Polscy kibice - Strona 44

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2009, 16:59

Bienias pisze:A nie wkuwria cie to ze kibice tworza pilke dla swoich napierdalanek
Nie wiem czy napisałeś świadomie czy nie świadomie.Kibice tworzą oprawy, śpiewają, dopingują swoją drużynę.
Zaś kibole załatwiają swoje sprawy po za stadionem, gdzie raczej nie narażają życia i zdrowia postronnej osoby.

A napisałem, że wolę fanatyka niż rodzinę bo jestem pewny, że kibic oddany Klubowi będzie chodził na A klasę nawet, a inni będą mieć to w dupie.
Przyznam, że piłkę traktuję bardzo poważnie, a hasło, które wcześniej cytowałem towarzyszy mi cały czas.
Wilmore pisze:Co w tym nowym prawie jest złego?
Jest to ograniczanie i permanentne kontrolowanie kibiców, powoli zabijany jest ruch kibicowski na rzecz hasła ''piłka nożna dla całych rodzin'', które przyjdą na jeden mecz w sezonie, najlepiej Ekstra klasowy.

I wytłumacz mi dlaczego wolisz rodzinę na stadionie mało przywiązaną do Klubu od Kibica z prawdziwego zdarzenia ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2009, 17:07

I wytłumacz mi dlaczego wolisz rodzinę na stadionie mało przywiązaną do Klubu od Kibica z prawdziwego zdarzenia ?
Bo w polskich realiach kibic z prawdziwego zdarzenia to często człowiek dla klubu niezbyt przydatny, a rodzina wygeneruje więcej zysków dla klubu. Jak będzie Cię klub utrzymywać, to zrozumiesz, że parę rac i darcia się to coś, z czego można zrezygnować na rzecz tego, by klub był bogatszy i lepszy.
Jest to ograniczanie i permanentne kontrolowanie kibiców
Jeśli kibice nie potrafią kibicować i dopingować bez doczepiania się do polityki, reklamowania tudzież wyszydzania różnych organizacji lub firm, czy też przeklinania na innych na flagach, to ja dziękuję za takich kibiców.
Wolność słowa jest dla mądrych. Idiotom się ją odbiera, i bardzo dobrze. Skoro kibice nie potrafią oddzielić piłki nożnej od agresji/polityki/innych paru kwestii, to takie akty są jak najbardziej potrzebne.
To prawo jest świetnie przemyślane i bardzo rozsądne. Prawdziwy kibic nie będzie widział nic złego w tym - przecież to prawo zakazuje negatywnych emocji wyrażanych na flagach, ale nie zakazuje wspierania własnej drużyny.
Gdzie w tym prawie ograniczanie wolności kibica? Równie dobrze można powiedzieć, że na stadionie nie ma wolności słowa, bo za hailowanie i propagowanie treści nazistowskich/faszystowskich sypią się kary. To też jest złe?

Prawdziwi kibice na tym nie ucierpią.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2009, 17:15

EnJoy's pisze:Kibice tworzą oprawy, śpiewają, dopingują swoją drużynę.
Zaś kibole załatwiają swoje sprawy po za stadionem, gdzie raczej nie narażają życia i zdrowia postronnej osoby.
to jak się nazywa tych co krzesełka wyrywają na stadionie ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lip 2009, 17:22

pikniki :lol:

Awatar użytkownika
jacoldz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacoldz » 19 lip 2009, 17:27

Ekstraklasa dla ŁKS-u !!!

