Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 72

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 cze 2009, 23:12

mistyk pisze:
MazurXIII pisze: za 20-30 baniek dostajecie zawodnika na poziomie Xaviego,a w najwyższej formie - raczej go przewyższającego.
Podobno Drenthe jest do wyjecia.
A Maxi Lopez już nie :?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 cze 2009, 9:24

MazurXIII pisze:
Heheh jak by Pirlo miał grać kosztem Lamparda albo Essiena to jego kariera w Lonydnie równie szybko by się potoczyła jak Scolariego, Frank i Michael są nie tykalni praktycznie to by było grzechem nie wykorzystywać ich umiejętności na boisku tylko marnowac je na ławce .
Ilekroć czytam twoje posty lub komentarze pod newsami uderza mnie jedno - jesteś totalnym ignorantem,jakaś szersza wiedza o piłce czy obiektywizm jest ci zupełnie obcy.Co odróżnia Pirlo od Essiena/Lamparda?Ano jest Mistrzem Świata czy zdobył LM,czego nie można powiedzieć o tych dwóch panach...
Masz zajebiście śmieszną argumentację xD To że zdobył LM wskazuję na to że jest lepszy od nich ??? Nie żartuj sobie. Jedynie głupiec by posadził kogoś takiego jak Essien i Lampard na ławcę. To tak samo jak byś powiedział że jakiś grajek który przyjdzie do LFC posadzi Gerrarda na ławce chociaż wszyscy wiemy że takie coś nie ma możliwości bytu. To że dzialy się takie rzeczy w Milanie to nieznaczy że tutaj też . Seedorf nie utrzymuję równej formy w każdym sezonie jak Lampard więc ich nie porównuj, w Milanie Seedorfa można zastąpić nawet byście chcieli się go pozbyć, w Londynie nie ma takiej opcji by zastąpić Franka kimś bo po drugie nawet jeśli to niewidzę kandydata który robił by tyle co Frank.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2009, 20:57

dziwne te transfery tego lata, legenda Liverpoolu zagra w United :] piłkarz uwielbiany przez wielu kibiców United zagra w Man City :smile2:
Ciekawe co będzie dalej. Fabregas w Tottenhamie ? :lol:

City się poważnie wzmacnia. Santa Cruz, Barry, Tevez - zapomniałem o kimś ?
United - Valencia, Owen - bo tego Francuza chyba nie należy traktować jako wzmocnienie pierwszego składu.
Chelsea - Zhirkov i to chyba na tyle.
Arsenal - Vermaelen :lol: miszcz jest nasz :smile2:
Liverpool - Johnson i zatrzymanie najlepszych.

Chyba Man City się najmocniej wzmocniło, a raczej na pewno, biorąc pod uwagę umiejętności graczy, którzy wchodzą do drużyny. Ciekawe o co powalczą. Jak poprawią grę na wyjazdach, to mogą być taką Aston Villą z poprzedniego sezonu, mogą długo walczyć o LM.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 lip 2009, 20:59

fieldy pisze:City się poważnie wzmacnia. Santa Cruz, Barry, Tevez - zapomniałem o kimś ?
Stuart Taylor! :lol:

A do Chelsea przyszedł jeszcze Sturridge i Turnbull (czy jakoś tak).

portsmouthfc.pl
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: portsmouthfc.pl » 13 lip 2009, 21:46

City na razie królowie polowania, ale coś nie wierzę, że sprowadzą jeszcze Adebayora. Byłoby za ciasno w ataku, bo jest już przecież Robinho, Santa Cruz i Tevez. Wydaje mi się jednak, że ich szejk Mansour nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i poważnie nas zaskoczy tego lata. Sukcesów im jednak nie wróże, bo nie mam jakoś przekonania do Marka Hughesa, który chyba nie jest gościem, który byłby w stanie poukładać ten zespół.

filedy napisał, że Obertana nie należy traktować jako wzmocnienie pierwszego składu, ale przypomnę, że to samo było z Cristiano Ronaldo. Widziałem pare razy w akcji tego Obertana i też jest szybki, nietuzinkowy i ma świetną technikę. Może już w tym sezonie nie jednego kibica zaszokować

