwestuje pieniądze, nie będzie w zarządzie, nie będzie miał żadnego głosu, jedynie będzie płacić pieniądze. Domyślam się jak wszyscy z Katowic, że chce kupić trochę głosów, bo za 2 lata ma zamiar kandydować na prezydenta Katowic i te wybory będą wyjątkowo śmieszne. Józef Jędruch, czyli w potocznym rozumowaniu - przestępca i Piotr Uszok - oszust. Podsumowując powiem szczerze, że wisi mi kto to jest Józef Jędruch, płaci pieniądze do klubu, więc mnie tylko to zadowala. Wolę taki wegetujący klub, niż Centrozap Katowice z nowym stadionem gdzieś na peryferiach śląska i kupionych kibiców, jakich ma np. Polonia Warszawa.

Wróć do „Polska”