Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: bagg » 14 lip 2009, 11:30

fajnie, ze melo a nie d'agostino. mam dziwne wrazenie, ze gaetano by nie podolal. poza tym - przy naszej defensywie bardziej podoba mi sie opcja, w ktorej sissoko i melo wspomagali by nasze boki obrony, to zdecydowanie im sie przyda. mysle, ze de ceglie jest na te chwile faworytem do pierwszego skladu, a kazdy dobrze wie, jakie umiejetnosci defensywne prezentuje. mam nadzieje, ze sie wyrobi, bo w ataku jest ciekawy, laczy szybkosc z dosrodkowaniem, molinaro ma niestety tylko to pierwsze, choc i u niego widac bylo poprawe. srodek obrony jest slaby. cannavaro to melodia przeszlosci, teraz zaprezentuje moze solidny poziom, obawiam sie, ze doswiadczenieniem nie nadrobi brakow fizycznych. chcialbym sie mylic. bardzo lubie legrottaglie, on jednak nigdy to nie byl ani nie bedzie swiatowej klasy obronca, niestety. o giorgio sie po prostu martwie. przykro bylo patrzec na to, jak pilkarz probuje grac rowno przez caly sezon, a przeszkadza mu w tym masa kontuzji. jesli w tym roku go opuszcza - mamy jednego swiatowej klasy obronce, to juz cos. o ariaudo nie wspominam, choc bardzo bym chcial, a zeby sie jakos ciekawie rozwinal. prawa stron to problem, niestety. zebina to fajny grajek, ale szklany. zdenka jz chyba nikt ogladac nie chce. wiec co, hasan na prawej? watpie, by santacroce(o ile by do na trafil, za co bylbym baaardzo wdzieczny) byl dobra opcja a prawa strone. obym sie mylil, moze taki drugi thuram ;>? pomoc jest naprawde fantastyczna i napawa mnie ogromnym optymizmem. laczy umiejetnosci defensywne i ofensywne. nie mam pojecia, jakim ustawieniem bedzie chcial grac ferrara, nie chce zgadywac na ten moment. jednak mamy wszystko, czego potrzeba, ogromna sile - zarowno melo jak i sissoko to cholernie atletycznie zawodnicy. mamy do tego zawodnikow potrafiacych madrze rozegrac, zagrac dlugim podaniem - marchisio i zanetti, ktorego, mam nadzieje, kontuzje juz beda omijaly. do tego ten blysk w ataku, niesamowity drybling - umiejetnosc strzelania bramek. taki cholernie mocny frontcourt ;) atak rowniez prezentuje wysoki poziom, licze tu szczegolnie na powrot trezeguet. nie sadze, by byl w stanie zaliczyc kolejny sezon +20 bramek, ale jesli jego wynik oscylowalby w graniach 10-15 to bylboby fantastycznie w dodatku zdecyowanie w zasiegu davida.

co do osoby trenera mam dobre przeczucia. sa porownania do barcelony, ktora zaryzykowala guardiola. mowi sie o tym, ze sklady sa nieporownywalne - owszem, sa. barca - pisze to z trudem ;) - ma w tej chwili najlepszy sklad na swiecie. ale i liga hiszpanska rozni sie od wloskiej. primera division jest mocniejsza od serie a. a po wzmocnieniach zaserwowanych nam przez secco (sic!) mamy sklad, ktory na realia serie a jest cholernie mocny. nie licze z biegu na sukces w europie, na to moge poczekac rok dwa ;) jak co sezon - juventus celuje w zwyciestwo w lidze wloskiej, roznica jest taka, ze w tym roku ma to realne podloze.

Wróć do „Włochy”