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 19 lip 2009, 17:47

fieldy pisze:
EnJoy's pisze:Kibice tworzą oprawy, śpiewają, dopingują swoją drużynę.
Nie nazywa się ich bo praktycznie ich nie ma ;) Jakoś nie przypominam sobie żadnych rozrób na stadionach Ekstraklasy w poprzednim sezonie (coś tam na derbach Śląska chyba tylko było) i po za paroma incydentami było naprawdę spokojnie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2009, 18:05

CHarlie pisze:Jakoś nie przypominam sobie żadnych rozrób na stadionach Ekstraklasy w poprzednim sezonie (coś tam na derbach Śląska chyba tylko było) i po za paroma incydentami było naprawdę spokojnie.
Właśnie też nie przypominam sobie prócz Derbów Śląska, ale jak już w TV mówią, że wyrywają to napisać na forum też można bo tak mówią.
Fieldy gdzie widziałeś ostatnio wyrywane krzesełka.
Bienias pisze:pikniki
Dla Ciebie kibic i kibol to jest to samo.Nie chcę z Tobą dyskutować bo jak mówisz, że nie chodzisz na mecze to skąd czerpiesz swoją wiedzę ? Z TV i pewnej gazety ?
Wilmore pisze:Wolność słowa jest dla mądrych. Idiotom się ją odbiera, i bardzo dobrze.
Wytłumacz mi dlaczego tak ma być ? Dla krytykantów, którzy w prostych słowach wyrażają swoje poglądy wolność słowa ma być ograniczana/zakazywana bo nie są zadowoleni ze swojego statusu ? Zaś mądrzy to Ci, którzy siedzą cicho i odpowiada im stan rzeczy ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2009, 18:33

EnJoy's pisze:ale jak już w TV mówią, że wyrywają to napisać na forum też można bo tak mówią.
:lol:
EnJoy's pisze:Fieldy gdzie widziałeś ostatnio wyrywane krzesełka.
ostatnio nigdzie, ale ja nie twierdziłem wcale, że ostatnio w Polsce ktoś krzesełko wyrwał. Napisałeś, że kibole to ci, co się okładają poza stadionem, a kibice, to ci fajni, co śpiewają i dopingują. Ja zapytałem jak się nazywają ci co krzesełka wyrywają. A ty zamiast napisać, to mówisz, że nikt ostatnio nic nie wyrwał :lol: ale jak wyrywał kiedyś, to jak takiego nazywałeś?
Proste pytanie. Czy nie ?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2009, 18:41

fieldy pisze:jak wyrywał kiedyś, to jak takiego nazywałeś?
A po co pytasz jak nie dochodzi do takich ekscesów ?
Oczywiście, że są to kibole, ale Wy twierdzicie, że Kibic i kibol się niczym nie różni i jest zbędnym balastem gdy zapełnia stadion.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2009, 18:47

EnJoy's pisze:A po co pytasz jak nie dochodzi do takich ekscesów ?
A z ciekawości, bo pisałeś, że kibole 'działają poza stadionem'. A tu się okazuje, że jednak podczas derbów Śląska do jakichś ekscesów doszło.
EnJoy's pisze:Oczywiście, że są to kibole, ale Wy twierdzicie, że Kibic i kibol się niczym nie różni i jest zbędnym balastem gdy zapełnia stadion.
gdzie konkretnie napisałem, że kibic i kibol się niczym nie różni ? Masz linka mam nadzieję ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2009, 18:53

Wytłumacz mi dlaczego tak ma być ? Dla krytykantów, którzy w prostych słowach wyrażają swoje poglądy wolność słowa ma być ograniczana/zakazywana bo nie są zadowoleni ze swojego statusu ? Zaś mądrzy to Ci, którzy siedzą cicho i odpowiada im stan rzeczy ?
Za każdym razem, gdy coś napiszę, to Ty wyciągasz z tego zupełnie absurdalne wnioski. Strach się bać, co napiszesz później. Napiszę Ci więc inaczej:
W "Piłce Nożnej" nie ma informacji o polityce. Na pilka.pl nie ma informacji o polityce. W reszcie gazet, czasopism, stron internetowych, tudzież innych mediów zajmujących się sportem, czy dokładniej - piłką nożną - nie ma miejsca na politykę.
Dlaczego więc za niedobre dla kibica uważa się przepisy, które wchodzenia polityki na stadiony zakazują?
Wolność słowa to nie anarchistyczny pogląd zezwalający na wszystko wszędzie. Gdyby tak ją interpretować, to jej nie byłoby nigdzie na świecie. Na stadionach nowe prawo zezwala na wszystkie sposoby pozytywnego dopingu. Flaga popierająca klub - przechodzi. Flaga uznająca kibiców dwóch klubów za pedały - nie przechodzi. Flaga wspominająca wybitnego piłkarza, albo popierająca któregoś z aktualnych - przechodzi. Flaga wyzywająca inny klub/piłkarza - nie przechodzi.
To coś zaskakującego? W życiu codziennym jest tak samo - jak ktoś do Ciebie podejdzie na ulicy i powie, że jesteś dobrym człowiekiem, to co najmniej wzruszysz ramionami i pójdzie dalej. Ale jak ktoś do Ciebie podejdzie nazywając Cię obraźliwie, to przyłożysz mu w twarz, albo najwyżej wzruszysz ramionami. Zachowania pozytywne są dopuszczalne, negatywne nie. Nowe prawo nie zakazuje niczego dobrego, wprowadza jedynie kontrolę nad flagami, bowiem coraz częściej zachowania negatywne wdzierały się na stadiony. Co w tym złego pytam, bo nadal unikasz odpowiedzi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 lip 2009, 20:06