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2009, 22:08

Daaaamian pisze: A do Chelsea przyszedł jeszcze Sturridge i Turnbull (czy jakoś tak).
skupiłem się na wzmocnieniach pierwszego składy. Stuart też raczej nie powącha murawy.
portsmouthfc.pl pisze:filedy napisał, że Obertana nie należy traktować jako wzmocnienie pierwszego składu, ale przypomnę, że to samo było z Cristiano Ronaldo. Widziałem pare razy w akcji tego Obertana i też jest szybki, nietuzinkowy i ma świetną technikę. Może już w tym sezonie nie jednego kibica zaszokować
nie wydaje mi się, by miał już w pierwszym sezonie odgrywać dużą rolę w drużynie mistrza Anglii.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 13 lip 2009, 22:16

Bojinov, Tevez, Santa Cruz, Bellamy, Robinho, Mwaruwari, Caicedo, Vassell, Jo chyba jeszcze jest, wiec Adebayor pewnie zostanie(jakies sie ploty pojawily , ze niby Arsenal przyjal oferte City?)

http://therepublikofmancunia.com/wp-con ... lineup.jpg :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2009, 22:26

Jo będzie grał w przyszłym sezonie na wypożyczeniu w Evertonie.
Vassella chyba już nie ma, a jak jest to i tak ma odejść. Bojinov też raczej odejdzie. Reszta chyba zostaje. Sturridge już odszedł.

p.s. oficjalna strona Man City dziś rano:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lip 2009, 2:11

nie wydaje mi się, by miał już w pierwszym sezonie odgrywać dużą rolę w drużynie mistrza Anglii.
Może dużo nie, ale wydaje mi się, że kilka jeśli nie naście szans dostanie. Więc spokojnie można go traktować jako wzmocnienie pierwszego składu.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 14 lip 2009, 8:56

Widziałem tego Obertana podczas jednego meczu na festivalu w Toulonie. Nie pamiętam z kim to było. Potrafił zrobić akcję w stylu Ribery'ego, a chwile później nie trafić w piłkę mając przed sobą pustą bramkę. Może być ciekawie :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2009, 9:33

Kamil232 pisze:Może dużo nie, ale wydaje mi się, że kilka jeśli nie naście szans dostanie. Więc spokojnie można go traktować jako wzmocnienie pierwszego składu.
Mnie się wydaje, że wzmocnieniem będzie Valencia, czy Owen, nie Obertan - choć to się wszystko okaże. Pisząc pierwszy skład, nie mam na myśli pierwszego zespołu, ale podstawowy skład. Choć u was ciężko takie coś do końca określić - Ferguson pewnie będzie sporo rotacji znów stosował, więc nawet jak Francuz zagra powiedzmy 10 niepełnych spotkań w lidze, to w pewien sposób będzie to można nazwać wzmocnieniem.
Nie wiem czy jasno się wyraziłem, coś mnie głowa dziś napier..... :x

a skoro już się zabrałem za pisanie, to http://www.viddler.com/explore/natsteel/videos/33/ - Classic Victories Over Manchester United, oczywiście Arsenalu :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 lip 2009, 22:39

fieldy pisze:p.s. oficjalna strona Man City dziś rano:
Potem już tam Ade nie było, ale widząc jak się sytuacja rozwija pewnie niedługo wróci na listę. Mam tylko nadzieje, że jeśli już Emmanuel ma się pożegnać z Arsenalem to na bardzo korzystnych warunkach. Kwota w przedziala 20-25 milionów jaka przewija się przez cały dzień w mediach mnie zadowala. Pytanie jak takie fundusze spożytkuje Wenger :think:

Tak czy inaczej, czekam na jakieś oficjalne info w sprawie Togijczyka. Dopiero w nim będzie można napisać coś więcej.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 lip 2009, 23:51

Ile jest prawdy w tym, że następcą Ade ma być Chamakh ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2009, 0:00

a kto to wie ? Wenger kiedyś na konferencji prasowej powiedział [jeśli dobrze pamiętam, bo to było w maju], że ma nadzieję iż Ade zostanie i na pytanie o to czy Chamakha chce sprowadzić powiedział, że podoba mu się ten zawodnik, ale to nie znaczy że go ściągnie. Nie zaprzeczył więc stanowczo. Ja bym nie chciał Chamakha, wolę Dm'a.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 lip 2009, 9:31

Gdzieś czytałem że Chamakh będzie sprowadzony jedynie w przypadku odejścia Ade ,wydawało się to nie możliwę więc dalsze spekulację ucięto ale to tylko kwestia czasu jak gazety zaczną przymierzać Eto'o albo Zlatana do Arsenalu jeśli Ade odejdzie do MC.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”