Widzę, że PZPN w końcu znalazł sposób by pozbyć się tej flagi:
Obrazek
http://cjg.gazeta.pl/cjg_trojmiasto/1,9 ... echii.html
http://static.lechia.blue.pl/23259
i innych podobnych. Ewentualnie czerwonych, rasistowskich :lol: pięści Obrazek

Dobra robota.

Na całym świecie stadion to jest miejsce do miejsce do wyrażania opinii wystarczy popatrzyć na Włochy: Obrazek
co u nas jest niespotykane. Kibice to duża grupa ludzi, równie dobrze można zabronić protestującym pielęgniarkom zabronić wywieszania transparentów na temat rządu. PZPN nie mógł sobie poradzić z tym strasznym Rudolfem Hessem czy mieczykami Chrobrego to wprowadzili cenzurę na wszystko. A liberalni klaszczą ignorantom z komunistycznymi metodami (BTW Wilmore przeczytaj co Korwin napisał na temat kibiców, czy w twoim języku "kiboli"). Ograniczenie? Nieważne po co, to musi być postępowe!
Wilmore pisze:Nowe prawo nie zakazuje niczego dobrego, wprowadza jedynie kontrolę nad flagami, bowiem coraz częściej zachowania negatywne wdzierały się na stadiony. Co w tym złego pytam
Profilaktycznie odcinajmy mężczyznom penisy. Któryś z nich może być gwałcicielem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lip 2009, 21:31

Podstawową wadą takiego przepisu jest fakt, że nie da się określić konkretnie wszystkiego co jest zakazane, nie da się tego spisać w jakimś wykazie. Wtedy to czy transparent może wisieć, czy też nie zależy tak naprawdę od "widzimisię" jednego człowieka, którym jest obserwator PZPN. A zdarzają się wśród nich istne barany. Wspomnę tu chociaż obserwatora Józefa Dubiela, który swego czasu wysłał policję z pałami i gazem, żeby zdjęli niedozwoloną, jego zdaniem, flagę. O co poszło? O napis "Awanturnicy" na fladze. Pogratulować.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 lip 2009, 23:02

Kłócicie się jakby Wasze zdanie coś zmieniło wśród kibiców. Chuligani będą zawsze, pikniki będą też zawsze i to się nigdy nie zmieni. Jedynie co się zmienia, to każdy kibic wchodząc na stadion jest potencjalnym bandytą dla prowokującej ochrony. Powiem szczerze, że nawet policja przestała pajacować. Firma ochroniarska ma płacone lepsze pieniądze za akcje, które wszczyna. Jak sobie cioty nie radzą, to ich wybawiciele z zomo wpadają i później właśnie obecni znawcy się wypowiadają, że kibole wyganiają rodziny z dziećmi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lip 2009, 14:42

Gazeta przypomniała piękną akcję: http://www.sport.pl/pilka/1,95644,68461 ... talog.html . Dzięki za to, wspomnień czar :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”